Ke Dni otců

přejeme všem otcům rovná práva a rovné zacházení u všech státních úřadů, u soudů pak především. 

Pamatujte, že každý má takový respekt, jaký si zaslouží. Jednají-li s vámi kdekoliv s despektem, přemýšlejte, proč a zda se na tom nepodílíte i vy sami. 

Proklamovaná rovnost rodičů před zákonem u nás není vůbec samozřejmostí, musíte o ni bojovat. Na druhé straně fakt, že tomu tak je, je výsledkem postojů stovek a tisíců otců před vámi - i s vámi současně - kteří si nechali všechno mlčky líbit, často včetně kriminálu, uchlácholeni prodejnými právníky, že tomu jinak nejde a že přece nechtějí " zbytečně vyvolávat potíže". 

Potížistou je u nás stále v naprosté většině případů označován otec, který se nesmířil s rolí chodící peněženky a trvá na svém právu své děti aktivně vychovávat a být jim osobním vzorem. 

Je pravda, že státní orgány - a především OSPOD a opatrovnické soudy - jsou v naprosté většině obsazeny lidmi zcela nekompetentními, bez patřičného vzdělání (ač papírově vyhovují - což je jen další otázkou, jak je to možné a jak u nás oficiální vzdělání těchto lidí vypadá a z čeho se skládá), ale na druhé straně je také pravdou, že kdyby se s tím naprostá většina rodičů mlčky nesmiřovala a nebrala to za bernou minci, dávno by to muselo být jinak. 

Pamatujte, že KAŽDÝ může proti stávajícími, naprosto ostudnému, stavu něco udělat - když nic jiného, tak to, že bude nekompromisně trvat na svých právech, k čemuž samozřejmě patří - je vůbec znát. 

Patří k tomu i působení na své okolí, zejména tam, kde cítíte, že otcovská práva jsou zesměšňována, bagatelizována a upozaďována - např. řečmi o tom, proč se radši po rozvodu znovu neožení a nenechá "v klidu" děti matce, apod. 

Každý, kdo považuje za normální, že rozvodem rodičů (rozpadem partnerství) mizí otec ze života dětí, z dálky posílá výživné a "v klidu" si založí novou (obvykle ještě labilnější) rodinu, je nebezpečný psychopat - a minimálně ve státní správě nemá co pohledávat. Všude, kde tyhle psychopaty potkáte, trváte na jejich okamžitém odvolání. Ať si jdou tyhle nebezpečné bludy šířit k sobě domů, nikdy se nesmí stát oficiálními stanovisky státních orgánů, ať už nahlas vyslovenými, či jen potichu prosazovanými. 

Otec, který byl do této role po rozvodu vmanipulován a bez odporu se s ní smířil, s tím, že se stáhnul, vymizel - a jen poslušně posílá výživné, je zbabělec. I to je třeba jasně a nahlas všem říkat. Natož pak těm, kdo mají tu hloupost a drzost vydávat takového otce za vzor zodpovědného otcovství. 

Pamatujte, že jste otci proto, abyste byli svým dětem vzory, na které mohou být - a jsou - hrdy. A ne žádnými otevřenými peněženkami, které se permanentně otevírají pokaždé, když si matka  - nebo soudkyně - vzpomene. 

Těm otcům, kteří v klidu a spokojenosti vychovávají své děti v úplných rodinách - a o hrůzách, které se dějí u rozvodových a opatrovnických soudů nemají ani potuchy - pak přeji jenom krásnou letní neděli - a ať jim to vydrží napořád !!

 

______________

Líbila se mi definice, kterou jsem slyšel na jedné z konferencí :

Otec je pro dívku bezpečným průvodcem po světě mužů...  

