Demograf Bureš

zase jednou "myslel"... A vymyslel, jak prý zvýšit porodnost. 

Proč jen pokaždé, když vidím jakýkoliv mentální výstup tohoto "supermanažera", mám znovu a znovu nevratný pocit, že jsem se propadl do maximálně 60. - 70. let minulého století ?? 

Protože právě v těch Bureš podstatou své osobnosti na věky zjevně uvíznul - a všechno ostatní, především pak pohádky o pohádkovém manažerovi, který vybudoval z ničeho úspěšnou velefirmu a moderním kapitalistovi, patří - tam, kam patří - do říše snů a přání, nebo do říše PR jeho nohsledů, kteří týmiž pohádkami krmí naivní veřejnost. 

Stejnými způsoby se totiž snažili zvýšit populaci i komanči na počátku 70. let - a nemálo se jim to povedlo, ovšem za zcela jiných okolností. 

Mateřská totiž znamenala pro naprostou většinu žen spásonosné vysvobození od úmorné, tupé, ubíjející, špatně placené a stále stejné práce, obvykle bez karierního postupu, bez jakýchkoliv zajímavých možností, od ranního vstávání o páté a celodenního zápřahu v místech obvykle značně nepříjemných, odkud příliš mnoho cest na svobodu nevedlo. A jedna z nich - poměrně ještě velmi příjemná a efektivní - byla právě mateřská dovolená. 

Tak proč toho nevyužít, že ? 

Jenže - časy se změnily. 

Dnešní ženy mají možností mnohem více, kariéru často daleko slibnější než si ještě před 30-ti lety dokázaly představit - a tak ji využívají. Na děti pak nemají čas. Až se - obvykle pozdě - probudí - a je jim to líto. Protože v kariéře obvykle štěstí ženy neleží. 

To jsou ale vcelku obecně známé okolnosti a nehodlám je tady opakovat. 

Tedy : Obecně známé --- Burešovi asi ne, protože jinak by takové nesmysly "nevymýšlel". 

O čem se už ale mluví mnohem méně - a co je naopak předmětem naší činnosti, takže to máme denně na očích z bezprostřední blízkosti - je zásadní změna - nikoliv na straně žen, ale na straně mužů. 

A ta je prostá - a jasná : 

Rozvodem o dítě skoro jistě přijdu, justice mi v tom nejen nepomůže, ale ještě se po mně bude dlouhodobě - ba doživotně - vozit, tak proč bych měl jít do takové šílenosti znovu ?? 

Ještě za komunistů platily dva axiomy, dnes již zjevně dávno vyvanuté : 

1) Že rozvodů je málo - a tím pádem i rozvedených otců - takže jejich problémy nejsou zas tak masovým jevem. 

2) Že rozvedený otec se zase rychle kouká znovu oženit, což je vlastně propopulační opatření - protože samozřejmě chce mít nové děti, které by mohl vychovávat sám a podle svého - a ne žebrat někde u dveří, jestli mu jeho expartnerka otevře, nebo ne. 

Jak již zmíněno, tyhle dva axiomy vzaly - zhruba s pádem komunismu - za své - a přestaly platit. 

Rozvody se staly masovými - a k nim přibyla ještě další okolnost : Totální rozklad justice, která - velmi často v provedení přihlouplých husiček, léčících si na rozvedených otcích všechny své mindráky z chlapů - přestala být schopná zaručit otci i ta nejzákladnější práva - a naopak : Okamžikem rozvodu se pro tyto přihlouplé chudinky v talárech stal jakousi vítanou lovnou zvěří, a to právě za účelem - viz výše - léčby komplexů z chlapů. 

Mnoho otců - a osobně jich znám celou řadu - když prošlo touto "žhavou" zkušeností, reagovalo na ni po svém - a zcela logicky : Žádné dítě už nikdy s nikým, a nechci o něm ani slyšet. 

Protože přece - namísto jediné krávě - nebudu brzy platit dvěma, třem, a tak dále. 

Přičemž práva, natož práva výchovy, se stejně nikdy nedovolám. 

