Pomozte ČT najít střed Evropy !

Když Masaryk před 100 lety přikázal obsadit Bratislavu, asi netušil, že tím posunul celý stát a oba jeho státotvorné národy do východní Evropy. ČT ale na to teď přišla ! 

 Mail zaslaný ČT k jinak přínosnému článku : 

 

Dobrý den, 
 
k výše uvedenému, jistě zajímavému a přínosnému, článečku, o přičlenění Bratislavy k čs. státu, bych měl jednu zásadní poznámku, a sice : 
Autor má kupodivu krásné znalosti historické, ty se ale neslučují s jeho znalostmi zeměpisnými. 
 
Mluvit o začlenění Bratislavy do Československa - a přitom stejným dechem psát o vděčnosti "východoevropských národů" presidentu Wilsonovi za jeho program 14-ti bodů, zvláště pak bodu 10, který měl prý zvláštní význam pro "východoevropské" národy - a zjevně tím myslet neněmecké národy habsburské říše - je do jisté míry primitivismus, od autora takového článku zcela neočekávatelný, navíc naprosto matoucí. 
 
Nevím, zda autorovi je známa mapa Evropy a zda ji někdy viděl, ale pokud ano, tak musel vidět, že Bratislava - když už o ní píše - je sotva 50 km od Vídně - a ta je podle něj asi Evropa západní, že ? 
 
Hranice mezi východní a západní Evropou je potom kde ? Na Moravském poli ? 
A střední Evropa, jíž právě Rakousko - Uhersko vévodilo - potom zmizela kam ? 
Takové vyjádření by bylo ještě v 50. letech naprosto nesrozumitelné, a hlavně matoucí - národy východní Evropy totiž nejsou ani Češi, ani Slováci, natož Rakušané nebo Němci - ale Ukrajinci a Rusové, popřípadě Kavkazské národy, když už jsme u dovzdělání autora. 
 
Autor se zjevně nemůže zbavit symptomu berlínské zdi, kterou sám v sobě na věky vystavěl - což ho, vzdor jinak přínosným informacím, vyčleňuje z vrstvy inteligentních, vzdělaných lidí, natož pak se vztahem k naší nedávné historii. 
 
Žádám ČT, aby tento evidentní nesmysl v článku opravila - a napříště si pamatovala, že Rakousko-Uhersko leželo ve střední Evropě, stejně tak všechny jeho národy jsou národy středoevropskými - a pokud autor neví, kde je na mapě východ, střed a západ, tak mu to v soukromé hodině zeměpisu rád dovysvětlím. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 

_________________

_________________

 

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2601533-prespurk-musi-byt-dobyt-rozhodli-v-praze-pred-100-lety-a-slovaci-ziskali-bratislavu?_ga=2.36038752.1526295550.1545169917-1928696101.1451412475

__________________

__________________

 

Mystifikace ČT rovněž ZDE

http://www.k213.cz/JOOMLA/2900-nenechte-se-mystifikovat-ct

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 14:25
V souvislosti s rozdělením Evropy železnou oponou na dvě velmocenské sféry se začalo užívat místy pro ty na východní straně označení "středo-východní Evropa". Nezní to však nejlépe, pokud bychom brali ohled na přísně češtinářská hlediska. Nábožensky v křesťanském světě svým způsobem může zapůsobit dojem Velehradu: Papež Jan Pavel II. Jej při vůbec první návštěvě Papeže v Československu v dubnu 1990 prohlásil za "spojení Západu a Východu", a současně Sv. Cyrila a Metoděje za patrony Evropy - spolu se Sv. Bonifácem, jenž je také patron Evropy, ale také především sv. patronem Německa. Jde o dávnou hranici mezi Římem a Konstantinopolem, čili dne západní obřad a výhodní obřad. Kříž na Velehradě je Kříž, symbol, spojující Východ a Západ.
Samozřejmě, že geograficky jsou země kulturní hemisféry Rakousko-Uherska zeměmi Střední, a nikoliv Východní Evropy.

