Vánoční Patla

 z Buranova.

 

Zatímco političtí analytici se zaměřují na bezobsažný obsah presidentova vánočního projevu, my se podívejme, co nám tento rusofilní patla nabízí už na první pohled. 

Neboť prostředí, do kterého si dobrovolně sedne a nechá se v něm filmovat a vysílat na dálku, chrakterizuje mluvčího často mnohem úspěšněji nežli pečlivě připravená a zkonzultovaná slova. 

Tak především : Adventní věnec - už nemá na stole co dělat, skončil nejen advent, ale i Vánoce jsou už za námi - a adventní věnec nemá už co dělat ani na štědrovečerním stole. 

Samostatnou kapitolou pak je, jak tento věnec vypadá. 

Všechny svíčky stejné barvy - navíc propletené národní trikolorou - to v této souvislosti není ani projevem vlastenectví, ani důstojnosti úřadu, ač by jistě tak rády vydávány a presentovány byly - ale čirého a hloupého nevkusu, a budeme-li přísnější, i zneužití národních symbolů - kam i trikolora bezesporu patří, na adventním věnci však nemá co dělat, a to ani na tom presidentském. 

Je to totéž jakoby měl trenky červeno bílé s modrým klínem na pytlíku. A ještě se v nich nechal filmovat na koupališti. 

Ryze komerčně ustrojený vánoční stromek v pozadí prozrazuje ryzí umělotinu a čistou komerci, známou sice z komerčních center, s českou tradicí ale veskrze neslučitelnou. 

Suma sumárum : Tenhle buran, prohlašující se za ochránce zájmů českého národa, neví o českých vánočních tradicích dohromady nic - a nejen že neví on, ale zjevně ani v týmu nemá VŮBEC NIKOHO, kdo by o nich měl sebemenší, natož obsáhlejší ponětí. 

Jak pak může takový člověk národní zájmy hájit, když ani neví, co to národní tradice je, ponechám na úsudku každého z čtenářů. 

K obsahu pak nemá žádný smysl se vyjadřovat, je to totéž jakoby na ples Opery přišel někdo v teplácích. 

V lepším případě by ho ostatní ignorovali, v horším by ho ochranka vyvedla ven. 

Ale nikdo by ho neposlouchal, natož aby někdo bral vyřčené vážně... A zamýšlel se nad tím...  

 

 

 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-26 20:35
směsice banalit a neinformovaných nesmyslů :

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 10:17
Výsledek práce "přetížené" české justice vlastní neschopností, respektive parazitování na životních osudech lidí.
Je potřeba nakrmit další darmožrouty, kámoše z řad soudních znalců a vše protahovat nejlépe do dovršení 18 let dětí. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 10:18
Největší město, kde soud zrušil celé volby...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 10:19
P.F. 2019 :

