Pro odlehčení

od voleb... 

 

 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 08:24
Sledoval jsem včera předvolební debatu presidentských kandidátů. Bylo jich několik, kteří v mých očích zcela propadli : Tak třeba některými favorizovaný Pavel Fischer - naprosto nepoužitelný člověk, skutečně - "jen" diplomat. K ničemu. Na nic nemá jasný názor, na nic nedokáže rovně odpovědět - prostě, klasický havlistický tlučhuba, od kterého nelze žádné kroky čekat, natož rozhodné. Ani neví, v čem problémy jsou, natož aby je řešil.
Podobně, byť v jiném smyslu, se - alespoň přede mnou - zcela shodil Michal Horáček, potvrzujíc svou pověst veksláka.

Marek Hilšer se shodil 2x, když neuměl předvést ani svou prezentaci, ani závěrečné slovo tak, aby využil dané půlminuty. A v neposlední řadě i tím, když začal nabízet místo kancléře právě Pavlu Fischerovi. To by tedy byla na Hradě dvojka !! Opravdu - havlistická. A pro lidi - naprosto k ničemu.

Mirek Topolánek potvrdil, co jsem od něj očekával - tedy pověst rozhodného - burana. Bohužel ho známe až příliš dobře a jeho pomníky v podobě Dalíka a spol. jsou ještě příliš čitelné. Bylo ale na něm vidět, že jako jediný z kandidátů má zkušenosti z vysoké politiky a umí se v ní pohybovat. To je ale samo o sobě málo, konečně, ostatní, budou-li zvoleni, je nabydou rovněž a pak svůj nedostatek v tomto směru vyrovnají.

Byla i pozitivní překvapení ? Ano - byla, a nad nimi právě hloubám. Byl to - svými odpověďmi - bezesporu Jiří Hynek, který nejen že dokázal jasně a pro každého srozumitelně vysvětlit problémy eura, ale i jako jediný jasně konstatoval, že "soudy prostě nefungují", aniž se bohužel k tématu podrobněji vrátili - což ale nebyla jeho vina. Zajímalo by mne, co s nimi tedy hodlá dělat, když nefungují. Jasně se vyjadřoval i ohledně Pelikánem navržených soudců - že by je prostě nejmenoval, čímž by Pelikánův byznys s rozdáváním státních prebend kamarádům skončil.

Jiří Drahoš nijak nevybočil ze svého nemastného neslaného renomé - takového prezidenta prostě nechci. Úředníčka, který se neumí k ničemu vyjádřit, natož něco rozhodnout.

Petra Hanniga komentovat nebudu, ostatně i to, že se ho prakticky nikdo na nic neptal, o něčem svědčí - a o ničem dobrém.

Přemýšlím, jestli nemám p. Hynka odměnit svým hlasem alespoň za ty odpovědi, které opravdu z pořadu vynikly jak červená tečka na šedém plátně.

Jako osobnost si myslím, že na důstojného prezidenta ještě nemá, chybí mu právě to, co na lidech cením nejvíc - totiž důsledný boj za spravedlnost a lidská práva a občanská statečnost, vysledovatelné celou jeho životní kariérou - ale myslet rozhodně umí, a to lépe, než většina jeho konkurentů.
0 # Saxána 2018-01-12 09:07
Nedá se nesouhlasit. Velmi kvalitní vyhodnocení.
Jiří Hynek by rozhodně nás měl zastupovat.
Pokud ne jako prezident, tak jako premiér nebo ministr obrany.
Již při první debatě kandidátů (Liberec) bylo vnímat jeho přímost - opravdovost.Rekla bych ryzí charakter. Včera doslova zazářil.
0 # Saxána 2018-01-12 09:27
V sobotu volím aktivistu Marka Hilšera.
Ty dvě půlminuty nebyly příliš razantní, ale proč taky. 5 let je dlouhý čas.
Pavel Fišer ohromuje noblesním chováním - kancléř by byl vynikající.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 10:04
Naivní volba naivního havlisty.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 10:19
Pavel Fischer ohromil, a to nemálo, především obsáhlými kecy o ničem. Neschopností dát jednu jedinou přímou odpověď. Ten člověk snad ani nedokáže doma přitlouct poličku ke zdi - to radši o tom bude žvanit dvě hodiny, co na to sousedi a jestli by nebylo lepší koupit skříňku, která se nemusí přitloukat.

