Exekutorský Klondike pomalu končí

Rozchvácený majetek za několik set miliard korun už nikdy nikdo nedohledá - zmizel v kapsách Vránů, Jíchů, Rumtáků, Homolů, Fendrychů, Plášilů - a jiných podobně pochybných, amorálních a zvrhlých existencí, které se na exekucích napakovaly - podobně jako esesáci na holokaustu a majetku Židů. 

Situace s exekucemi se stala nadále neudržitelnou a neúnosnou. Vláda si pomalu uvědomuje, že ČR se stala vykřičenou zemí, pravým divokým Východem, kde - jakmile se dostanete do pařátu exekutorů - je všechno možné a žádné zastání neexistuje, dokud nejste pod mostem. A to obvykle kvůli počátečně směšným částkám, jejichž uhrazení by nečinilo problém. 

Pokud je ovšem možné, jako to denně vidíme, že kvůli třem stovkám jsou vedeny exekuce v řádu - hned od počátku - desítek tisíc korun, pak je to legalizovaná lichva a vydírání, nemající ani v jednom z případů s právem nic společného. 

Gratulujeme vládě a jejím poslancům, že - opět s 15-ti letým zpožděním oproti našemu sdružení - přišla na to, co tyto stránky navrhovaly už dávno. Vlastně - od počátku. 

Připomenu pro stručnost hlavní body : 

 

I. Náklady exekuce NESMÍ NIKDY PŘESÁHNOUT 10% VYMÁHANÉ ČÁSTKY. 

 Tím se de facto zlikvidují veškeré malé, zanedbatelné dluhy a veškerý nemravný byznys kolem nich. 

 

II.Veškeré exekuce se promlčují po 10-ti letech, ať už zahájené či nikoliv, aktivní či pasivní, úspěšné částečně nebo vůbec. PO 10-TI LETECH prostě  NENÍ MOŽNÉ V ŽÁDNÉ EXEKUCI POKRAČOVAT - A KONEC. 10 let je  fixně daná objektivní lhůta k vymáhání exekuce, po jejím uplynutí přestává existovat exekuce, i její titul.

III. Obydlí, je-li dlužníkovi jediným, nelze dlužníku nikdy zabavit. Mobiliární exekuce lze provádět jen tehdy, že je známo, že dlužník vlastní nějaký v tomto směru význačný majetek (cenné obrazy, historické sbírky, apod.) - nikdy ne na běžný majetek domácnosti, natož pak hračky dětí a vybavení dětských pokojů. Exekuce se mají zaměřovat především na zůstatky účtů u peněžních ústavů, případně srážky ze mzdy či jiného příjmu - tak, aby bylo co nejméně narušováno soukromí osob, natož osob, v exekuci nezúčastněných. 

A tady se můžete podívat, co vymyslela vláda, resp. MSp. A jak dlouho jim ještě potrvá, než to uvedou do praxe... 

https://www.novinky.cz/domaci/507185-marne-exekuce-maji-propadnout-po-trech-letech.html

 

 

________________

________________

Pro připomenutí : 

 

http://www.k213.cz/JOOMLA/2698-hnizdo-exekutorske-mafie-prerov

 

 http://www.k213.cz/JOOMLA/2155-babisovo-msp-2-roky-pote

________________

________________

Comments  

0 # Kedul 2019-06-13 09:42
A co soudnictvi jako takove a lhuty obecne?

Soud ktery nerozohdne u sporu kde celkova castka sporu nepresahuje 50 tisic korun do 1/2 roku od podani zaloby je povinnen z vlastnich prostredku (tedy platu soudce a soudniho personalu) zaplatit naklady ucastniku rizeni a vyplatit zalujicimu penezy hodnotu zalovane zalezitosi + rizeni timto konci s usnesenim, ze neschopna justice bohuzel svym neprofesionalnim pristupem nebyla schopna takto bagatelni vec projednat bez zbytecnych prutahu a proto by jakekoliv zatezovani ucastniku rizeni bylo neprimerenym zasahem do jejich prav a svobod.
Pomerove budou ruzne delky pro ruzne predmety rizeni ...

