Volební debakl ANO Senátem pokračoval

Bezesporu dobrou zprávou je, že se z 11 kandidátů ANO do Senátu dostal jen jediný, a to v zapadlém, pohraničním obvodu Šumperka.

 Špatnou zprávou je, že volby nepřinesly - a nevyzvedly - žádnou výraznější osobnost, což bezesporu platí i pro tři bývalé presidentské kandidáty, kteří ve volbách uspěli - totiž Jiřího Drahoše, Pavla Fischera a Marka Hilšera. A to i vzdor tomu, že Jiří Drahoš uspěl již v 1. kole a do druhého tedy nemusel. Nutno ovšem také připomenout jeho velmi slabou protikandidátku, Evu Sykovou, dosavadní senátorku, totálně zkompromitovanou lékařku, podezřelou z vybírání statisícových příspěvků za bezcenné preparáty, které nikomu nepomohly. Kandidátku, kterou nechtěla ani ČSSD, a to už je co říci. 

Řekl bych, že druhé kolo voleb do Senátu, kde se vybírají především osobnosti, a nikoliv strany, předpokládá účast zejména kultivovanějších, vzdělanějších voličů, kteří jsou ochotni a schopni si zjistit, co je jejich kandidát zač - a nepodléhají jen celostranickým pivním propagandám a balonkovým stánkům. 

Na tento typ voličů je ANO zjevně krátké, osobnosti nemá, koblihy jsou k ničemu, ba ani guláš nepomáhá. 

Taktika, zaměřená především na společenskou lůzu, do Senátu nefunguje. 

S tím je bezesporu spojena i politicko osobnostní tragedie jistého brněnského redaktora Českého rozhlasu, který - ač se sám celá léta presentoval jako vzor ctnosti a vzdělanosti - nakonec klesne tak hluboko, že je ochoten kandidovat za estébácké hnutí. A také - zcela po právu - dostal výprask, jenž zasluhoval. 

Tady beze zbytku platí, že kdo se spojí s čertem, musí už nastálo počítat s tím, že bude také s čerty natrvalo spojován. 

Volby - jak komunální, tak především senátní - jasně ukázaly, že Babiše vynesel na politický Olymp jistý typ voličů - těch, kteří se nechají snadno jak koupit, tak i ohloupit - a pro které jsou peníze jedinou životní hodnotou, ber kde ber a lhostejno, odkud vzešly. 

Žádnou dobrou zprávou nejsou ani tři nově zvolení senátoři, bývalí presidentští kandidáti, Jiří Drahoš, Pavel Fischer a Marek Hilšer. 

Pro všechny tři lze použít vcelku jednotnou charakteristiku : Laciní havlisté, kteří v minulosti žádnou osobnostní statečnost či svébytnost neprokázali. A zvoleni byli hlavně proto, že jejich protikandidáti byli ještě horší. 

Jiří Drahoš má snad jedinou silnou stránku : Totiž že jako důstojná osobnost alespoň vypadá. A lidé rádi věří pohádkám, třeba té o mravním a morálním panu profesorovi. Ve skutečnosti selhal, kde mohl, žádnou morální kvalitu v minulosti neprokázal - ba naopak, mlčel i ke zjevným špatnostem, které se přímo kolem něho odehrávaly a jež měl dokonce povinnost řešit. Ohledně společnosti jako celku je - vzdor svému věku - naivní jak malé dítě a nic o ní neví. Těžko proto od něj cokoliv pozitivního, natož zásadního očekávat. 

Zhruba totéž v bleděmodrém platí o Pavlu Fischerovi, jenž z pozadí mezinárodní diplomacie nese bezesporu odpovědnost za současné postavení i právní stav ČR uvnitř Evropské unie. Opatrné, nikdy nevyčnívající kolečko v zaběhlém, havlistickém aparátu. Opět - nic významného, natož převratného od něj čekat nelze. 

U Marka Hilšera se k výše uvedené charakteristice ještě přidává evidentní exhibicionismus a snaha strhnout pozornost sám na sebe i za cenu laciných a ubohých excesů, jaké kdysi předvedl v Parlamentu, když se mělo hlasovat o anexi Krymu, jakkoliv vážné toto téma je. 

