168 hodin a extrémismus

Zdá se, že jen jednoho druhu. 

Aneb : Jednomu naměřit geodetickým pásmem, druhému mikronovým měřítkem. Tomu říkáme objektivita. Alespoň my v ČT...

 Dopis redaktorům "168 hodin" ohledně vyváženosti jejich vysílání. 

 

 

ČT – pořad 168 hodin 

                                                            EXTREMISMUS - a vysílání ČT

 

Vážení redaktoři ČT, 

                              Vcelku pravidelně sleduji Váš pořad a vcelku mě i zajímá, byl ovšem nedávno jeden bod, který mi připadal už za hranou vkusu : A sice – když jste pronásledovali p. Okamuru a další poslance SPD ohledně jejich výroků stran tábora v Letech, tedy jestli tam plot byl nebo nebyl, jestli byl kolem celého tábora nebo jen části – a jak byl vysoký či nízký. 

               Nejsem voličem SPD, to předesílám, přesto mi začalo vadit, jakým způsobem jste rozfoukávali de facto neexistující problém, protože to, jestli byl v Letech plot a jaký, odkdy a jak dlouho – je dnes v podstatě asi všem jedno, snad s výjimkou specializovaných historiků, do jejichž oboru to jedině patří. Dnešním občanům je to jedno a na jejich životy tyto údaje žádný vliv nemají.  Pronásledovat kvůli tomu 2 měsíce poslance, ať už se uřekli nebo ne, mi přijde daleko za hranicí vkusu a odkazuje to spíše na praktiky inkvizice, které mi to také nápadně začalo připomínat. 

               Dokáži pochopit, že chcete – a máte – bojovat proti extrémismu, ať už z jakékoliv strany. 

O to méně ale dokáži potom pochopit, proč vám některý druh – byť i zdánlivého – extrémismu (povinně) vadí natolik, že nenecháte dva měsíce poslance ani vystoupit z auta, na straně druhé se v Senátu, tedy druhé vrcholné zákonodárné komoře, oficiálně pořádají konference – sice s líbivými názvy (jak také jinak – přece si někdo nedá do názvu, že extrémistická organizace pořádá konferenci na to a to téma, navíc pod záštitou Senátu…) – které zjevně extrémistické jsou, což rychle pochopíte, když se jich zúčastníte (a vytušíte, když se podíváte na organizátory – či spíše organizátorky), a kde jsou veřejně, nahlas a pod záštitou konkrétního senátora prezentovány názory neslučitelné s ústavním principem rovnosti občanů před zákonem, kde se svobodná diskuse nepřipouští a jiné názory než názory organizátorek jsou á priori vyloučeny z jednání (natož že by tam byl do programu zařazen jediný příspěvek, který by extrémistické a diskriminační postoje organizátorek nekopíroval či k nim alespoň nebyl konformní – a samozřejmě bez toho, že by se ke skladbě programu mohl vyjádřit někdo jiný nežli feministické organizátorky samy). 

Více viz : 

www.k213.cz/JOOMLA/2844-dopis-predsedovi-senatu-2

 

http://www.k213.cz/JOOMLA/2842-senat-a-svo

 

Zatímco plot u tábora v Letech nemá dnes na nikoho žádný vliv, ani dopad, druh, styl a zaměření rodinné politiky, které se právě na takovýchto konferencích formují a prosazují, naopak budou mít vliv a dopad naprosto na každého (ať už je ženatý či vdaná nebo ne) po dobu příštích desetiletí – a dá se proto bez přehánění říci, že nic důležitějšího v současnosti ani na programu mít nemůžete ani Vy, ani veřejnost, ani pořádající Senát, než skutečnost, že extrémistické názory a myšlenky – zde názory ryze feministické – ovládly rodinnou politiku a strategii nejvyšší zákonodárné komory, tedy Senátu (a o Poslanecké sněmovně si v tomto směru nelze dělat sebemenší iluze). 

Ptám se proto – naprosto vážně a otevřeně : 

Proč vám ulétnutá větička zcela okrajového významu vadí natolik, že kvůli ní 2 měsíce pronásledujete dotyčné poslance, zatímco masový extrémismus na zjevně nesvobodně konané konferenci v našem nejvyšším zákonodárném orgánu vás nechává naprosto v klidu, nic o něm nenatáčíte, nikde neprotestujete, vůbec vás to nezajímá ?!!! 

To je podle vás vyvážený, objektivní a nestranný přístup veřejnoprávního média ? 

Budu se těšit na vaši odpověď. 

S pozdravem 

 

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala 

                                                                                                                               předseda o.s. K 213 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 08:06
Sklidil plody své práce ve vládě.

blesk.cz/.../...

__________

Extrémista jeden...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 08:12
Jaká náhodička, že Paroubek (otec) prohrál soud o dceru, kterou měla v péči už léta matka.
Kdo by si tak asi vsadil na jiný výsledek ?? A u soudkyně ?!
Našla by se vůbec sázková kancelář, která by jiný výsledek připustila ?
Ale jen ať si, blbeček, užije, co si tady spoluzaved´.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 09:58
To jsou přesně ti zaslepení tupci, vedoucí státní správu : Nikdy nikdo nepochybil, žádná stížnost není nikdy důvodná, nikdy se vlastně nic nestalo...

