Rozsudek ve věci Peroutky legitimizuje monarchii

Nevím, jestli veřejnosti v převážné většině došlo, jakou ostudou a současně i průšvihem je rozsudek ve věci Zemanovy pomluvy ohledně prvorepublikového novináře Ferdinanda Peroutky... 

 A také, jak tento rozsudek na druhé straně demaskuje současný režim, tedy jak hradního opilce Zemana, tak i jemu (a každému jinému, kdo je zrovna u moci) poklonkující talárníky. Alias - sadovníky. 

Zeman prý neporušil žádný zákon, protože mu žádný zákon nepřikazuje, aby si ověřoval informace a mluvil pravdu - a tak si může plácat, co chce... 

Pokud je tohle pravda, pak bych to viděl jako konstatování zbavení svéprávnosti presidenta - protože jedině nesvéprávní si mohou beztrestně plácat, co chtějí, a vždy platilo a platí, že čím výš ve společenské hierarchii dotyčný stojí, tím míň si může plácat, co se mu zlíbí - a současně že to znamená i nesvéprávnost rozsudek vydávajícího soudce, který tohle může vážně konstatovat. 

Takže, aby bylo všem jasno - až president do televize vyhlásí, že nás právě přepadla nejmenovaná mocnost a že jim proto vyhlašujeme válku, a tedy i mobilizaci - tak ho, prosím,  neberte zas tak vážně - on si přece může plácat - a to beztrestně - co chce.  A tak si plácá... 

Nebylo to tady už ?? 

"Ať si plácá, my jsme na to zvyklí ???"  Neslyšeli jsme to už někde ? A kde... ?

Byly doby, kdy i mnozí zahraniční analytici, natož občané vlastního státu, pečlivě analyzovali každé slovo hlavy státu … Protože - to mělo smysl. Často i skrytý, leč o to důraznější.

Tak - ty doby, prosím, tímto rozsudkem definitivně skončily, jsou minulostí.

Teď už je to jen nesvéprávný kašpar, který si může plácat, co chce... Se všemi důsledky - když ne pro něj, tak - pochopitelně - pro stát a národ.

Kdysi nás ve škole učili, že prý feudalismus zaniknul mimo jiné proto, že úplně zdegenerovala šlechta - protože se brala mezi sebou, bratranci sestřenice, a tak podobně … No... Když vidím současnou republiku, nejsem si tak zcela jist, jestli se tenhle problém mocných podařilo efektivně vyřešit tím, že vznikla republika, a to i vzdor tomu, že Zemanova matka si žádného bratrance nevzala.

Nedávno prošli Prahou monarchisté, volající po obnově této státní instituce. Tedy - tohoto státního zřízení.

Postupem života - jim rozumím čím dál víc...

Protože degenerace šlechty - byla jen jednou z jejích tváří. A jen pro její - často nepatrnou - část.  Tou druhou pak bylo, že měla fůru času a prostředků k tomu, aby se od mala mohla vzdělávat, cestovat po světě, znát a umět jazyky i mravy, navazovat, nebo udržovat důležité známosti s lidmi na důležitých místech, často spřízněných, ano i rodinně, byť ne zrovna jako bratranci a sestřenice...

Prostě - byli od mala vychováváni k tomu, aby byli elitou národa.

Pravda, ne všude se to sice povedlo - ale kdybychom výchovu elity pojali jako jistý druh výrobního procesu - pak který výrobní proces je zcela bez vady a beze zmetků ???

A - sadovníci ? Co ti o sobě říkají ???

No, to radši ani nechtějte naplno slyšet.

Říkají - a to, prosím, v rozsudku (!!) - že jsou rovnější a ještě rovnější - a ti si už mohou dělat úplně, co se jim zlíbí... Pro ně zákony neplatí vůbec... Pardon, o n přece žádný neporušil... říká nám sadovník.

A co třeba pomluva ? Co třeba zneuctění úřadu presidenta - za které jsou jiní stíháni ??