 

______________

______________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-16 12:26
Názorná ukázka, k čemu jsou dobré občanské poroty : Tak jako v Kutné Hoře zprostila Havlíčka rakouské obžaloby, tak i v Jičíně občanská porota měla porozumění pro zabití v afektu za zvláště polehčujících okolností - a pachatele osvobodila zcela.
U současného soudu by se mu to rozhodně nestalo, tam by vyfasoval donedávna jednotnou sazbu za vraždu, bez ohledu na okolnosti : 16 let.

_____________
reflex.cz/.../...

POZORUHODNÉ :
.......porota , složená z občanů.........!

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-16 12:29
Demonstrujici otcove:

Preji vsem otcum v CR, aby meli ta sama prava, jako maji otcove na zapad od CR, kde plati Umluva ZLP!
V CR jak znamo plati "posrana" Listina ZLP s komunistickym vykladem.
Za sva prava tedy musi otcove bojovat - boj proti diskriminaci otcu.
Jak?
U soudu je boj predem prohrany, tam si matka temer vzdy prosadi sve a diskriminovany otec odejde jako oskubany kohout.

Naskyta se vsak jina moznost a tou je DEMONSTRACE ZA PRAVA OTCU!
Az se v Brne pred NSCR a USCR sejde 10.000 demonstrantu s transparenty, tak verim tomu, ze konecne vznikne JUDIKAT, ktery by urcil smer rozhodovani vsech soudu nizsich instanci v CR!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-16 15:42
Protipravni uvezneni otcu v CR:

Je pekne byt svych deti otcem
s nimi se toulat tam, kde roste trava
netravit cas ve vezeni za plotem
a myslet na sva Zakladni lidska prava! Z.
0 # Kedul 2019-06-16 19:17
A kdyz to nejde pres OSPOD a rodina drzi pri sobe tak zautocime i na decka otce... (pry) Judr Ilona Mouckova, zautocila na moji dceru spolecne s Julianou Zigmunodovou a (pry) Judr Lenkou Hudcovou ve snaze nejak rozvratit rodinu. V sobotu Ilona chlemtala pivo a sezrala parek zadarmo v soukrome firme, asi ji tech 150 litru za lhani do "rozsudku" zneuzivani pravomoci napomahani vydirani a nebezpecnemu vyhrozovani a dalsi trestnou cinnost ktere se jiz 4 roky dopousti a dopoustet hodla nadale nestaci a musi jak socka vyzirat slusne soukrome firmy ktere maji otevreno pro obcany kteri se zivi poctive a ne pro prolhane zmetky v talaru ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-16 20:45
Takhle skoncila dcera izraelskeho premiera.
Jak asi dopadnou deti ceskeho premiera v kauze Capi hnizdo?
Z
novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-17 05:22
Zajimave jak si justice predstavuje (vsude na svete) presumpci neviny a nezavisle posouzeni veci .... odmita se priznat = pro fizla prokuratora a soudce vinen (ze si trestny cin vymyslel sam policajt je jen takovej nepodstatnej detail), prizna se pote co je tak tuna primych dukazu a zadna pochybnost tam neni = mozna ze dame i podminecku pokud rovnou neodklonime nebo neposoudime vec jinak a jeste pachatele pochvalime a hlavne jej nelustrujem a neutocime na jeho vaznos a cest, ani jeho jmeno nesmi byt zmineno nikde .....

PS: Podle fotky v novinach, stylu ocernovani prozatim neodsouzeneho vzdy bezpecne poznate justicni zlocin, kde nejsou dukazy viny a sprosty podezrely se odmita priznat tam nastupuji cilene "uniky" informaci media a lzi (skutecne dukazy samozrejme neuniknou protoze zkratka nejsou)
0 # Kedul 2019-06-17 08:55
Omluvte se za nařčení, vyzvala Babiše Transparency International. Jinak bude soud

zpravy.aktualne.cz/.../...


