MŽP se přidrží,

jako opilec zábradlí, svého původního stanoviska.

Aneb : Hlavně nic neměnit, nic novýho nerozjíždět, žádný novoty tady nechceme - přidržíme se pěkně starého, osvědčeného - a hlavně nic neporušovat, žádný normy, ani předpisy -  a nikoho (z mocných) proti sobě nepoštvat !! 

 A jak se nejlépe neporuší žádný předpis ? No - přeci tak, že nikdo nic pokud možno nedělá. Tím ani nemůže nic zkazit, nebo někoho naštvat. Názorný příklad včera na ÚP v Nymburce. 

 A jak si laskavý čtenář mohl povšimnout, rozšířili jsme právě svou působnost. Po ministerstvu spravedlnosti (tradiční a hlavní doméně) a asociálním ministerstvu práce - jsme dnes navštívili - poprvé - také ministerstvo životního prostředí.

A šli se tam zeptat, proč je jim zatěžko ochránit ty, kteří sami chrání životní prostředí.

Činnost, kterou bychom od takového ministerstva čekali především a automaticky.

Čekali --- leč nedočkali se.  

I když : Teprve cestou mě napadlo, že ministerstvo životního prostředí vlastně NEMÁ V NÁZVU přímo OCHRANU životního prostředí - ale jen toto prostředí samo. A že bychom tedy měli prvně a především zjistit, co je smyslem činnosti tohoto ministerstva : Životní prostředí CHRÁNIT, nebo naopak definitivně  ZNIČIT  ?? 

Protože v tom bude dosti podstatný rozdíl - je tedy třeba hned zkraje vyzkoumat, co má vlastně tento barák ve Vršovicích, kousek pod Míčánkami, v poslání, v definici - ale i za lubem. 

Napadlo mě totiž - vcelku logicky - že když úřad práce pohrdá prací při ochraně a údržbě životního prostředí - koho jiného by to mělo budit ze spaní, než právě MŽP, že ?? Tedy, ovšem za předpokladu, že jeho smyslem je životní prostředí CHRÁNIT, nikoliv opak.

No - ale měli jsme se rychle přesvědčit, co to znamená "jednobarevná vláda" estébáka Bureše.

Mimo jiné to také znamená, že ministři na sebe navzájem neútočí (jsou přeci všichni  z jednoho - prasečího - chlíva) - ale naopak, chodí kolem sebe pěkně servilně, v předklonu a s obloukem.

Ke škodě resortů, jež mají spravovat, a zejména pak ke škodě občana - voliče.

Takže chtít po MŽP, aby zkritizovalo, natož zaútočilo, na praxi MPSV ze stejné stáje - je prostě přespříliš. To raději ať jde do háje životní prostředí - a nezaměstnaní ať raději lehtají návsi košťaty, namísto aby sázeli, obžínali nebo zalívali stromky.

Ministerstvu ŽP je zkrátka zjevně jedno, že současná praxe je taková, že údajně neumožňuje výkon veřejné služby nezaměstnaných při ochraně životního prostředí (protože tomu brání jakési nespecifikované a neidentifikovatelné zákonné překážky a bariéry) a proč by se nad tím mělo pozastavovat - a ještě to klidně podá písemně jako svoje oficiální stanovisko.

Ten idiot, co ho dnes vede, je mimochodem místopředsedou vlády - a dojednává vládu novou.

Svěřili byste mu byť i jen  hlídání štěněte na půl hodiny ?

Všimněte si : Tři resorty - spravedlnost, práce a životní prostředí - a jeden větší hňup než druhý. Člověka s náznaky logického myšlení, či dokonce s náznaky odpovědnosti za to, co dělá, nikde nepotkáte.

Chápete už, co za novou - lepší - budoucnost nám estébák Bureš chystá a jaké úchyly a duševní mrzáky si k tomu výhradně pozval ?? A to - jak se říká - místo vedle místa. Nikde žádný, sebemenší, sebemíň nadějný rozdíl.

_______________

A teď už stanovisko MŽP - a korespondence s ním. Maily - i naživo :

Stanovisko MŽP k veřejné službě a zákonu o jejím provádění

 

Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>                                                                                        3. května 2018 13:54

 

 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

komu: tiskove, petra.roubicko., dominika.pospi., marek.cihak,

*     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Dobrý den, 

 narazili jsme na případ nezaměstnaného, který se léta sám, dobrovolně a zadarmo stará o stromy v alejích kolem své obce. 