Zneuctít lze přece především ten úřad, nikoliv pouze osobu, která jej aktuálně zastává... A ten úřad především - protože ten by měl být drahý všem občanům a všechny je taky representovat... Tedy - máme-li republiku, a v ní demokraticky zvoleného presidenta.

A ještě mi dovolte jeden, právně - filosofický- vhled :

O právu se říká, že je minimem morálky.

Morálka je tedy mnohem víc než právo.

Kdo porušuje morálku, a ještě se nedostal do oblasti porušení práva - je kdo ?? Ne sice zločinec, aspoň podle zákona, ale - amorální osoba zcela jistě.

A proč by nám měla vládnout osoba amorální ?? Proč by nás měly soudit osoby amorální ??

Nejsou to snad především ony, kdo mají jít vzorem a příkladem - a ne jen konstatovat, že holt neporušily zákon...

Když zdravý mladý chlap v bavoráku narychlo zaparkuje - a sebere poslední volné místo - vozíčkáři, který právě dorazil v ošuntělém favoritu a snaží se tam neuměle vjet,  i když to místo nebylo označeno pro invalidy - porušuje zákon ?

Ne, neporušuje - ale je to hnusný, bezcitný, amorální spratek, řekli bychom. A slušní lidi, kteří to viděli, by si před ním asi odplivli.

Proč nám amorální spratci mají vládnout, mají nás soudit, mají o nás rozhodovat ??

To, že neporušili zákon - je, konec konců, jen věcí názoru - a - znáte to : Kolik právníků, tolik názorů.

Jen sebevědomý mravný člověk - žádný....

Děsí mne v takovém státě žít, děsí mne, že tohle může veřejně deklarovat soud a přijmout mlčky president a celá jeho kancelář - a děsí mne i jen pomyšlení, čeho se od takových lidí ještě dočkáme...

Už chápete, jaká amorální chátra u nás soudí - a vládne ???

_________________
_________________

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-prezidenta-nemate-vzkazal-soud-muze-o-vas-rikat-co-chce-86264?dop-ab-variant=0&seq-no=1&source=hp&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

_________________

_________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-14 21:02
niezalezna.pl/.../

Polští diplomaté zaskočeni rozhodnutím Evropské komise: „Vydává věrohodnost Věry Jourové v pochybnost“ .