Jak dopadne svar kdy jeden lump osoci druheho lumpa a treti smejd to ma rozhodnout? Jako vzdy lumpove vyberou dane dotace a rozdeli si je mezi sebou a cele roky dalsi zmetek v talaru dela ze o tom rozhoduje za nemale miliony na socialni davce ktere bude rikat honosne plat soudce ...
Transparenci .... nepotrebna organizace zoufalcu kteri za zadnych okolnosti nebudou stihat korupci na statnim zastupitelstvi ... mam dolozeno ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-17 12:27
Dalsi Buresuv tunel?
Z

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-17 15:30
POtrebujeme stejne prachy na prevenci a postihovani kriminality v justicni mafii a na obranu nevinnych krive obvinenych stihanych osob ... nejvetsi kriminalita je v justicni mafii .. fizlove prokuratori a soudci jiz spachali tolik trestnych cinny ze by na to nestacily veznice to vsechno ptrestat ... na prevenci se nedava ani koruna ... a dokonce kdosi demonstruje za to aby tahle kriminalni cinnost nebyla postihovana a dale bobtnala ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-17 12:31
Slepice v EU a Buresova vezeni v CR:

Az 80% lidi v CR se vyslovuje pro zakaz chovu slepic v klecich. Neuvedomuji si, ze jiny druh chovu by zdvojnasobil cenu vajec.
Slepice v klecich, to je jako protipravne uvezneny obcan v CR, sedici v preplnenych vezenich a pracijici v pekarnach pro Burese.
Protipravne uvezneny podle Umluvy ZLP a "opravnene" uvezneny podle "posrane" Listiny ZLP, ktera plati pouze v CR!!!
Na svobode by takovyto vezen ziskal tez minimalne dvojnasobny plat.
Pred 3000 lety se tomu rikalo OTROKARSTVI, dnes se tomu v CR rika "aktivni zapojeni vezne do pracovniho procesu"!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-17 15:27
Smejd co se prizna, klidne recidivista ... dost vyjimka ze vubec dostane trest natvrdo ... tradicni je za odmenu priznani dalsi zretezena podminecka .... nikde se o nem nepise .. nikdo si nedovoluje na jeho rodinu .. je naprosto vysmatej ....nic se mu nedeje ...
Nevinny co se odmita i pres natlak a vydirani ci dokonce nasily ze strany fizla priznat .... jmeno vlaceno v mediich nesmazatelne ocernen, zavren nejlepe natvrdo protoze se prece nepriznal, klidne postizen trestem zcela mimo obvykle palky nebo klidne i mimo trestni rad a trestni zakonik ... a jeste musi platit za to ze prisel diky justicni mafii o zametnani rodinu a je zavrenej v kleci .... zadny odsouzeny ktery neprizna nesmi platit ani korunu za dobu stravenou ve vezeni ... proc by melo byt priznani brano jako odpustek s vyhodami a trvani na pravde jako pritezujici okolnost?
0 # Kedul 2019-06-17 15:36
idnes.cz/.../...
Co myslite ... dodrzi ve Zdare termin 3 mesice nebo s zase nebud nic dit?
Jsou lidi kteri jsou si rovnejsi ... Svanhal 50 000 od statu mesicne za to ze ceka co bude nohy nahore pohoda klidek .... bez prace .... obycejnej obcan fizlove nejprve ocerni tak by nemohl pracovat pak zautoci na rodinu aby z nej byl bezdomovec a pak zcela zniceneho "nepritele" v klidku odsoudej aby to nemel v tom znicenem zivote nahodou lehke ....