Trestni pravo - promlceci doba se nikdy neprerusuje. Delka rizeni od zahajeni trestniho stihani nesmi presahnout 1/2 doby maximalniho mozneho trestu odneti svobody pravni kavalifikace a jedna se tez o promlceni z duvodu neschopnosti organu vec resit. Toto neplati pro zamestnance techto organu a jejich tr ciny!
0 # Kedul 2019-06-13 09:45
Bagatelni veci mensi nez 1000kc nesmi resit soud ale bude resti prestupkova komise, paklize se nejedna o zalobu obcana proti statu.

Jednoduche efektivni naprosto spravne a jedine opatreni ktere zamezi nekonecnym prutahum v rizeni kdy se kazdej smejd v talaru neustale vymlouva na advokaty, na zakony a podobne a pritom se flaka treba taky 20 let aniz by byl schopen spravedlive a podle zakona rozhodnout a zato nicnedelani jeste drze bere stedre socialni davky pres 100 litru mesicne ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-13 13:38
O českých právnících :

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-13 13:42
Marne vymahane exekuce:

Ten zakon ale vubec nezohlednuje chybny postup exekutora, kdy se bezne stava, ze z pohledavky 300 Kc vznikne pohledavka za 20.000 Kc.
Tam jde pouze o to, ze z chudych obcanu exekutor nic nevyzdime po 3 letech marneho zdimani.
Ti, co maji nejaky majetek k zabaveni exekutorem, budou i nadale muset platit pozadovanych 10.000% misto Vami navrhovanych 10%!!!
Takze opet plati - Vlk se nazral a koza zustala cela! Z.
___________
Máte pravdu. Jen se v tom článku opatrně připouští, že exekutorská odměna by měla mít "nějaký strop" - ale jaký, o tom není řeči. Jinými slovy : Ty, co nic nemají - necháme plavat - a na ostatních si to pokusíme vynahradit...

Dokud nebude jasně stanovený - zákonem (!!) - strop odměny exekutora - jak my tvrdíme, nejvýše 10% z vymáhané částky - tak tady pořádek nebude a stále se budou snažit se napakovat na těch, co to půjde.

Zvolený příklad - kdy ze tří stovek je obratem 20 tisíc - je mimochodem typický. A procento výtěžnosti ??
Tisíce procent !!
0 # Kedul 2019-06-13 15:17
Stejne jako s vyzivnym a podobne ... naprosta anarchie ktera se neosvedcila, tedy pokud neni primo zamerem pouhe zajisteni socialnich davek soudcum a podobne bez ohledu na cenu takoveho zajisteni.... asi jako pane ridici zatykam vas za vysokou rychlost .. ale tady je padesat a ja jel 40 . nezajem ... nam se zda ze mira vasi rychlosti ohrozovala ostatni ucastniky provozu a jiste vite ze o tom zdali se jednalo o trestny cin obecneho ohrozeni bude rozhodovat nas skvely nezavisly soudce a basta ... nake rychlostni limity a jasna pravidla kaslem jsme prece justice .... muzete si ale zvolit advokata a jeho prostrednictvim si poridit nejakyznalecky posudek ktery mse muzete hajit ze jste ani nahodou za zadnych okolnosti nemohl nikomu touto rychlosti ublizit a mozna k tomu soud prihledne ...
0 # Kedul 2019-06-13 15:25
Quoting Ing. Jiří Fiala:
O českých právnících :

blisty.cz/.../...

Pritom na bolseviky existuje jedna ucinna lecba kterou je mozno dle pravni upravy a clanku 23 jisteho zakona bezproblemu aplikovat .... jenda se o zaveseni postizeneho na obracene L opatrene provazovym motivem .. takove umelecke vyjadreni .. neco jako socha ... na ostatni bolseviky takovy dav lecitelu pusobi velmi preventivne a ucinne ... sice vyleceni nejsou ale bezpecne zalezou do der a neskodi ... bohuzel je prevence v cesku silne zanedbavana a obcane vubec nemysli na svoje zdravi apak se divi ze se tato smrtelna nemoc dostala do faze epidemie
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-13 16:29
Důsledky nelze dohlédnout (soudkyně Kasíková znepokojena...)