Pokud Tribunál Spravedlnosti EU přijme návrh, jehož podání dnes ohlásila Evropská Komie, bude zrušena Disciplinární Komora Nejvyššího Soudu. Takové rozhodnutí polské diplomaty v Bruselu zaskočilo – Dnešní rozhodnutím Jourová dvakrát vzala zpět návrh polské vládě, jaký jí sama podala – říká jeden z nich.
Polští diplomaté v Bruselu informují, že během 23 hodin byly vedeny s kabinetem komisařky Jourové vedeny intenzivní rozhovory ve věci setkání s polskými úřady.
Polská strana dvakrát odsouhlasila návrh Jourové, pokud jde o setkání ve věci polských zákonů týkajících se justice. Na počátku souhlasila s jejím návrhem navštívit Varšavu, následně změnila názor a chtěla se setkat s vysokými představiteli polské vlády v Bruselu. Rozhovory se měly odbýt příští týden a řeč byla dokonce o návštěvě ministra spravedlnosti. Polská strana na všechny podmínky přistoupila. Úterním rozhodnutím Jourová pak dvakrát svůj návrh polské vládě, jaký jí sama podala, vzala zpět.
Rozhodnutí Evropské Komise obrátit se k Tribunálu Spravedlnosti EU s návrhem dočasných opatření proti Polsku v tomto kontextu uvádí věrohodnost i záměr komisařky Věry Jourové v pochybnost.
- Návrh Komise na dočasná opatření samozřejmě způsobuje, že věc bude předmětem rozhodování Tribunálu a setkání polských vedoucích představitelů s Jourovou v současné době je bezdůvodné. Dnešním rozhodnutím Evropský Komise zavírá dialog dříve, než se vůbec začal. Toto rozhodnutí Evropské Komise je v rozporu s jejími deklaracemi o vůli k dialogu.- prohlásil polský diplomat.
Polští diplomaté informují, že aktivity EK jsou překvapením, berou-li diplomaté v úvahu takt, že v listopadu m.r. Tribunál nesouhlasil s tím – jak EK nayvrhovala – aby věc týkající se disciplinárního systému v justici byla probírány spěšně.
- Rovněž v současné době nejsou podmínky, které by určovaly to, že máme co do činění s tzv. neodvratnými účinky, které by návrh pro dočasná opatření byla odůvodněním.V této věci očekáváme rozhodnutí Tribunálu EU.- poznamenal diplomat.
Polská tisková agentura PAP získala od Stálého Představitelstva Polska v Bruselu potvrzení, že v nejbližších dnech má bát plánováno setkání polských úřadů s Jourovou na ministerské úrovni ve Varšavě a v Bruselu, která měla být elementem dialogu EK s polskou vládou.
Zdroje v EK rovněř PAPu potvrdily NEOficiálně, že Jourová navrhovala setkání s polskými vedoucími činiteli. Oficiálně to EK však potvrdit nehodlá.
Fakt, že na dnešním zasedání EK byla vznesena věc týkající se právního stavu v Polsku a dočasných opatření proti Polsku, je v EK událostí netypickou. Obvykle den před setkáním kolegia komisařů šéfové jejich kabinetů dohadují harmonogram témat, jaká na zasedání budou vznesena. Tentokrát den předtím EK novináře informovala, že v harmonogramu právní stav nefiguruje. V úterý v poledne, čtyři hodiny před začátkem tiskové konference EK, na níž bylo ohlášeno rozhodnutí týkající se dočasných opatření, na otázku, zda se věc zákona v Polsku v diskusi objeví, mluvčí Komise Christian Wigand neodpověděl. Ministr zahraničí Jacek Czaputowicz řekl v pátek v Bruselu novinářům, že je připraven se s Jourovou a téma právního stavu setkat se a hovořit. Tehdy poznamenal, že taková žádost o setkání s její strany dosud na polské Ministerstvo zahraničí nedošla.
10. 10. 2019 se Evroposký Komise rozhodla poslat Tribunálu EU ve věci disciplinárního systému justice v Polsku stížnost, „aby chránila soudce před politickou kontrolou“. Jak zdůvodnila, nový systém disciplinárních prostředků nezajišťuje nezávislost a nestrannost. ….
Evropská Komise požaduje od Tribunálu, aby se věci chopil urychlenou cestou, ale její návrh zatím není brán v úvahu.
Potud zpráva…Co na to říci? Arogantní, ba přímo buranské způsoby, praktikované v ČR, se zjevně přenáší na půdu Evropské Komise a EU. Tím, že celý postup především polského Grodzkého a české Jourové porušuje zákonná ustanovení vyplývající ze statutu EK, i příslušených dohod, a nadto se vymykají i ustáleným protokolárním způsobům, je další vývoj obtížně předvídatelný. Především se zde jedná o Polsku za jeho zády, podobně jako s Československem v Mnichově 1938. „Totální opozice“ se ve spolupráci s komunistickými rezidui, která zůstala dosud ve významných postech polské justice a za podpory EU snaží v zemi provést fakticky státní převrat, podobného stylu, jak ve zjednodušené formě provedlo komunistické podsvětí v ČR proti slabé vládě neschopného Nečase, aby si upevnilo pozice, ze kterých se stáhlo v r. 1989 do pozadí. V Polsku na rozdíl od ČR však tento scénář – zjevně moskevské režie ve spolupráci s německým ze Stasi se ve velkém procentu rekrutujícím establishmentem- tento scénář naráží na konzervativní vládu se silným voličským mandátem, obsazenou osobnostmi odborné, morální, i lidské úrovně o neporovnatelně vysoký počet tříd vyšší, než jak tomu je ve všech dosavadních vládách českých. Je předčasné odhadovat, jaké kroky podnikne polská vláda. Jedno je však jisté: Může udělat nějaké úpravy tak, aby navrhovaná reforma nepozbyla smyslu, ale nemůže couvnout. Kdyby její případné ústupky umožnily definitivní úspěch další akce komunistických reziduí v justici v odstranění sjednocené pravice od vlády, nastoupil by teror, msta, „totální opozice“ by okamžitě delegalizovala Právo a Spravedlnost, a odsouzeni na dlouhodobé vězení by byli i J. Kaczynski, i premiér Morawiecki…to není můj odhad, pozor! To „totální opozice“ otevřeně před veřejností slibuje! A případná novodobá analogie výsledku paktu Molotov-Ribbentropp, že by byla plodem bujné fantazie? Před pár málo lety ještě neúspěšný německý eurokomisař a neúspěšný uchazeč o post spolkového kancléře, synáček SS-lagerkápa z Mauthausenu, Martin Schulz, prohlásil, že demokracii v Polsku prosadí i třeba násilím…A polská „totální opozice“ také hlásá reset s Ruskem. Rezidua PLR v polské justici spěchají, protože si jsou vědomi, že pokud nezvítězí, že je čeká konec. A některé i trest za trestné činy, pokud budou u nich objektivně shledány.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-14 21:03
Šídlo z pytle venku, Rusové se angažují v Radě Evropy proti Polsku!!!

