Konec (ne)jednoho ministra - znamená i konec mýtu úspěšného manažera

Současné změny ve vládě, vyvolané totální nutností, boří i poslední zbytky báchorek - a model pro hlupáky o "úspěšném podnikateli", co bude řídit stát jako firmu. 

Samozřejmě - krachující. 

Inteligentnější vědí hned, hlupákům to dojde až s nezvratnými důkazy, fanatikům nikdy. Ti budou obhajovat i naprosto neobhajitelné, protože u nich to není otázka rozumu, ale víry. 

Stejně, jako u fanatiků komunistických - kteří byli ochotni se s vámi porvat o idee krachujícího komunismu ještě za Gorbačova, kdy už jim nevěřil ani on sám. 

Jakou "firmu" nám velkoestébák předvedl a předvádí - o tom svědčí její jména lemující cestu k moci jako pomníčky padlých : Krnda, Pejsáček, Ovčí babička - teď ještě fantaskní ekonomická teoretička (bohužel právě v praxi) Marta Nováková nebo "stavitel dálnic" Dan Ťok. 

Člověka nemůže nedojmout, jaké neskutečné nuly uvedl tento slovenský pobuda s nakradenými estébáckými fondy do života a na veřejnost : Ťok odstupuje prý proto, že je prý ve funkci "příliš dlouho" !! Neslýcháno !! 

Každý manažer ví, že první rok ve funkci nutno odečíst, ten - u velmi dobrého manažera - slouží hlavně k tomu, aby se seznámil s prostředím a lidmi - a pokud z něj někdy nějaké výsledky vypadnou, tak až nejdříve třetím, čtvrtým rokem... 

Ťok by měl tedy jásat, že ho nevyrazili - po právu - už dávno a že měl tudíž přeci jen možnost "se předvést".

Bohužel, se předvedl tak, že právě ty poslední "výsledky" byly nejpřesvědčivější : Nejpomalejší tempo stavby dálnic v Evropě, nadále nejdražší - a současně i nejméně kvalitní - ze všech, tedy spojení všech negativ, jaká si lze představit.

V zimě k nim přistoupilo ještě jedno : Že se ukázala ubohost smluv s dodavateli, které najednou nemohl ani pokutovat, ani sankcionovat, ba ani vykázat ze staveniště - ač způsobily zablokování nejdůležitější celostátní dopravní tepny. 

Kdo ty smlouvy asi uzavíral, kde a jak, když resortu vládne Ťok už 5 let ?? 

Představte si, že i za této situace jsem slyšel - a viděl - fanatiky, kteří mu nic nevyčítali, a měli za to, že to on nic - že to jen zdědil bordel po těch předchozích a nese - prý - jeho pozdní důsledky. 

Blahoslavení chudí duchem... 

Má obrovské štěstí ministr spravedlnosti, že přes soudy nevedou každodenní  cesty všech ostatních tak, jako přes silnice a dálnice. Protože by se nejen ukázalo  výrazně totéž - ale dokonce stav ještě horší než v resortu dopravy, na kterém ANO nejen že nic nezměnilo k lepšímu, ale ještě ho dále výrazně zhoršilo. Naprosto nekompetentními, nevzdělanými a neobeznámenými lidmi - kteří - přišli do ANO "dělat kariéru". A to je tak asi celá jejich kvalifikace i rozhled. 

Připomeňme, že už před Ťokem byl ministrem dopravy - za ANO - naprostý zoufalec - kterého ještě stačil vyhodit estébák sám. 

Abychom o Ťokovi také řekli něco pozitivního - hezky zformuloval, koho že teď hnutí ANO oslovuje a representuje. A že on s těmi lidmi nechce nic mít. 

Ano, to ztělesnění póvlu a přihlouplé, nekvalifikované servility, je i na Ťoka už trochu moc a trochu silné kafe. 

Jestli Babišovi za něco vděčíme, tak za to - že tenhle póvl dokázal pospojovat, poskládat a unifikovat dohromady. 

A teď by na to měl navázat ještě druhý krok : Jeho pochytání a izolace minimálně od všech státních funkcí a pozic. 

Protože tam nemají a neměli nikdy co dělat. 

Těžko si představit zářnější příklad toho, že bez morálky a pracovitosti nikdo nikam nemůže dojít. Ba ani s nakradenými či svěřenými miliardami. 

