K čemu máme Nejvyšší soud ?

Když nevíš - zeptáš se. Základní a jednoduchá poučka.

Když se různí právní výklady a nastávají pochybnosti - zeptáš se Nejvyššího soudu. Kdo jiný by to měl vědět ?? A jasně stanovit !?? 

 I - zeptal jsem se. A sice na to, kdy končí trestní řízení a čím.

Zbabělost a absolutní neschopnost justice jde ovšem už tak daleko, že soudci brzy nebudou znát jasnou odpověď ani na to, jak se vlastně jmenují... A když se je na to zeptáte, budou dvě hodiny tápat a dumat, oč vám vlastně jde a k čemu to potřebujete vědět - aby vám nakonec zapřeli i vlastní jméno a rodinu. Takoví ubožáci u nás dnes rozhodují o spravedlnosti a trestu pro ostatní … 

 

 

 

 

 

 

__________________

__________________

 

NS ČR – Mgr. Jaroslav Jankovský

                                                                                                                      K č.j. Ntn 148/2019

                                                            TAKÉ VÁM NĚCO SDĚLÍM :

 

Vážený pane,

               Vaši odpověď ze dne 18. září považuji sice za symbolickou a representativní pro současnou justici, jinak ovšem za naprosto skandální a absolutně nedostatečnou.

               Původní otázka na soud zněla : Kdy a čím končí trestní řízení ?

Namísto odpovědi na tak jednoduchou otázku jsem dostal snůšku bezcenných blábolů o tom, k čemu údajně je – a není -  Nejvyšší soud.

               K tomu bych Vám rád něco také sdělil :

§  JUSTICE  obecně  JE SLUŽBOU VEŘEJNOSTI. To alespoň – a naprosto správně – často hlásala vaše předchozí předsedkyně, Iva Brožová. Nutno dodat, že službou zatraceně drahou a po čertech špatnou – viz i Vaše odpověď. Pokud neumíte nebo nechcete odpovědět ani tak na banální, a přitom zásadní otázku – jste jako soud naprosto k ničemu, tedy krom smíchu. 

§  Povinností každého soudu a každého soudce je šířit a upevňovat právní vědomí veřejnosti. Víte to, nebo ne ?? Pokud ne – jako že Vaše odpověď o tom jednoznačně svědčí - nemáte  NA ŽÁDNÉM SOUDĚ  co pohledávat, natož pak na tom nejvyšším.  

§  Přímo definovaným úkolem Nejvyššího soudu je sjednocování různých právních postojů soudů a jejich výkladu, tedy sjednocování judikatury. Kdy jindy by měl Nejvyšší soud zasahovat, než když jsou vedeny spory a trvají nejasnosti i v tak banálních záležitostech, jakými je začátek a konec trestního řízení ??  Kdo jiný, než trestní kolegium NS,  by to měl vědět a jasně určit, když už je zcela šokující, že to neví – a hluboce tápou -  běžné obecné soudy 1. a 2. stupně ?? 

§  Vaše odpověď je dále vrcholem zbabělosti, s postavením a definicí soudce zcela neslučitelnou. Soudce má být vyzrálý, odpovědný, ba statečný občan, a to mnohem více než občané běžní, ostatní – a jediné, co mu má jako celoživotní poslání ležet na srdci, je nestranný výkon práva a spravedlnosti a vzestupné právní vědomí společnosti. Zde je nutno se zeptat : 

A co leží na srdci Vám ?? Příští plat ? Kariérní postup ? Snaha ho za žádnou cenu neohrozit ?  Protože jasná odpověď na jasnou otázku by se mohla někomu, kdo dosud právo ohýbal dle libosti, zatraceně nehodit. 