Pokud se podíváme na poledníky, pak nejspíše nikoho nenapadne považovat za východ třeba Itálii: Na plus minus pár minut leží na stejném patnáctém poledníku na východ od Greenwiche Řím, Praha a Berlín. Pro zajímavost: Stockholm je na 18,5°, o tři a půl poledníku na východ, to o dva více než Vídeň. A přesto v politickém vnímání v českých zemích je pokládán za západ...
Freeeurope
_______________

V takovém vnímání by pak zmizel i Sever (hrající třeba za třicetileté války zásadní roli a mající zásadní vliv v Evropě, tehdy rozdělené nikoliv příčně, ale podélně - na Evropu Jižní (katolickou) a Severní (protestantskou).

Rozhodně bych doporučoval se držet geograficky i etnicky přesných údajů a nemást je dnešními - vlastně včerejšími - politickými náhledy, které skutečně vytvářejí jen zdi v duších Evropanů a dnes slouží již jen k matení veřejnosti a čtenářů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 17:20
Dovoluji si upozornit na poměrně zajímavý rozhovor Kňažka s Dukou :

ceskatelevize.cz/.../...

Zejména p. Kňažko tam zmiňuje poměrně zajímavé skutečnosti :

a) že nikdy nebyli potrestáni komunističtí zločinci a že si to celá společnost nese - i po 30-ti letech - jako nevyléčené trauma

b) že by se měl někdo zamyslet nad tím, proč i 30 let tzv. demokratického vývoje nezměnilo nic na tom, že migranti, pokud by se k nám dostali, by zase rychle chtěli pryč - do tradičních demokracií. A o čem to tedy svědčí...

Já bych řekl, že obojí o jednom : O beze změny převzatém totalitním státním aparátě - především justici a policii - který pak šíří tento duch i do ostatní společnosti.

Duka tam taky mluví o dědictví krajní neúcty k jiným lidem či jiným názorům … co jiného je každého nepohodlného nejprve strčit do vazby - a teprve potom hledat, co by se na něj případně našlo... V tradiční demokracii by za takový postup dotyční ze státního aparátu rychle vyletěli, u nás je čeká nejspíš další postup - jako velmi horlivé... A - poslušné.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 17:26
Čím je justice přetížená …

plus.rozhlas.cz/.../

„Vyšetřovatelé, žalobci a soudy se už sedm let zabývají neexistující kauzou.“
________
Hlavně, že za to všichni berou pořád dokola prachy... A předstírají, že pracují...
0 # Kedul 2019-01-01 22:04
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Čím je justice přetížená …

plus.rozhlas.cz/.../

„Vyšetřovatelé, žalobci a soudy se už sedm let zabývají neexistující kauzou.“
________
Hlavně, že za to všichni berou pořád dokola prachy... A předstírají, že pracují...

Quoting Ing. Jiří Fiala:
Čím je justice přetížená …

plus.rozhlas.cz/.../

„Vyšetřovatelé, žalobci a soudy se už sedm let zabývají neexistující kauzou.“
________
Hlavně, že za to všichni berou pořád dokola prachy... A předstírají, že pracují...


Alespon ze ma pokazde dobrou soudkyni ktera nema v hlave na.. a je zprosten ...alespon maly pocit satisfakce tam je ... ten pocit kdyz bez dukazu reknou vinen aby nemelo statni zastupitelstvi bebi.. to je jako rana nozem primo do hrudniku ...
0 # Kedul 2019-01-01 22:14
... sice poskozeny nebyl oznacen samotnou holkou za pachatele ktera uvedla ze krome te cerne gorpokamery nic jineho ani nikoho nevidela ... ale to je fuk ... nekoho sme oznacili za pachatele tak at trpi ... at trpi i jeho rodina ... at videlavaji prolhani znalci a prolhane prokuratorku a soudkyne a policajtky ... text obvineni ... udajnny pachatel mel udajne dotycnou porozovat a tim mel spachat vytrznictvi... proc .. protoze mel mit pobliz mista nejakou uplne jinou kamerku do auta ... zadne zabery se nikdy nenasly a tato vypada zcela odlisne od te popsane gopro .... spousta svedku kteri se shodli na tom ze nic nevideli a neslyseli ... prokazano nebylo tedy vubec nic ... fizlacka prizvala "znalkyni" a ta lhala jako kdyz krivej posudek tiskne (podezreni na voajerstvi doporucovana ochrana lecba ...proc ..protoze byl z pozorovani obvinen ...zadne jine zduvodnenitado "znalkyne" neuvedla.. )
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 17:27
Jirko,
obdobný případ jako u tebe. Pořád ho žalují, aby nemuseli platit. Tenhle příspěvek J.Leschtiny dávali jen jednou na Radiu plus, a to hodně v noci, a pak pokud vím ho nikdy neopakovali. Končí pochybností o našem právním státu.

