Když si zruším pojem chřipky...

chřipka přesto nezanikne...

 Akorát pak nebudu umět říct, co mi vlastně je, až ji dostanu. 

Ač jsem již četl horu papírů s nejrůznějšími zprávami, posudky a dobrozdáními, tahle mne přece jen zaujala. 

A považuji ji za natolik výstižnou a symbolickou, že stojí za zveřejnění. 

Pracovnice sociálního centra, jimž byly svěřeny asistované styky s malým dítětem, se netají svým zoufalstvím, co mají dělat, když dítě je na tom - asi vzdor jejich zcela naivnímu očekávání - čím dál hůř. 

Nutno dodat, že dopis - mimo jiné - svědčí asi i o nemalé naivitě a nezkušenosti pracovnic, které se snad opravdu domnívaly, že nějakými asistovanými styky ustanoví a zlepší vztah dcery k otci. 

Nutno dodat - dcery zjevně nevyzrálé matky, která dítě proti otci všemožně štve a popouzí. 

Zoufalé pracovnice zjevně netuší, že byly postaveny před zcela nereálný úkol, který - pokud ho myslely vážně - nemohly nikdy splnit. 

Asistované styky se totiž nařizují výhradně tam, kde má být jednou provždy zlikvidován a ze života dítěte otec vymazán. Neznám ani jeden případ, že by se asistované styky přeměnily ve funkční vztah dítěte s otcem. Všechny skončily naopak jeho ukončením nebo dlouhodobým přerušením. 

Logicky. 

Protože tam, kde je dítě popouzeno proti druhému rodiči, je jakákoliv šance na úspěch bez odstranění příčiny problému, nulová. A příčinou problému je - popouzení. Nebo - chcete-li - nezdravé (= nenávistné) výchovné prostředí u rodiče, jenž má dítě v péči ( u nás skoro vždy matka). 

Je to totéž, jakobyste chtěli poskytnout první pomoc člověku, zasaženému elektrickým proudem, a přitom přehlédli, že se pořád ještě drží drátu a proud do něj naplno proudí. 

Teorie syndromu zavrženého rodiče, již před 40-ti lety přesně popsaná americkými profesory Gardnerem a Warschakem, tohle jasně popisuje, vysvětluje - a prognozuje, včetně jedině účinné terapie. A tou je VŽDY  - odstranění infekčního zdroje. Tedy - změna výchovného prostředí. Vyloučení osoby, která dítě infikuje. 

Pak teprve lze nařizovat jakékoliv další terapie, včetně asistovaných styků. 

Pokud to naše - zjevně sto let za opicemi zaostalá justice - odmítá uznat, přiznat si - a hlavně se tím řídit - a změny výchovy nařídit, pak tyto případy logicky nemají žádné řešení. 

A zoufalé pracovnice sociálních center mohou psát ještě zoufalejší dopisy - a v nich vzývat všechny svaté - jako zde (od předsedy soudu, přes OSPOD až po archanděla Gabriela) - a organizovat nesmyslné porady, které nikdy nikam nepovedou, protože jsou předem odsouzeny k nezdaru. 

Chtít po někom, aby psal, a přitom mu sebrat křídu i tužku - to je na první pohled logický nesmysl. 

U nás v něm žije celá justice a na ni napojený neziskový sektor.

Někdy mám vážný pocit, že se museli všichni zbláznit... 

__________________

__________________

Ze (zoufalého) dopisu asistenčních pracovnic. Adresátem je :  

JUDr. Lubomír Hrbek

Předseda Okresního soudu v Ústí nad Labem

Kramoly 641/37

401 24 Ústí nad Labem

 

Výše uvedené dítě a jeho rodiče využívají službu asistovaný kontakt v organizaci Spirála, Ústecký kraj, z.s. z rozhodnutí Okresního soudu v Ústí nad Labem již od 4. 12. 2017, kdy proběhly 3 setkání otce s dcerou. Následně byl asistovaný kontakt přerušen a znovu započat v září 2018, kdy proběhly 4 pokusy o setkání dítěte a otce, které dcera vždy razantně odmítla. Situace ohledně asistovaných kontaktů se až do dnešního dne nevyvíjela pozitivně. Vztah dívky k otci se postupně zhoršoval a v současné době i přes snahy různých odborníků je postoj dítěte očividně negativistický, dítě je traumatizované, objevují se u něj v poslední době různé psychosomatické projevy a zcela odmítavý postoj ke spolupráci.  

 

Opakovaně jsme soud i OSPOD vyzývali ke společnému jednání a hledání optimálního řešení, aby se zabránilo zvyšování traumatizace dítěte. Poukazujeme zvláště na práva dítěte, Cohemskou praxi i to, že se jedná o zvlášť zranitelnou oběť, která má právo na šetrné zacházení. Viz přiložené zprávy.