„Myslím, že důsledky nálezu nedokážeme nyní ani dohlédnout. Jednoznačně jde o další rozhodnutí, které se dotýká samotné definice právního státu a principu právní jistoty. Nenávratně tím byla opuštěna základní zásada exekučního procesu, že soud v exekuci nepřezkoumává vykonatelné soudní rozhodnutí. Ta vychází z premisy, že soudní ochrana z pohledu hmotného práva byla již poskytnuta při samotném nalézání práva a k revizi postupu soudu poskytuje náš právní řád účastníkovi dostatečné procesní prostředky,“ komentuje nález soudkyně Martina Kasíková z Krajského soudu v Praze.

Podle jejího názoru je nyní jediným východiskem, jak nerozkolísat principy, na kterých je náš právní řád založen, a nevyvolat tak vlnu exekučních sporů, jasná deklarace, že tento přístup může být exekučními soudy akceptován jen tam, kde došlo v nalézacím řízení ke zcela extrémnímu ojedinělému vybočení ze standardu ochrany práv účastníků řízení. „Nerada bych se totiž dočkala stavu, že v důsledku této judikatury, budou exekuční soudci zajišťovat běžnou spotřebitelskou ochranu, protože do té doby nečinný spotřebitel se s aktivitou na ochranou svých nároků „probudí“ až v exekuci.

ceska-justice.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-13 19:52
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Ta vychází z premisy, že soudní ochrana z pohledu hmotného práva byla již poskytnuta při samotném nalézání práva a k revizi postupu soudu poskytuje náš právní řád účastníkovi dostatečné procesní prostředky,
...
... jen tam, kde došlo v nalézacím řízení ke zcela extrémnímu ojedinělému vybočení ze standardu ochrany práv účastníků řízení.



No jasne soudce je neomylny naprosto spravedlivy a zna a dodrzuje vsechny zakony a protoze nic nerpezkoumavame tak logicky nemuzeme narazit ani na to vyboceni .... diagnoza ... schizofrenie ... pro soudce kteri se citi byt normalnimi a schizofrenii netrpi se tomu pak rika vychcanost ... dobre vedi ze to po nich nikdo necte a proto ta jejich drzost pri lhani ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-13 16:30
Elischer před soud :

ceska-justice.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-13 19:57
Korupce roste, vrchní státní zastupitelství dostávají posily

ceska-justice.cz/.../...

Neni vymluvnejsiho nadpisu clanku nez prosty fakt, ze cim vic statnich zastupcu jako mame dnes, tim vice bude korupce .... samotny fakt, ze statni zastupitelstvi dava pokyny policii aby nikdy nestihala soudce za jejich tretnou cinnost vymenou za tu peknou statistiku, jeste neznamena, ze jsou podane obzaloby a odsouzeni pachatele spravedlive zakonne a ze by se snad jednalo o nejaky pekny vysledek ... v pravnim state kde byspoudci soudili dle zakona by tech uspesnych byl hodne pod tech 5%
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-13 20:07
Bures pridal duchodcum 900 Kc navic a ted se to vrati k nemu zpet v podobe zdrazenych potravin!
Z
novinky.cz/.../...
_____________
Bureš přidal důchodcům … načež : Zdražilo jídlo - a co jim (náhodou) ještě zbylo - zabaví exekutoři, neb přesáhli nezabavitelné minimum...
;-)

No, prostě - jak sám říká - "napumpoval do lidí peníze".
:-)

Akorát že jen do těch, co se v nich topili už předtím … :lol:
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 11:11
Agrofert jede:

Kdyz Bures rika, ze "napumpuje do lidi penize", tak vi, ze ty penize skonci v Agrofertu!
Inu Bures vi, ze nepotrebuje zadne dotace. Nasel zcela legalni trik.
Problem je jenom v tom, ze zadluzi CR proto, aby mel Agrofert vetsi zisky!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 11:13
Učený hlupák je horší než tisíc kontrarevolucionářů.
Fidel Castro

