Zemanův Ústavní soud

a jeho starosti. Bychom chtěli mít také. 

 Ve státě, kde chybí naprosto základní pojem a výkon spravedlnosti, se Ústavní soud zabývá tím, jestli vězeň měl čůrat před sestrou, nebo ne... Co k tomu kdo chce dodat ?? 

 Na úvod snad sdělme, že - pokud to někdo neví - ztráta svobody, tedy výkon odnětí svobody, je spojena VŽDY  především s totální ztrátou soukromí. Což je bolestivější o to více, čím inteligentnější a citlivější vězeň je. 

Každý vězeň může kdykoliv projít osobní prohlídkou, je-li sebemenší podezření, že u sebe má něco nepovoleného (což ani nemusí být zbraň, stačí například i paštika při návratu z práce), vězni, kteří pracují mimo areál věznice, procházejí důkladnou a pečlivou kontrolou minimálně 2x denně, tedy při odchodu do práce a při návratu z práce - na tyto kontroly ještě stojí dlouhé fronty, často v zimě, dešti, vánici, prostě v každém počasí. 

Samozřejmě, že věznění znamená totální ztrátu lidské důstojnosti, se kterou musí každý počítat. 

Každá osobní prohlídka - a ta je vždy minimálně při každém opuštění vězeňského zařízení a návratu do něj - vždy znamená zejména kontrolu nejintimnějších částí těla, za normálních okolností neprosto nedůstojnou pro obě strany - jak pro toho, kdo je kontrolován, tak pro toho, kdo kontrolu provádí. 

Přítomnost zdravotní sestry u kontroly moči při testech na přítomnost drog (nebo čehokoliv jiného) je naprosto samozřejmá pro každého. Běžná a nikdo se nad ní nepozastavuje. 

Musím připustit - ač někdy tvrdívám, že vězení na mně žádné stopy nezanechalo - není to tak úplně pravda, což jsem si uvědomil až právě ohledně ztráty studu, který jinak normální lidé mají - a právě ve zdravotnickém zařízení, kde po mně chtěli vzorek moči.

Bylo to pár týdnů po propuštění - a to, že není až tak úplně (v civilu) běžné čůrat před cizí ženskou, byť do lahvičky, mi došlo, až když vyděšená sestra, vidouc, k čemu se chystám po její žádosti o malý vzorek, rychle a kvapně opustila místnost. 

Ve srovnání s tím, s čím vězni denně prochází, je tohle naprostá banalita a malichernost, která může připadat ponižující jen tomu, kdo ve vězení nikdy jako vězeň nebyl.

Bohužel, jsou to právě dnešní ústavní soudci, z nichž mnozí by tam patřili především - kteří z této malichernosti učinili věc "zásadního právního významu" - abychom užili správnou terminologii. Protože jinak by o ní ani rozhodovat nemohli.

Tedy - přesněji : Dnešním ústavním soudcům, z velké části nadekretovaným současným hradním ožralou, nevadí, že ve vězení sedí tisíce lidí za trestné činy, za které se nikde jinde nezavírá, jenom u nás (viz neplacení výživného nebo tzv. mařenka - což  je nejčastěji prosté ježdění bez řidičáku, kdy se nikomu nic nestalo), nevadí jim, že další stovky vězňů tam sedí sice za delikty, za které se zavírá všude na světě, ale prokazatelně je dotyční buďto nespáchali, nemohli spáchat - anebo jim vina nebyla sebemíň prokázána - ale vadí jim, že tihle všichni čůrají do lahvičky před sestrou. 

Zeptejte se, koho chcete, co mu vadilo víc - jestli to, že bezdůvodně odseděl tři, pět, nebo dokonce více let v base - anebo to, že tam musel čůrat do zkumavky před sestrou. 

