Odpověď MPSV : Pro nejchudší neuděláme NIC

Ani tu levnější dopravu, na kterou má nárok každý student nebo i bohatý důchodce.  

Až po měsíci přišla - poměrně obsáhlá - odpověď z MPSV, jejíž obsah sice rekapituluje jednotlivé dávky, samozřejmě připouští, že ti nejchudší jsou nuceni žít za 2.200,- Kč - a že to nejsou samoživitelky - dál by se ale celé obsáhlé sdělení dalo shrnout do jediné věty : NEUDĚLÁME NIC

 Teprve kdyby nezaměstnaný nastoupil do práce, tak jsme mu ochotni po dobu 12-ti měsíců přispívat na dojíždění. Jak by si ale měl to místo, kam by dojížděl, najít, resp. jak by se tam měl vůbec poprvé dostat, to už dopis nijak nepopisuje - protože v praxi to znamená jediné : Nijak. Resp. ponecháme to plně na něm, kde si sežene peníze, které rozhodně nemůže mít, a na místo se tam pojede zeptat nebo si ho sjednat. 

Dopis na druhé straně obsáhle popisuje zálohované výživné, na které se nikdo neptal a které samozřejmě nemá s problémem nic společného. Jen dokazuje, co MPSV skutečně zajímá a na co se zaměřuje - a na čem mu nakonec, jako jediném, trochu záleží. 

Dopis se dále snaží vytvářet dojem, jako že ten, kdo pobírá jen 2.200,- Kč, asi nespolupracuje s úřady, protože není začleněn do žádného z programů - k tomu nutno dodat, jak to vypadá v praxi - a to totiž tak, že žádný program konkrétně mně nabídnut nebyl a po 6 měsících jsem byl - jako i všichni ostatní - převeden na dávku 2.200,- Kč, z čehož - a to je potřeba si uvědomit - ještě celou třetinu tvoří stravenky. Stravenky, se kterými třeba řemeslníkům, když potřebujete něco doma spravit, sotva zaplatíte. Stejně jako za ně nikam nedojedete. 

Pokud jde o veřejnou službu, která prý vede ke zvýšení dávky, nutno dodat, že ani tu mi ÚP nenabídnul, a když jsem ji chtěl vykonávat, musel jsem si ji v obci zorganizovat sám, včetně zřízení místa pro výkon veřejné služby. 

O dávce mimořádné okamžité pomoci jsme již psali - byla mi odmítnuta dokonce i po návratu z vězení, takže jsem - před loňskými Vánoci -  neměl prokazatelně z čeho žít. 

MPSV, i Úřadu práce to bylo samozřejmě jedno. 

Hlavně, že má starosti o samoživitelky a o to, jak jsou prý na tom špatně. 

Mnozí jsou na tom zjevně daleko hůř, často ne vlastní vinou - a MPSV, jež se má o ně i o rovné příležitosti starat, je to prokazatelně šum a fuk. 

Vláda sociální demokracie v praxi. 

Bohatí bohatnou dál, o skutečně chudé se nikdo nestará. Rozhodně ne ti, co to mají v popisu práce a co k tomu byli státem zřízeni - a co jsou za to státem také placeni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________

________________

http://www.k213.cz/JOOMLA/2921-vyzva-mpsv-venujte-se-nejchudsim

_________________

_________________

K aktuálnosti tématu zjevně přispívá i reportáž ČT - ze které se mj. dozvíte, že žádná samoživitelka nemá pod 10 tisíc měsíčně - tedy pětinásobek toho, než za co nutí žít MPSV dlouhodobě nezaměstnané - kteří kupodivu za skupinu, jíž hodlá stát pomoci, vydáváni nejsou. 

Tradičně věcný je i příspěvek představitelky organizace Vaše výživné Ivety Novotné, která sděluje, že pokud exekutor nic nevymůže, tak tam žádné peníze prostě nejsou - a žádné další vymáhání nemá smysl. 

Od nás by se tu samou skutečnost mohla ČT "dozvědět" už před 15-ti lety. 

Mimochodem, všimněte si, že na tu část podnětu z původního dopisu ministryni, který se zabýval likvidací dlouhodobě nevymahatelných dluhů z výživného, MPSV nereagovalo vůbec. Ač všude tvrdí, jaký je to závažný problém. 