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 11:15
Jak zástupce Karabec, dopadl jak pitomec.
ceska-justice.cz/.../...
Ta kunda chová se jak zmije,
podle mne, je to pěkná svině.
Zřejmě dobře zapsaná,
všemi mastmi mazaná.
Něco tady smrdí,
proč nevadí ji Faltusová, Prokop, Flídrová, Procházková, Kitner, Soukupová, Klimeš,
její soukmenovci, prostě zmrdí.
Ryba smrdí vždy od hlavy,
jedno, jakého je pohlaví.
Zavádí nám tu divné zvyky,
které pochytila zřejmě z cest se svým bývalým do Afriky.
K jejímu jmenování do funkce vrchní státní zástupkyně byl i dobrý důvod,
nebyla z dělnické rodiny, měla selský původ.
Něco o tom selském původu vím a věděla to i má dcera Jana.
Kdyby žila,
měla by co vyprávět a tak ji ti výše jmenovaní umlčeli.
Policie a justice ČR je banda zmrdů,
v současné době řízená Miloušem Zemanem, estébákem Burešem, domovnicí Mařenou Ropuchovou,
slepci Hamáčkem, Rychetským, Baxou a dalšími beze jmennými idioty.
Kdo chce kam,
pomozme mu tam. J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 11:15
Bureš nemusí se klepat strachy,
bohužel bude nás to státi prachy.
J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 13:55
Nové Sedlo : Gang pašoval pervitin :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 13:59
za co platíme katastr nemovistostí?

Vláda chce zdvojnásobit poplatek za vklad do katastru

novinky.cz/.../...

Katastr selhává, neuchrání před zloději nemovitostí

lidovky.cz/.../...

______
Co tenhle popul buran ještě nevymyslí ?!! Primitivnější vládnutí aby svět pohledal.
Napřed rozhází peníze těm, co je vůbec nepotřebují - pak bude zdražovat, co se dá - podle starého komunistického receptu : Cigarety, alkohol, výhry ze sázek _ teď katastr, příště soudní poplatky (to se vsaďte !!), potom daň z dědictví, daň z PHM - prostě všechno, co stát může kde sebrat.

Na to by ale stačil i absolvent zvláštní školy, na to nepotřebujeme estébáka Bureše (a jeho ryze fiktivní "ekonomické schopnosti").
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 15:19
Havlicek a dotacni podvod Agrofertu:

Kdyz minist prumyslu nechape, ze dotace jsou urcene pro male firmy za ucelem zvyseni konkurence, tak neni clovekem na svem miste!
Gigant Agrofert zlikvidoval konkurenci v CR s pouzitim Evropskych dotaci a to je neomluvitelny SKANDAL!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 15:20
Snizena zivotni uroven:

Je paradoxni, ze po zvyseni duchodu o 900 Kc se mnohym snizi zivotni uroven.
To je v dusledku:
1. automatickeho zvyseni cen
2. prekroceni hranice pro mozne vymahani exekutorama
Vysledkem je, ze zadluzenyho duchodce pripravi Exekutor o ono zvyseni duchodu a ceny potravin se mu zdaji astronomicke!
Jeho zivotni uroven tak klesa!!! Jinak je tomu s zivotni urovni Burese. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 15:20
Mluvci ANO:

Bures ten ma na vse lidi
nekdy se zapoji poslicek
aby dotacni prospech sklidil
a pak narod oblbuje - Havlicek! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 15:21
Horko soudcům nesvědčí :

Vysoké teploty komplikují jednání ústeckého krajského soudu, případy se odročují

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-14 15:22
Pokud se vrcholní politici, jako prezident a ministr spravedlnosti, snaží zneužít své pravomoci k prosazování svých politických zájmů, je nezávislost právního systému nebezpečně ohrožena :

Nevyslyšeli prezidentovo přání. Benešová poté napsala šéfžalobci Zemanovi: Prověřte OKD

irozhlas.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.