Pavel Hilšer je naivní ňouma. Nemá vůbec představu, kde žije. Nejvíc mě dojalo, když - tedy mimo tuto diskusi - říkali v rádiu, že se přede dvěma roky obnažoval na Úřadu vlády jako protest proti válce na Ukrajině.

Jistě, i já vím, že válka na Ukrajině je ruskou agresí (na rozdíl od toho dementa, co sedí dnes na Hradě) - ale to nemáme jiné starosti ? On má být presidentem u nás, ne na Ukrajině.

Tohle, co předved, je tzv. placená laciná opozice.

Protestuje tam, kde předem ví nejen to, že nic neriskuje a nic se jí nestane, ale že to ještě časem výhodně prodá. Což právě teď dělá.

Protestovat proti něčemu, co sakra bolí tuto společnost a kde by navíc mohl i nějakou koupit, případně si posedět v chládku - no, to by nikdy neriskoval ani on, ani ta jeho husička, co tam jako blízká osoba vystupovala.
Mimochodem, ty jejich manželky či družky či co to bylo - jazykem práva "osoby blízké" - to taky byla kapitola sama pro sebe.

Na rozdíl od kandidátů, z nich opravdu nezaujala ani jedna. Ale byly to docela obrazy svých mužů : Naivní husička (Hilšer), nafoukaná drzá manekýna (Horáček), domácí ženská od kompotů (Drahoš), povýšená dámička (Kulhánek). Ani ta od Hynka nebyla nic moc - prostě běžná ženská na mateřské, rozhodně nic, co by ho jako prezidenta representovalo.
0 # Saxána 2018-01-12 10:42
:-)
Hlavně - aby prezident nebyl psychopat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 11:06
Budu volit Miloše Zemana, je to pro mě jistota ... (říká Rusnok). :sad:

seznamzpravy.cz/.../...

I pro nás je to jistota... Že už hůř nebude. Většího burana, co by dělal větší ostudu v cizině, tahle země asi nemá.

A chápu, že pro Rusnoka je to taky jistota : Že má na Hrad dveře vždycky otevřené a tam plné zastání. To pro případ, že by chtěl někdo vyšetřovat, co dělal ve vládě nebo jako guvernér banky.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 11:17
Názor dětí k předběžnému opatření :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 12:07
čím vším jsou zavaleny soudy:

Dahlgrenovou smrtí to nekončí. Soud musí dořešit dovolání

tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 22:01
Dahlgren to holt zabalil... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 12:07
Nejvyšší soud už vyřešil otázku, kdo má rozhodovat o Janouškovi

domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 12:28
Už si vzpomínám, čím mě ten Jiří Hynek tak potěšil : Nejen že - jako jediný - popsal problémy eura i nešťastnost celého projektu, ale především - popsal problém EU jako takový. Totiž že ta myšlenka byla správná, ovšem to, co se s ní dnes stalo, je karikatura a paskvil.
To mi přímo mluvil z duše. A byl jediný, kdo to dokázal zformulovat. Ti ostatní se pořád dokola hádají jestli EU ano, nebo ne - aniž by řekli, v čem je problém.
Bez EU nám samozřejmě bude hůř, jsme malý stát a národ mezi Německem a Ruskem, ovšem se současnou podobou EU se taky nedá žít... A to ten Hynek věděl a řekl jako jediný.
Včetně toho, jak správně ocejchoval havlistu Fischera, že on není vyslancem ČR v EU, ale vyslancem EU v ČR, kde hájí zájmy EU. To mu taky tak přesně nikdo nedokázal říci...
Asi mu ten hlas hodím... Přesvědčil mě. :roll:
0 # Tomáš Jadlovský 2018-01-12 14:12
S hodnocením Fischera zcela souhlasím, měl jsem v minulosti možnost ho poznat i osobně. Ovšem u Hynka pozor na jedno - je ze strany Realisté, která se při parlamentních volbách hlásila k povinné vojně pro muže, tj. návrat do starých časů, že muži budou šaškovat na buzerplace, zatímco feminy si budou doma lakovat nehty a vykřikovat o kvótách na dobře placená místa. Pochopil bych izraelský model, že když je třeba, tak slouží všichni, ale Realisté představují návrat ke komunistické formě diskriminace. Kdokoliv spojený s Realisty je pro mne nepřijatelný. Vím, že je to v těchto volbách těžké, ale z hlediska rodičovské rovnosti a vymahatelnosti práva mi vylučovací metodou vyšel jako jediný volitelný Hannig.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 15:36
No, zrovna jsem na Vás myslel, a především s tím diplomatem Fischerem, jaký na to budete mít názor. Jsem rád, že jsem ho přesně odhadl. Mimochodem, za Fischera zjevně lobbuje katolická církev, v některých kostelích šli tak daleko, že tam rozdávali jeho volební propagandu, což považuji za naprosto nepřípustné a pan kardinál by se mohl dost divit, až by na to doplatil - třeba vzrůstem nenávisti lidí k církvi, zvláště katolické a zvláště těch, co havlisty nemusí už dneska.