Zde:https://plus.rozhlas.cz/jiri-leschtina-kafkovsky-proces-s-milanem-s-7710766

Zb.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 20:33
S odstupem času, bych volil raději Vídeň než Bratislavu.

Snad už jen proto že tam žila rodina matky, a dalších asi půl miliónů Čechů. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 20:35
novináři našli celé 3 příběhy ...

Spravedlnost po česku: Tři příběhy, kdy se v důsledku rozhodnutí soudu stala křivda. Poškození se roky marně snaží o nápravu

archiv.ihned.cz/c1-66399470-spravedlnost-po-cesku
0 # Kedul 2019-01-01 22:09
Zdar nad sazavou: na jare roku 2016, tedy temer pred 3 lety. Holka 12 let udajne videla 10 sekund nejakou cernou gopro kameru ve skvire na utirani podlahy kdyz se na verejne pristupnem miste udajne zrovna prevlekala. Myslela si ze ji nekdo natacel. ...U vyslechu rekla ze sice byla rozrusena ale ze uz za 20 minut byla v pohode a nic ji neni a nebylo. Navic na otazku u vyslechu ohledne toho co presne mela videt rekla ze si neni 100% jista zda to byla kamera nebo to byl nejaky deodorant cerne barvy {to se stat muze jaksi ze nekomu spadne na zem...} Vysledek 3 roky vydirani ze strany fizlu v rozporu se zakonem, nekolik trestnych cinu ... a konecne odsouzeni ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-02 13:48
Viděl jsem ohňostroj v Praze, za 11 minut vyhozených 1,7 mega,
na to se reagovat nedá.
Mě ten ohňostroj připomněl 30. výročí nastolení novodobé totality, pro prostý lid v podzámčí nastolení bídy, a pro horních 10 000 krytí v podobě té největší špíny, jejímž vrcholem je trestně stíhaný premiér Babiš alias Bureš s puncem estébáka, co do svého erbu dal si vytesat svoji hlavu a hnízdo s ptákem čápa. Svoboda soudruzi vypadá jinak, stejně tak jinak vypadá demokracie. U nás není, něco tu hnije.
Vy jste zde soudruzi nastolili novodobou totalitu a drze ji nazýváte demokracií. Vy nevíte co ono slovo demokracie znamená a tak ho koulíte jak hovno v písku a výsledkem je ona vámi šířená demagogie o svobodě slova.
V zemi, kde nefunguje policie, justice, svoboda slova, musí přijít revoluce nová.
Bráníte svá koryta zuby nehty, zvyšujete stavy svých ochránců policajtů státních zástupců, soudců, sháníte do jejich řad nové vám oddané lemply, knechty.
Nechť se vám soudruzi dobře daří,
pamatujte, že na každou svini se voda vaří.
K vaší propagandě jste zneužili Modlitbu pro Martu a za to se platí!
Ať mír zůstává s touto krajinou,
a všichni křiváci, kolaboranti v této zemi zahynou.
Chvástáte se kolik jste důchodcům přidali,
zapomněli jste podotknout, že dopředu jste je o to důmyslně obrali.
Zvýšili jste pro vámi opovrženou lůzu minimální mzdu na hrubých cca 13 300 klacků,
za to by vám nepodal ani ten nejposlušnější pes packu.
Nevím co více vám říct,
chce se mi z vás ale blít.
J.K.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-02 15:43
Ministerské úředníky v kauze údajných miliardových škod soud osvobodil

novinky.cz/.../...

