REalisté, je mi to líto

Strana realistů oznámila rozpuštění strany. Přitom, podle své původní proklamace, byla typem strany, která tady přesně chybí. 

 Podle původní proklamace měla tato strana hájit rodinu, bezpečnost a národní zájmy. Je to samozřejmě široký pojem, ale pokud by se správně specifikoval, a hlavně prováděl, je to skutečně podstata věci, o kterou tu jde. 

Rodina - základní společenská hodnota, bezesporu. Všechny strany, které ji jakkoliv ohrožují, a to v její původní definované podobě, jsou nutně levicové - a představují nebezpečí pro společnost a její budoucnost. 

Bezpečnost, tam patří hlavně justice. A pokud by to takto strana definovala, včetně konkrétního programu, co s justicí (potažmo policií) dělat, je to to nejaktuálnější a nejpotřebnější, co si lze z politických programů vůbec představit. 

Národní zájmy - samozřejmě, jenže ty proklamují, že hájí všichni - a každý si pod tím představuje něco jiného. Proto bylo třeba veřejnosti ukázat, jak si ochranu těchto zájmů představuje právě tato strana. 

Nesouhlasím s tvrzením, že kandidát na presidenta této strany - Jiří Hynek - neuspěl. Jen je třeba počítat s prostými zákony politického vývoje - a ty říkají, že setrvačnost je daleko větší, než bychom mohli čekat. 

Překvapilo mě nemálo - ještě v souvislosti s nedávnou volbou presidenta republiky - že třeba průzkumy ukázaly, že po tehdy již roční masivní kampani Jiřího Drahoše - tohoto třeba v severních Čechách ještě de facto nikdo neznal, resp. procento oslovených, kteří říkali, že o něm nic neví (a proto ho také nebudou volit), bylo neskutečně vysoké - sám bych takové nečekal. 

Ve světle tohoto faktu nutno považovat vystoupení Jiřího Hynka v presidentské kampani jako nemalý úspěch, a ne opačně. Protože, pokud jsem to stačil sledovat, tak do kampaně se zapojil dosti pozdě, jako jeden z posledních - přesto mu rostly preference skoro zázračným tempem a kdyby byly volby bývaly ještě o pár měsíců později, pevně věřím, že by předstihl veksláka Horáčka nebo i právě zcela nemastného Drahoše (jenž to následně dotáhnul alespoň na senátora). 

A taky si myslím, že kdyby naproti Zemanovi v závěrečné supervolební debatě seděl on, a ne právě nemastný Drahoš, tak Zeman nikdy nebyl vyhrál - a nebyl by dnes zamořoval politické ovzduší svými jedovatostmi a naschvály. 

Škoda. 

A druhá škoda - že jste se rozhodli to zabalit. 

Jistě, ani já jsem v politice příliš nazabodoval - na to, abych mohl druhým radit - ale podle mých zkušeností, politika chce zhruba tři věci : 

1) Osobnosti - bez nich to opravdu nejde. 

2) Peníze - ani bez nich to opravdu nejde. 

3) Trpělivost. A bez té už to vůbec nejde. 

K tomu, abyste se dostali do povědomí veřejnosti, potřebujete čas - a soustavnou politickou práci. A tu realisté naprosto - bohužel - vzdali. 

Kdo rychle nabyl, rychle i pozbyl - podívejte se na ANO, přičemž i tomuto ryze populistickému hnutí, postavenému na hlasech nejjednodušších lidí, trvalo několik let, než se dostalo k moci, peníze přitom nechyběly. Osobnosti už ano - a to je také důvod, proč o tu moc zase rychle přijde. 

A realisté to nevydrželi ani 2 roky. 

To chce opravdu trochu víc trpělivosti vrýt se do povědomí voličů - vždyť podívejte se, jak dlouho to trvalo i tradičním stranám, než se pod kůži voličů dostaly - a co všechno pro to musely investovat. 

Osobnosti - věřím, že by se časem vyprofilovaly, ale i to chce trpělivost a čas. Není to ze dne na den. 

Vždyť se o vás mnozí ani nestačili dozvědět, natož nějak zapojit. 

Je mi to líto, protože strana přesně s takovým programem a přesně s takovým typem lidí jako Jiří Hynek tu chyběla a chybí. 

Správně jste odhadovali, že byste to mohli dotáhnout na 20% hlasů (zvláště za situace, kdy ANO půjde do kopru, nemastná neslaná ODS je k ničemu - a na pravici naprosto chybí alternativa) - ovšem to taky něco vyžaduje. Ne jen na ně pasivně čekat - a doufat, že samy přijdou. 

Bez politické práce nejsou holt politické koláče... 

A tak mohu jen zopakovat : Je mi to líto - a zase nebudu mít koho volit... 

