Maření spravedlnosti maření neřeší

 Nově zavedený trestný čin "maření spravedlnosti" podstatu věci neřeší - 

a je jen důkazem, nakolik mimo realitu jsou ti,  kdo změny zákonů navrhují a prosazují (tedy hlavně legislativní odbor MSp), a stejně tak naši slavní poslanci všech stran, a kteří nemají vůbec potuchy o stavu justice a její současné podobě, a tedy ani problémech, jež ji svírají zvláště bolestivě a které dopadají masově na občany v podobě zjevně nespravedlivých rozsudků, jejichž nespravedlnost vidí a cítí každý, i se základním vzděláním, na první pohled - vyjma ovšem soudců samých, ti jsou tradičně v klidu a pohodě, nenesouce odpovědnost nikdy za nic. 

To zůstane samozřejmě i nadále, na (zcela utopické) vizi, že soudce sám je nanejvýš spravedlivý, dbalý, znalý a vůbec vzorem všech ctností, se nic nemění - ač především tady je hlavní problém naší justice. 

Ne že by nově zavedený trestný čin neřešil vůbec nic - v podstatě se jedná o otevřené přiznání toho, co pro justice neznalé občany je obvykle naprostým šokem při prvním střetnutí s justiční realitou - totiž že u našich soudů se nejen běžně lže a podvádí, až se hory zelenají, ale hlavně  - že to nikoho, a nejméně pak soudce samé, nevzrušuje a považují to za samozřejmost. 

Jak říkám - z čehož jsou obvykle občané, jsoucí u soudu poprvé, v naprosto otevřeném šoku, ze kterého se až do rozsudku nevzpamatují - pak ne že by se vzpamatovali, ale šok jeden je nahrazen šokem daleko horším - totiž rozsudkem, který jim teprve dá zapomenout na průběh řízení, srovnatelný často s cikánským táborem. 

Přesto ale : Myslícímu i tato změna napoví. 

Proč asi bylo nutno zavádět takový trestný čin ?? Tzn. že ti znalí, spravedliví, nestranní a erudovaní soudci klidně připouštěli, aby se až dosud u soudů lhalo, podvádělo, předkládaly se padělané "důkazy" - a nic se nedělo ???! 

Problém naší justice je především problémem soudců samých - a kdo nevyjde z tohoto předpokladu, nemůže úspěšně nikdy nic vyřešit, natož změnit stav justice k lepšímu, směrem k právnímu státu a očekávatelným, spravedlivým rozsudkům. 

Samozřejmě, že zavedení jakéhokoliv nového trestného činu samo o sobě nic neřeší - řešením je dlouhodobá výchova soudců, a to už - a především - od právnických fakult a hlavně - zamezení jejich pocitů nadřazenosti a beztrestnosti, ať už by se dopustili čehokoliv - ale přesto : Když už by byl nějaký nový trestný čin naléhavě potřeba, tak především "překrucování práva", podle vzoru německého trestního zákoníku - tedy trestný čin, jehož se může dopustit právě a jedině soudce, a to při výkonu své rozhodovací činnosti - a pochopitelně s vysokou trestní sazbou. 

Pokud bych vzal svoje minulé případy - a především ty trestní - dal by se okamžitě použít prakticky na všechny. A velmi snadno a velmi účelně. Konečně, tam, kde byl vyřčen zprošťující rozsudek nebo bylo trestní stíhání zastaveno (a takových případů bylo dodnes osm) - ač důkazní situace byla od počátku zcela jasná a pořád stejná - tam o překrucování práva předchozími stupni není nejmenších pochyb - a je jen otázkou času, kdy za to dotyční stanou před soudy. 

Závěrem konstatujme, že dnešní zpráva o zavedení nového trestného činu je typickým ukazatelem stavu současné společnosti, a především jejích ústředních orgánů - tedy Parlamentu a Senátu : 

O justici neví de facto zhola nic, jsou obklopeni placenými lakovači na růžovo, pak samozřejmě také nemohou skutečné problémy ani řešit. 

Na tom se nic měnit zjevně nemá, jen se uhlazuje to, co doposud bilo do očí zvláště drasticky. 

A lhaní a podvody u soudů to rozhodně byly rovněž. 

Nikoliv jako to podstatné a hlavní, nikoliv jako bolístka, jejímž odstraněním se navrátí spravedlnost. 

Přirovnejme tuto změnu k zafašovanému prstu, zatímco tělo dál naplno krvácí na jiných místech. 

Co ale také čekat od populistů z ANO, že ? 