Soud osvobodil trojici ministerských úředníků, dle žaloby způsobili škodu za 4,5 miliardy

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-02 15:44
Nejsme vyšetřující kancelář, usadil soud děkana, který se pře kvůli prověrce

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-02 15:45
Kauza Rittiga a Nečasové se odsouvá. Soudce šel do důchodu

echo24.cz/.../...

______________

Paráda !! A začneme zase hezky od začátku... Daňový poplatník to všechno rád zaplatí....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-02 21:56
Kdo je předseda Ústavního soudu, JUDr. Pavel Rychetský :

www.virtually.cz/clanky2/3320.html
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 08:41
Politici v devadesátých letech selhali, ekonomika nyní skomírá, tvrdí ekonom Milan Zelený

e15.cz/.../...

______________

Ti selhávají dnes a denně. A dokud to bude takový póvl, tak to lepší nebude.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 10:55
policistů je na ulicích přehršel, ale zjevně v symbióze s prodejci drog :

TV Seznam koncem loňského roku zmapovala profesionalitu státní i městské policie v Praze na Václavském náměstí. Pořad ,,Černota" zdokumentoval chování nigerijských drogových gangů v centru našeho hlavního města. Ano, policistů je na ulicích přehršel, ale zjevně v symbióze s prodejci drog. Leckde jinde by to stálo místo ministra vnitra. U nás to nepronikne ani do mediálního mainstreamu natož na jednání vlády.

vasevec.parlamentnilisty.cz/.../...

Stejně jako za stav justice by ve vyspělé zemi dávno letěl ministr spravedlnosti.

A takový stav by byl označen jako extrémní selhání všech kontrolních mechanismů, případně jejich totální absence, jako stav výjimečný, požadující nejen okamžité a naléhavé řešení, ale také přiměřeně výjimečné prostředky k nastolení nápravy.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 10:56
Statek v Lošanech vstane z popela :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 16:04
Zpěvák Horňák na Nejvyšším soudě :

novinky.cz/.../...

Oproti uváděnému článku máme za to, že jako soudce působil na Praze 2 (nikoliv 9), pak na Městském soudě v Praze - a odtud na NS.
Vzhledem k tomu, že jsme ho tam vídali v senátu, tak je mýlka (z naší strany) vyloučena.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 17:31
Žďárský soud má trvalé problémy s respektováním lidské důstojnosti :


Advokát si odmítl sundat opasek, soudkyně povolala justiční stráž

ceska-justice.cz/.../...
0 # Kedul 2019-01-03 19:02
Kdyby mel Zdarsky soud problem jenom s lidskou dustojnosti tak by to jeste slo.... se zakonem si tam vytiraji zcela verejne rite a pak tyhle pachnouci exkrementy tamni soudci vkladaji do spisu a pomoci nich odsuzuji nevinne jak na bezicim pase .... nejspis by si nekdo mohl vsimnout ze mistni fizlarna a prokuratura je k nepotrebe obyvatel a kriminalita tu prakticky neexistuje (krome te, kterou odmitaji mistni kralove podsveti = organy cinne v trestnim rizeni jakkoliv resit, natoz pak efektivne)

Jak mi rekl Jan Micka (fizl) kdyz me vydiral v roce 2016 at se koukam priznat nebo uvidim a postaraji se i o moji rodinu (ano ted vim ze splni co slibi tihle ozbrojeni psychopaticti smejdi) u me doma "natajno" ..... "Tady nam soudci odsoudi co jim predlozime a v Jihlave nam to odvolacka bezproblemu potvrdi ... o to se vzdycky postarame"
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 17:33
Známosti na rozhodování o soudci Kozákovi vliv nemají, rozhodl Ústavní soud

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Allan 2019-01-03 18:43
Imigranti něchtějí v našem státě zůstat z ekonomických důvodů! Nějaká úroveň právního státu s tím souvisí naprosto okrajově. Rozhodně nemějte přehnané iluze o údajně právním státě např. v Německu. Tam samotní někteří právě i justicí postižení občané občané mluví oteveně o tom, že v Německu neproběhla denacifikace. Mohl jsem sledovat práci jednoho mladšího soudce v opatrovnickém sporu, jako by měl předky v NSDAP.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 20:49
Zatímco ti naši v neméně zločinecké KSČ. Ještě jejich rodiče...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-03 22:14
Okradení v Česku mají smůlu. Vrátí se jen zlomek peněz

novinky.cz/.../...