Tato země má bezesporu mnohem vážnější starosti nežli je anektovaný Krym a pokud je Hilšer nevidí a nechce řešit, lze nad tím pouze vyjádřit hluboké politování.

Pokud jde o debakl ČSSD, je samozřejmě naprosto zasloužený - a jediný logický a možný důsledek politiky dvou hloupých, mocichtivých kluků, totiž Zimoly a Hamáčka, kteří nyní naplno sklízejí výsledky své "práce" a spolupráce s velkoestébákem z ANO.

Vítězství ODS je pak jiným logickým důsledkem, vyplynuvším ze situace, kdy voliči neměli nikoho jiného na výběr a chtěli-li jít k volbám a své právo využít, prostě mnoho jiných možností neměli. Rozhodně nelze říci, že by to bylo zásluhou nové politiky, natož pak nových osobností, jež by tato strana přivedla nebo předvedla.

Nově zvolení senátoři jsou tak - až na několik jedinců - vcelku neznámé, nic neříkající a nic neslibující osoby, nikoliv osobnosti, od kterých lze čekat jediné : Poklidné sezení v Senátu a zvedání rukou pro to, co se jim řekne.

Takové malé senátorské stádečko.

Dobrou zprávou ovšem je, že do něj alespoň neprolezly mamonem nakažené ovce z ANO.  

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2018-10-14 08:07
Mně připadá ještě lepší zprávou, že téměř končí obě staré zlodějské levicové sebranky, socani a komunisté. Naštěstí je to celoevropský jev. Piráty sice nevolím, ale jako nová levice mi připadají lepší alespoň v tom ohledu, že nekradou, nekumulují funkce a usilují o transparentní státní správu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-14 09:52
Piráti mají jeden problém, jenž mi asi zabrání je volit, pokud se potvrdí - a to je vztah k rodině.
Mám za to, že nemají a neznají ucelenou prorodinnou politiku (což rozhodně nejsou dávky v mateřství, nebo otcovská dovolená, jak si představovali socani) a jsou náchylní odkývat každé zvěrstvo, protože o tom nic neví. Bylo to vidět např. při diskusi o zavedení manželství pro homopáry.
Rád bych o tom věděl víc, ale vypadá to, že v duchu evropské neomarxistické levice si rodinné hodnoty a jejich důležitost vůbec neuvědomují.

U komunistů - je to jako na houpačce - nahoru a dolů - ještě před pár měsíci se před nimi všichni plazili, jestli podpoří nebo nepodpoří - najednou jsou na vymření. To je vidět, jak nestálá a nepevná je to strana, založená jen na nostalgických vzpomínkách pamětníků, co se měli za komančů dobře - bez reálného současného programu.

A o socanech jsem psal v článku : Sklízí ovoce mocichtivosti dvou hloupých kluků, kteří vlezli s Burešem do vlády.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-14 09:57
Alf a kandidati na budouciho prezidenta CR:

Do Senatu se nove dostali Drahos, Fischer a Hilser. Tito 3 panove se v lednu 2018 neuspesne pokouseli o misto Prezidenta CR.
Da se proto ocekavat, ze se tito 3 novi Senatori setkaji v pristi prezidentske volbe a jejich medialni znamost zastini mnohem kvalitnejsi kandidaty.
Jestlize opilec Milous byl oznacovan jako "Buran z Hradu", tak Drahos (pokud by vyhral) by se nechal oznacit jako "Alf z Hradu". (mimozemstana Alfa zna snad kazde male dite). Z.