Asi totéž, jako když buran po revoluci vydělal první miliony (třeba pasáctvím) -  a pak si za ně postavil - DŮM. Styl : Podnikatelské baroko. 

A divil se (většinou pozdě), že pokud za ním - "velkým byznysmanem" - přijela zahraniční návštěva, tak zase rychle odjela - a nikdy žádný obchod neuzavřela, sotva ten dům shlédla. Protože ten o svém majiteli vypověděl takřka vše. 

Asi jako Babišovi ministři (nebo poslanci) o velkoestébákovi. A jeho údajných "manažerských schopnostech". 

_______________

 Podívejte, jak překvapivě přesné - a to i časově - měl už v lednu někdo informace... 

 https://eurozpravy.cz/domaci/politika/244800-tok-pry-vydrzi-jen-do-kvetna-nasli-jsme-mozneho-nastupce/

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-08 17:56
Jak dlouho by to trvalo, kdyby ČR měla o 2/3 méně soudců, tak jak tomu je ve vyspělých, demokratických zemích? J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-08 17:58
Přístupnost soudních rozsudků?

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 07:13
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 08:25
Zivotni prostredi v CR by se melo zlepsovat. Dle rozhodnuti vlady tomu vsak bude naopak.
Z
Podpora biopaliv v Evropě – stejná, jakou včera prodloužila vláda – zvedne emise CO2 do roku 2020 o 80 procent. Což je totéž, jako by na evropských silnicích přibylo12 milionů dalších aut.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 07:14
Aspoň v něčem jsme na špici. J.K.

novinky.cz/.../...

Soudruzi, nemáme se za co stydět!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 07:17
V životě můžete narazit nejen na vola, ale i na srnce :

chrudimsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 07:30
Malá - či spíše velká - domů : Napojte se na poslance - a hlady nezahynete.
ANO rozdává městské zakázky jen svým známým. Tak bojuje úspěšně proti korupci...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 10:53
BIS a novodoba historie CR:

BIS ma k disposici dost materialu o pravde roku 1989, vyvracejici "Pohadku o statecnem Vaclavovi", kterou se uci deti ve skolach!
BIS se proto nemusi omlouvat za vyrok o vyuce sovetske verze dejin CR.
BIS by mela poskytnou tento material vsem historikum, kteri maji skutecny zajem o proniknuti do "Tajemstvi sametu"!
Pokud CIA letos vyznamenala BIS za jeho praci, tak se doufam nestalo jen proto, aby BIS mela povinost MLCET o udalostech pred 30 lety, o predem naplanovane udalosti?!
Z
zpravy.aktualne.cz/.../...

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 10:54
Jedovaté koblihy už pacienti nedostanou..

Strava pacientu v nemocnicich se ma zmenit - blizi se konec nezdravych koblih?
Z

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 10:54
Přetížené soudy nestíhají především díky průtahům v opatrovnických sporech, proto je rozvody bezdětných nezajímají. Mohli by to klidně dělat i exekutoři, aby si přilepšili k současným nízkým platům.
EU nám zpočátku dala kvóty na počet krav ve chlívě, bohužel nám nedala kvóty na počet volů ve státní správě. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 12:03
Manželství homosexuálů... nemůžeme si dělat, co chceme...

video.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 13:23
Odborník z ANO. Když má podat oprávněnou stížnost pro porušení zákona, tak neshledal důvod.
Jaký bude postih? Jedině, že si ho Nikulin najde. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...

_________________
No, já bych viděl rozhodně ještě jeden případ, kde Pejsáček zcela selhal - a to je Nečesaný. Tam přece tenhle pitomeček pořád dokola tvrdil, že prý se s případem seznámil - a je o vině obžalovaného plně přesvědčen, soudy nepochybily, hlavně ne ten v Hradci, tím pádem ani Lněnička...
Co na to asi říká teď ?? Měl by se ho jít někdo na kameru zeptat ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 15:27
Místo slabého může přijít silná. Bohužel jen postavou. Konečně by nám mohla říct, jak je to s justiční mafií, jejíž je představitelkou. J.K.

forum24.cz/.../
___________
To jsou přece idioti !! To už nelze označit než za výraz zoufalství.

Chudinka, co zavedla a rozvinula justiční mafii a hlavně praxi, že trestní oznámení na soudce a státní zástupce se zásadně nevyšetřuje, považuje se za "stížnost" - a ta se jako "zjevně nedůvodná" následně háže do koše.