_____________
Čekal by snad někdo něco jinýho ??
0 # Kedul 2019-01-04 12:02
novinky.cz/.../...

Nemluvil vzdy pravdu .. fizl ... jake prekvapeni ....

Zneuziti pravomoci vytrznictvi k tomu zavrit az zcerna prosetrit kazdy podnet na fizla prokuratora nebo soudce za poslednich 20 let a nez se to vsechno zavre do chladku nechat aspon 50 let lidi normalne zit bez strachu kdy na ne nekdo ze smejdu z justice ukaze a znici bezduvodne zivot ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 13:51
Justice, zbavená kontroly a utržená z řetězu, se stala noční můrou společnosti :



ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 13:52
V Uherském Hradišti musí také být skvělý soud … Nejprve proslul krytím komunistických zločinců - Grebeníčka staršího a spol. - teď míří před kárný senát jedna soudkyně za druhou...

Další soudkyně z Uherského Hradiště míří před kárný senát, může přijít o talár

ceska-justice.cz/.../...
0 # Kedul 2019-01-04 14:10
Quoting Ing. Jiří Fiala:

Další soudkyně z Uherského Hradiště míří před kárný senát, může přijít o talár



Ve Zdare nad Sazavou zlocinec Ilona Mouckova (paragraf 329) vyresila svoje problemy s prutahy sobe vlastnim zpusobem ... ke konci lonskeho roku vsechny nedodelky ktere roky bezduvodne protahuje misto zprosteni pro absenci dukazu o vine nafrkala do 14 dni pred vanocemi (klidne i 8 jednani denne!) jakekoliv nedodelane dukazni navrhy smetla ze stolu a odsoudila at se stara odvolaci soud a poskozeni krivym rozsudkem at maji o vanocich o cem premyslet ...
Takhle se resi prutahy a co treba resit zakonnost prvne aby ty prutahy vubec nevznikali?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 13:55
Ústavní soud vyslal signál, jak rozhodovat při podmíněném propouštění vězňů

ceska-justice.cz/.../...

________
Řekl bych, že je to signál zcela nadbytečný, soudci si pravidla stanovili dávno sami : Kdo chce na podmínku ven, podle druhu kšeftu, co měl před basou, od čtvrt do půl melounu, kdo na to nemá, posedí si do poslední minuty.
Vše ostatní je lhostejné.
Pravidla - jasná jako facka... Akorát, že - bohužel - nikde ve věznici oficiálně nevisí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 13:56
...Český právní řád se nedokáže vypořádat s porušením evropského práva. To je další důkaz toho, že v Česku selhává kontrolní systém. Asi bude dobře, pokud vznikne pozice evropského prokurátora, aby se tyto kauzy šetřily na evropské úrovni...

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 13:58
Objev jako hrom :

Nemluvil vždy pravdu. Soud znovu zváží věrohodnost policisty, který vytáhl zbraň na řidiče

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 13:59
Sváček se po 4 letech dočkal... Tak dlouho trvalo, než na MSp doputovali ti praví - t.j. "jeho" - mafiáni :


ceskapozice.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 14:02
V Lánech se mlaskalo. Ani jeden z aktérů si nepřipustil, že tu žranici by za minimální mzdu nepořídil.
Prostý občan si může dát bažanta na noc k posteli.
Doufám, že vše prošlo EET. J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 17:28
lidovky.cz/.../...

Za současného stavu EU nevidím v zřízení evropského prokurátora řešení, řešení spatřuji jedině ve zavedení právního stavu v ČR.
EU dnes usiluje o socialistický superstát, a třeba nejprve změnit EU, aby sloužila svému účelu. Evropský prokurátor za současného stavu by byl rizikem, protože dnešní EU by na jeho místo postavila levičáka stranícího socialistickým mafiím, podobně jako Evropský Soud pro Spravedlnost.