(pro připomenutí : Bylo navrhováno, aby tyto dluhy - pokud je ani exekutor za 10 a více let nevymohl - zaplatili ti soudci, co je vyměřili, neboť je zjevné, že byly vyměřeny zcela nereálně, a tudíž v rozporu se zákonem). 

 

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/218411000101208/obsah/662191-pomoc-pro-samozivitele-bez-vyzivneho

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-07 14:46
Rozbili jsme (prý) ruskou zpravodajskou síť...

novinky.cz/.../...

_________

Jen jestli si chlapec příliš nefandí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-07 14:46
Pomáhat a chránit.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-07 15:00
Tem nejchudsim napisi dlouhy dopis, aby jim zrejme zkratili dlouhou chvili a rozptylili jejich sebevrazedne umysly.
Jestlize v CR je zivotni munimum 3400 Kc, tak na zapad od CR je to 340 EUR.
Proc premyslet nad sebevrazdou, kdyz obcan muze vzit batoh na ramena a prekrocit hranici?! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-07 18:53
Kde jsou ty časy, kdy fungující rodina byla základem státu.
Dnes stejný bolševik rodiny rozvrací, bere dětem táty a z rozvraceček manželství vytváří chudinky matky samoživitelky. I estébáku Burešovi se jich zželelo a založil pro ně nadaci. Tyto dívky samou radostí ze šťastného dětství utekly před Vánoci z domova. Zatím. Co bude dál?
Jejich psychiatrizace pod vedením MPSV, policie a justice!

PS. Mě už to tu také sere, šel bych ale dál. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-07 18:58
Maláčová chce do čela ČSSD :

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 13:01
Odpoutani pozornosti verejnosti - zdravotni posudek ze zahranici:

Buresem ve Svycarsku zaplaceny zdravotni posudek jeho syna NELZE pouzit v CR!
Bures zkorumpuje kohokoliv.
MSZ v Praze se ted snazi odpoutat pozornost verejnosti od toho nejdulezitejsiho a to jsou - zverejnene jednoznacne dukazy vysetrovatele Nevtipila o Dotacnim podvodu firmou Agrofert a to nejen v kauze Capi hnizdo.
Meli by se spis zajimat o vsechny zadosti o dotaci podane Agrofertem (Mayerovou,...) a zverejnit na ktere Buresovy projekty sly ty neopravnene udelene 2 miliardy Kc z Dotaci EU, ktere chce EK vratit od Burese nebo CR.
Babis ml. s tema 2 miliardama jiz nema nic spolecneho!
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 13:02
7 miliard na dotacích pro Agrofert. To se to pak korumpuje !!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 18:47
Kdo jsou advokáti zastupující estébáka Bureše a Faltýnka? Jedno prase neumí navigovat a to druhé umí akorát šlapat na plyn. Za to umí brát těžký prachy díky pohybu v mafiánském prostředí. Ostatně na to mají i ten pravý původ. Pamatujete se na nehodu při auto rallye v Lopeníku před šesti lety, při níž zahynuly čtyři dívky a nikdo z viníků nebyl potrestán. Policie se snaží svalit vinu na mladého pořadatele.
Tak jako jsou v přírodě přemnožena divoká prasata, přemnožená jsou i prasata s lidskou tváří ve službách advokátní mafie, bohužel imunní na africký mor. Ne náhodou se na post předsedy ČAK vrátil její bývalý kmotr JUDr. Vladimír Jiroušek,
na kterého jsem se kdysi též naivně obracel. J.K.

echo24.cz/.../...

search.seznam.cz/.../
search.seznam.cz/.../

www.cak.cz/scripts/detail.php?id=19
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 19:37
Poslední rozhovor s Josefem Mašínem :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 19:40
Lněnička :

Nejste schopni zhodnotit důkazy, zdůvodnil vrchní soud vrácení kauzy Nečesaný

ceska-justice.cz/.../...
___________
Hlavně, že on je zhodnotil. Včetně toho, že nijak nereagoval na to, že hlavní vyšetřovatel manipuloval s důkazy na místě činu a pomocí svršků svědka "důkazy" rovnou vyráběl. Místo, aby ho za to zavřeli na 10 let, dostal důtku...

A Lněnička soudil, jakoby se nechumelilo, ač jiný senát téhož soudu ze stejného důvodu řízení okamžitě zastavil až do vyšetření záležitosti.

