Zbavme ho úřadu, i svéprávnosti

Poslední projevy na veřejnosti a oficiální výstupy presidenta Miloše Zemana jsou už nejen daleko za hranicí státnické přijatelnosti, ale i svéprávnosti. 

 Je pravým opakem toho, co se od jeho funkce právem vyžaduje a očekává : Důstojnosti, solidnosti, čestnosti, kultivovanosti, mravnosti. 

Namísto nich jen ubohé vulgarity, rozhazování státního majetku i funkcí svým známým a naposledy i oznámená totální degradace kdysi důstojných státních vyznamenání. Ta se z jeho rukou stávají urážkou všech dříve vyznamenaných a v nejlepším případě bezcennými plíšky doklepávajícího mafiánského bosse snažícího se odměnit pár zbylých věrných sloužících. 

Mravní hodnoty vyznamenaných bychom ve většině případů hledali naprosto zbytečně a marně, ze zvlášť významné oslavy 100. výročí republiky se pak stává výron servilní ubohosti a jejího ocenění rozklepaným mafiánským staříkem před zaklapnutím víka. 

Vidět národní hrdinku ve Vitáskové je totéž jako udělovat podvazkový řád Al Caponemu za vzorné splnění plánu objemu pašované whisky z Kanady - a stačí k tomu úplně už jenom skutečnost, že jako "energetickou odbornici" zaměstnala ve svém energetickém úřadě bývalou nejvyšší státní zástupkyni Renátu Veseckou, která - jestli někdy neměla o něčem ani páru, ani nejzákladnější vzdělání - pak docela jistě o energetice a v dané funkci mohla být užitečná jedině jako mrtvole zimník. 

Tvrdit, že (Vitásková) bojovala s mafiánskými solárními barony znamená programově nevidět, že jen s některými, tedy s těmi nikoliv spřátelenými - zatímco ty spřátelené naopak včasně informovala o každém záměru energetického úřadu, a tedy i výhodných dlouhodobých investicích do tohoto byznysu, včetně dodatečného krytí skluzu těch, kteří to včas nestihli. 

Oceňovat (státním vyznamenáním !!) veřejnosti naprosto neznámého investičního magnáta Pavola Krúpu za to, že šel proti jinému mafiánovi, Bakalovi, jenž se liší toliko tím, že není ze Zemanovy stáje - je už otevřeným přiznáním zmafiánštění takto vedeného státu a oficiálním vyzdvihováním jednoho uličního gangu proti druhému - za to, že ten první nosí třesoucímu se mafiánskému dědečkovi desátky, kdežto ten druhý se odmítá dělit. 

Masaryk se bolestí obrací v hrobě, co se s jeho republikou a ideemi, na kterých ji postavil, za pouhých 100 let mohlo stát - a jaké obecné ubohosti mohly dojít jak ony, tak i jeho následovníci. 

Bez velkého přesvědčování bude již asi každému uvažujícímu člověku zřejmé, že Miloš Zeman není jen živoucí lidskou tragédií a před očima se rozpadající, zahnívající troskou - ale především obrovskou mezinárodní ostudou a urážkou všeho kulturního a důstojného, co tento národ v minulosti kdy vytvořil. 

Zbavme se ho, dokud je čas !! 

Což je jediný doby hodný počin, který by pozvedl z bahna upadlou prestiž národa a státu před ostatní Evropou i světem a připomněl jim, že jsme kdysi byli kulturně vyspělým národem. 

Ponechat ho ve funkci do konce volebního období totiž znamená nečinně přihlížet zostouzení nás všech před očima světové veřejnosti měrou, jakou tento stát dosud neměl možnost poznat. 

A současně si i uvědomme, nakolik je demokracie slepá, je-li zavedena nedospělým lidem, kteří s ní neumí nakládat. 

Asi jako když dáte malému dítěti do ruky zápalky, nebo nůž, nebo rovnou - nabitou střelnou zbraň. 

Nezapomeňme, že i Hitler byl kdysi demokraticky zvolen, protože vyjadřoval přesvědčivě názor lůzy - a to ještě přirovnání k Hitlerovi je pro současný hradní věchýtek neskonale laskavé, protože Hitler alespoň dokázal rázně a důstojně vystupovat a přesvědčivě argumentovat - tak, že budil dlouho na mezinárodním poli respekt. 

A ne opovržení, odpor, pocity hnusu a společenského ponížení všude, kde se toto dnešní individuum vyskytne. 

__________________

__________________

https://www.novinky.cz/domaci/486215-ze-schopneho-politika-zbyly-jen-vulgarity-reaguji-politici-na-zemana.html

__________________

__________________

 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/milos-zeman-opet-sypal-vulgarity-rozhlas-se-ho-vsak-neboji-protoze-je-prezident-58427?dop-ab-variant=3&seq-no=1&source=hp

https://www.novinky.cz/domaci/486306-hradni-komedie-zemanova-sprostota-zaskocila-i-prezidentskou-kancelar.html

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-15 20:44
Rozdávání prebend stejně dementním známým a jejich příbuzným - hlavní činnost současné "hlavy státu" :

Prezident Zeman na Hradě jmenuje 41 nových soudců

ceska-justice.cz/.../...
0 # Saxána 2018-10-16 08:08
Asi svéprávnosti k právním úkonům a následně úřadu.?
--------------------------------------------------

jakubformanek.com/.../...

Důležité! A na to každý /z reportérů a politiků/ nemá.
"Kéž by se reportérům a politikům dařilo pojmenovávat a znovu a znovu manipulaci AB ."
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-16 08:32
Poučný článek, přesně popsáno a zformulováno.
0 # Kedul 2018-10-16 09:31
Nevazena justicni mafie se opet ukazala v plne nahote .. smejdi kriminalnicti ... vezen ktery se dostane k drogam ve vezeni je svedek ci dokonce obet nikoliv pachatel zavazne trestne cinnosti bacharu a jinych justicnich smejdu kteri si mysli ze muzou vse ...

novinky.cz/.../...

To ze ho jiz nekolikrat chytnuli sfetovaneho neni duvodem k jeho stihani a trestani ale velmi jasnym dukazem ze ma byt vedeni veznice a bachari okamzite vzati do vazby pro zvlast zavaznou trestnou cinnost a ma byt dukladne provereno kdo z nich ty drogy do veznice donasel a kdo o tom vsechno mohl vedet a ten ma dostat stejny mnohalety trest aby to bylo varovanim pro vsechny ostatni smejdy co si hraji na udajne pravni stat a udajne pravni justici ze pro ne zakon plati uplne stejne jako pro kazdeho jineho a navic k tomu 10 let za zneuziti pravomoci maji dostat...

_____________

Ve vězení se všechny úkony u doktora dělají před lékařským personálem, a především odběr moči na testy, protože všichni ví, že ten, kdo má drogy, bude chtít zaměnit moč za jinou - a také to běžně dělají, pokud u nich zrovna nikdo nestojí.
0 # Kedul 2018-10-16 09:34
...opet se tu ukazalo ze dokonce US resi ze zlocinci oznacuji za pachatele svoji obet zneuzivaji svych pravomoci k zakryvani vlastni trestne cinnosti a tato se pak musi branit az u soudu jejich sprostym zlocinum jakoby snad on za jejich zlociny mohl...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-16 14:35
Prasáctví jako kouřová clona

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-16 17:59
luftjarda

rozdil mezi ucetni uzaverkou a Tvrdikem tvrzenym stavem je 17 miliard.
Luftjarda a jeho financovani sosanu

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.