Obyvatelé ČR si mohou klidně vzít příklad z Brazílie. Tam lidé odmítli nabízené kandidáty na prezidenta, samozřejmě socany. Lidé se dohodli ve více než stomilionovém státě pomocí sociálních sítí. A volba Bolsonara prezidentem byla překvapením pro socany jak rána mezi oči...

unzensuriert.at/.../...

Bolsonaro zaútočí na socialistický odpad ve školách....

A samozřejmě netřeba až do Brazílie, dobrý příklad - inspiraci cílů - mají obyvatelé ČR takřka za humny...Za Krkonošemi (akorát že v Polsku se po mnoho let vyvíjela organizovaná protikomunistická opozice - Brazílie je příkladem pro ČR v tom smyslu, že neměla takovou antikomunistickou opozici, jakou mělo Polsko.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 17:30
Obžaloba zatajila posudky, řekla soudkyně

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 17:34
Albert Žirovnický na svobodu :

prazsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 17:45
Ty kundo, já slouším vyšším cílům ! Bože, to je doba ! Havlíček by se z toho vobepostolicoval.

reflex.cz/.../...

_____________

Návrat robotních patentů

Možná by stálo zauvažovat o tom, zda do našeho právního řádu znova neimplementovat robotní patenty z r. 1717 a 1738, kterými bylo poddaným určeno, jak mají postupovat při styku s vrchností.

Hlavní povinností bylo, že museli svou žádost přednést skromně a uctivě. Stížnosti určené vrchnosti musely mít proto podobu pokorných suplik žádajících vrchnost o laskavé svolení. Každý poddaný, který se dostal do křížku s vrchností, musel stylizovat svoji vlastní roli v případu do podoby, kterou očekávala vrchnost. Potom mohl poddaný doufat v milost nebo alespoň mírnější trest. Celý proces by měl být dokončen tím, že z norem, které tvoří náš ústavní pořádek, budou vypuštěny zmínky o České republice, jakožto o demokratickém státu, aby to poddaný lid nemátlo.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 18:10
Ponížená suplika, ale to už tady bylo.

To známe z Lucerny. Patrně se to osvěčilo, tak proč se k tomu nevrátit ? O.
_____________________

Jak jsem pochopil ze zdůvodnění rozsudku jednoho vraha, kterému snížili trest (Vrchní soud v Praze), protože se choval (v průběhu jednání) slušně (= poníženě) k soudu a projevil účinnou lítost, tak nejhorším zločinem, kterého se u nás můžeš dopustit, je nadávat soudcům.
Alespoň justice to tak nepokrytě - vzdor platnému trestnímu zákoníku - chápe, otevřeně proklamuje - a - konečně, moje kauzy jsou toho nesporným důkazem...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 18:50
Konečně si na to přišel !

Pokud by ses k Bláznovi choval s patřičnou servilitou, snad i post přísedícího soudce z lidu by si získal. A pozor, tím by si prospěl všem dalším. O.
____________
Nevím, nevím, nakolik by všem ostatním pomohlo poraženectví, vlezdoprdelismus a faktická ztráta cílů. Obávám se, že jediní, komu by to - a velmi - pomohlo, by byli soudci samotní, především ti typu Blázny.

Vyjdeme-li ze základních dvou postulátů, totiž že

a) grázlové ustupují jenom síle
a
b) v justici rozhoduje 95% grázlů,

pak máme jasný závěr : Servilita a vlezdoprdelismus vedou - logicky - do pekel, a jediné, co na ně platí, je organizovaná společná síla, která se ničeho nebojí a před ničím se nezastaví.
0 # Kedul 2019-01-04 22:50
Quoting Ing. Jiří Fiala:

jediné, co na ně platí, je organizovaná společná síla, která se ničeho nebojí a před ničím se nezastaví.