2019: Do krize vstoupíme s diletanty v čele

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 14:05
Autoritář Zeman "si velmi váží Visegrádské skupiny", tedy čtyř postkomunistických zemí s nejhorší pověstí v Evropské unii. Přiřazování ČR k autoritářům typu Orbána a Kaczyńského je pro ČR cestou do pekla…“ je korunou všech nesmyslů.
Taková slova Zemana (a ještě více komentář BL) totiž dobře zapadají do nové kampaně evropských neomarxistů podporujících polskou "totální" opozici, penetrovanou vlivovými agenty Ruska, i GRU i Stasi (její agendu s "pádem" honeckerovské dederonie převzala Moskva): Tato propaganda se snaží nyní z nynějších polských představitelů vyfabrikovat ruské agenty. Zejména z pana Macierewicze, jenž se nejvíce zasloužil o dislokaci vojsk USA a Britanie v Polsku. Zeman jako viditelný pucflek Číny a Ruska (neboli jeden z exponentů již dávno před rokem 1989 připravované komunistickými tajnými službami kontrolované opozice) samozřejmě chválou tohoto typu V4 akorát kompromituje.¨
Na čí straně stojí doopravdy polská ze strany evropských unijních neomarxistů, vyznavačů Marxe, Mandely, Castra apod. podporovaná "totální" čili "protikaczystická" tzv. opozici, nejlépe dokumentují poslední slova jejího dodnes uznávaného praporečníka" tvz. "demokratických" revolucí 1989, a provaleného agenta (od r. 1070) komunistické SB Lecha Wałęsy pro ruská media: Chválil Putina, podlézel Rusku, až nakonec přímo přiznal, že vystupuje proti demokraticky zvolenému polskému vedení. V rozhovoru s agenturou RIA Novosti prozradil, že se mu nepovedlo přičinit se o nápravu vztahů s Ruskem, když....si toto stanovil na své druhé funkční období. Jak se toto skončilo, se ví, v prezidentských volbách 1995 nad ním zvítězil Aleksander Kwaśniewski. Ale pro Wałęsu není ještě nic ztraceno. Chce se totiž...setkat s Vladimírem Putinem.
"Zařiďte pozvání, a pojedu. Samozřejmě! Nemám nic proti. Velice bych si přál, neboť považuji Putina za moudrého člověka, kterému se jen nedostává argumentů, takových trochu jiných. On má jiné argumenty. Potenciál. Velké to všechno, nepřátelé. A on si to akorát uvědomuje", hovoří Wałęsa (moje pozn.: Wałęsův projev v některých pasážích vykazuje určité míry inkoherence).
Ale tomu není ještě konec Lech Wałęsa tvrdí, že Polsko s Ruskem žít v dobrém, neboť.....Polákům je blíže do Moskvy než do New Yorku!
"Říkám: Nehádejme se s Ruskem, neboť na nás vydělávají ti třetí. My musíme nalézt řešení. Musíme jeden druhému ustoupit podle velikosti. Porozumět, pak budeme spolu dělat opravdu dobrou politiku. I nám je blíže do Moskvy než do New Yorku", dodává bývalý prezident.
Wałęsa oficiálně světu vzkázal, že....vystupuje proti polské vládě. A tím ukončil interview, jak si mohly nakonec přečíst tisíce lidí na celém světě:
"Mně se to nelíbí. To přece víte. Nelíbí se nám politika mé (polské) vlády, vystupuji proti ní". Řekl.

(zdroj niezalezna.pl/.../)

My můžeme poznamenat:

Walęsa, jinak prokazatelně od r. 1970 agent TS komunistické tajné policie SB s kr. jménem "Bolek", je dle evropských unijních neomarxistů nadále ikonou "protikomunistické demokratické revoluce" (a nositelem dávno zprofanované Nobelovy ceny míru), zatímco nová polská vláda je diktatura, a dle nových trendů neomarxistické i vnitřní polské (post)komunistické propagandy směřuje prý k Putinovi. Jenže: Jak se s proputinovským postojem kryje fakt, že současná polská vláda krom konečně nastoupeného procesu opravdové debolševizace země dociluje - v /logickou/ reakci na ruskou agresi proti Gruzii v r. 2003 a proti Ukrajině 2015 (a pokračující dodnes) - trvalou dislokaci vojsk NATO, zejména USA, britského a dalších v Polsku, Baltikách a Rumunsku? Pokud požívá polská vláda u evropských neomarxistů (a hlavně německých - protože se dožaduje konečně na Německu reparací za ohromné válečné škody) tak špatnou pověst, jak jí přisuzují Britské Listy, pak jí to v očích inteligentních nemanipulovatelných lidí může akorát sloužit ke cti. Nakonec...Což Wałęsa stejně jako Zeman nejsou oba osobami ze stejného historického tábora komunisty dávno před r. 1989 vytvářené komunistickými tajnými službami kontrolované opozice, jejímž cílem bylo předstírat v r. 1989 demokratické revoluce, ovšem s tím, že komunistické zločiny zůstanou nepotrestány, a komunisté si nadále podrží rozhodující vliv na rozhodování o osudu národů, které si sovětští vládci zařadili do své mocenské sféry?! Rozdíl mezi ČR a Polskem je v tom, že volbami 2015 se v Polsku dostala k vládě skutečná protikomunistická, do té doby marginalizovaná opozice (po mnoha letech "ovoce", po kterém se ta komunisty "pěstovaná" čili kontrolovaná opozice sama odhalila), proti níž dnes ona kontrolovaná vystupuje - zatímco v ČR akorát vidíme v medii slovní válku mezi prounijními neomarxisty (tzv. pražskou kavárnou), a mocenskou pozici zpět získávajícími komunisty. Protože "kavárna" svůj účel splnila, nyní se stává nepotřebnou jako onen příslovečný "mouřenín"....