Pro lepší názornost uvedu - z vlastní praxe - malý, ilustrativní, přehled toho, co Ústavnímu soudu vůbec nevadilo - a považoval to za naprosto normální : 

1) Rok 2010 - a tříměsíční vazba. Trestní řízení bylo následně zastaveno, posuzované jednání (blokáda OSZ v Nymburce) prý není trestným činem. Ústavní stížnost - proti bezdůvodnému držení ve vazbě - přesto zamítnuta jako zjevně neopodstatněná. Bolševik Musil a spol.

Závěr nechť si učiní každý sám : Je možné kohokoliv držet bezdůvodně ve vazbě, aniž by cokoliv spáchal - a podle Ústavního soudu je to naprosto v pořádku. Podotýkám, že odběr moči bylo asi to nejmenší, co jsem tam zažil. 

2) Rok 2015 - a pětiměsíční nepodmíněný trest za pohrdání soudem. Podle Ústavního soudu (Šimáčková, Lichovník a Uhlíř) sice něco naprosto ojedinělého, s čím se ještě nesetkal (otevřeně aspoň toto přiznali) - ale u mě prý opodstatněné. Tedy : Nutně musíme mít dvojí právní řád. Jeden pro mě, jiný pro všechny ostatní - protože co je u ostatních nemyslitelné, u mně je naprosto v pořádku. 

3) Rok 2017 - a opět bolševik Musil, resp. jeho senát 4. cenové skupiny (viz Jirsa a spol.). Ústavní stížnost proti trestu - 6 měsíců nepodmíněně - za trvání na platném trestním řádu - tedy za trvání na dodržování platných zákonů. V čem spočívalo moje provinění, jsem se nedozvěděl ani zde - ale zato jsem se dozvěděl, že zrušení rozsudku by prý mělo dalekosáhlé důsledky (pochopitelně - chtěl bych nejen omluvu, ale taky těch 6 bezdůvodných měsíců v base nahradit a odškodnit) - a proto ho radši ponechávají v platnosti. 

Ještě štěstí, že u nás byl zrušen trest smrti - představte si, jak by - Zemanův - Ústavní soud asi rozhodoval tam !! Protože a samozřejmě - odčinění nespravedlivě uloženého trestu smrti je bezesporu nesrovnatelně horší než nějakých směšných 6 měsíců v bývalém komunistickém lágru. 

Ale abych vzal také jinou oblast než jen trestní právo : 

Ústavní stížnost, kde se dožadovali zákonem zaručené ochrany nájemníci domu proti exekutorovi - s tím, že exekuce není vedena proti nim, ale proti vlastníkovi domu - samozřejmě naprosto nedůvodná, že (?!) - jak jinak, přece zlodějská justiční lobby nepřijde o svou kořist jenom proto, že jsou v domě nájemníci, ať si zákony říkají, co chtějí. 

Nikdy nezapomenu na Čečence, jehož jsem poznal ve vazbě na Pankráci, který měl ve své (právní) sbírce naprostý unikát : Předběžné opatření Evropského soudu, zakazující České republice ho vydat do Ruska. Když ta ho předtím - samozřejmě za souhlasu nejen Ústavního soudu, ale i údajně pravicového Pospíšila - už vezla na letiště a předmětné PO bylo soudu doručeno těsně před odletem letadla. Šlo tehdy o minuty - a jemu o život. 

A co udělal Ústavní soud, když zhlédl rozhodnutí ESLP - zcela opačné, než vydal předtím on sám ? No - prostě vydal jiné, nové, které už bylo plně ve shodě... 

Že během pouhých 3 měsíců otočil tentýž senát ÚS o 180° - to je přece úplně normální. 

_______

 

Když čtete zdůvodnění mnohých "nálezů" dnešního ÚS, tak : Za prvé - rychle pochopíte, proč se polská vláda tak vehementně snaží o co nejrychlejší reformu postkomunistické justice a 

Za druhé : Stejně rychle je vám jasné, že naprostá většina soudců, co tam dneska trčí - a co je tam najmenoval především president Zeman - to nikdy neměli dotáhnout dál než na běžné úředníky správní agendy magistrátu - a to ještě v tom nejlepším případě. 