Vsak to rikam porad .. neni mozne hrat donekonecna ty jejich hry na jejich pisecku ...to vyhrat nejde ... ozbrojena banda poloopic versus jeden obcan ... je potreba podle platne ustavy postavit se na odpor jako jeden muz ... myslim ze tech krive souzenych a odsouzenych uz je poradna armada ...spolecne jako oni vzdy pachatele z justice pekne nalozit obvinit odsoudit a zavrit podle platnych zakonu za zneuziti pravomoci a kriva neoduvodnena obvinovani a krive rozsudky ... zadne mazleni s oragnizovanym zlocinem ... pekne podle rovnosti pred zakonem ... nelibi .. hmm .. tak se mate ridit platnym zakonem justicni smejdi a nebude mit lid pravem zlost ...
V zakone je jasne napsano ze co neni popsano jako trestny cin neni trestnym cinem ... denne nam smejdi dokazuji ze jim je to jedno ...
0 # Kedul 2019-01-04 22:57
... ze neni mozne obsahnout vsechno doslovne ... ale notak ..co takhle premyslet o tom ze ne vsecno je potreba trestat ...myslim ze desatero uplne postaci ...stejne naproasta vetsina normalnich lidi vic k zivotu nepotrebuje ... takze na silnici taky dame misto znacek omezeni rychlosti na 50 znacku slovni jedte primerene a ne moc rychle a prestupky prekroceni dovolene rychlosti budou resit fizlove prokuratori a soudy podle sveho uvazenii bez radaru? Co je tohle za hovadinu? Neznalost zakona sice neomlouva, ale kde se teda dozvim za co me nakej smejd obvini a odsoudi kdyz to ani v zakone neni napsane a on se pak zastituje tim ze si to nakej svaz soudnich hovadek odsouhlasilo jako trestny cin spadajici do nejakeho toho paragrafu ... to ma cist obcan kazdej rozsudek a z nich si nejak predvidat dopredu jestli bude jeho jednani mozny taky posoudit jako trestne? ...
0 # Kedul 2019-01-04 23:06
.. jednou je jednani posuzovano jako prestupek a jindy uplne stejne jednani jako trestny cin s pokutou a potreti jako trestny cin s odnetim svobody a jeste kdovico k tomu? ....a poctvrte nahodou u vyvoleneho jedince se nejedna ani o prestupek ani trestny cin ... to neni individualni posouzeni pripadu .. tomu se normalne ve slusne spolecnosti rika bordel ...

Priklad: pojedu na kole 100 km denne ... nekomu se to nebude nejak libit .. zjisti se policejnim psychoposudkem ze sem na kole uplne zavyslej ... takze dostanu nakej paragraf a k tomu ochranou lecbu proti kolofilstvi? ... zavodnik ujede 150 denne a to je samozrejme oznaceno ze trenuje takze pohoda zadne vysetrovani nebude zahajeno ...
treti pripad .. nemas kolo .. nevadi ja myslim ze ses ten kolofil taky .. jo "znalec"to potvrdil takze taky trest a "lecba" k tomu ... k cemu dukazy .. mame naseho "znalce"
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 20:42
Petice proti areálu na Zbraslavi :

Řízení zahájené o svátcích

prazsky.denik.cz/.../...

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-04 20:43
Zásadní ponaučení ovšem je, že každému cizinci se musí dát najevo, že naše pravidla se musí dodržovat, jinak s námi žít nemohou.

ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=694440
0 # Kedul 2019-01-05 08:34
zpravy.aktualne.cz/.../...