Realisté, pokud vím, nemají žádnou větší podporu, ani nevím, jak dopadli ve volbách, ale asi nic moc, v parlamentu nejsou, takže zcela okrajová strana. A jestli je povinná vojna to jediné, co Vám na nich vadí - tak já to klidně přehlídnu, a říkám - ano, kluci na vojnu, protože jinak z nich jsou takové neskutečné sračky, že si to člověk ani neuměl představit - a místo vojny pak mají často kriminál, dost jsem jich tam viděl - bez základních návyků, zdravotních i společenských, a namísto na vojně je pak získávají v kriminále, což nevím, jestli je lepší...
Jistě, jsou i kluci, co vojnu nepotřebují, co vyrostou dobře i bez ní, ale těch je menšina. Ta většina pak vypadá opravdu jak dříví v lese. A pokud jde o vyhlášení vojny až v době ohrožení - to už nemusí plnit svůj účel. Jednak je ani nebude mít kdo cvičit, jednak obsluha těch zbraní je dnes natolik složitá, že na to pár týdnů na buzeráku nebude stačit. A většina z nich potřebuje prostě ukáznit - jinak skončí jako feťáci, flákači, bezdomovci, pobudové. Ti, co nemají slušné zázemí v rodině.
Pana Hanniga znám samozřejmě - a dost dlouho - osobně, nemálo mě naštval především během posledního věznění, protože nehnul prstem - což mohl - a jako prezidentský kandidát i měl... Prospělo by to výrazně oběma, jeho kampani ovšem především. Namísto toho nehnul prstem.
Krom toho, dobře vím, jak je v politice naivní, často jak malé dítě, na tu funkci prostě nemá prakticky po žádné stránce. A nezapomínejme, že jako jediný veřejně vyhlašoval, že pokud by neuspěl sám, podpoří Zemana. A to se, prosím, vydává za pravici !!!
K tomu není co dodat.
JF
0 # Tomáš Jadlovský 2018-01-12 17:10
Hannigova pasivita během věznění mne mrzí, myslel jsem, že když jste kandidoval za jeho stranu, že je mezi Vámi větší soulad. Já četl na jiných stránkách více vyjádření kandidátů k opatrovnictví a Hannig mi mezi osmi zbývajícími, kteří buďto vůbec neodpověděli nebo se vyjádřili tak, že je vše v pořádku, připadal jako sice člověk bez zázemí a politické zkušenosti, ale aspoň s přehledem a názorem, který se nebojí vymezit proti mlčící většině. Je mi ale jasné, že moc šancí nemá. K vojně - můj starší bratr na vojně byl, já už ne, prostudoval jsem se ke zrušení. Jsme vychovaní stejně. On je dnes podpantofelní, manželku poslouchá na slovo a můj útěk se synem vůbec nepochopil. Mně nikdo v životě nekomandoval a nikdy jsem si ženskou nenechal přerůst přes hlavu ani jsem se nebál postavit justiční mafii. Je to dost individuální, ale z vlastní rodiny mohu říct, že vojna nedělá skutečné muže, ale poslušné onuce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 21:56
Já si nemyslím, že to z něj udělala vojna. To už v něm bylo, sám se podřídil. A přivykl zkaženému systému.