_____________________

_____________________

 

 
 
 
 

 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 07:30
TAKHLE vypadá "pomoc" agenta - fízla Klímy při "únosu" dítěte. Škoda, že se nezajímal předtím, než otec dítě musel "unést", jak ho mohl vychovávat a jaký k němu měl přístup a jak se rozvíjelo u matky...
A jak práva otce zajišťoval olomoucký soud.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 07:50
Realiste a Trikolora:

Realiste sice zanikli, ale ted maji moznost se pripojit ke Klausove Trikolore.
To byl mozna duvod zaniku! Robejsek je silnejsi osobnost nez Klaus ml.!
Pro demokracii by takoveto spojeni nebylo dobre. Z.
________________
Nemyslím si, že Realisté a Trikolora je totéž nebo i jen podobné. Klaus ml. je výstřední pako, jeho výstupy jsou skutečně škodlivé, kdežto realisté byli reálná a realistická strana. Nikoliv xenofobní, nikoliv principiálně antievropská, nikoliv úchylná.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 09:18
Nechame se prekvapit:

Trikolora ma Penize a tim i Trpelivost.
Chybi jim treti predpoklad - Osobnost a tak ji hledaji. Z.
___________
Potíž bude, že za takovou stranu žádná osobnost kandidovat nebude chtít. Stačí se podívat na Klause ml. (a nakonec i st.).
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 09:20
Kdyz si politici mysli, ze si mohou vse dovolit, tak je konec pravniho statu!
Z
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 12:44
Když žaluje někdo, kdo sám má máslo na hlavě...

Kárná žaloba neměla být podána, vytkl kárný senát předsedkyni soudu

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 12:45
Šéf Svazu průmyslu se pyšní falešným diplomem, jde o nedorozumění, hájí se

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 19:37
Když máte cestou naladěné české rádio s dopravním zpravodajstvím, řekl bych. že ano protože každou čtvrthodinu se dozvídám, kde se na dálnicích v Česku stojí, kde to nejede, kde hoří automobil a kde je převrácený kamion. Posloucháte zprávy z domova a zdá se, jako by to bylo zpravodajství z Albánie nebo z nějakého podobného kouta světa, o kterém máte představu, že tam toho hodně nefunguje. Že se tam jezdí na vozech tažených koňmi a za každou zatáčkou vás může překvapit stržený most a budete dlouho hledat cestu, abyste mohli pokračovat dál.

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 19:37
Firmy dostanou od státu menší odškodnění za neprávem zadržené peníze

e15.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-19 11:49
Kolikpak ze to zakon definuje mesicu na rozhodnuti soudci ktery se zavzal svoji prisahou ze je bude vsechny dodrzovat zda obzalobu prijmout nebo odmitnout ... ze by 3 .....

www.k213.cz/JOOMLA/2875-kdyz-se-kolo

ceska-justice.cz/.../...

kolikpak ze to je dnes mesicu a ticho po pesine .... budeme cekat jako u berky az dostane par melounu za prutahy? .... jo kdyz si jsou nekteri rovnejsi nez jini ...

inu Zdar nad Sazavou a jeho soud ... 25.7. v 830 na zaklade pouze teto vypovedi "videla jsem nejakou kameru mozna 10 sekund, ale pripoustim ze to mohl bejt taky deodorant nebo sampon, nikoho jsem ale nevidela ze by vchazel nebo vychazel" .. 4 roky nesmyslneho obvineni a souzeni bez jakehokoliv dukazu na zaklade lzi a domnenek a umyslenho zakryvani trestneho cinu vydirani a kriveho znaleckeho posudku mouckovou...
0 # Kedul 2019-07-19 11:57
... tou mouckovou ktera sama vloni spachala trestny cin vuci dotycne nezletile osobe a snazi se jej zakryt pote co na ni bylo okamzite podano trestni oznameni ktere zametla do spisu v soucinnosti se spolupachatel z gibs zemanova suta jako pry udajnou soucast obhajoby nekoho uplne jineho ... ze by se alespon pro pomer k ucastnikum rizeni vyloucila ji samozrejme vubec nenapadne ... ubohost jeji pomsty byla tak kriklava ze i jeji kamaradka na soude v brne ktere to naschval v pravy cas aby to naoko dostala podle rozvrhu prave ona ji to zrusila prestoze to bylo domluvene predem na potvrzeni, nebot ubohost s jakou vynechavala dukazy a fakta jak moc lhala a jak precizne ji to krive obvineny vycetl byla jiz moc i na ni a takovou ostudu si pred duchodem udelat nechtela ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:21
Babišův možný střet zájmů: přečtěte si jak rozhodl úřad v Černošicích a proč krajský úřad verdikt zrušil

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:22
Svoboda za veřejné práce. Řepkovi pomohla obrácená logika zákona

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:25
Maminka 21 let ztraceného Honzíka exkluzivně pro Blesk: Šéfovi pražské mordparty nevěřím!

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:26
Ministerstvo chce do září zkontrolovat 133 tisíc exekucí. ‚Není možné to stihnout,‘ tvrdí soudy

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:30
Nemusíte nic provést, aby vám udělali ze života peklo na zemi : (Stačí se jen v blbý den narodit nebo se jmenovat jako nějaký grázlík).

