Domovnice přiznává, jak je to se žalobami na stát

V dopise senátorovi Tomáši Czernínovi přiznává, že jediným kritériem důvodnosti žalob na stát je to, jestli jim soud vyhověl. 

Z toho logicky plyne, že soudci jsou hodnoceni podle úspěšnosti těchto žalob - a následně - stejně logicky - zainteresováni na tom, aby žaloby na stát byly šmahem zamítány. 

Otevřenost tohoto dopisu přiznává, že žalobci na stát jsou pro Domovnici "kverulanty", tedy obtížným hmyzem, který si své stížnosti vymýšlí - a kterého je třeba se zbavit za každou cenu... A všemi prostředky. 

K tomu jsou také zjevně soudci instruováni.

A je to na jejich chování - a hlavně rozhodování -  vidět. 

 

 

___________________

___________________

 

 

 

Dovolím si podotknout, že tzv. "symbolický" poplatek - 2 tisíce korun - je pro dlouhodobě nezaměstnané celoměsíčním jediným příjmem.

_____________________

_____________________

Vážený pane senátore, 
 
děkuji Vám ze přeposlání odpovědi pí Benešové. 
 
Vyjádřím se k ní podrobněji na stránkách, ale už na první pohled je patrné, že pí ministryně bere skutečnost zamítnutí žalob na stát soudem jako jediný důkaz toho, že jsou neopodstatněné (přičemž třeba v mých kauzách jsou zamítány naprosto automaticky prvními dvěma stupni VŽDY, tedy OS P - 2 a MS v Praze - a je-li jim vyhověno, pak skoro vždy až Nejvyšším soudem - a kolik žalobců má tu vytrvalost a zkušenosti dotáhnout žaloby až k dovolání ??) - z čehož zcela jasně plyne, že soudci jsou motivováni a zainteresováni na tom, aby tyto žaloby programově zamítali - takže v praxi vždy "usoudí", že se Vám vlastně nic nestalo, pobyt ve vězení byl ve skutečnosti rekreací, ještě jste ušetřil za stravu, elektriku a byt, tak na co si vlastně stěžujete  - a dále, což mohu také mnohačetně prokázat - že osvobození od soudních poplatků je naprostou iluzí a fikcí, protože Vám vždycky napíší, že se máte víc snažit, abyste si na poplatek vydělal, popřípadě, když prokážete, že máte tak malé příjmy, že z nich nelze nic zaplatit - tak odpoví, že potom není jasné, z čeho vlastně žijete, protože z toho, co jste prokázal, se žít nedá, a tudíž Vás musí někdo financovat - tak ať Vám zaplatí i soudní poplatek... Sprosťáren a cynismu v těchto soudních "odpovědích" není konce, člověk žasne, jací ubožáci na těch soudech pracují a co všechno si dokáží vymyslet. 
 
Jsem rád, že tuto odpověď pí Benešové mám, je o ní nemálo vypovídající. 
 
Ještě si Vás dovolím pozvat na demonstraci organizovanou naším sdružením a pořádanou před MSp dne 22.7. v 15 hodin. 
 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 

 

 

 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-09 19:44
Normální den v Babišstánu :

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-10 12:23
To jste tam mívali k obědu paví jazýčky ?

info.cz/.../...
_______________
To ani ne. Ale budou v tom asi zahrnuty milionové odměny vedení Vězeňské služby, a pak taky, když 10 bachařů eskortuje 9 vězňů, jako v tom shořeném autobuse, tak to se holt jistě prodraží.
Však také navrhuji a vymáhám, ať to soudci zaplatí... Aspoň u těch, co tam seděli bezdůvodně.
_______________
alternativní tresty

info.cz/.../...

Domácí vězení i peněžité sankce pachatele opravdu zasáhnou, podmíněné tresty ne

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-10 13:57
Soudy mají zajišťovat nároky podle zahraničních rozhodnutí, majetek musí vydat i cizincům

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-10 14:45
Prázdniny samoživitelek: potíže v zaměstnání, polovina dětí nepozná tábor

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-11 09:33
Omyly justice vyšly stát na 367 milionů

Resort spravedlnosti vyplatil v roce 2018 žadatelům o odškodnění za újmu způsobenou veřejnou mocí dohromady více než 367 milionů Kč, je to nejvíce v historii. Ministerstvo samo přiznalo žadatelům 134,5 milionu, dalších téměř 233 milionů mu pak přikázaly zaplatit na základě žalob soudy. Nejčastěji se jedná o odškodnění za újmy za průtahy a nepřiměřenou délku soudního řízení, nezákonné trestní stíhání, vazbu ale i za chyby exekutora či notáře.
PR 01
_______________
Tak to bychom měli omyly. A kolik stály občany naschvály ?

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.