 

No - a protože správní úředník magistrátu sice neumí ochránit bezdůvodně vězněné, ani majetek spoluobčanů před rabovacími zločineckým bandami, natož aby vytvořil nějakou kulturně vyspělou, udržitelnou a zajímavou právní argumentaci - zato ho ponižuje čůrání před sestrou do zkumavky - tak agenda Ústavního soudu vypadá podle toho. 

Bohužel. 

Asi jako úroveň prapůvodního autora, co je tam (skoro) všechny najmenoval. 

 

 https://www.novinky.cz/domaci/486247-vezen-odmitl-odber-moci-pred-zdravotni-sestrou-zastal-se-ho-ustavni-soud.html

 

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-16 14:38
Jiří , o čem diskuse ?

Čůrací intimitu má přece v gesci Úřad ochránce práv ( Mrs. Šabatová ), která vysílá po věznicích
Doktora specialistu, který existenci přepážek kontroluje, eviduje a nahoru hlásí.
Je tedy velice dbáno o zachování práv lidské oběti a pokud se to někomu nelíbí, může si zaplatit přezkumné řízení.
Stejně tak veřejně známé týrání nezletilých dětí je pro Šabatovou marginální záležitostí, nehodnou pozornosti.
Přece : jednou bude vše OK. Až to zařídíme.

+F+
0 # Kedul 2018-10-16 16:36
Aby bylo jasno v mem prispevku o teto udalosti o ktere bylo nutno informovat verejnost i na novinkach jako velmi zavazne skutecnosti kterou se musi ustavni soud zabyvat oproti nezakonnym zahajenim trestniho stihani neoduvodnenym vubec nicim coz se musi nekolik let zbytecne prokazovat u soudu a filz ma pocit ze muze vse, me primarne zaujal informace z toho clanku ze tento konkretni vezem byl nekolikrat nacapan pod vlivem drog a misto toho aby se okamzite vec izabyval GIBS jak je to mozne ze se do veznice dostalo tolirat drog veznum kteri delaji nej to co je jim ze strany bacharu dovoleno a jsou za to placeni tak se orgnani zabejvaji uplnyma hovadinama a bachare a vedeni veznice nechaji opet na pokoji v klidu nejspise kseftovat s drgogami ...
0 # Kedul 2018-10-16 18:02
Take je velmi podivne ze se vubec justicni mafinaci zabyvaji marenkou u veznu zavrenych ve vezeni a neni jim stydno ze si neumi zjednat poradek ani u takove prkotiny....jak chteji prosazovat svoje vetsinou nezakonna rozhodnuti urednici u lidi na svobode kdyz to nedokazou ani u veznenych neozbrojenych osob za mrizema? Opravdu sebranka profesionalu jen co je pravda ... to nespokojeneho starce o berlich co nadava fizlovi ze se ma zacit chovat podle zakona na toho by si komando v presile trouflo hnedka a donutilo jej se i priznat ze rozpoutal 2 svetovou valku ... na ziskani par curanek od vezne jsou najednou kratci a stezuji si dokonce az u soudu ... to ze se ta vec dostala dokonce az k ustavnimu soudu ktery alespon jednou za 10 let rozhodl zcela zakonne je ostuda cele justice jako hrom ...chceme jmena soudcu kteri povazuji nenacurani pred osobou opacneho pohlavi za trestny cin mareni uredniho rozhodnuti at jim lidi muzou naplivat do xichtu...
0 # Kedul 2018-10-16 18:10
Jak rikam a nejnom ja .... zneuziti pravomoci se tu zasadne nijak neresi. kriva obvineni fizlama a jejich kamaradickam se tu neresi ... zlodejiny se tu neresi ....krive posudky se neresi ... vsechno velmi zavazne trestne ciny podle zakona ocenene desitkami let vezeni ... vsechno odkladaji smejdi v talarech a uniformach automaticky bez prosetreni ... kolikrat jeste si velmi hnusne doslapnou na obet a jeho rodinu smejdi ...