 

Bohužel se nám do současné doby neozval nikdo ze soudu ani z OSPODU, aby s námi spolupracoval. Žádáme Vás proto o přešetření uvedeného případu a společné hledání optimálního řešení v zájmu nezletilé.

 

Doporučujeme společné jednání, kterého se zúčastní rodiče, zástupce soudu, OSPOD, pracovníci Spirály – terapeutky asistovaného kontaktu, psycholog, soudní znalec.

_ _ _ _ _ _ 

 

A budeme schůzovat a schůzovat - až se budou hory zelenat... Dokud se dítě nezblázní. 

Všechno je možné - jen ne otevřeně přiznat, že Gardner s Warschakem nepopisovali jen americké děti, ale že u nás to platí jakbysmet. Ba mnohem víc.

Protože kdo si odmítá problém přiznat, nemůže ho ani řešit. 

__________________

__________________

Comments  

0 # Kedul 2018-11-15 23:36
"Doporučujeme společné jednání, kterého se zúčastní rodiče, zástupce soudu, OSPOD, pracovníci Spirály – terapeutky asistovaného kontaktu, psycholog, soudní znalec. "

My normalni obcane doporucujeme poslat zastupce soudu a soudce do kamenolomu delat neco uzitecneho, OSPOD rozpustit a nejemne pulku zavrit do blazince, spiraly nahnat do fabrik aby poznaly co je to spolecnosti prospesna prace, psychologovi davat denne ledove sprchy az do znormalneni, soudniho znalce na 20 let do tezkeho kriminalu aby tam poznal co svym mudrovanim lidem zpusobil
Rodice at si spolu v klidu nebo u pivka a cigarety vse svobodne vyrikaji a dcera at si jde zatim hrat s vrtevniky nez rodice vychladnou a rozumne se dohodnou ...
Nedokazete vychovavat ani vlastni decka, protoze je vetsinou ani nemate tak si komlexi vybijite v nejruznejsich radobyprodetiprospesnych spolcich, ale na dospele si troufate chytraci ...
0 # Kedul 2018-11-15 23:45
Technicka otazka .... muze mi nekdo rozumne vysvetlit proc je na zranitelne nezkusene deti v poctu 20+ jedinej chudak ucitel za par korun se spoustou odpovednosti, ale na jiz dospeleho cloveka ktery by mel mit predevsim moznost se svobodne rozhodovata delat co ho bavi(vcetne tohodle ucitele) pripada desitky zbytecnych nepotrebnych a skodnych kontrolnich uredniku a pachatelu dobra a hlidacum te spravne zivotozpravy a spravneho zpusobu zivota za statisice mesicne/kus s milionem pravomoci a moznosti kdykoliv si na prosazeni svoji uchylnosti zavolat ozbrojene opice?
Ma to nakou logiku?
Jako dospeli jsou snad nesvepravnejsi nez male deti ze je musi porad nekdo vychovavat a hlidat na kazdem kroku a rikat co maji nesmi delat?
Tomu se rika dneska svobodna spolecnost?
Desatero myslim pro kazdodenni zivot normalniho coveka naprosto postacuje ... je jasne strucne a v podstate rika zij a nech zit ...
0 # Kedul 2018-11-16 07:42
novinky.cz/.../...

"Babiš: Nikdy neodstoupím, nikdy! Nech si to všichni zapamatují"

bolsevik v plne nahote ... stejne jako soudci nikdy nepriznaji chybu, a nejvetsi chyba byla, je misto propusteni s dozivotnim zaznamem za tyrani obcanu a zakazem cinnosti v jakekoliv pozici statni zpravy, nechat na dozivoti pokracovat ve zverstvech a ucit zverstva nove mladadsi az dodneska...

Ten vyrok beru tak, ze uz se vlastne ani nemusi chodit k volbam, ovce budou radi .. nemusej premejslet uz ani jednou za 4 roky ... coz je pro ne prece idealni...

Doufam ze se takhle zachazi s kazdym stihanym bez ohledu zda je premier nebo ne ... proste rekne nebudu vypovidat nebudu chodit do vezeni je to ucelovka ten policajt a prokurator je svi..e prolhana nikdy a opicie ho samozrejme necha bezproblemu byt a ceka az se to promlci...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-16 15:41
Případ soudce Elischera: Policie přišla na rozsáhlé zneužívání justičních databází

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-17 19:38
Když jsem oslovila úřady, po čase jsem zjistila, že výsledkem není pomoc, ale vytvoření dalších problémů.

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-19 17:13
Jak by se také mohlo prokázat, když dítě je týráno matkou? J.K.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.