Ja chci taky doplatek za 4 roky zcela neoduvodneneho naprosto pitomeho nemajicim obdoby trestniho stihani be dukazu mimo tretni zakonik 50 litru mesicne!!!! Prece rovnost pred zakonem ne?
0 # Kedul 2019-06-17 15:41
.. on am ma alespon oblibene tvrzeni manzelky .... ja tam nemam totiz ani to ... nekdo zahlednul na 10 sekund neco co mozna byla kamera, ale mozna taky ne, co se delo pred a potom uplne mimo veskre jine svedecke vypovedi ... zadne zkoumani svedka, zadne zkoumani dusevniho stavu adopadu na zivot, zadnj dukaz, kamera nalezena uplne jina uplne nekde jinde dobrovolne odevzdana .... vyhruzky, zneuziti pravomoci, "dorucovani" posty neustale lustrace ... krome dvou vyrobenych dukazu policejnima "znalcema" rozmetanych obhajobou na atomy ze se jedna o prachsprostej podvod nepzrezkoumatelnej plnej domnenek bez faktu ....takze prej se bude o vine ci neviine rozhodovat na zaklade vysledku sexuologickeho posudku .. hmm ja myslel ze se ma prvne zjistit zda se vubec trestnej cin stal a pak se teprva zjistuje kdo by ho mohl spachat a zdali to fakt byla ta osoba ... asi ctu spatnej trestni rad ...
0 # Kedul 2019-06-17 15:47
Judr Ilona Mouckova je vina tim ze mohla vstoupit nakej den do naky satny tam mohla podstrcit treba mobil a tim mohla prinejmensim pozorovat jinou osobu ktera se prave prevlekala .... doufam ze ji justice chytne a odsoudi kdyz je to takto popsano zcela prej bezne a neni tomu co vytknout ... stejne jako kdyz nekdo napise 2 vetuy za sebou .. Sice se neprokazalo, ze by mouckova porizovala nejakej zaznam, a tudiz toto podezreni zustava v donekove rovine. Ale protoze si poskozeny pral mit soukromi tak dozajista slo o velmi vazne poruseni jeho prav protoze prece byl nahej. ..... fakt nekecam takto zni oduvodneni Zdarskych soudkyn ktere je pry bezvadne ... mozna tak v pavilonu schizofreniku ..... tak se bud prece prokaze obzaloba nebo se neprokaze ne? JO a samo k leceni, protoze podle "znalkyne" sice asi netrpi zadnou porouchou a deviaci, ale dala by se vysoudit naka deviace tim odsouzenim ... ano i tohle je "prace" nekterych policejnich znalcu
0 # Kedul 2019-06-17 15:50
tedy obvinime znalc na zaklade obvinen ani se tim netaji napise ze v pripade odsouzeni by se mohlo jednat o deviaci dle textu obvineni a tim padem v pripade obvineni obvineny mel dokonce snizene ovladaci schopnosti a je potreba je je tedy lecit .... na zaklade teto teoreticke moznosti z obvineni pak tento text prevezme zalobkyne a napise ze podle znalce trpi deviaci a ze ma snizene ovladaci schopnosti tudiz je jasne vinej a basta noa soudkyne jen prizpusobi cele rizeni tomu odsouzeni ... tohle zlocine spolceni nema chybu .. clovek vlastne muze byt rad kdyz mu takto nevymysli treba znasilneni kde by dostal ustavni lecbu automaticky.. vlastne jsou uplne hodni ...
0 # Kedul 2019-06-17 15:53
Chcete nekoho znicit zcela v osobnim i profesnim zivote ... zadnej problem .. reknete az bude pobliz ze jste videli nakou kameru a ze e obavate ze vas natocila a ze se to dostane na internet .. nebozak tam pobliz byl musel tedy neco jako kameru nebo mobil nebo neco urcite nekam strkat aby si vas natacel no a tak jej obvinime ze pozoroval a kdyz tak ho odsoudime ze pozorovat mohl ... fizlove radi napisou ze to je mozne prizpusobi rozmery skvir rozmery mistnosti jak bude potreba klidne vynechaji duilezite predmety a rozdil mezi zarizenim ubozaka a tim ktery popisete nikoho nezajima ... jo a hlavne taky je potreba poradne ubozaka vytocit a sapat se po jeho vecech ... to je totiz jasnej dukaz ze u sebe tu kameru mel kdyz vma ji prece hnedka nedal ukazat a nenechal se prohledavat ... to je prece jasny .. .takhle klidne dotanete i nekoho za kradez .. nechtel se od vas nechat prohledat = musel neco urcite ukrast nebo mel prinejmensim moznost...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-17 20:10
Takymatka :

novinky.cz/.../...