Je asi jen málo lidí, kteří nadělali větší škody v myšlení lidí a (des)organizaci justice - a následném pokřivení spravedlnosti - jako tahle stará socanská struktura.
To už můžou setřást opici ze stromu a udělat z ní ministryni - nebo si naproti, v botanické zahradě, vypůjčit fikus - a postavit ho jako ministra do kanceláře.
Vyjde to na stejno.
Větší přiznání totálního manažerského selhání si asi nedovedu představit.

Babiš, zabal to - a vrať se konečně ke kravám na Slovensko !!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 16:32
Když jsem začal číst článek, tak jsem netušil co se dozvím. Už nevědí kudy kam, jiné kádry nemají a tak sáhli po pohrobkovi Motejla. Uvidíme, zda k tomu v příštích dnech dojde.
J.K.
______________
Babiš je výrazem naprosté bezradnosti, totalitních přežitků a totálního zoufalství v praxi.
Nejprve si vymyslí vládní čtvrť v Letňanech - typický megalomanský totalitní projekt - předtím rozhazuje při volbách všemi deseti (tedy hlavně sliby investic) - najednou zjistí, že na to nemá, tak prudce - fakticky ze dne na den - otočí a prohlásí, že se musí šetřit, načež zdaní cigarety, alkohol a herny - nejburanštější recept na zvýšení státního příjmu, vymyšlený dávno před ním a aplikovaný vždy jako výraz totálního vládního zoufalství a bezradnosti - dneska je v Mostě, tam změní program z hodiny na hodinu, že prý ho zajímají "dětské skupiny" - mostecký - velmi specifický - soud ho však nezajímá - a následně na kameru prohlásí, že "nemá" - dodnes(!!) "žádný recept na chodubou a vyloučené lokality" - a že prý "sestavují jejich mapy ..." Po pěti letech jeho vlády !!!

To je prostě totálně neschopný debil, za jakého jsem ho nepovažoval ani já, bez koncepce, bez znalostí, a hlavně bez lidí (ač ho volí třetina voličů, nemá ani na obsazení vládních pozic...), populismus mu došel - zůstalo holé zoufalství a beznaděj. Bůh nás chraň !!

Toho zoufalce mohou obdivovat jedině naprostí primitivové nebo duševně narušení, zakomplexovaní jedinci.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-09 16:33
Benešová - konstruktérka justiční mafie :

blog.aktualne.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=2952
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 12:41
POZOR !! (Kouzelný) Estébák začal lovit z klobouku !!! A - už vylovil !!
__________
Náměstek pro právní služby … ideální stavitel dálnic !!
Akorát, že - osobně. Převléct do montérek - a - jedu, jedu, jedu !! Ať ti nezatvrdne asfalt !!

___________
Kremlík působí jako náměstek pro právní služby a hospodaření s majetkem na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Babiš už dříve nastínil, že na resortu dopravy chce manažera a ne politika hnutí ANO.
___________
Pokud jde o Havlíčka, mám za to, že jde o osobní selhání jinak možná úspěšného manažera. Nikdo se zdravou myslí se nepropůjčí k ministrování pod vládou estébáka...
Špatně nám Havlíček skončí - a tvrdě na to doplatí...
I když byl třeba doteď relativně slušným člověkem.

novinky.cz/.../...
_____________
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 12:44
Laťka je velmi nízko … proleze každý.

Jinak to ale v ANO ani nejde, kdyby ji zvedli, nenašli by už vůbec nikoho...

Nováková doťokala…

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 13:50
Oběť, nebo predátor ?? Role se mohou otočit velmi snadno...
____________

Kněze odsoudili na základě psychologického posudku. Podle nových je nevinný a údajná oběť je predátor

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 13:55
Vláda "odborníků" už začíná nést první "výsledky" … Ty poslední budou splácet ještě naše děti...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 14:29
Zmena ve vlade 2019:

V Cesku mocny OPERATOR
dostal nove za sefa Havlicka
Ziskuchtivy dravec - predator
si ho usmazi jak vajicka! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 14:29
Kremlik a Kremrole:

Az uvidite u silnice stat pana nabizejiciho koblihy a kremrole, tak to pan ministr Kremlik slavnostne otevira dalsi kilometr uvalcovaneho asfaltu - dalnice.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-10 14:30
Kremlik a Havlicek, to je jako Staflik a Spagetka.
To budou zase Vecernicky pro deti a dospele! Z.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.