§  Chápu, že jasné odpovědi na jasné otázky jsou něco, čemu se snaží vyhnout každý, kdo potřebuje, aby právo bylo ohebné jako guma a mohl si ho každý – a hlavně každý soudce – vykládat, jak se mu zrovna hodí a líbí. Tedy žádné jasné definice, žádné jasné mantinely.  To je ovšem anarchie a cíleně nastavený chaos, s právním státem zcela neslučitelný. Lidé, kteří se na jeho nastolení podíleli, sami skončí před soudem, zejména pokud zastávali pozice soudců.  

§  Vaše odpověď je dnes možná jedině za situace, kdy váš soud vede bolševik Šámal – protože za každého jiného vedení by vás ze soudu za něco podobného neprodleně vyrazili. 

Dovolte, abych Vám otevřeně sdělil, že Vaše odpověď je odpovědí nejen zbabělce, ale také evidentního parazita, který ke spravedlnosti už od počátku ničím přispět nechce, zato by rád celoživotně  parazitoval na benefitech, které jsou určeny právě a jedině za nestranný, spravedlivý a fundovaný výklad a výkon práva a spravedlnosti.

V každém právním státě byste byl ostudou justice, jste jí i u nás. A to bez ohledu na to, jestli současní soudci Nejvyššího soudu jsou většinově stejní, případně ještě horší. Což je jistě snadno možné.

A poznámka na závěr : Ty Vaše tituly, stejně jako tituly toho vašeho soudce,  si klidně nechte od cesty, pokud neznáte odpověď na tak fundamentální otázku, pak nemají cenu ani papíru, který je dokládá.

S pozdravem

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-20 17:14
Češi jsou obézní a protivní...

Aby ne - když mají takovouto justici, potažmo celý státní aparát...

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-20 17:20
TAK na ně - holomky smradlavý !

+f+
0 # Kedul 2019-09-20 18:38
Vynucování shodného výkladu práva jak na nadřízeném soudu v celé republice tak i působením na soudy nižší a to velmi tvrdé typu neposlechneš jednou kárná žaloba a nejhorší finanční trest plus rok talár dolů bez platu úplně a poté zkoužka ze zákonů, neposlechneš podruhé talár dolů navždy a přezkum rozsudků 10let nazpět, a snaha o efektivní věcně správné nepodjtaé rozhodování by vedlo k:
postupnému snížení odvolání až na nulu, s tím by odpadl zcela NS i US .. tedy by byly k ničemu a soudci by tam mohli dostat padáka ...soudců by mohl být rozumný počet při brutálním zrychlení řízení takže by dostali padáka nakonec i ti dole ...

znáte to lidové kapři si rybník sami nevypustí ...

jinak právní rada na okrese stojí kolem 300 litrů jak jste sám pane F komentoval Elischnerovo "právní poradenství sro"...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-20 18:51
Jirko, je to jen asistent, musíš se obrátit na někoho opravdu kompetentního. Studoval si VŠ, tak snad kvalitu asáků znáš? O.

________

Co je mi do nich ?! Když si vybral odpovídat, tak to má. Já to napsal trestnímu kolegiu NS.
0 # Kedul 2019-09-20 19:35
Pche .... kdyz prijdete na prokuraturu ve Zdare nad Sazavou podat dopis pro tu chatru tak jej prijme takova jista pani.
Mohu dolozit, ze tato zaroven pise jakekoliv usneseni a jakoukoliv odpoved co z tohoto ustavu pro choromyslne vypadne ... je tam vzdy jeji podpis a sloh je vzdy naprosto totozny at pise o cemkoliv .... pak se moc nedivte kdyz se prokuratori u prednesu obzalob zasekavaji ... ctou ji totiz vubec poprve ... "kvalita" techto dokumentu je take kapitola sama od sebe ... mit kvalitni prevleky asi by se muselo zavest pravidlo zadny soud ve stejnou dobu u jineho soudce ....a musela by chodit i na ty soudy za ne ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-21 08:16
I - zeptal jsem se. A sice na to, kdy končí trestní řízení a čím.
Zeptejte se Zemana. Odpoved asi dnes bude - Abolici!!!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-21 08:26
seznamzpravy.cz/.../...