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-17 20:20
Eutanazie neni interupce.
Z
novinky.cz/.../...
__________
K tomu je dobře dodat, že interrupce byla ještě za 1. republiky trestným činem, vysoce sankcionovaným - stejně, jako třeba cizoložství.
Když někdo obdivuje první republiku, či si z obdivu k ní dělá dokonce program, měl by to rozhodně vědět - a převzít.
Protože to, co je tady popisováno, není ničím jiným než výsledkem masivní mediální masáže, dokazující, že média mohou všechno a že 100x opakovaná lež je tou nejúčinnější pravdou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-17 20:23
Ministryně spravedlnosti nenavrhne potrestání soudce Lněničky za výroky v kauze Nečesaný
ct24.ceskatelevize.cz/.../...
_________
Ministryně spravedlnosti je zjevně ráda, že je ráda - a nic zásadního ani dělat, ani řešit nebude.
Na její podporu nutno dodat, že i když je Lněnička svině všech sviní, samotné jeho potrestání věc neřeší - protože v systému rozhodně nebyl sám.
Co Faltusová, Vacek - a spol. ?? A to jenom v tomto jediném případu !!
Lněnička by pak měl právem pocit nespravedlnosti, jestliže ostatním to prošlo - a potrestali jen jeho, i když byl viditelným vrcholem justiční mafie.
0 # Kedul 2019-06-18 07:15
No vida tak honem honem z ulice kriklouni na fizlarnu a kazdej at podepise trestni oznameni pro zneuziti pravomoci kdy ministr nesplnil povinost ktera z jeho pravomoci plyne ....
Jo a propustit vsechny vezne a okamzite ukoncit stihani vsech osob .. jak by k tomu prisly kdyby se bali vubec neco delat nebo nekam chodit to prece nejde ... stejne jako prej nejde postihovat nezakonne rozsudky a protipravni jednani justicni mafie aby se prej nebala neco delat ...

Totalita nastolena nekolikrat potvrzeno .... ceska republika je oficialne soudcokracii, kde vladne policajt, prokurator a soudce dle sveho uvazeni a zadne zakony neplati .... moc zakonodarna tu neexistuje .. prosime demokraticke staty o okamzite zahajeni humanitarniho bombardovani policejnich stanic, sidel prokuratoru a soudcu ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:27
Od buranské vlády čekejte jen buranské nápady: Napřed peníze rozházela, teď chce zvyšovat daně.
Primitivnější způsob vládnutí si sotva lze představit. Prostě - burani. U moci.
Tohle že je ta šance, co se nebude opakovat ?? Věřme, že už se to opakovat opravdu nikdy nebude - ale že by šance ?
Snad jedině pro Bureše a jeho bandu.
___________
Estébák Bureš v akci. J.K.

forum24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:29
Promlceny trest v CR:


Promlčený trest: Turek Ahmet Ünsal, který v roce 1989 v Československu dostal 10,5 roku vězení za pokus o vraždu, se nejspíš dostane na svobodu. Výkon trestu je podle Ústavního soudu (ÚS) promlčený.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:29
Pry na ne namiril pistoli, tak ho tezce zranili.
Vysetrovat bude GIBS.
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:32
Hm, jenom proto, že střílel - ani tam není, že by po někom, nebo někoho ohrožoval… To by taky mohli přijet na střelnici a tam postřílet všechny, co mají zbraň - a nestačili ji včas zahodit....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:34
Eutanazie a moderni veda:

Jak u eutanazie, tak i u "pokusnych pacientu" jde o jejich predbezny souhlas.
Pacienti se dostanou rychleji k modernim "jedum"!
Vysledek muze byt stejny!!!
Z
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:35
Zeman zakázal Twitter :