A od Parlamentu, jenž se zuby nehty brání zjištění skutečných problémů a skutečného stavu. 

______________

______________

Maření spravedlnosti bude nový trestný čin, rozhodla Sněmovna
 

 

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-19 19:43
Co tam ten člověk 15 let dělal ???

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-19 19:58
Vlezprdelismus - hlavní znak české žurnalistiky.

Co si asi myslet o novinářce, která TOHLE označuje za "sebekritiku" :
(P.S. Vůbec se nechválím sám - to jen konstatuji objektivní skutečnosti - že, pane Baxa ??)

Mimochodem, kam Baxa na ty názory chodí, by mě docela zajímalo. Asi si vytvořil lichotící klaku kolem sebe, následkem čehož přestal úplně vidět holou realitu.

Já osobně mám s NSS smutné, až tragické zkušenosti, hlupství, které tamní "hvězdy" vyprodukovaly, je plně srovnatelné s hlupstvím a arogancí Městského soudu v Praze či kdekoliv jinde.
Tupost, arogance, nevzdělanost, neznalost.
A teď se podívejte, co o NSS soudí sám jeho pořád ještě předseda :
______________

Vypracovali jsme se na instituci, která má důvěru a respekt, ale mohli bychom se stát obětí vlastního úspěchu. Lidé nám svěřují stále víc případů, protože věří, že rozhodneme správně. Začíná se to trochu zadrhávat, soudci odcházejí, noví přicházejí a udržet linii soudu není vůbec jednoduché,“ přiznává ve Výzvě sebekriticky Baxa.
_______________

"Před deseti lety jsem se zvolil vaším šéfem... Dobře jste udělali...."
_______________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-19 20:06
V trestním zákoníku zřejmě přibude nový čin maření spravedlnosti

ceska-justice.cz/.../...
0 # Saxána 2018-09-19 20:53
Paragraf bude bičem na účastníky řízení a snad
v další fázi obohacen o bič na korupci justičních účastníků nám sloužících.
0 # Kedul 2018-09-20 05:23
Tento paragraf bude samozrejme justicni mafii vykladan jako bic na neposlune advokaty a branici se obzalovane. Pote co bude obzalovany krive a bez dukazu odsouzen oznaci se kazdy jim podany vyvynujici dukaz jako falsovany a tedy nepripustny uz v rozsudku a tedy mu bude okamzite sdeleno obvineni z mareni spravedlnosti. O nic jineho justicni mafii neslo a nejde. Dokonce se zacne samozrejme pouzivat tento paragraf a ohybat tak, ze si soudce vylozi jeho zneni jako moznost nepripustit pravo nevypovidat.
V pripade, ze by tento paragraf zacinal vetou, zamestnanec statu ktery predlozi .. tedy nevztahoval by se v zadnem pripade na obhajobu a obzalovaneho, pak samozrejme by byl prinosem .. Jen si vemte kolik platnych paragrafu tretniho zakoniku je dnes zcela bezne ohnuto a zneuzito vyhradne proti obhajobe prestoze je jejich zneni naprosto priminivni a tento vyklad neumoznuje naopak jeho skutkovou podstatu plne naplnuji justicni zmetci ..
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 12:09
právnický podzim :

www.ceska-justice.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 12:09
Justici pomůže větší prostupnost profesí, shodují se Šámal a Zeman

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 12:10
Feudální tvář exekucí

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 12:11
President Duda si pozval 10 soudců do disciplinární místnosti Nejvyššího soudu :

Spotkanie Gersdorf-Morawiecki po sugestiach pośredników
rp.pl/.../...

Prezydent Duda powołał 10 sędziów do izby dyscyplinarnej Sądu Najwyższego
rp.pl/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 14:15
Prezident Duda neni prezident Zeman.
Duda by uz davno vykopl Rychetskeho z US do duchodu! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 18:59
Moje dcera to bohužel nedokázala, navíc by musela zabít její rodiče a řadu lemplů ze státní správy, kteří ji nechali utýrat. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-20 19:00
Po globálním oteplování tu máme vizi nové hospodářské krize.
Kam se poděli oni moudří starci našich dětství? Je fakt, že žili skromně v souladu s přírodou a nechlastali. J.K.