Ale jenon on zřejmě důkazy správně zhodnotit umí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 20:27
Chudoba cti netratí

Před spoustou let jsem byl na soudu kde ti určovala výživné osvícená soudkyně dle tabulek. Nezaměstnanému inženýrovi zahraniční obchodu určila výživné z fiktivního příjmu 35 tisíc. Je to už řadu let zpět, platy jsou již pravděpodobně někde jinde ? Není to jako v tom filmu, kdy disciplinovaní obyvatelé pochodují do řeky v místech kde má být most? Statečným reptalům , je doporučeno: nekecej a plav ? ! O.
_____________

Jo ? To si ani nevzpomínám. Zato si vzpomínám na odvolací soud - s tím kreténem Šťastným (září 2011) - kde mi tvrdili v podstatě totéž - a asi jakoby neviděli, že mě do síně přivedla eskorta z Pankráce. Takže, podle nich, jsem měl asi denně utíkat z kriminálu do práce, tam vydělat 35 tisíc - což v base neměl ani ředitel věznice - a zase se na noc vrátit zpátky.
Raritou bezesporu bylo, že právě v té době ( a soud rozhoduje přece k okamžiku projednání věci) jsem měl úřední potvrzení od Vězeňské služby, že jsem si za poslední měsíc vydělal rovných 87,- Kč - což, vzhledem k tomu, že to byla práce zajištěná Českou republikou, a tudíž nejlepší možná, mělo být základem pro vyměření výživného.
Místo toho mi ti kreténi tvrdili, že prý můžu vydělat 35 tisíc. A dokládali to údaji ze Středočeského kraje - zapomenouc, že vězněn jsem byl v kraji Severočeském, alias Ústeckém, kde byla i tehdy nezaměstnanost jako prase a výdělky poloviční - pokud je vůbec už někdo měl...

Realita vyměřování výživného v praxi. Uplatnění platného zákona v praxi - a zohlednění aktuálních možností.

Věřím, že Šťastný a ty dvě krávy z MS, co mu tam seděly po boku, to jistě rádi(y) zacvaknou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-09 20:10
Celejch 87 korun? To si ty kola kapitalismu která nás mají dovést k lepším zítřkům moc neroztočil. Minimální mzdu tam neznali? O.

___________
Neznají dodneška. Svět za mřížemi, tam neplatí z toho civilního prakticky nic. A když se Ti to nelíbí, řeknou Ti : Nejste tady za odměnu...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 20:31
Hádejte, kdo to prohlašuje:

Chce-li stát efektivní správní soudnictví, musí řešit neuspokojivou situaci

ceska-justice.cz/.../...
______________

Pan místopředseda MS vidí někde v soudnictví "neuspokojivou situaci" ? Jak je to možné ?!!
Jestli to není náhodou kverulant, se kterým je potřeba - po bolešvicku - zatočit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 21:13
Začala zákopová válka o budoucnost justice, soudci už demonstrovali svou sílu

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 21:15
Zákulisí české justice: Jak to skřípe, když na sebe narazí mocenská centra

zpravy.tiscali.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-08 21:15
Ministr Kněžínek: Česká justice je dlouhodobě finančně podhodnocená

parlamentnilisty.cz/.../...
____________

Aneb : Na ten náš bordel navalte další prachy.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-09 12:27
ESLP a ministr Knezinek:

ESLP pozaduje, aby soudni procesy byly ukonceny v "primerene dobe" - 6 let.
V jinych statech EU se v pohode dari splnit tento pozadavek ESLP.
Jen CR je opet vyjimkou. Zde trvaji procesy i 20 let v tzv "pingpongovem soudnim rizeni".
Staci se ted podivat na pripad Necesany a zjistime, ze se tento pripad po 6 letech dostal opet na zacatek (diky soudci z VSP).
Pane ministre, neco v te komunisticke legislative nesouhlasi a je na Vas, abyste to zmenil, od toho tam jste.
Do toho justicniho "bordelu" muzete prilivat miliardy a stejne to k nicemu nepovede.
Za par let by mohl nastat stav, kdy budou soudy vyplnovat formulare na dotaci z EU, podobne jako Bures v kauzach Capi hnizdo,....
Odbornici na dotace z Agrofertu - pi. Mayerovou byste mohl preventivne jiz dnes zamestnat na Ministerstvu spravedlnosti!

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.