Soudkyne vidi ze pripad neni podlozen dukazy tak si nejake pro odsouzeni opatri .... kam se podela formule o presumpci nevinny? Kam se podelo in dubio pro reo? Opravdu kazdy kdo se dostane k soudu musi byt stuj co stuj odsouzen? A co takhle ustanoveni o nezavislem posouzeni veci nestrannym soudcem? Kde je ta proklamovana rovnost dvou stran pred soudem? Mohla si obzalovana taktez naridit tajne odposlechy straniho zastupce a policajtu a poskozenych aby se tak pripadne prokazalo ze se na ni domlouvaji vcetne provize?
0 # Kedul 2019-01-05 08:38
... "Když mi lékař na dotaz řekl, že je po vyšetření schopna výslechu, tak jsem jej požádala, ať ji na místě zdrží a poslala jsem policejní orgán, aby ji předvedl." ...
Lekar lze svoji pacientce aby pomohl ozbrojenym poloopicim? KDe je lekasrka etika? To je poskozeni cizich prav a dalsich nekolik paragrafu a je to na vylouceni takoveho doktora z ostudou z lekarske komory.... neuveritelne ... ten bolsevismus a neuveritelna arogance je citit z teto soudkyne uz od pohledu ... soudce ktery narizuje odposlechy samozrejme je z projednavane veci vyloucen dle trestniho radu vzdy ... ale proc si delat hlavu s trestnim radem ze ....
0 # Kedul 2019-01-05 08:47
..."Když jsem kolem roku 2010 působila na státním zastupitelství, řadový státní zástupce neměl vždy možnost úplné dispozice s případem, který dozoroval. I když viděl, jaké jsou důkazy, znal skutkovou situaci, tak se často stejně svobodně nemohl vyjádřit. A obávám se, že to na mnoha státních zastupitelstvích platí dodnes. Myslím tím svobodně se vyjádřit a svobodně navrhnout v závěrečné řeči, jaké rozhodnutí má soud učinit. ....někdy i ten státní zástupce, který stojí v jednací síni, nemůže navrhnout zproštění, i když vnitřně cítí, že to je to jediné, co by reagovalo na vývoj situace. ..bez konzultace s obvodním státním zástupcem a podává na jeho pokyn odvolání i ve věcech, kde je naprosto jasné, že to je nedůvodné."
Aha takze pani soudkyne naprosto verejne priznava ze statni zastupci nerespektuji zakony a ze o tom vi a nic proti tomu nedelala a nedela ... co cekat od byvale prokuratorky ze ...
0 # Kedul 2019-01-05 10:10
Jeste k Miklove...Odvolací soud jí ale dal za pravdu. "Byť to není obvyklé, trestní řád nevylučuje odposlechy ve vykonávacím řízení," připustil a její verdikt před měsícem bez výhrad potvrdil....

Aha takze protoze trestni rad nezakazuje aby soudce nekoho zastrelil tak muzou byti obzalovani radi ze je neodpraskla? ... laik se divi odbornik zasne nad aroganci techto nedotknutelnych a jak vidno vsehoschopnych... naridit odposlechy na zaklade bud to bude tak nebo onak uvidime .... v rizeni pred soudem samotnym soudcem... 50 leta hadr ... lidi tomu jeste tleskaji .. dokud nemaji tu cest si tento skvely system vyzkouset na vlastni kuzi a rodine ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-05 10:40
Jourová a její starosti : Namísto aby se starala o stav a pověst justice a policie, vyzývá je ke "stíhání nenávisti".

A když už jsme u té nenávisti - ta z něčeho pramení, v něčem má podklady a své kořeny.
A rozhodně ne v malé míře z frustrace ze zkušeností se státním aparátem, který, namísto snaze pomoci, problémy řešit a vyřešit, má evidentní snahu s občanem "vydrbat", případně mu sebrat, co mu ještě zbylo.

Jakou lásku ke státu a společnosti pak mohou mít ti, kteří zažili bezdůvodné pronásledování zvrácenou policií a justicí, netřeba se šířit. Pro ty ale Jourová nemá nic. Ani pochopení ne.

Sama shrábla miliony za pouhé tři týdny na Ruzyni - škoda, že si ji tam nenechali dodnes, nemusela škodit všem "prací" v EU :
___________

Jourová mobilizuje špičky české justice i policie. Trestejte nenávist na internetu, vyzývá

denikn.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-05 10:44
Praha zahájila jednání o odkupu domu, Borůvkova sanatoria, kde zemřeli Palach i Toufar :

denikn.cz/.../?ref=top
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-05 10:44
Rath podal ústavní stížnost. Dovolává se jednotného rozhodování soudů

echo24.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.