MPSV : ANO, líp už nikdy nebude

MPSV pod Babišem vypadá ještě hůř než za Marxové. S lidmi, jaké tam Babiš nastolil, ani jinak vypadat nemůže. 

 Z mluvčího MPSV, resp. vedoucího tiskového odboru, jak zní jeho celý titul, jsme nedokázali dostat - vyjma nic neříkajícího mailu, kde mne hned v úvodu odkazuje na ÚP v Nymburce, jakoby ho snad už MPSV neřídilo nebo nemělo řídit - jedinou odpověď, ba ani schopnost reagovat na schůzku, jasně označenou termínem a tím, že pokud nic jiného nenavrhne, platí. 

Pan tiskový mluvčí usoudil, že je takový pán, že dokud on něco nepotvrdí, nic neplatí. A ještě poučuje ostatní, že prý tak je to v pořádku a "tak to funguje". 

Napodruhé, kdy už nemohl říct, že nedostal mail, nereagoval pro jistotu vůbec - a údajně dlí buďto na poradách s ministryní (by bylo nemálo zajímavé zjistit, co tam celé dny spolu řeší - pokud se ty porady vůbec konají), nebo na obědě s novináři (opět by stálo za to zjistit, s jakými, za situace, kdy jeho oddělení zjevně není schopno reagovat na příchozí maily a včas na ně odpovídat, případně na ně odpovídat vůbec).

Vzdor znovupřeposlání - údajně ztraceného či nedoručeného - mailu nebyl celý tiskový odbor schopen reagovat dodnes vůbec nijak, tedy ani alespoň formálně. 

Výmluvná vizitka toho, jaký plevel Babiš zavlekl - díky jednobarevné vládě - dnes už na všechna ministerstva. 

Je to naprosto totéž, na co jsem si již před lety zvykl na kroměřížské radnici, kde jsem měl s tímto estébáckým hnutím první zkušenosti : Plevel a odpad. Nikdo nic neumí, nikdo nic neví, nutí Vás bavit se s lidmi, jimž byste se v normálním životě zdaleka vyhnuli - a kteří usoudili, že právě estébák a jeho hnutí jsou pro ně tou pravou šancí.

A - logicky - co to tak asi může být za lidi ??!!

Nanic dobří ňoumové, jež hlasy kriminálních živlů nebo neuvěřitelně naivních hlupáků vynesly do postů, o kterých by si - pravda - v každé normálně organizované společnosti mohli nechat jen zdát, které nejsou nikdy schopni zvládnout - a to ani odborně, natož pak morálně - a kteří - zůstanou-li u moci déle než do švestek, potopí celou tuhle zemi definitivně ke dnu, že se z něho už nikdy nezvedne. 

Nahlížejme na ně jako na české mečiarovce. Protože k těm by asi měli nejblíže a takové přirovnání na ně nejlépe sedí. 

A teď už se podívejte sami, co se tak dá na dnešním MPSV, ovládaném estébáckou lůzou, vyřídit : 

Navštívili jsme MPSV dokonce 2x, ve dva různé dny - to abychom prakticky ukázali smyšlenost bajek o údajně nedoručeném mailu a ochotě odpovídat na kameru, pokud o ní bude vědět včas. Vědět o ní včas znamená - jako za Marxové - zmizet a nechat se zapřít. 

Ale hlavně : Nic konkrétního nikdy neříct - ostatně, co také říci k věcem, jež žádná vysvětlení nemají - vyjma skutečnosti, že jde o zjevnou a zjevně nezákonnou zvůli, od samého počátku v rozporu se zákonem i příslušnými předpisy. 

ANO, BUDE LÍP. OVŠEM JEDINĚ 

BEZ VÁS. 

___________________

___________________

 Návštěva 22.5. 

Úvod před MPSV (v pozadí nepřehlédněte ke konci reportáže příjezd ministra školství) : 

https://youtu.be/RfGgnbbYj8I                     

 

Rozhovor po telefonu s vedoucím tiskového odboru Vladimírem Řepkou, kde tvrdí, že - záhadně - nedostal mail (když předtím na stejnou adresu dva dostal a na ně odpověděl - tím, že to přehodil na ÚP v NB) a že když ho dostane, samozřejmě odpoví - i na kameru. O dva dny později jsme viděli, nakolik se mu dá věřit - asi i ohledně toho, že se mu údajně ztrácejí maily : 

https://youtu.be/6JP4tlz35Yk

 

 _____________________

 Návštěva  24.5.

 

Rozhovor po telefonu z vrátnice s pracovnicí tiskového odboru : 

 

 https://youtu.be/9Fpw2SZ8DnM

 

 A zhodnocení získaných poznatků po návštěvě MPSV : 

https://youtu.be/4roTBG05m_Y

____________________

____________________

 

 

_______________________

______________________

 

 

Přílohy : 

Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

                                                                                   3. května 2018 14:10

3. 5.