Hannig mě přímo naštval - už tím, že sám byl na soudě, všechno to viděl na vlastní oči - a pak, ani slovo, jako když utne. Ještě se, blbec, diví, že jsem ve vězení... Co asi tak čekal, když sám viděl, jak mě k němu odsoudili ?? Že rozpoutám občanskou válku a všechny policajty postřílím, aby mě neměl kdo zatýkat ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 15:41
Ten Zeman je ale s těma kurvama nějakej kámoš ... !! Dokonce i volit mu přišly pomoct...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 21:27
Jo, jo, jak pravil klasik - FURT SE NĚCO DĚJE ... :D

Femina na Zemana vyvalila svý nulky, a ten skoro odpadnul. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 21:31
Pro českého občana jistě ne tak neznámá situace :

Ukraina: Skorumpowane sądy chronią przestępców (Zkorumpované soudy chrání zločince...)

rp.pl/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 21:33
Napadení Zemana, kauza pokračuje. Pro PL exkluzivně promluvil policejní prezident Tomáš Tuhý
parlamentnilisty.cz/.../...

) Jak napadla Zemana?
novinky.cz/.../...

) Policejní prezident dává rozhovory "desinformačním serverům"?
www.evropskehodnoty.cz/.../weby_list

) Jak mohll dostat infarkt, když je dle konzilia zdráv jako řípa?
volby.idnes.cz/.../...

Zeman je v dobrém fyzickém i psychickém stavu, oznámilo lékařské konzilium
lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 21:37
"Hnutí Femen se následně k útoku přihlásilo na svých webových stránkách, kde mimo jiné v prohlášení varovalo před volbou věčně opilé prostitutky Zemana. Podle jejich prohlášení, ti Češi, kteří dávají hlas Zemanovi, volí tak i kremelského pasáka Vladimira Putina".
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 15:42
Televize děkuje ...

Dobrý den,
děkujeme všem divákům, kteří do České televize zaslali své otázky do superdebaty s kandidáty na funkci prezidenta republiky.

S pozdravem

L. Richtrmoc
ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 2 6113 6113
e-mail:info@ceskatelevize.cz
www.ceskatelevize.cz
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 16:01
Hynek u Drtinové :

video.aktualne.cz/.../#
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-12 21:52
Někteří začali z nudy rýmovat ...

Právě jsi mně připomněl bývalou krávu a tchýni,
obě měly palice ve tvaru dýní.
Obě si byly podobny velice,
měly mozky vyvinuté na úrovni slepice.
Když jako dítě jsem si při jídle zpíval,
moudrá babička mi říkala:
"nezpívej si při jídle neb bláznivou dostaneš ženu,
pozdě dnes bycha honiti, už nemá to cenu.
Neuznával jsem rčení tchýně a uzený..., ženský jsou slepice,
vlez jsem do chomoutu , měl to doma, během měsíce.
Proto nevěř ženám, ty jsou plné jedu,
vždyťˇ svedla Eva Adama, a ne Adam Evu.
Ženským se vyhni velikou oklikou,
ať prdel maj malou anebo velikou.
Vezmi si k srdci to co ti píšu,
spokojen žes sám a nehledej píču.
Pokud nemáš v životě kliku,
tak čeká tě život jak žebřík od kurníku.
Krátkej a posranej,
proto že čestný jsi a ne vychcanej.
A tak seru na vše, nemusím se holit,
ani zejtra nejdu, šaška na hrad volit.
V nabídce vidím samého emana,
podruhé nechci tam vidět Zemana.
V životě prošel jsem leckteré útrapy,
proč přispět na pohřeb na státní útraty.
Ať si ho volí estébák Babiš,
spokojen tím, kam za ním se hrabe,
čímž veřejně dodal, že on sám krade.
Estébák jist si je, že nemohou ho dostat,
po kyselém zelí, však mohl by se posrat.

J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-01-13 08:26
Volba prezidenta ČR 2018

Škoda, že na úřad prezidenta nekandidují kromě bolševiků i kurvy. Tam bych si snad i vybral, neboť sedm kurev, každá jiná.
Ale jak si mám vybrat, když tisíc bolševiků a všichni stejní.
Mám už plné zuby hlasování kdo je pro, kdo je proti a komu je to jedno.
Přeji Vám všem šťastnou volbu.
JK
0 # Saxána 2018-01-13 10:14

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.