No - Babiše asi neočistí, protože toho může očistit jedině úspěšná obhajoba, a ne protekční zastavení trestního stíhání.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-21 20:57
a k tomu rentu 40 klacků, kdo by to nebral ?

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Kedul 2019-09-22 07:45
Lide si stezuji ze soudy jsou pomale plne hovad co neznaji a necti zakony ze jsou jen pro bohate .... co udela ropucha ..... zvedne uz tak nesmyslne poplatky aby to bylo jeste horsi ... voala problem vyresen ....
cekal snad nekdo od velkozlodeju a lharu a podvodniku neco jineho?

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-09-22 07:53
Stejnym zpusobem se u nas resila nemocnost ... lide moc stonaji tak to zpoplatnime a oni budou zdravi.....

Myslite ze by se podobne "resily" problemy v pripade ze by platil a existoval zakon a byl vymahan o tom ze pokud existuje v republice alespon 10 lidi co nemaji na splaceni zavazku narizenych soudem tak se okamzite zastavuje vyplata vsem soudcum. V pripade ze by existoval jediny dospely clovek jehoz mesicni prijem je mensi nez zivotni minimum pak by nikdo z uredniku a vlady nemel narok na jedinou korunu.

Dam priklad ... obcan je krive obvinen ztrati praci v dusledku zneuzivani pravomoci justicni mafii, nema narok na davky ani podporu a pojistovna po nem jeste vyzaduje 2000 mesicne platby z niceho ... dotane se tak do exekuce ... v dusledku nemoci si nemuze najkit praci nikde .. tuto doktori neresi a bagatelizuji ... bezny stav dusledku volneho zneuzivani pravomoci ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-23 10:26
K čemu máme … ??

Jirko, drtek si vyměknul, dříve si trhal podprsenky na P-9, a nyní vznášíš dotazy, ? O.
__________

Autor podprsenku neměl.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-23 10:28
Zemanova "funkcni politika" od 1989:

„Než jsme dojeli do Občanského fóra, tak už tam přišli lidi a říkali: My jsme to ověřovali a ona z toho skoro nic nebyla pravda, co tam pan Zeman říkal. Tak mu to později řekli a slavná jeho odpověď na to: No dobře, možná to nebyla pravda, ale fungovalo to, že jo,“ opáčil Horáček.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-23 10:29
Nebylo by diteti lepe u otce?
Z
novinky.cz/.../...

__________
Asi bylo, jako i mnohým jiným. Jenže život už mu nikdo nevrátí.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-23 10:31
Společnost bez otců si koleduje o brutalitu :

magazin.aktualne.cz/.../...
0 # Kedul 2019-09-27 06:45
"Co je a co neni trestnym cinem o tom si rozhodujeme my organy cinne v trestnim rizeni" pry JUDr Ilona Mouckova Zdar nad Sazavou ...

Ustava CR: "Nikdo nesmí být stíhán nebo zbaven svobody jinak než z důvodů a způsobem, který stanoví zákon."
hmm tady ctu neco jineho nez tvrdi prolhana soudkyne Ilona Mouckova, ctu tady jasne ze trestne je jen to co stanovi zakon a ne co si usmysli nakej fizl, prokurator nebo soudce ve svem slepicim mozecku ...

Trestni zakonik: § 12 odst. 1 "Jen trestní zákon vymezuje trestné činy a stanoví trestní sankce, které lze za jejich spáchání uložit."

V podstate zopakovano co je napsano v ustave ...

Trestni rad: § 2 odst 1 "Nikdo nemůže být stíhán jinak než ze zákonných důvodů a způsobem, který stanoví tento zákon."

a zase zopakovano co je napsano v ustave ....

Bud soudci policajti a prokuratori zneuzivaji pravmoce umyslen, nebo jsou retardovani .... ani jedna z moznosti neni v poradku ....

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.