 

   

komu: vladimir.repka

 

 

Dobrý den, 

 

v příloze vám přeposílám zprávu pro MŽP ohledně desinterpretace Zákona o sociálním zabezpečení ze strany Úřadu práce - a chtěl bych požádat o stanovisko rovněž MPSV, které má tento orgán - a výklad tohoto zákona - přímo v popisu práce a ve svém oboru. 

 

K natočení rozhovoru pro náš server bychom se dostavili téhož dne, 9.5., v průběhu dne, podle vašich disposic. Případně, pokud by se to nehodilo, v pozdější jiný den. 

 

Stanovisko MPSV bychom si rádi natočili naživo a následně zveřejnili na našem serveru. 

 

S pozdravem 

Ing. Jiří Fiala (za server k213.cz)

 

Řepka Vladimír Bc. (MPSV)

                                                                                   4. května 2018 9:30

4. 5.

 

   

komu: mně

 

 

Dobrý den, ještě jednou,

 

po poradě s kolegy poprosím, obraťte se přímo na Úřad práce, oni by Vám měli poskytnout zcela relevantní stanovisko. Budete-li pak následně potřebovat stanovisko MPSV, velmi rádi Vám ho zprostředkujeme.

 

Vladimír Řepka

tiskový mluvčí a vedoucí tiskového oddělení

Ministerstvo práce a sociálních věcí 

Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2

Mobil: +420 603 190 886

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.mpsv.cz 

___________________

 

Rozhovor o ochraně ŽP a veřejné službě

 

Předmětný, údajně nedoručený mail : 

 

Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

                                                                                                                                  18. května 2018 12:29

 

 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

komu: vladimir.repka, 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

Dobrý den, pane tiskový mluvčí, 

 

relevantní stanovisko mi neposkytli, poskytli mi nic neříkající a nic neřešící blábol, který neodpovídá na základní otázky, jež byly položeny.  Proto se obracím na Vás, abyste mi k tomuto poskytnul stanovisko jako rozhovor na kameru, a  to buď v úterý, 22. května odpoledne, nebo ve čtvrtek, 24. května, v průběhu dne. 

 

Přikládám dopis, který jsem pí Průchové poslal. 

 

S pozdravem 

 

Ing. Jiří Fiala 

___________________

___________________

Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

                                                                              23. května 2018 12:12

 

   

komu: vladimir.repka,

 

 

Dobrý den, pane tiskový mluvčí, 

 

tenhle mail jsem Vám poslal 18. května - nezdá se mi, že by bylo možné, abyste ho nedostal. Mám za to, že obě data (22.5. i 24.5.) jsou v něm jasně zmíněna, nebyl-li jiný návrh, mám je za vyhovující a potvrzená. Přišli jsme v tom prvním - ale že se rozhovor neuskutečnil, nám dává možnost poněkud rozšířit okruh otázek, na které bychom se rádi zeptali. Ke starému tématu tedy přibudou i některý nezmíněný okruh. 

 

1) Proč Úřad práce odmítl zohlednit po léta vykonávanou veřejnou službu při ochraně a údržbě veřejné zeleně při zohlednění výplaty dávek v hmotné nouzi ? 

 

2) Proč Úřady práce údajně nemohou uzavírat smlouvy o výkonu veřejné služby se Správami silnic - příspěvkovou organizací krajů a co jim v tom brání ? 

 

3) Odepření odůvodněné a nárokové dávky - konkrétně po propuštění z věznění - s odkazem na peníze z jiných dávek, určených - a dříve vyplacených - na zcela jiné účely (zde konkrétně příspěvek na bydlení) - což je de facto nucení ke zneužití dávek za jiným účelem než byly vyplaceny - a navíc uvržení do stavu nouze a bídy, navíc přes Vánoce (pro srovnání - při nezaplacení výživného hrozí za stejný skutek se stejným následkem trest až 3 roky nepodmíněně). 

 

Viz stanovisko MPSV č.j. 2018/54553-912 (Ivana Singerová) ze dne 22.3.t.r. 

 

Takže se chci zeptat, proč mi ta dávka nebyla vyplacena, a to dokonce i přesto, že předchozí, naprosto stejný postup a naprosto stejné rozhodnutí zrušil správní soud (viz rozsudek KS v Praze č.j.  43 Ad 9/2016 - 17 ze dne 22.5. 2017). 

 

Jak je tedy možné, že ústřední státní orgán postupuje v rozporu s vykonatelným rozhodnutím soudu ? A dokdy tak bude činit, případně zda má MPSV za to, že každé jeho rozhodnutí musí nejprve zrušit soud, aby se MPSV začalo zabývat věcnou podstatou věci ? 

 

I na tyhle otázky se Vás chci zítra zeptat. Asi ve stejném čase, jako jsme přišli včera. 

 

S pozdravem 

 

Ing. Jiří Fiala 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-24 20:11
CR potrebuje nutne Urednickou vladu:

Vlada bez Burese ja zarukou pokracujici mlade demokracie v CR!

