Stran je moc, TOPka je přebytečná,

tvrdí Michálek - a dostal se tak do konfliktu s jejím někdejším předsedou a tichým společníkem v pozadí, Miroslavem Kalouskem. 

 Svým způsobem má pravdu, já to cítím úplně stejně - a pro většinu voličů je asi dosti těžké rozlišit, v čem se vlastně TOPka, STAN a ODS liší. 

Bohužel, neliší se ničím v tom hlavním - servilními osobami ve vedení těchto stran - a ty pak už mohou vykládat, co chtějí. 

Jediné, co občas ještě zvládnou, je pravicová rétorika bez praktického výsledku, mající vzbudit dojem, že se vskutku jedná o pravicové strany. 

Připomeňme si proto, co je symptomem skutečné pravicové strany : Konzervatismus, lpění na tradicích, nízké daně, nízká účast státu v hospodářském i sociálním životě. Každý by se měl umět o sebe postarat. To ale také na druhé straně znamená, že mu v tom nikdo nebude bránit a že všichni budou mít stejné startovní podmínky, alespoň tam, kde je to možné. 

Pravicovost je spojena s individualismem, levicovost s kolektivismem a touhou, ať se o mě postará stát. 

Individualismus je pak spojen s touhou po svobodě - a ta je nedělitelná. Pravicový člověk to ví a je o tom nejen přesvědčen, ale také pro to něco dělá... 

A jsme u toho !! 

Kdo z těch tzv. pravicových představitelů pro svobodu a její garance skutečně něco dělá - jiného než mlácení hubou ?? 

Kdo se kdy pokusil vyřešit nějaký skutečně palčivý problém, spojený s omezováním, či dokonce upíráním svobody ?? 

Většinou od nich jen slyšíme totální bláboly o tom, že "respektují rozhodnutí nezávislé justice" - neříkají už, na čem je ta justice nezávislá. 

Tedy : Zvážíme-li, že justici jsme zdědili, stejně jako dosud většinový státní aparát, po bolševismu a že ji nikdy nikdo nevolil - tak tahle justice má prý najednou být nezávislá - a údajně pravicoví politici ji chtějí respektovat... 

Co k tomu dodat ?? 

No, snad už jenom to, že není pak divu, že občan neumí mezi těmito stranami nijak rozlišovat a připadají mu všechny stejné, což nakonec také jsou. To poznáte podle toho, že ať vyhraje volby, kdo chce, v tom nejdůležitějším, ve státním aparátu, se nikdy nic nezmění. 

Nebude asi sporu o tom, že příklady táhnou a skutečné osobnosti často strhnou i váhající voliče z druhé strany spektra. 

To se ale u nás neděje, a neděje se to nejen TOP 09, ale ani Pirátům. 

Kdyby se jim to dělo, nemuseli by nikoho přesvědčovat, že TOPka je nadbytečná - zanikla by rychle sama. 

Jenže - a jsme zase u začátku : Stran je moc - což se paradoxně nejlépe pozná podle toho, že ve skutečnosti není koho volit... 

Protože je to prašť jako uhoď... 

Ano, to prašť zní rasantněji - ale vyjde na stejno. 

 

 https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ze-sporu-michalka-s-kalouskem-se-stala-otevrena-valka-plna-emoci-40306218?dop-ab-variant=0&seq-no=3&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

___________________

___________________

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-12-07 08:37
Mnoho psů zajícova smrt. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-12-07 21:33
Proletáři všech zemí spojte se! J.K.

echo24.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.