 Nyní mu Úřad práce sdělil, že mu sníží dávku životního minima, protože je v evidenci déle než 5 měsíců a k tomu, aby mu mohla být dávka v plné výši nadále vyplácena, musí vykonávat veřejnou službu. 

 On ji ale už léta vykonává, na což také poukázal. Současně pracovnice ÚP potvrdila, že o veřejnou zeleň se na okrese zdarma a ve svém volném čase stará jako jediný (alespoň pokud jde o registrované uchazeče o práci). 

 Současně mu poradila, aby péče o zeleň zanechal, neboť prý to není veřejná služba podle definice MPSV.

 On si vyžádal příslušný předpis  - Zákon o sociálním zabezpečení ze dne 9.10. 2017 - kde je v § 18 a) Veřejná služba popsána - a hned jako první účel se uvádí péče o životní prostředí. 

Dotyčný je tedy Úřadem nucen - podle našeho názoru v přímém rozporu ke smyslu předloženého zákona - aby dobrovolné péče o životní prostředí zanechal a šel raději zametat náves, pokud nechce přijít o cca 1.000,- Kč podpory. 

 Žádáme proto MŽP o vyjádření k tomuto problému, zda je takový postup, odrazující občany od péče o životní prostředí, v zájmu státu (zde representovaného MŽP) a zda dle názoru MŽP je smyslem zákona o sociálním zabezpečení odrazovat občany od péče o životní prostředí nebo je za to trestat odejmutím dávek státní sociální podpory. 

Stanovisko MŽP bychom si rádi natočili naživo pro náš server www.k213.cz ve středu, 9.5., v průběhu dne - případně navrhněte pozdější termín, pokud by tento nevyhovoval. 

 S pozdravem 

za server k213.cz 

 

Ing. Jiří Fiala 

___________________

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                                                                               7. května 2018 11:42


   

komu: mně

 

 

Vážený pane inženýre,
jak jsem již uvedla, že je zcela na posouzení ÚP, na jakou činnost smlouvu o VP pracích uzavře. MŽP v tomto žádný kontrolní dozor nemá. Pokud obec preferuje zametání návsi (zda vycházíme jen z informací, které jste uvedl), je to zcela a jen na ní a jistě jde o prospěšnou činnost.
Nemáme, jak se k tomuto vyjádřit.

Hezký den Vám přeji,

Dominika Pospíšilová
za tiskové MŽP

 

Vršovická 1442/65, P - 10

_________________

_________________________

 

 Vstup před MŽP ve Vršovicích :

https://youtu.be/uCVSnnkS8qE

 

 Rozhovor s mluvčí MŽP Dominikou Pospíšilovou (po dlouhém, marném vyzvánění). Mimochodem - ještě že dnes čekali ČT, jak se podřekli - jinak to asi nezvedla.

 

 https://youtu.be/Cj5ypSrkmok

 

 

______________________

______________________

 

 

 

_____________________

____________________

Comments  

0 # Saxána 2018-05-23 07:07
Z důvodové zprávy ke Správnímu řádu :

Správní řád z roku 1967 vůbec nepočítal s účastí „dotčené“ veřejnosti (např.
občanských sdružení) ve správním řízení. Případná ustanovení upravující účast osob s různou intenzitou vztahu k řízení nebyla v zákoně potřebná, neboť stát měl vůči nim k dispozici řadu různých mimoprávních nástrojů. V demokratických státech účastenství takto monisticky chápáno nikdy nebylo, a to zejména v zájmu účastníků řízení.
zdroj www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=4&CT=201&CT1=0
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 08:33
Zeman a Trumpuv exporadce Bannon:

Zeman usiluje jiz delsi dobu o prijeti u Trumpa.
Mozna uslysi od nekoho z Trumpovy administrativy nasledujici:
Chces lizat zadek nejmocnejsiho prezidenta, pak musis propustit z "komunistickeho koncentraku" nevinneho Americana, stejne jako to udelal severokorejsky diktator pred schuzkou s Trumpem!
Propust okamzite Gila!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-23 09:21
Chudak stat:

Pry nese zodpovednost za prezidenta a jeho vyroky, (zrejme tez za nadmernou konzumaci alkoholu, sprosta slova, ...).
Stat si ho nevychoval a proto za nej nese zodpovednost!
Pokud za jeho vyrok o jedu Novicok (v CR se pry vyrabel) nese tez zodpovednost stat, pak muze byt tento stat vojensky napaden - treba v srpmu 2018 podobne jako v srpnu 1968!
Z.
novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.