_______________
Milouš byl názorným příkladem, co dělá s lidmi setrvačnost. Ač bezesporu nejhorší ze všech kandidátů, jenom proto, že ho lůza obecně znala - na rozdíl od těch ostatních - to nakonec vyhrál.
Teď, zdá se, budou z téhož těžit - resp. už těží (volbou do Senátu) - tihle tři králové, kteří mají opravdu hodně společného : Nezkušenost (u Drahoše, vzdor věku, naprosto zarážející), neznalost politické a společenské reality v ČR, havlofilství a celkový život v oblacích těch, co se jich skutečné problémy nedotkly - a tudíž si je ani nedokáží představit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-14 09:59
Cervena Karkulka ceske politicke sceny:

Dnes jiz nikdo nepochybuje o tom, ze Bures byl Komunista a Estebak.
Jako komunista patril k rudemu hnuti mladych naivnich bolseviku, stejne jako Milous.
Malokdo vsak vedel o desitky let trvajici znamosti mezi Buresem a Milousem.
Ted prisel novinar Kmenta s odhalenim financnich machinaci techto dvou panu.
Bures nosi Milousovi nusi plnou pochybnych potravin. V tom je jediny rozdil mezi Cervenou kKarkulkou a Buresem (Karkulka nosila babicce v nusi jahody, Bures nosi salamy).
Priste by mohl Bures na Hrad donest sumive vino znacky "Rotköpfchen", cimz by alkoholikovi udelal jiste vetsi radost!
Z

www.facebook.com/.../?type=2&theater
0 # Saxána 2018-10-15 07:34
Většinový systém vygeneruje solidní úroveň zástupců.
Voliči důsledně hodnotí konkrétní kandidáty.
Poměrný systém vyveze do politiky kde koho, zejména ty inklinující k masovosti - vůdčí osobnost a jeho ovce.
Musí přijít změna volebního procesu poslanců. Aby voliči kandidáty znali.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 17:49
Buran v rádiu :


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 17:51
Co můžeme čekat od drogového vypatlance z Reflexu.
Veškerý tisk v této zemi bych zrušil vesele, už nehodí se ani k vytření prdele.
Dávno jsou doby, kdy v kadibudce u babičky o prázdninách každé ráno, jsem k tomuto účelu používal Rudé právo. J.K.

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 17:51
Když vlak na Prahu zastavil v Kolíně, byl jsem smutný z toho, že ne v tom nad Rýnem.
Dnes musím uznat, že ten Kmochův je bezpečnější, bohužel jen díky tomu, že to tu stojí za hovno. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 17:53
Potřebují vysoké platy, aby (prý) byli neúplatní...

Tomuhle k tomu stačil plat za 3 týdny … aby riskoval jistotu taláru...
Co by pak asi udělal za desetinásobky platu ???

Obžaloba soudce Nováka: Za 80 tisíc dostal milionáře z vězení, úplatek si převzal s policií v patách

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 17:57
Matka stála za hovno a tak syna bude vychovávat otec.
Jinak vzorná matka je bývalá politička ANO. J.K.

blesk.cz/.../...

Klasika. Tomášek na ambasádě tátu nepoznal. A co na to český politický póvl včele s notorikem Miloušem? J.K.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 17:59
Informační chaos má zakrýt zpackanou operaci Skripal. Šíří ho i čeští politici

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 18:00
Brutální praktiky stb v Uherském Hradišti.

stream.cz/.../...

Jó, starej Grebeníček, to byl kádr !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 18:03
27. října můžete na MSp (pokud o to někdo stojí...) :

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 19:51
Něco tu hnije, něco tu smrdí,
novodobý bolševik bludy nám tvrdí,
že člověk zrozený k práci tu není.
Před léty zavřel tu podniky, doly,
pro nemačenky otevřel školy.
Tvrdí nám, jak ekonomika vzkvétá,
ve skutečnosti tu máme nová padesátá léta.
30 let hospodářství tu przní
zářným příkladem je Právnická fakulta v Plzni.
Když vidím jejího kmotra jménem Pospíšil,
věřte mi lidé, že bych blil.
J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 19:52
Tak to je ta nejlepší matka.

expres.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 19:53
Někdo tu prodával závadné žrádlo,
aniž od policie obvinění padlo.
Vyzývám vás lidi, nebuďte líní,
stravujte se doma a nepodporujte kdejakou svini.
Nebudete mít problémy ve břiše,
v žádném případě nemám na mysli estébáka Babiše.
Když mám hlad a něco žeru,
musím mít jistotu,
že se neposeru.
J.K.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.