Nevídané, neslýchané? Je to jen pár dní, co jsem na tyto stránky napsal, že ruská pomlouvačná kampaň proti Polsku jeví časovou koincidenci s protipolskými snahami polské „totální opozice“ a orgánů EU. Putinovy pomluvy se týkaly totiž i nás, neboť podle něho druhá světová válka začala Mnichovem a zabráním Těšínska Polskem… Tu to máme, slyšte: RUSKO podá v Radě Evropy návrh rezoluce odsuzující Polsko
dorzeczy.pl/.../...

V souvislosti s pokusem, jak tvrdí ruská strana, „zfalšování historické pravdy“, plánuje Moskva podat Radě Evropy návrh rezoluce, odsuzující Polsko. Vedoucí komise zahraničních věcí ruské Dumy Leonid Sluckij v interview s TASSem prohlásil, že zanedlouho podá Parlamentnímu Shromáždění Rady Evropy návrh odsuzující Polsko. Věc se týká II. světové války. Sluckij tvrdí, že úkolem ruských politiků je na téma toho, co se děje ve Varšavě, „důsledné podávání pravdy“ – jde o to, aby si více politiků v Evropě uvědomilo, jak nepřípustné události se v Polsku odehrávají a jaká jsou činěna rozhodnutí – tvrdil vedoucí. Ruský politik se touto cestou vyjádřil k aktivitám polského parlamentu, který před několika dny přijal aklamací usnesení odsuzující skandální prohlášení nejvyšších představitelů Ruska.

Tolik Do Rzeczy (česky „K věci“), týdeník i portál orientovaný pravicově, nicméně stavící se kriticky rovněž i k současné vládě, přičemž k protivládní mediální klice nepatří ani trochu. Věta „….jde o to, aby si více politiků v Evropě uvědomilo, jak nepřípustné události se v Polsku odehrávají a jaká jsou činěna rozhodnutí…..“ mluví za všechno! Zdaleka v ní nejde jen o kauzu falšování historie.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 10:27
www.msn.com/.../ar-BBYVMzr?ocid=spartandhp

Někdy to vypadá jak dřina
později na povrch vyplave špína.
Ať si dělá, kdo co chce,
ale ne ze mne, pitomce,
J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 10:36
Blazni a poloblazni v CR:

Sám Novotný si ale z trestního oznámení těžkou hlavu nedělá a k případnému soudnímu stání se ani nechystá. "Nemám ve zvyku bagatelizovat trestní oznámení na mě, ale myslím si, že pan Vyvadil není duševně v pořádku.
Ten člověk potřebuje lásku a obejmout a odvézt na psychiatrii. Toto je diagnóza. Není duševně zdravý. Měl by přestat pít a najít si holku nebo kluka," reagoval na trestní oznámení pro EuroZprávy.cz Novotný.

