MSp : Vrchol pokrytectví a mafiánské provázanosti

Za vrchol pokrytectví a snahy zachránit si vlastní kůži, když velkošéf padá, nutno označit výzvu Ministerstva spravedlnosti ke Zprávě veřejnosti o stavu justice. 

 Současně to asi máme i chápat jako otevřené přiznání, že MSp - vzdor tisícovce svých zaměstnanců s rozsáhlými pravomocemi a vysokými platy - není schopno si tuto zprávu vypracovat samo - a chce náplň své placené práce po občanech, jež předtím terorizovalo, kde mohlo a programově házelo jejich podněty do koše ? 

Poté, co mafiáni z ANO přišli - jako slepí k houslím - k ministerstvu spravedlnosti - ač jejich volební program se justicí prakticky vůbec nezabýval a podle toho pak následně vypadala i jejich "praxe" na ministerstvu - jsme zaznamenali pouze dvě viditelné změny, kdy zejména tu druhou lze považovat ze velmi výraznou : 

1) Byla zablokována kdysi volná telefonní linka na MSp, ze které se dalo volat po celé budově - takže dotyčný referent mohl dostat bez ohlášení i nepříjemný telefonát a nikdy nevěděl, jestli si ho dotyčný náhodou nenahrává. Tak to skončilo prakticky okamžitě - linka byla zablokována a od té doby se k jednotlivým referentům dovoláte už jen prostřednictvím justiční stráže na vrátnici, pokud Vás tam ovšem přepojí. Pokud to udělají, pak samozřejmě již s příslušným komentářem. 

2) Ač žaloby na stát byly výsměchem právu už dávno předtím, kdy se fakticky vůbec vážně neprojednávaly a byly šmahem zamítány pro údajnou "nedůvodnost", mafiáni z ANO přišli ještě s jedním výrazným "vylepšením" - totiž že tyto žaloby zpoplatnili a poplatky vyměřují podle žalované částky, takže po poškozeném, který předchozí justiční zvůlí přišel o veškerý majetek a často i osobní svobodu a následně i možnost jakékoliv obživy, se chce, aby za předem zrežírovaný proces s předem známým výsledkem ještě zaplatil desítky tisíc korun - a když to odmítne, protože na to nemá - je "regulérně" vyřazen z boje - byť i toho zjevně formálního - už na začátku a k soudu se jednoduše vůbec nedostane. Protože nezaplatil poplatek. 

Obě "ryze demokratická", estébácká "opatření", jak se s veřejností pokud možno už nebavit vůbec - a stalinsky ji terorizovat zcela bez obav, že by se někdy mohla dovolat sebemenší nápravy - byť i třeba jen tím, že si zinscenovaný proces natočí a zveřejní. 

A totéž ministerstvo že po nás teď chce "Zprávu o stavu justice" ? Už jenom za tohle bych doporučoval požadovat okamžitou rezignaci (Babišova) ministra spravedlnosti - jako otevřené přiznání vlastní neschopnosti, přinejmenším neznalosti resortu, za který odpovídá, absolutní bezkoncepčnosti a bezradnosti - a hlavně : snahy vyrobit si jakési alibi na poslední možnou chvíli. 

Kdo chce vědět, co se v justici děje - čte naše stránky - a ví to už 15 let. I bez zvláštních zpráv.

Denně obsahují tolik drastických podnětů, že ve vyspělém právním státě by si nikdo nemohl dovolit je dlouhodobě ignorovat - a pak se ještě farizejsky ptát po "zprávě o stavu justice". 

Zprávu o poptávce MSp po zprávě veřejnosti o stavu justice je proto nutno brát právě v tomto světle : Velkošéf padá - a malí šéfové dostali strach, že přijdou - logicky - na řadu oni. V tom se nemýlí. 

Neradi by skončili na léta za mřížemi. Že k tomu důvody jsou, v tom se taky nemýlí. 

A tak na poslední chvíli hledají sebemenší "polehčující" okolnosti. 

Mohu je uklidnit : Již samotné členství v ANO bude brzy trestné, stejně jako bylo členství v NSDAP, natož pak jakákoliv vyšší funkce. 

Právem se mají čeho bát - a marně si shánějí neexistující "polehčující okolnosti". 

__________________

__________________

http://www.ceska-justice.cz/2018/11/ministerstvo-spravedlnosti-vyzyva-verejnost-aby-se-podilela-zprave-stavu-soudnictvi/

 

__________________

__________________

Z došlé pošty : 

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 07:53
Malý obrázek "nové elity" :

Škola hrou. Kdopak tam ty debily dosazuje? Poznal jsem též osobně bolševického kreténa ředitele školy Mgr. Stanislava Doucka, jednoho z vrahů mé dcery. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 07:55
... myslím, že potom rozšíří seznamy nepohodlných osob. Mimochodem, víte, že na MSp má každý zavedený svůj spis ( každý kdo si kdy stěžoval ), a daný spis má pouze a jenom jeden referent? Mně byla přidělena JUDr. Vařeková.