Ale ta sama nase slavna justice povazuje nenacurani na povel pred jinou osobou za trestnej cin ....a jeste se pod to ty hovada podepisujou ... kramny lidem nestacil, necesany lidem nestacil, fiala lidi nezajima, ... vsichni jen brblaj doma nebo u piva jak odlozily tohle vykradeny auto tuhle vykradenej barak prestoze vedeli kdo to udelal ale nikomu to ocividne vubec nevadi co je tahle slavna ceska justice zac a cim se za miliony z nasich dani vlastne zabyva .... proste ovce ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-16 18:56
To je jen pověstná špička ledovce. Močení před sestrou? Sestry běžně cévkují pacoše, ba i klystýr poskytnou. Ale že jsi listoval spisem se spoutanýma rukama, aby ses moh hájit, nikomu nevadí. Váleční zločinci v Norimberku na tom byli nepochybně lépe. Žádnýho medvěda, ani pouta. Patrně budeš pěknej lump, milý Jirko. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 06:12
Čůrání do nádobky u US, klasický případ jak zaplavovat masy balastem aby se zakryly důležité věci.

Zajímavé je, jak třeba socanští soudci na nejvyšším stále otálí s přiznáním částky pro Altnera …

Kul.
0 # Allan 2018-10-18 14:39
Zemanův Ústavní soud je naprostý protimluv ignorující, že nominace přece získavají kandidáti až po hlasování v Senátu ČR. Proto reklamace na soudce ÚS pouze u osobností senátu.

Úapěšné kandidáty president musí jmenovat. Už slyším ten ryk, i zde na tomto webu, pokud by to jako Klaus u úspěšného justičního čekatele Langra neudělal a schváleného soudce senátem odmítnul jmenovat. Zeman senátu jenom navrhuje, i toho hlupáka Sváčka podruhé, ovšem to je vše. Proto s reklamací na senátory a složení senátu ovlivněte účastí ve volbách. Koho volí do senátu otcové? Jdou vůbec volit?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 07:09
Typická pomýlenost, pro autora příznačná. Kandidáty vybíral a navrhoval Zeman, ještě se tím všude chlubil, jak rychle dokázal doplnit Ústavní soud.
Krom toho, Rychetský je jeho kámoš, toho tam nacpal a udržuje on - a nese tak za Ústavní soud odpovědnost dobrých 15 let.
:-|
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 07:07
Lhůta pro ČSSD: Čtyři měsíce na zaplacení 338 miliónů Altnerovy pohledávky

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 07:08
Můžeme se těšit :

Ministr zahraničí Petříček: V diplomacii chci klást důraz na lidská práva

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 11:01
Bachaři nás týrali do posledních chvil před propuštěním

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 11:24
Aby si člověk udělal obraz o soudcovské velkorysosti vůči jejich obětem :

Dispečer z případu „Loupež století” chtěl miliónové odškodné, přiznali mu osm tisíc

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 11:27
Konference v Senátu začínají mít velmi zvláštní punc. Jednu jsme ostatně viděli na jaře.

Obžalovaný advokát chtěl v Senátu vybírat ‚nehorázný poplatek‘ za konferenci se šéfem Nejvyššího soudu

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 14:44
O to starosti kupodivu mají …

Soudní dvůr Evropské unie v pátek nařídil zmrazit polský zákon o nejvyšším soudu

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 18:19
Ochrana bolševických struktur : Hlavní starost neomarxistů z EU :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 18:20
Páni, ale koukněte se na ten barák !! (Co je na fotce !!)

Co jich tam musí sedět !! A přitom : Slyšel někdo něco pozitivního, že by třeba v naší justici udělal Evropský soudní dvůr ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 14:50
Hutka u Weissový na OS P - 2 :

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.