novinky.cz/.../...
___________

Jestli to už nebude počátek opileckého deliria.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 02:49
Delirium Milouše Zemana bylo nastartováno v roce 2003 po neúspěšné kandidatuře na prezidenta ČR, neboť k vzhledem k věku agentů KGB dostal přednost Klaus a Milouš se stáhl z politiky a odešel na Vysočinu.
Vrcholem jeho ožralství bylo založení SPOZ, jejíž se ustanovil předsedou/ vsadil na početnou skupinu obyvatel, mnohdy primitivních, viz. kauza šmejdů/.
Od této strany se distancoval v roce 2010, kdy se stal jejím předsedou bývalý kriminalista Zdeněk Štengl, klíčový vrah mé dcery Jany, notorický ožrala Zdeněk Štengl, na kterého jsem též podával TO u IMV a IPČR.
Jinak Milouš Zeman vyrůstal v neúplné rodině, o čemž se dnes nikde nepíše.
Typický případ, jaké osobností vyrůstají v neúplných rodinách naplněných opičí láskou kde chybí mužský vzor.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 02:48
Dražba věcí zabavených exekutory připomíná festival

archiv.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 02:50
novinky.cz/.../...
Novinky.cz lžou, pokud jde o příčiny a průbě katastrofy, je to sprostý FAKE! Letadlo prokazatelně vybuchlo ve vzduchu a rozmetalo se na tisíce kusů do velké vzdálenosti, stačí se podívat na publikované snímky amerických družic. Vypovídají dostatečně. A stopy výbušnin byly také zjištěny. Mj, na některých obětech.

Pokud jde o usnesení ESLP proti Polsku: Je protiprávní, jelikož se NEJEDNALO O SOUKROMOU ZÁLEŽITOST, ale o vyšetřování státního významu, v čemž exhumace jsou důležitým nepominutelným důkazním materiálem.

Pokud chronologie případu:
V červnu 2016 prokurátoři vydali informaci, že je zapotřebí exhumace 83 obětí (v letech 2011-12 jich bylo provedeno devět, čtyři osoby jinak byly spáleny v krematoriu). Rozhodnutí prokurátorů je odůvodněno jak chybami v ruské lékařské dokumentaci tak absencí fotografické dokumentace, a tím, že Rusko nesouhlasilo s výslechem ruských znalců, kteří prováděli pitvu ostatků na místě.
Exhumace se začaly v půli listopadu 2016. Jako první byli exhumováni Lecha i Marie Kaczyńští. Do konce prosince 2016 exhumován 11 osob. Po dvou měsících přestávky v březnu 2017 nastoupila další etapa exhumací. Od března do konce června byly exhumovány 22 osoby. Po dalších dvou měsících pauzy v září, říjnu, listopadu a prosinci r. 2017 24 těl.
V r. 2018 provedeno 26 exhumací - první 16 ledna a poslední v noci z 16. na 17. květen. Prokuratura nezveřejnila širší informace týkající se výsledků exhumací. Nedávno zemská prokuratura uvedla, že dosud bylo nalezeno 69 lidských ostatků, pocházejících od 26 osob, v rakvích jiných obětí katastrofy, dvě děla byla zaměněna. Závady byly zjištěny i v rakvi prezidenta Kaczyńského.

Polská vláda neustoupí, i kdyby měla zaplatit. ESLP podobnými rozsudky akorát snižuje svou autoritu. Problémem je, že není kodifikována právně smluvně opravn prostředek - stížnost proti rozhodnutí. Polská vláda bude takový navrhovat a prosazovat.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 02:51
Tvrzení „…Exhumace zahájené v roce 2016 vyvolaly rozhořčené reakce pozůstalých po obětech tragédie…“ je rovněž FAKE. Jednalo se jen o ojedinělé případy, kde protest podaly stěžovatelky především na základě „zpracování“ „“totální“ opozicí. Naopak, drtivá většina obětí se chtěla dovědět pravdu, a za takových okolností, jaké provázely Smolensk, je to zcela logické.
Vážení čtenáři: Pokud jde o zpravodajství o Polsku, nevěřte novinkám.cz, nevěřte českým mainstreamovým mediím! Nevěřte ani "pražsko-kavárenským". Aspoň těm z Vás, kteří vládnete angličtinou, doporučuji anglickou verzi internetového portálu wpolityce.pl/facts-from-poland . Rovněž mohu doporučit zahraniční vysílán polského rozhlasu v angličtině i němčině external.polskieradio.pl/ a také anglojazyčné programy na TV Republika, rovněž na internetu... telewizjarepublika.pl/poland-daily
A polskojazyčné...volně vysílané do zahraničí....www.tv-trwam.pl, o té jsem několikrát zde referoval, a pak veřejnoprávní polskou televizi, její kanál TV Polonia polonia.tvp.pl/. To pro ty z Vás, kteří nebydlíte někde v příhraničí, v Opavě, Ostravě, ve Slezsku, kde máte možnost příjmu polských televizních stanic šířených z pozemních polských vysílačů.