Až do té doby, než praskne kotel - a pak se všichni nestačí divit ...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 12:57
To je ale shovívavost, co ?!!

Zajímavý, že u mě nikdy nejen že neupustili od trestu, ale udělovali tresty (za nic), o nichž se dodatečně zjistilo, že nemají obdoby a srovnání a že se zcela vymykají běžné justiční praxi v současnosti i minulosti.

Exnáměstek Šiška shledán vinným. Soud však upustil od trestu

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 12:58
Vypotřebovaný předseda soudu v krizi mluví o vypotřebování společnosti a o její krizi. Zjevno, kde se inspiroval :

archiv.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 16:34
Do vězení chodí lidé, kteří by jinde nemuseli

video.aktualne.cz/.../...

_____________

Objev jako hrom !! Na těchto stránkách zmiňovaný od jejich vzniku.

Ale aspoň že o tom někdo další napsal.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 19:38
Nic nového pod sluncem :

Už v roce 89 se nosily plakáty, ČST lže jak Rudé právo píše. O.

_______________

Snad : Televize lže, jako když Rudé právo tiskne, ne ??

Jo, jenže to mělo už 30 let být jiný...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 20:55
Ta důslednost a smysl pro spravedlnost, když jde o týraného psa či jiné zvíře.
Kdyby takto postupovala policie a justice ve věci mé týrané dcery Jany, tak mohla žít a její tyrani byli potrestáni.
A hlavně co je v této kauze nejdůležitější: Nechat tučně přivydělat ještě dalšímu kámošovi, "znalci".
Vždyť jsme jedna velká rodina - policejně justiční mafie.
Dnes jsem shodou okolností viděl v TV Nova jednoho z vrahů Jany, "soudního znalce", přisluhovače stb, debila Jana Láška.
J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-20 20:58
Jak pokračuje v Polsku šetření ve věci odsouzení nevinného Tomasze Komendy :

niezalezna.pl/.../

Vyšetřování ve věci závad v procesu proti Tomaszovi Komendovi bylo svěřeno Lodžské Okresní prokuratuře.

V Lodži byl vyslýchán prokurátor, jenž před lety pracoval na vratislavské Okresní Prokuratuře. Ten byl v r. 2010 informován o pochybnostech co do souladu odsouzení Tomasze Komendy s právem.

Lodžská prokuratura zjišťuje, zda nedošlo k vytváření falešných důkazů, které by směřovalo proti nevinné osobě, anebo zda nešlo o zatajování důkazů neviny. Kauza je rovněž zkoumána pod úhlem eventuální podpory a protiprávního zbavení muže svobody.

Informace o pochybnostech v procesu tomuto prokurátorovi mnohokrát postupoval prokurátor Bartosz Biernat, jenž v letech 2010-2011 konával ve věci vraždy a znásilnění 15-leté dívky a při čemž také odůvodnění i odsousení Komenty negoval.

V nyní vedené procesu byli již vyslechnuti Tomasz Komenda, jeho matka, otčím o oba bratři. Ve výpovědích potvrzují, že v době, kdy došlo k vraždě dívky, byl Tomasz Komenda doma. Vyšetřovatelé rovněž vyslechli dva policisty, kteří na kauze vraždy před lety pracovali, a také prokurátora Biernata.

Potud zprávy z Polska dnes 20. Ve srovnání s ČR. Případ Tomasze Komendy je podobný případu Nečesaný, akorát v tom směru, že v případě Nečesaný ještě došlo k zrušení závadového rozsudku soudem vyššího stupně. Místo povolání královéhradeckých soudů k odpovědnosti jim byl proces vrácen. Je logické, že soud, jenž vydal závadový protiprávní rozsudek, bude zainteresován na zahlazení stop všeho konání, které vydání protiprávního rozsudku vedlo. Polský rezort spravedlnosti jak vidět - po shledání závad v prokuratuře a soudech ve Vratislavi předal vyšetřování podezření vážných závad Vratislavi prokuratuře do Lodže. Čili do jiného vojvodství.

Freeeurope
0 # Kedul 2018-04-20 22:17
Vyslech vysetrovatele a prokuratora v pripade jakekoliv stiznosti na vysetrovani pred soudem jeste pred vyslechem obvineneho povazuji za zcela zasadni nutnost ktera musi byt implemetnovana do trestniho radu ... o tom zdali si obzalovany preje svoji vec projednat verejne nebo neverejne musi vzdy rozhodovat obzalovany ... je to jeho pravo anikoliv povinnost ... soud tu neni a nesmi byt verejnym lincem pro nepohodlne osoby ktere jsou krive justici obvineni a pomlouvany ... kazdy kdo je predvolan k soudu ci na fizlarnu musi mit bez ohledu na postaveni moznost nahrady vydelku a cestovneho ... obzalovany si nevyzadal policejni a soudni sikanu a podle zakona se na nej musi hledet jako na nevinneho!!! Soucastne deni je protipravni ve snaze obzalovaneho financne vysat nesmyslnymi ukony a nesmylnymi prutahy ze strany justicni mafie ...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.