Zdroj: eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 14:37
agenti Kremlu (bývalí černoši) :
______________


EK žádá zastavit práci disciplinární komory soudu v Polsku

novinky.cz/.../...

Připomeňme si, že v čele NATO dnes stojí Jens Stoltenberg, bývalý komunista, který se podílel v mládí na násilných akcích proti Spojeným státům americkým, doporučený do své funkce kancléřkou Angelou Merkelovou, bývalou komsomolkou, že členem NATO je dnes i islamistické Turecko a že v čele zahraniční politiky Evropy je bývalá komunistka a přítelkyně arabských teroristů Federika Mogherini. Každý si odpoví sám, zda by Sulejmání po oněch konzultacích zemřel anebo pokračoval ve svých úspěšných akcích. Lze jen hádat, zda si autor z IVK není výše zmíněných fakt vědom, anebo zda je prostě sám bývalým komunistou. Podle stylu hádám, že zmíněným analytikem je asi pan Jiří Weigl. Nasvědčovaly by pro to jeho instinktivní náklonnost k islámu a instinktivní odpor ke Spojeným státům americkým, v souladu s tím, co za oněch starých časů vyučoval VUML (pro mladé: Večerní universita marxismu-leninismu).

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...

Jiří Weigl (* 21. ledna 1958 Strakonice) je český ekonom, v letech 2003–2013 vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Václava Klause, od ledna 2009 člen Národní ekonomické rady vlády (NERV), v letech 1984-1989 člen KSČ.

cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Weigl
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 14:38
Znáte hru : Křeček škrábe, štípe, kouše ??

Zeman navrhne na ombudsmana Křečka

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 14:38
Koalice se shodla na podobě zálohovaného výživného

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:26
Exekutorská komora čelí žalobě za neposkytnutí dat

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:27
Co jsi tady, Putine, těch dvacet let dělal, že slibuješ změny?

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:28
Jednání výboru jak to tak vypadá - bude neveřejné.

senat.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:32
Budou-li úředníci dál vyplácet Agrofertu dotace, riskují trestní stíhání, říká advokát Matzner

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:36
Dva roky jsou málo, tvrdí samoživitelky. Zálohované výživné dětem nepomůže

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:39
Němka z lágru se rehabilitace nedočkala

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 16:42
I ombudsmanka může mít pravdu :

Není to seriózní kandidát, řekla končící ombudsmanka Šabatová o Křečkovi

idnes.cz/.../...
_________
Tady mám vzácně stejný názor na Křečka, i stejnou zkušenost s ním.
Otázkou ale zůstává, zda sama Šabatová byla seriozní ombudsmankou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 18:05
Fatální policistova chyba nebyla trestným činem, rozhodl státní zástupce. Pozůstalí nesouhlasí

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-15 19:42
Zalohovany vyzivnym sledovala vlada jedine - EXEKUCE na otce!
Dokud matka nesplni podminku - nepoda navrh na exekuci, tak nedostane nic.
Z
Babišova vláda ANO a ČSSD s podporou komunistů v programovém prohlášení slíbila, že prosadí zákonnou úpravu, podle které by výživné poskytoval za neplatiče stát. Podle úterní dohody koaličních stran by vyplácel na dítě nejvýš dva roky maximálně 3000 korun rodičům, jimž partner neposlal celé soudem stanovené výživné čtyři měsíce. Podmínkou by bylo podání trestního oznámení na neplacení alimentů a návrh na exekuci.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 12:26
Právní formalismus dosáhl vrcholu. Zeman může nadávat všem i zpochybnit holocaust

info.cz/.../...

My to sice nazýváme idiotismem a absencí právního cítění - ale vyjde to jinak nastejno...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-18 10:59
Navrhl prezident Křečka nezákonně? ‚Lhůta uplynula,‘ říká kandidát na ombudsmana Schorm

irozhlas.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.