ANO : Výsledky se dostavují

Pokud by snad někdo pochyboval o tom, že vláda ANO nemá nějaké výsledky, tak ho musíme opravit. Jeden je totiž nabíledni : INFLACE. 

Sliby, že "bude líp" se plní - ovšem jen někomu. Babišovi už líp je, jeho poskokům jistě také - takže z jejich pohledu vláda ANO splnila svůj účel. 

A co ti ostatní - tedy 95% národa ?? 

Tak ti také mají nějaké "výsledky" - a tím nejviditelnějším je strmě rostoucí spirála těch nejběžnějších cen, u zboží, co denně potřebují, tedy inflace. 

Pojem, na který jsme už pomalu odvykli, s tím, že když nic jiného - tak aspoň máme stabilní měnu. 

Už to neplatí - a česká koruna se začíná blížit vývoji měn států daleko za hranicemi Evropy. 

To, že je všechno čím dál dražší, a především všechno, co denně potřebujete - tedy hlavně jídlo, zelenina, služby v restauracích - tak to by přehlédnul jedině slepý - anebo ten, kdo je vzácně nepotřebuje, např. proto, že má rodinnou farmu a jídlo si produkuje sám. Ale i ten si nutně všimne zdražování ostatních vstupů, které k produkci jídla, popř. k ostatnímu životu, potřebuje. 

Rozhazování státního rozpočtu na spotřebu se tak nutně projevilo - tak, jak jedině muselo, a nevím, co dělal Babiš na VŠE, když ani tohle si odtamtud neodnesl. 

Růsty příjmů zaměstnanců, nekryté zvyšováním produktivity práce, ještě nikdy nic jiného než inflaci nepřinesly, a ani nemohou. 

Donedávna se inflace pohybovala v přijatelných mírách kolem 2, maximálně tří procent. 

Dnes si troufám odhadnout, že je minimálně 15-20%, a to už jsou čísla, která nás spolehlivě řadí zase někam mezi subsaharskou Afriku. 

Konečně, na tu je přeci Babiš specialista. 

"Zapomněl" nám ale - jako svůj předvolební slogan - sdělit, že bude pracovat na tom, aby se i tato země, vzdor své geografické poloze, do této oblasti urychleně zařadila. 

ANO, a pak nám bude líp... 

_________________

_________________

Comments  

0 # Kedul 2019-09-26 18:55
Až na dvojnásobek chce ministerstvo spravedlnosti zvýšit soudní poplatky. Cílem je „dorovnat růst životní úrovně“ od roku 2011 a současně motivovat lidi, aby se tolik nesoudili – hlavně ne o malé částky.

Zdroj: penize.cz/.../...

A to ministerstvo nevi ze jsou lide kteri jsou krive obvineni pronasledovani mafie jim urcila ze musi mit advokata a nedostavaji ani existencni minimum a k tomu je pronasleduje jeste pojistovna aby zaplatily skoro 2000 mesicne za zdravotni pojisteni?

Kdo nema ani prumerny plat ma byt od veskerych soudnich poplatku osvobozen. Kdo je v postaveni obvineneho ma mit advokata vzdy placeneho statem kdyz se jedna o nutnou obhajobu s moznosti zadat si jakykoliv oponentni znalecky posudek k predlozenemu statnim zastupcem u jineho znalce s vlastnim zadanim proplaceny rovnez statem ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-26 20:14
Navrhoval bych zvýšit soudní poplatky na 200 tisíc za spor, což by vyvolalo celoevropský dojem, že jsme nejbohatší země v Evropě, kde roste životní úroveň závratným tempem a je už dávno vyšší než ve "starých spolkových zemích"...

Současně by to znemožnilo 99% obyvatel se soudit úplně, takže by chátra na soudech dosáhla konečně svého - brát statisíce vůbec za nic...

Tolik much jedinou ranou … no, řekněte, jaký bych byl ministr spravedlnosti ???
0 # Kedul 2019-09-27 06:28
Ste z levnyho kraje.... co kdyz se kvuli tem "blbym zakonum" (soudci sou v tech prutazich a spatnych rozhodnutich a pitomych oduvodnenich samo zcela nevine) potahne spor 25 let jako napr h-system?
Soudni poplatek by se mel tedz zaplatit kazdy rok znova i kdyz na to soudce ani nesahnul.....
Neni zadnou vyjimkou ze podate dovolani.... zaplatite 15 litru soudni poplatek a vice nez rok koukate ze na spis jen seda prach.... nemovitost o kterou jde kdy zkratka soudy nedovolili dukaz jasnym znaleckym posudkem plus zapisem v katastru a misto toho bezucelne debatovali mesice o vecech co kdo komu rikal pred 20ti lety az do 5teho kolene z nesvarenych rodin se mezitim zcela jiste rozpadne... kdo ze soudcu zaplati skodu zjevne necinnosti zbusobenou?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-26 20:11
První abstinent, co celý život chlastá jako duha - a první kuřák, co jeho celoživotní hulení nezanechalo žádné stopy... Prostě, máme zcela zázračného presidenta. Asi něco jako nové božstvo...

"...srdce bije jako zvon, plíce jsou čisté, jako by to nebyl kuřák, játra fungují, jako bych byl abstinent..."

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-09-27 06:32
znal jsem jednoho chradnouciho skorostarce s onemocnenim ktere dozajista tento nema.... taky mel po par letech boje s nemoci problem se zavodnenim ... sel ten problem ponekolikate do nemocnice resit ...uz se domu nevratil....
0 # Tomáš Jadlovský 2019-09-27 12:49
Že by režim udělal krok ke 21. století?
idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-30 12:23
Jak utíkali Němci do Němec

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-30 12:27
Úřad pro zatopení Práglu má podíl na sebevraždě mladého podnikatele :

cs.wikipedia.org/wiki/Luk%C3%A1%C5%A1_Hako%C5%A1
0 # Kedul 2019-09-30 13:24
Sebevetsi a ubozejsi pokuta nevede k sebevrazde za tim bude spis "moderni" metoda vysetrovani OCTR typu zlej a jeste zlejsi polda, kdyz se priznas odskaces to sam kdyz ne znicime i tvoji rodinu, muzeme ti pricist jakykoliv zlocin vcetne vrazdy protoze "muzeme cokoliv" .....

Ze reditel Ing Jiri Brychta smiroval a smiruje zakazniky vcetne deti ve spolecnych satnach v laznich v NMNM tomuto uradu nevadilo a nevadi, ze zakryva tuto svoji trestnou cinnost dokonce krivym obvinenim z udajneho smirovani jedne zakaznice udajne jinym zakaznikem a krivou vypovedi u soudu mu kreje cely zdarsky ansambl zmetku dodneska ...
"ja nemam pristup k tem kameram, ja nevim kde ty kamery vsude jsou, ja se nemam potrebu na ty kamery divat kazdy den" .. kdo je tady smirak co fizlove prokurari a ty prolhana judr Ilono Mouckova?
Vis co znamena pomluva v radiu Ilono? Jestli nevis tak nevydirej pokutou, protoze ty za tu tvou ubohou fizlackou pomstu zaplatis nejmin 5 mega ty vyderacska...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.