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 14:16
Zpívající zbraň :

forum24.cz/.../

"...Zkuste si na okamžik představit… že jednoho krásného dne, na vaše území, třeba pro začátek do Karlových Varů, přijdou jakýsi „zelený mužici“ nebo, jak oni se sami jmenují „vežlivye ľudi“. Budou ozbrojení a řeknou, že přišli chránit ruskomluvici občany. A taky tam zůstanou....".
Nejen do Karlových Varů, nejen na území České Republiky. Jejich davy žijí dnes na např. zrovna na území státu, nazývajícího se Bundesrepublik Deutschland....

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 16:38
To je ale rozdíl !

forum24.cz/.../
0 # Saxána 2018-12-27 19:47
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-27 22:35
Nikdy jsem se neměl líp... A (naivně) soudím, že ostatní jsou na tom stejně...
Tak je tomu potřebí rozumět.
Denně jsem v médiích, synáček mi nastupuje na Městský soud(kde bude za nic brát těžký prachy) - tak nač si stěžovat, že ??

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-28 14:06
S mocnými se neradi perem´... My tak radši nevinné, co nemají peníze na efektivní obranu :

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-28 14:29
Kadeřávková i Kouzelník Žito sklidili zaslouženou kritiku - byl to naprostý propadák, který by si nikdo soudný nedovolil na Štědrý večer odvysílat - a Zelenka je hotový ubožák a lempl, za tu slátaninu by měl platit odškodné všem divákům, co jim Štědrý večer zničil. :
_________

Herečka Anna Kadeřávková (21) neunesla kritiku na vánoční pohádku Kouzelník Žito. Pohádka na ČSFD dostala pouhých 23 procent, největší kritiku musel zkousnout scénárista a režisér Zdeněk Zelenka a také představitelé hlavních rolí Denis Šafařík a Anna Kadeřávková.

Hvězda seriálu Ulice neustála vlnu kritiky a takhle to dopadlo. "Prej si teď celá republika o mně něco myslíte... Půlka tvrdí, že jsem nemastná (kráva), možná hezká (ale kráva), ale prostě prej kráva bez práva na cokoliv. Především na herectví (protože jsem kráva). Prostě blbá kráva, která je placená z jejich daní a ještě jim zkazila Štědrej večer. A ještě k tomu jsem tak ufňukaná (kráva), že si tu “klíšťovou encefalitidu” zasloužim. (nemocná kráva!)," napsala na sociální síť Kadeřávková

www.super.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-28 19:42
Obviněný soudce hercem v televizi. Umění dělat můžu, říká Elischer

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-28 20:26
Mluví jako bývalý okresní tajemník :

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-28 21:18
Autoservis je přeci důležitější …

Dítě už dávno není v žebříčku hodnot na prvním místě. J.K.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-29 19:57
Patla…

češi už to mají tak nějak zakódované, největšího Čecha zvolili Cimrmana. proč tedy nezvolit prezidentem vodáka kterej se v nafukovacím člunku FATRA Napajedla mírumílovně prohání mezi kachnami a ve volném čase objímá stromy. Rodina v Praze jde sice drtek stranou, ale kdo si počká ten se dočká . I těch poctů nejvyšších. O.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.