Freeeurope
0 # Kedul 2018-09-21 12:07
novinky.cz/.../...

Zruseni nesmyslnych trestnych cinu ktere nikdo jako trestne ciny krome justicni mafie resit nechce, propusteni vsech bolseviku a kriminalniku z justice, zacit stihat a soudit podle zakona a ne podle nalady a bludu nakeho ourady ...... vychazi me to o nekolik milard levnejsi reseni nez zacit zavirat lidi i do svych domovu a spovolenim pouze makata a platit dane a jinak nikam holoto ....
Ale proc delat neco logickeho a efektivniho a smysluplneho kdyz to nehodi poradnou sumicku, kterou dostaneme z danovveho poplatnika at se muto libi nebo ne ....
Naramky samozrejme nasadit vsem statnim urednikum aby sme mohli online sledovat vsichni zda nechlastaji nefetuji a zdali se predem nekde potajmu nedomlouvaji na rozsudcich ci jinych vecech ci jinak nezneuzivaji svoje pravomoce .....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 13:57
wpolityce.pl/.../...
Musí se Polsko odvolat proti rozsudku ESLP? Kownacki: "Ano. Někdy evropské tribunály nejsou schopny vyváženého hodnocení“.

Bartosz Kownacki (poslanec za PiS, dříve zplnomocněnec rodin pozůstalých po obětech katastrofy u Smolenska – pozn. překl.) v rozhovoru s novinami „Nasz Dziennik“ potvrdil, že exhumace obětí smolenské katastrofy byly potřebné. Postřehl, že dnes se ze zdůvodnění ESLP pokouší dělat v této věci senzace.
Jestliže by byl rozsudek, že prokurátor nemá právo provést exhumace, bylo by to kuriosum. A jestliže jde o pokyny, vztahující se k proceduře exhumace, byla by to výtka ne vůči tomu, že šetření Smolenska není řádné a porušuje lidská práva. Byla by to výtka polskému státu a zákonodárcům, že předpisy, které existují, nezaručují plně právo osobám, které těmto předpisům podléhají — tvrdil Kownacki.

V situaci, kdy víme, že ruská lékařská dokumentace byla zfalšována a nebyla řádná, byly tyto exhumace potřebné. Možnost provádět takové důkazy jiným způsobem není —dodává Kownacki.

Podle názoru Kownackého má cenu rovněž porovnat, jak vypadají exhumační procedury v jiných evropských zemích.
V Polsku tento zákon je v platnosti před 20 let a i dříve – z toho co vím, žádná procedura odvolání proti rozhodnutí o exhumaci nebyla, nikdo nevznášel námitky, že by to porušovalo něčí práva — potvrdil politik.
Má se Polsko odvolat k Nejvyšší Komoře Tribunálu proti tomuto rozsudku?
Rozhodně ano. Zpolitizování této věci a zpolitizování reformy polské justice má za následek, že výsledky by mohly být úplně jiné. Evropské tribunály nejsou schopny vyváženého hodnocení.—kvituje poslanec Kownacki.

Potud zpráva z Polska. Můj názor? Zde již se kauza vymkla z právního rámce a dostala se plně na politické pole. To je ovšem dost nebezpečné, neboť - jestliže takové vrcholné evropské instituce budou pokračovat v úniku od fakt takových, jakými tato (nezávisle na vědomí kohokoliv) jsou, jestliže budou pokračovat v důsledku toho v prohlubování nespravedlnosti, užívajíce případně stále větší měrou překrucování zákonů na politickou objednávku toho či onoho subjektu, pak ztratí tyto instituce respekt, právní zásady si pak troufne porušovat každý, a stabilitě Evropy to rozhodně neprospěje.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 13:59
Francie klesla na stalinské praktiky - opozici uvrhává do blázinců


polskaniepodlegla.pl/.../...

Panika levičácké Francie! Chtěji donutit Marine Le Penovou k psychiatrickému vyšetření!
Několik dobrých sondáží odhadu volebního výsledku postačilo, a francouzská pravice má problémy. Vůdkyně Francouzské Národní Fronty Marine Le Penová informuje, že jí je úředně nařízeno….psychiatrické vyšetření.
Jde o snímky, umístěné Le Penovou na twitteru v r,. 2015. Le Penová je tam umísila po dalším teroristickém útoku, umístila snímek teroristům, stínajících oběti hlavu.
– Myslela jsem si, že už jsem viděla všechno, ale ne! Za odsouzení hororu Islámského Státu na tweetech, mě ministerstvo spravedlnosti posílá na psychiatrické vyšetření! Kam až daleko to dojde? Neuvěřitelné – napsala politička na Twitteru.