J. K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 09:48
Emotivni populista - OTEC:

Uz jste slyseli vetsiho lhare,
ktery lze jak ze slabikare?
Neni to nejaka ceska ves,
je to nas premier Bures!
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 10:04
Na zprávě o probíhající veřejné kontrole, zaměřené na činnost ministerstva a celého resortu spravedlnosti, usilovně pracujeme. Zprávu zveřejníme. Nudné čtení to tentokrát rozhodně nebude. OOS
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 10:20
Bures mel stesti, ze mel za kamarady Estebaky.
Babis ml. mel stesti, ze mel za kamarada jeho unosce!!!
ANO ma stesti, ze ma na MSp. sveho ministra, ktery nikdy nepozada Svycarsko o vydani Babise ml. - jejich obcana zapleteneho do kauzy Capi hnizdo v CR!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 11:55
Vyvolení.

seznamzpravy.cz/.../...
_____________

Co k tomu kdo chce dodat ? Ani další zprávu o stavu justice nepotřebujeme.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 15:59
Dne 17.11.2018 v 16 hodin:

Den konce Burese ve vlade se blizi! Nikdy vice StB v politice!
Na 17.11. je pripravena velka DEMONSTRACE na Staromestskem namesti v Praze.
Bude to jiste vetsi protest proti Buresovi, nez ten v lete v Berline. Na transparentech jiz tehdy stalo: Babis je lhar, Babis je zlodej.
Tehdy jeste obcane nevedeli o jeho udajne "velmi nemocnych" detech - simulantech, podezrelych z podvodu s Evropskymi dotacemi a udajne se vyhybajicich vyslechu v CR. Policie vsak dosud neprojevila snahu je vyslechnout.
Je to prikaz z MSp, rizene Buresem?
Jedine DEMISE vlady povede k doreseni Dotacniho podvodu - kauzy Capi hnizdo.
Z
novinky.cz/.../...
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 16:03
První ministři za mřížemi. Na Slovensku. Kdy u nás ?

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 16:56
Máme zpoždění. A to by bylo potřeba pozavírat i ty současné. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 16:43
Dobrý den. Chci Vám jen dát ,, palec nahoru ,, za článek :
Policie NB : Tupost při obtěžování občanů je prý vzorným plněním.
Ne jednou mě článek zvedl ze židle se slovy : ,, To je přesně přesně ono!" Lidé neznají svá základní práva a nebo jsou líni se bránit, a tak si orgány dělají věci tak nějak po svém . Na Ostravsku to došlo tak daleko ... . Uvedu příklad : Stojíme vedle auta , přijíždí policie ČR , z auta vyskočí tři policisté, z toho jeden říká: občanku, řidičák atd.... . Moje odpověď : Pánové pokud mne chcete legitimovat, tak to udělejte, jak Vás to učili ve škole , ne jinak a můj řidičák uvidíte pouze tehdy, postavíte-li se do poloviny pruhu, v kterém auto stavíte a terčíkem mi dáte pokyn k zastavení anebo date li mi pokyn nápisem ,,STOP,, na rampě Vašeho vozu . se proberte . Já nemám důvod Vám ukazovat svůj řidičák . Chováte se jako represivní aparát .
Policista se usmál se slovy že je rád že působí jako represivní aparát. ,, No co? Idiot." Tak sem je nechal vést řízení. a 20.11.2018 ho povedu já. Tak uvidíme, hajzlíci. S pozdravem : Michal
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 19:08
Mobil jako zbraň :

Soustavné úsilí policie o to, aby veřejnost nemohla elektronicky zaznamenávat konání příslušníků silových složek a tím vlastně znemožnit veřejnou kontrolu jejich činnosti.

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 19:08
Senát uzákonil maření spravedlnosti jako trestný čin :


tyden.cz/.../...

denik.cz/.../...
0 # Kedul 2018-11-15 23:10
Stejne jako mari spravedlnost kazdy soudce prokurator a fizl tak i nadale bude tento novy trestny cin pouzivan jen proti obhajobe a obetem justicni mafie ... uz nebude jen odsouzeni na zaklade kecu fizlu a selektivniho vyberu dukazu a jejich prekrucovani, jeste dostane obet navic trestne pouceni ze zadne dukazy predkladat na svoji obhajobu nema nebo za to bude potrestana...
Kdo tomu neveri at me sdeli kolikpak uredniku, exekutoru ci justicnich mafianu bylo posledni roky souzeno a odsouzeno za zneuziti pravomoci pro nesplneni(odmitani trestnich oznameni, bezduvodne odkladani,...) ci prekroceni pravomoci(neoduvodnena trestni stihani,...)? Je to v zakone je ... je tech pripadu zneuziti tisice je .. deje se neco nedeje ... prvni vec odebrat pravomoce ktere jsou casto zneuzivany, az potom korigovat zakonem a dusledne hlidat zdali nedochazi opet k prekrucovani prava....
Stbakum je zakon u zadku ...
0 # Kedul 2018-11-15 23:17
.. a politickym ubozakum taktez .. ti schvali zakon a pak cekaji jak si ho vylozi naky skorumpovany soudce na zaklade akce fizla s prokuratorem a jeho vyklad respektuji ... delba moci jak cip .... tak proc tam jsou .. at si teda delaji a schvaluji zakony soudci kdyz je to zakonodarcum jedno jak jsou vykladany a aplikovany ... jak se rika tem kdo si sami soudi vysi platu, sami sebe muzou soudit a nikdo na ne nemuze, maji kolem sebe ozbrojenou armadu poskoku, a lid musi poslouchat co reknou a nikomu se nezodpovidaji a to az do smrti bez prakticky zadne moznosti odvolani.... hrabata? kralove? cisari? faraonove? .. ne mile deti v cechach se jim rika soudci ...nikym nevolena pakaz nadlidi

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.