A tak - ne že by zanevřeli na ženy zcela, to zase ne - ale zásadně se nehodlají ženit, a pokud žijí v partnerských vztazích, pak vždy jen na hromádce - a samozřejmě - a zcela automaticky - bez dalších dětí. Pokud by je partnerka příliš otravovala, že dítě chce, raději se s ní rozejdou, než by v tomto ustoupili (a riskovali reprízu dávno již známého scénáře, při kterém o vše přijdou - tedy nejen o dítě, ale i o veškerý majetek - a nikde se ničeho nedovolají - a ještě budou za grázly, co nechtějí platit výživné...). 

Pokud tedy Bureš fantazíruje o zvýšení porodnosti, je třeba ho uvést na pravou míru a mít ho k přistání na zemi, pokud možno v 21. století. 

Protože pak pochopí, že cesta ke zvýšení porodnosti rozhodně přes příspěvek na auto nepovede, stejně při rozvodu přijde otec nejen o příspěvek, auto, byt, dům, jeho vybavení a všechno ostatní, ale zato zásadní změnou justice a zaručením práv zejména otcům, těch práv, která dnes sice existují, ovšem výhradně jenom na papíře, by totéž dost jistě šlo. A možná i dost úspěšně. 

A každý - i estébák Bureš - nechť si snadno spočítá, kolik by to bylo dětí, kdyby se každý rozvedený otec - tak, jak bylo ještě donedávna "dobrým zvykem" - zase znovu oženil a měl novou rodinu.... 

Estébák bohužel předvedl, že jestli o něčem nemá ani páru, tak je to především justice, kterou opravdu neviděl ani z rychlíku. 

Nyní k tomu dodává, že také vůbec netuší, co všechno má justice na svědomí a co všechno by se změnilo, pokud by se - funkčním směrem - změnila ona - a jakou ozdravnou kůrou by to pro celou společnost - a v mnoha oblastech - bylo. 

Bureši, Bureši - ty dostaneš za uši !! 

A potom : Proč si právě se Zemanem tak rozumějí !!

Protože oba dva duševně 70. léta nikdy neopustili... 

___________________

___________________

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prispevek-na-auto-pro-rodiny-se-tremi-detmi-babis-chce-resit-problem-s-nizkou-porodnosti-76551?dop-ab-variant=8&seq-no=1&source=hp

 

 

_______________________

_______________________

 

 

 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2019-07-30 08:05
Skvěle napsáno, článek mi mluví z duše. Nejhorší na rozvodové praxi je, že otec musí žít s pocitem, jak se jeho dítě bez něho trápí, jak mu asi musí být smutno, když ve škole další děti mluví o tátech. Za mne jednoznačně - žádné další děti a těm stávajícím, pokud možno, umožnit jednou odejít studovat a žít do nějaké civilizovanější země, kde se v případě rozchodu nesetká s feminacistickou justicí. Záměrně píšu v případě rozchodu a nikoliv rozvodu, protože manželství na severní polokouli dávno ztratilo svůj smysl a slouží jen k vydírání mužů. Nejlepší možná rada pro mladé muže - neženit se, žádné společné majetky a dítě si pořizovat jen ve skutečně právním státě.
0 # Kedul 2019-07-30 08:48
Ohrozovani mravni vychovy ditete je platnym paragrafem ktery je ze strany femonacistek naplnovan bez sebemensi pochybnosti.... clanek 23 ustavy ... na co lidi cekate? Az zavre misandricka pomatena baba v talaru i vas? Copak sme uz uplne dementni ze nechame par zmetku terorizovat cely narod a jeste jim platime neuveritelne castky z nasich tezce vydrenych dani? Jedna defenestrace parazitnich justicnich zmetku a je po problemu ... ceka se az uplne vymreme nebo na co vlastne? stokholmsky syndrom? Je nas snad do mariase kdo jsme poskozeni justicni mafii? Ja bych rekl ze nas je tisice spise desetitisice a to nemluve o statisicich, kteri jen odplivnou kdyz si vzpomenou jak jim suteren v uniforme rekl ze pripad napriklad kradeze proste jen tak odlozi ani se tim nebudou zabejvat ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-30 13:36
Exekutor s lidskou tváří :

Exekutor: Jsme zbytečně agresivní, pomůže jenom zásadní změna

penize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-30 13:49
Policisté dostali nový metodický pokyn

denikn.cz/.../...
__________
A jaký měli pokyn doteď ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-30 14:28
Bures a odbornici:

Bures je jen populista, ktery nevi co jeho papula vypusti.
Porodnosti se zabyvaji odbornici a ti jsou jineho nazoru!
Bures by udelal dobre, kdyby nejdrive naslouchal volani odborniku po ZAKONE podobnem jako v Nemecku, kde ma matka PRAVO na misto ve skolce pro sve dite!!!
V takovemto socialne promyslenem state se rodi jinak, nez v CR. To ukazuje soucasna imigrace, kdy Arabky a Turky rodi jedno dite za druhym! V CR jsou to Rusky a Ukrajinky, ktere si mysli, ze tam nasly raj na zemi.
Z
Odborníci však mají za to, že příspěvky nejsou zrovna funkční strategií. Rodinám spíše pomůže lepší dostupnost jeslí a školek.
_______
No, ale i to platí pouze pro rodiny úplné a funkční. Jako prevence proti ztrátě dětí při rozvodu je to naprosto k ničemu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-30 14:32
Kdyz Bures mluvi:

Tak mysli na neco / nekoho zcela jineho!

Je videt, ze mu ty jeho DOTACNI podvody davaji zabrat. V hlave se mu stale jen toci slova dotace, prispevek,..., HNIZDO!
Kdyz mluvi o PRISPEVKU na "vetsi" auto pro pocetnejsi rodiny - rodinne hnizdo, tak ma jiste na mysli predevsim automobilku SKODA (a jeji spatne prodejne modely Karoq, Kodiaq), ktera v soucasne dobe zacina mit problemy s odbytem aut, stejne jako vsichni vyrobci aut v dobe hospodarske krize!

Na Burese si proto obcan musi vypracovat zvlastni VYKLADOVY slovnik, aby mu rozumel!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-30 19:38
Musím oponovat. Estébák Bureš justici zná velmi dobře a navíc ji má pod palcem.
Jedním, myslím z hlavních důvodů rozvodů v ČR je finanční situace rodiny.
V 70. letech bolševik ještě bolševik uznával rodinu jako základ státu, mladým manželům poskytoval manželské půjčky ve výši 30 tisíc Kč s nízkým úrokem, za které si začínající manželé mohli zařídit domácnost. Auto v té době nebyla nezbytná věc, trh nebyl nesycen a nechalo se pořídit nové do 45 tisíc Kč.
Z mého pohledu: Kde jsou prachy, není rozvodovost, viz. Cikáni. Neznám rozvody v říši Cikánů či Cikána bezdomovce.
Čím tíže se peníze vydělávají, tím je jich méně.
Kolik by platil Babiš výživné, kdyby se s ním chtěla Monika rozvést? A proč by to dělala, když má spoustu možností jak nahradit estébácký úd a počkat až zhyne. Už bolševici říkali: My bolševici umíme čekat a ti současní, nalezlí ve všech stranách, nám to dokazují.
Estébák Bureš mimo jiné potřebuje děti k jejich zviditelnění, třeba i v teniskách.
Za mé generace stály kecky 30Kčs, zimní čepice hadovka kačku a máma byla s námi dětmi do mých deseti let!
Takže mě nezkurvily jesle či školka.
A jak je to s těmi automobily, kde končí ty, co se neprodají?
A kolik stojí a co si vydělá lůza, která je non stop montuje?
Koho podporuje tento zločinecký systém, rodiny? J.K.

docplayer.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-30 19:41
Skolky a Buresovo mestecko:

Bures prisel s napadem vybudovat "papalasske" sidliste pro statni uredniky v Letnanech. Stalo by to miliardy.
Kdyz chce zvysit porodnost, tak by mel predevsim investovat do vystavby novych skolek, rozsireni stavajicich skolek v mistech, kde bydli mlade rodiny - ve velkych sidlistich!
Jeho statni urednice jsou jiz mnohdy "po sezone" a od nich se neda ocekavat zadny prirustek do rodiny. Leda ze by adoptovaly cernouska z Afriky. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-31 08:42
Zvláštní, a také zvláště podlá je kategorie vydírání justicí - zvaná soudní znalci. Dneska už se bez nich soudce neobejde. Hlavně, když jde o občanské právo soukromé. Třeba takový rozvod spojený se svěřováním dětí do péče, určování styku s nimi apod. Co může být soukromější než manželství, děti a rodina?
Znalkyně i znalce tu soud autoritativně nařizuje. Mají zde, v dosud naší české kotlině, status jakéhosi odborného svědka. Jde však většinou o známý podvod. Aby to jaksi pro rodiče a občany vypadalo...
Vy nemůžete proti takovým zbytečným výdajům nic dělat. Namítat je k ničemu. Ačkoliv sami víte, že jde většinou o soudcovskou klientelu, která většinou jen vyhání občanům peníze z kapes, nechat se od nich musíte.. Tady v Čechách se takhle "vyšetřuje", atd. na přání soudkyně, ve svých manželstvích často selhávající, třeba i třikrát (!) rozvedené. Podobně jsou na tom v ČR i ty vědmy a "odborníci" s kulatým razítkem.
Sami si ti mudrlanti s celou svojí pseudovědeckou výbavou neporadili. Ale zato vědí, co mají dělat druzí. To vám nasadí většinou ty svoje projekční testy. Třeba zcela směšný test inkoustových skvrn. Zfalšují otázky i odpovědi. Takové metody jsou v Evropě, (např. v Německu) jako forenzní nástroj nepovolené, dokonce zakázané. Tady se zneužívají běžně. Kdo to uhradí? Jó, můžete se odvolávat a dál platit, stojí to víc a víc. Posudek zv. ústavní? Marné. Podvodníci drží při sobě. Je to přeci česká úřední a soudní mafie. Žádná věda!

Stačí se podívat na statistiky svěřování do péče, včetně střídavé, atd. snadno můžete snadno předvídat jak to dopadne: Otcové, byť pečující a zcela bezúhonní z toho vyjdou jako přinejmenším zlí a zákeřní dementi a sobci, s počínající schízou, zatímco matky jsou tu obecně trpící, plačtivé světice. Takovým musíte na děti, které vám samozřejmě coby muži nesvěří, platit alíky jako morovatí...
Tak tomu a snad jen tomu slouží ti čeští soudní znalci. Za jejich posudek bratru zaplatíte 30.000 kč (slovy třicet tisíc). Když ne vy - jen špinaví chlapi - tak je za soudce a soudkyně lácnou daňoví poplatníci. To jsou prachobyčejní pracující.

To jen abychom pochopili znamená mít děti v ČR. Když pak zestárnete chcípnete jako pes, mimo rodinu. Ani vás vlastní děti slušně neznají. Když, tak jen jako líné a zlé prase, které jim a mamince nechtělo dobrovolně platit. Proto onen "hodný" stát - rozbíjející rodiny - pak musí z našich těžce vydělaných platit paliativní péči v miliónech. Tak pracuje justice a spol.

Taková tedy je politika soudnického státu, totality, kde jsou talárníci nezávislí na všem i na zákonech, na přirozeném právu a spravedlnosti. Tu přeci řídí ministerstvo!

Justice a její klientela si dobře vegetuje. Na náš úkor. A také na ničení života a štěstí našich dětí a důchodců. Rada? Dávejte je do Klokánků a babyxů hned! (zjš)
0 # Kedul 2019-07-31 10:03
Kdyz ani jeden nazor znalce se nehodi do vymysleneho skutku a policajtkou vykonstruovanem trestnim stihani nahradi jej dusevne nemocna "soudkyne" Judr Ilona Mouckova vlasnim nazorem na vec ktere vubec jako misandricka nerozumi ...
Prolhana policejni "znalkyne" prohlasi ze diagnoza zni ze udajny pachatel netrpi zadnou dusevni poruchou ani deviacim, ale ze kdyz bude odsouzen k jejimu "leceni" a pozdeji spacha neco podobneho tak by se mohlo jednat o dusevni poruchu a mohl mit tenkrat i snizene ovladaci schopnosti.
Jiny znalec prohlasi ze takovy posudek je nesmysl a nesmi znalec vychazet z obvineni.
Dalsi znalec prohlasi jeste tvrdeji ze ten posudek "znalkyne" je uplny blabol nemajici zadnou oporu v lekarske vede a poznatcich a diagnostice ... dokonce ze i kdyby se jednalo o tuhle moznou poruchu tak ta nikdy nesnizuje ovladaci schopnosti nijak ...

Co myslite ze "vysoudila" dementni Ilona?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-31 08:44
novinky.cz/.../...

Generální manager v úzkých ( nebo v prdeli ? )

+F+

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.