Lajdáčtí úředníci udělali poctivému muži ze života peklo

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:31
Úřednice si odpykala trest za podvod, na radnici řeší investice dál

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:32
Advokát Martin Maisner: Poskytovat právní služby na internetu nelze anonymně

ceska-justice.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-19 14:13
"Všechny tři tyto stavy, které působí komerčně, a nikoliv jen v rámci justice jako stav soudcovský, jsou organizovány ve stavovských komorách."

No zkratka jednim slovem mafie okradajici slusne obcany zakona neznali nechapajici a ignorujici tvarici se jako mistri sveta zaplat podekuj a dzh usta a krok at se ti stane cokoliv zakony necti nepresmyslej a nic neres nebo te nase mafie a nase klany smetou i s celou rodinou .... neznam jinou sluzbu kde zaplatite desetitisice ci statisice za absolutni nic nez je advokacie a justice obecne ... kdyz si koupim rohlik dotanu za svoje penize rohlik kdyz si koupim auto dostanu auto a mam na jen dokonce zaruku, kdyz me nekdo krive obvini a fizl jeste vydira a nejsou zadsne dukazy moji viny tak to advokat uplne klidne podela a mimo vezeni jeste musim za zmetkovou obhajobu a zmetkove rady platit...
0 # Kedul 2019-07-19 14:14
... a smozrejme toho zmetka advokata musim podle zakona udajne dokonce mit i kdyz o zadneho nestojim ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:33
Co jsme vám někde přidali, jinde uberem…

Vyšší penze, nižší příspěvky na bydlení. Nový problém pro 43 tisíc seniorů

idnes.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-19 18:11
zpravy.aktualne.cz/.../...

"Pokud se spis týká řízení ve věcech služebního poměru nebo kázeňského řízení, jde o neveřejné řízení. K takovému spisu by se civilista neměl dostat," řekl deníku Aktuálně.cz Zdeněk Drexler, předseda Unie bezpečnostních sborů, druhé nejsilnější odborové organizace svého druhu u nás. "Aby vyřazený spis pendloval na veřejnosti (hlavní líčení je veřejné, pozn. aut.), k tomu by docházet nemělo," dodal.

"transparentni" "zakona dbala" justicni banda mafianku .... to by tak hralo aby nekdo mel moznost si kontrolovat spis a zjistovat pravdu ...
0 # Kedul 2019-07-20 11:46
podpora k213 a jeji demonstrace na dfens-cz

dfens-cz.com/chvilka-pro-milion-chvilek/
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-20 12:24
Zdanění církevních restitucí :

zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721304
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-20 17:47
Kolaboranti a zradci:

Obcan CR (napr. Zdechovsky), ktery upozorni EK v Bruselu na nesmyslnou legislativu udajneho pravniho statu CR, NENI Kolaborant a vlastizradce, jak se o nem vyjadril fanatik Okamura. (Je videt, ze jeho SPD je plna bolseviku).
Naopak Okamura a Konecna jsou Kolaboranti bolseviku, kteri obhajuji NEUCINNOU Komunistickou legislativu a pravo v CR!!!
Kolaboranti bolseviku jsou vsichni ti, co schvaluji (a zaviraji pred tim oci) protipravni uveznovani obcanu CR podle komunistickych zakonu!
Kolaborant Pospisil vytvoril legislativu, ktera je kontinuitou komunisticke legislativy! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-21 09:34
A pak : Odkud ty manýry jsou...

Rusové protestovali proti podvodu. Komise škrtly skutečné podpisy na podporu opozičních kandidátů

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-21 09:40
Kontroly EET na bleších trzích v Praze: třicítka úředníků v akci, přínos pro rozpočet neznámý

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-21 09:41
Nemecko ma podobne problemy s narustem RASISMU jako CR, kde Okamurova extremisticka strana k tomuto prispiva.
Extremisticke strany je vhodne zakazat.
Ustavou je treba chranit Demokracii vice, nez napr. vodu!!!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-21 12:31
Jak u nás vypadají "svobodné" volby. Stačí se domluvit...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-21 21:09
Rozmáhá se nám tu takový nešvar, mohli bychom říci s klasikou. Styl komunikace totiž svou urážlivou drzostí velmi připomíná hysterické výlevy hradního úředníčka Ovčáčka

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-21 21:11
Nové vydání Bulletinu o lidských právech

jinepravo.blogspot.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-22 06:22
Pozůstalí si zjevně neuvědomili, že kromě sociálních služeb u nás nefunguje především policie :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-22 07:01
Znovu vytahnuta pohadka justicni mafie ze prej ji chybi porad 3 tisice cvicenych vsehoschopnych lemplu poslouchajicich nezakonne rozkazy a vymyslejicich si veci ktere se nestaly proti ctihodnym slusnym obcanum..... novinky.cz/.../...

uz aby smejdy nekdo zavrel aby odcinily ty skody za svoje protipravni jednani zejmena pak zneuziti pravomoci a loupezna prepadeni se sluzebni zbrani v ruce... holt nereformovatelna neuzitecna skodna banda kriplu = PCR
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-25 18:59
Nová Evropská komise bude ve sporu s Polskem možná měkčí. Leyenová mluví o respektu

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.