Tolik zpráva. Co k tomu říci? Macronova Francie poklesla na úroveň někdejšího SSSR nebo husákovského Československa? Zřejmě ano. V Husákově Československu byl v osmdesátých letech násilně na psychiatrii v Kroměříži držen katolický aktivista Augustin Navrátil, jenž tehdy shromáždil 600000 podpisů československých věřících dožadujících se civilizovanou normální peticí náboženské svobody. Čtenáři dříve narození si jistě vzpomenou na toto jméno, vyslovované ve zprávách a komentářích i Vatikánu, a především Svobodné Evropy, Hlasu Ameriky či BBC. Husákovsko-jakešovský režim se řídil takto důsledně sovětským vzorem, kde násilné umísťování opravdové opozice v blázinci bývalo (nakonec od carských dob) normou (pokud Rusko za cara, vzpomeňme např. román A.P.Čechova „Na šestce“). Pokud jde o Augustina Navrátila, zmiňme se mimochodem: Dnes v českých mediích potkáme europoslankyni za KDU/ČSL Šojdrovou - prosazující přijetí údajných syrských prý sirot. Tatáž Šojdrová se před lety v domovské zlínské organizaci KDU/ČDU prosadila vyloužení Augustina Navrátila z KDÚ/ČSL a marginalizaci - typické: Opravdová opozice, na rozdíl té bolševiky na rok 1989 v předchozích letech připravované jimi kontrolované "opozice", byla umlčena, podobně jako Augustin Navrátil.
A teď zpět k Le Penové: Její Národní Fronta získává ve Francii mnoho přívrženců, v důsledku jevu, s jakým se lze setkat v mnoha evropských zemích, to, že systémové strany se dík korupci veřejně zprofanovaly, a že také lidé mají dost levice, která ještě drží silnou pozici v Evropě po volbách ve více zemích v r. 1998 (nebo kolem). To vytváří půdu k zakládání nových stran a hnutí, vesměs pravicových, od křesťansko–demokratických, konzervativních až po různé nacionalistické či i populistické. To je i případ Francie. Le Penové Národní Fronta je pravicová strana, ale vedle těžké kritiky současné EU, a především ostrému postoji proti dovozu ilegálních migrantů z Afriky a Asie se hlásí ke spolupráci s Ruskem, k zrušení sankcí proti Rusku.
Proto při čtení této zprávy nepropadat emocím! Jelikož vysvětlením nemusí být jen uchýlení se macronovské Francie k neostalinským praktikám. Můžeme dojít i k jinému vysvětlení, a to pokud vyjdeme z dosud nashromážděných poznatků o praktikách sovětských a posléze ruských tajných služeb. Lze předpokládat, že tyto byly s předstihem na „otočení Evropy“ doprava připraveny. A že rozšiřují svůj politický potenciál i na pravicové strany. A že – uvržení Le Penové do blázince lze vykládat i jako akci, zaměřenou na její popularitu v případě, že Le Penová může být případně i „kontrolovanou“ opozicí. Odpověď na to, kterou možnost vysvětlení vypustit, či zda existuje ještě další vysvětlení, dá teprve čas, a také další fakta, jakmile bude jejich pravdivost ověřena. Neboť ruská rutina: S pomocí kontrolované "opozice" z daných stran eliminovat opravdovou (tak jak ukazuji na příkladě Augustina Navrátila).

Freeeurope
______________

Ono je to tak nějak nejpohodlnější : Říct, že ti, co nejsou s námi, jsou prostě blázni - a hotovo. Už se nemusíme zabývat vyvracením jejich argumentů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 14:04
Není tohle náhodou "maření spravedlnosti" ? A když ne - tak minimálně výraz totální neschopnosti - tedy pravá vizitka justice a její současné upotřebitelnosti :
___________

Nikdo za nic nemůže - a tak to časem zaplatíme všichni.
Ať žije spravedlnost. J.K.


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 14:07
Poučná diskuse :

ekonomika.idnes.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 14:07
Projekt hlídacích náramků :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 14:08
Vězňů nakažených infekčními nemocemi přibývá. Lékařů ve věznicích je však málo

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-21 20:54
Maření spravedlnosti. Nový trestný čin, který může spravedlnost sám mařit

hlidacipes.org/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.