Twitter, vitr a vetry:

Brzy budou mit vetry z dalsi velke demonstrace.
Z

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 07:38
Vražednice děsí soudce i veřejnost. A kdopak ji otěhotněl, se nedozvíme ??
________

Propusteni v pulce - tehotenstvi.
Z
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 08:19
Diskriminace dle soudu EU a USCR:

Vyklad pojmu Diskriminace je v EU jednoznacne vyresen.
Jinak je tomu v CR!!!
Z

Stížnost na německé mýtné: Soud EU uznal rakouskou stížnost na chystané německé mýtné pro osobní vozy. Je v rozporu s unijním právem, protože diskriminuje zahraniční motoristy.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 09:41
Diskriminace a rozhodovani NSS a US v CR:

Zatimco Evropsky soudy jiz vicekrat rozhodly ve veci Diskriminace, tak Nejvyssi soudy v CR si pingpongovym zpusobem prehazuji pripad Diskriminace Rusu v CR.
Za celych 30 let nebyly soudy v CR schopny vytvorit jediny JUDIKAT k Diskriminaci (od 2009 Trestny cin v CR - §402).
NSS ma moznost (pote co mu vec vratil US s doporucenim obraceni se na Evropsky soud) rozhodnout sam na zaklade nektereho z rozhodnuti Evropskeho soudu!
Zatimco Evropsky soudy rozhoduji, tak soudy v CR se "stydi" po vzoru Rychetskyho!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 10:07
Diskriminace a Fasismus v CR:

V poslednich letech dochazi k velmi znepokojivemu vyvoji v CR.
Soudy v CR snad zamerne ponechavaji prostor pro tento vyvoj tim, ze dosud nerozhodly o vykladu pojmu Diskriminace.
Sympatizant SPD - Jakl byl zvolen do Rady TV a radia. Napada obcany v metru?! Policie to zatin resi.
Ted je dalsi clen SPD navrhovan do Rady CTK.

Hamacek uz se bouri a hrozi odchodem z koalice.
Z
novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-18 10:44
zpravy.aktualne.cz/.../...

Pro neznale v ceskem justicnim bordelu znamena vyklad trestneho cinu kriva vypoved a rovnost pred zakonem, ze lhat v neprospech obvineneho je pravda a nic nez pravda, ale rikat klidne i pravdu ve prospech obvineho je trestny cin kriva vypoved ....

10 mega .... fizl to rekl nadrzenym a ti se urazili ze ta castka je smesne mala, ze v takovych kauzach berou bezne od pul miliardy vyse ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 15:19
NSZ usiluje o návrat pravomoci podávat dovolání v neprospěch obviněného pro tzv. extrémní nesoulad

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 16:29
Stud predsedy soudu:

Rychetsky svym vyjadrenim, ze se stydi za svuj soud ve veci diskriminace Rusu, vyslal signal, ze takto mohou jednat i ostatni predsedove soudu.
Obcan se musi pripravit na jejich vyjadreni:
"Je mi to lito, ja sam se stydim za rozhodnuti sveho soudu, ale nic se s tim neda delat"!
_______________
To je právě to, co tady naprosto chybí - kontrola veřejnosti včetně sankcí. Viz nedávno Arménie : Prostě zablokovali soudy.
Kdyby se totéž dělo u nás, pan předseda by rychle přešel od stydění k rázným činům.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 17:38
České soudy uvěřily, že vyžádané lidi čeká v Čínské lidové republice (ČLR) slušné zacházení, spravedlivý soudní proces a v případě uznání viny zákonný trest.

idnes.cz/.../...

srovnejte:

Další protest v Hongkongu proti vydávání osob Číně. Lidé chtějí hlavu správkyně Hongkongu

Zdroj: idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-18 17:39
Kalousek :

novinky.cz/.../...
___________
Mimochodem si myslím totéž. A dokonce bych řekl, že se tím ani netají...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.