Soucasni ministri v demisi za ANO jsou zcela neschopni a maji zrejme za hlavni ukol odklonit tok penez ze statni pokladny do Buresovych firem a iniciativ. Bures je tak ve stretu zajmu.
Pro vsechny demokraticke strany neni ted nic jednodussiho, nez ve Snemovne rozebrat jednoho neschopneho ministra za druhym a dokazat, ze se jeho cinnosti pripravuje dalsi tunel, podobny Capimu hnizdu.
Bures investuje do nemocnic, kupuje jednu za druhou a takto na nej mysli jeho ministr.
Rakovina je celosvetove nejrozsirenejsi prave v CR a zde jsou predstavy neschopneho ministra zdravotnicvi:
Vojtěch představil plánované reformy
Posílit by chtěl například roli zdravotních pojišťoven, zlepšit efektivitu nákupu nemocnic, oceňovat kvalitu lékařské péče nikoliv kvantitu nebo vytvořit nový systém tzv. primární péče.
„Jde o to, aby se ordinace nezavíraly ve dvanáct hodin, lépe se staraly o pacienty,“ uvedl ministr v demisi. Na závěr přednášky si však posteskl, že si je vědom, že ne vše se mu během jeho mandátu může podařit.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 04:11
Ahoj Jirko,
ty se pořád přeš o nějaké ty dávky. To je blbě, zkus jako Marksová člověkodny Zde:

seznamzpravy.cz/.../...

Zb.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 14:19
Buresova vlada podle Ratha a vzkaz clenum CSSD - odmitnout v referendu koalici s ANO.
Z.

globe24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 18:36
seznamzpravy.cz/.../...
"....Reportér Filip Horký se jednoho z nejvlivnějších lidí v Evropské komisi zeptal i na přístup k Rusku. „Světonázor pana Putina spočívá v představě, že Rusko bude silné, pokud budou jeho sousedi slabí. Proto se chová tak jako na Ukrajině. Proto podporuje síly v Evropě, které chtějí Evropskou unii rozložit. Putinovi leží na srdci nejlepší zájmy Ruska, nikoliv nejlepší zájmy Evropy,“ říká...."
Pan (soudruh) věší českému reportérovi pěkně "bulíky na nos." Pokud je v Evropě stát, který si je nejen vědom ruského nebezpečí pro Evropu, tak je to Polsko, na které pan (soudruh) Timmermans hází nejhorší špínu, jakou kde vyhrabe. Kdo podporuje k radosti Ruska síly, které chtějí EU rozložit, je v tomto případě svými protipolskými snahami především pan (soudruh) Timmermans.

Freeeurope

_______________

Tak to nelze popřít. Poláci, už vzhledem k bohatým historickým zkušenostem - a jedna horší než druhá - jsou - a vždy byli - opravdu vztyčeným prstem před Ruskem. A nikdo to snad ani nemůže popírat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 18:39
Omezení námitek podjatosti vůči úředníkům? Poslanci patrně novelu schválí

domaci.eurozpravy.cz/.../...

____________


Co k tomu dodat ?

Jen staré, Kennedyovo - a stále platné : "Who makes the peacefull evolution impossible, makes the violent revolution inevitable…"

Když se záměrně škodícího blba nelze zbavit právní cestou - tak jakápak asi zbývá ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 18:43
A jak to asi dopadne?

novinky.cz/.../...

______________



Že jim to trvalo, co ??

Nebýt kamerového záznamu - a tlaku médií - tak nejen že se fízlovi nic nestalo - ale už by dávno trčel ve vazbě chudák řidič, pochopitelně za napadení veřejného činitele, jak jinak, že ??

A jak to dopadne ??

No - tradičně.

Diktuji předem známý závěr soudu :

"Policista byl přepracovaný, mají toho hodně, krom toho má jen jedny nervy a při své náročné a nebezpečné profesi je nemůže napínat donekonečna. Takže projednání věci před soudem BOHATĚ STAČÍ, od dalšího potrestání soud upouští..." - a vy všichni si trhněte nohou.

A nevyskakujte si na policajty, příště byste mohli skončit mnohem hůř...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 19:52
Pistolník ze s Plzně :

Přátelé, pistolník jen vyhodnotil situaci, patrně v řidiči viděl osobu v celostátním pátrání, tedy konal v zájmu nás všech. Občas se i mistr tesař utne! Toho řidiče jen strašil služební zbraní ( kerej kretén mu ji svěřil ), to Jirkovi rozkopali dveře. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 19:21
Úřad práce České republiky
Generální ředitelství
Dobrovského 1278/25
170 00 Praha 7
Tel.: +420 950 180 111
Elektronická podatelna: posta@uradprace.cz
WWW: www.uradprace.cz
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-25 20:05
Jak exekutoři okrádají oběti i telefonem. Vůbec nezvedají telefony a udržují oběť na lince slovy
nezavěšujte, budete spojeni. Po čtvrt hodině to típnou a nikdy nezavolají zpět.
Kdo se nedovolá, má smůlu, oberou je o kredit na telefonu, snahu něco řešit s jsou pak snazší obětí na okradení o dům etc.

Kul.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.