Resoluce proti Polsku a Maďarsku přijata EP, Pospíšil si přisadil

Čeští soudci stále více zasahují do polských záležitostí - a polští poslanci si to nenechávají líbit. 

 

Pospíšil v EP reagoval tak, jako že ON  už problém komunistických soudců dávno vyřešil - a nikdy nemusel používat prostředky, které používá současná polská vláda... Takovou drzost si necháme - jako občané ČR - líbit ? Máte vy, co jste se seznámili s postkomunistickou justicí, pocit, že tam - vůbec něco - Pospíšil vyřešil ?? Natož že provedl jakousi - zcela neznámou - reformu ?? O které dodnes nikdo nemá ani potuchy ?? 

Pospíšil prostě v EP lže, jako když tiskne. A tzv. pravicová TOP 09 ho v tom podporuje, neodvolá ho, nevysloví se k současné situaci v české justici, ani k tomu, jaká údajná reforma a kdy byla v ČR provedena... 

Prostě : U nás žádnou pravici nemáme. Jen kripla Pospíšila, co veřejně lže v EP a mluví o reformě, jež se nikdy nestala. 

Rozdíl je jenom v tom, že si to Češi ve své většině nechávají líbit, na rozdíl od Poláků a Maďarů... 

__________________

https://dorzeczy.pl/obserwator-mediow/126465/jaki-mowil-o-czeskich-sedziach-zareagowal-b-minister-sprawiedliwosci-czech.html

 

Dnes Bohužel Evropský parlament schválil rezoluci odsuzující  Polsko a Maďarsko za (prý) bezprávní stav. Benátská komise vydává svůj posudek o polském „bezprávním stavu“ již před svou vynucovanou návštěvou Polska, dodejme, že dle vlastních stanov neměla Benátská komise v Polsku co dělat – leda přijet neoficiálně, ovšem potom neměla oprávnění vydávat oficiální stanovisko. Novinkou je stále větší zaplétání se českého rezortu spravedlnosti do polských záležitostí, zprávu o tom tne přinesl portál dorzeczy.pl:

 

https://dorzeczy.pl/obserwator-mediow/126465/jaki-mowil-o-czeskich-sedziach-zareagowal-b-minister-sprawiedliwosci-czech.html

 

 

Jaki hovořil o českých soudcích.

 

Zareagoval bývalý český ministr spravedlnosti.

 

Také jsme měli problémy s komunistickými soudci, ale nikdy jsme nesahali po takových metodách jako PiS – řekl v debatě v Evropském parlamentu europoslanec Jiří Pospíšil, bývalý český ministr spravedlnosti. 

Ve středu se v Evropském parlamentu odbyla debata o právním stavu v Polsku. Silný projev pronesl v diskusi europoslanec PiS Patryk Jaki. Řekl:

"Nikdo z přítomných neřekl, v čem konkrétně spočívá to, že výběr soudců v Polsku je zpolitizován. A víte, proč? Protože, kdybyste tak učinili, museli byste začít v České republice. Prosím - porovnejte to s Polskem." 

Po vystoupení  politika PiS se přihlásil  Jiří Pospíšil, bývalý český ministr  spravedlnosti, v současné době europoslanec strany TOP 09.

– "Děkuji srdečně za udělení slova. Dovolím si zareagovat na slova pana Jakého, jenž připomněl systém (justice – red.) v ČR. Já jsem byl ministrem spravedlnosti pět let a byl jsem odpovědný za reformu systému spravedlnosti. Měli jsme podobné problémy s komunistickými soudci, ale nikdy jsme nepoužívali takových metod" – prohlásil Pospíšil.     

Jiří Pospíšil byl ministrem spravedlnosti ČR v letech  2006–2009 i 2010–2012.

V ČR kandidáty na soudce vybírají předsedové okresních soudů, a následně ministerstvo rozhoduje, které kandidatury představí ke jmenování presidentovi. České soudnictví je čtyřúrovňové, a soudní proces dvouinstanční. Soudce v okamžiku volby musí mít ukončený třicátý rok života.  

Potud „Do Rzeczy“.

 

Jaké to farizejství a nepravdu představuje prohlášení o tom, jak se prý česká justice vypořádala s komunisty! Což tak představitelům polského rezortu poslat seznam soudců, kteří byli aktivními komunisty, či soudců, jejichž údaje by bylo lze najít v autorizovaných seznamech ministerstva vnitra?

 

Freeeurope

 

P.S. A to už nemluvíme o jejich dětičkách a příbuzných na všech úrovních a všech typech soudů... 

__________________

 

"Měli jsme problémy..."  A už je snad nemáme ?? A odkdy ?? 

Namísto aby se EP staral o hrubé pošlapávání základních lidských práv v ČR komunistickou justicí, poslouchá výplody a sebechválu Pospíšila, o tom, jak prý provedl jakousi blíže neurčenou - asi protikomunistickou - reformu justice, o které nikdo jiný nic neví, především pak sama justice ne. 

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 16:38
ČR prý - podle Pospíšila - "vyřešila" problém komunistických soudců...

S estébákem v čele vlády teda určitě. Stačí se podívat na Válkovou - 5 let nejmíň je v politice, a teprve teď se rozkryla její minulost.. Asi taky "vyřešená..."

A takhle můžeme brát jednoho po druhém.

Pokud Pospíšil provedl "reformu justice", měl by ji vysvětlit především vlastním občanům, protože to byl takový fofr, že ti si jí vůbec nestačili všimnout...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 16:38
Může být s exekucemi ještě hůř? Ano, pokud projde „kompromis“ poslance Nachera

denikn.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 17:49
Burešovi europoslanci z Česka :

„Je nezkorumpovatelný.“ Europoslanci ANO bránili svého šéfa v Bruselu

echo24.cz/.../...
__________
K tomu si dovolím jednu malou poznámku : Když navštívíte ústav choromyslných - i tam budou všichni zcela nezkorumpovatelní. Protože ani nebudou vědět, co to je...
A také si všichni budou moci plácat, co chtějí - zcela bez následků... Jako náš pan president...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 17:57
Slovensko a krimininalita prokurátorů: před rokem by se pouze konstatovalo, že skutek se nestal :

plus.rozhlas.cz/.../
0 # Tomáš Jadlovský 2020-01-16 20:36
Jsem rád, že jste na Pospíšila upozornil. Toto jsem mu napsal přes Facebook:

Tomáš Jadlovský Pane poslanče, mohl byste nějak rozvést vaši myšlenku, že v ČR jste jako ministr spravedlnosti reformoval komunistickou justici? S vaší justicí jsem se bohužel několikrát setkal a žádné reformy jsem si nevšiml. Řízení trvají roky, obrana proti průtahům žádná - já třeba 7 let. Děti po rozvodu jsou osobní majetek matek, stejně jako za komunismu, rovnost pohlaví nikde. Jeden komunista u Ústavního soudu končí a druhý už se hrne na jeho místo. Žádám vás, nešikanujte Poláky, ti se na rozdíl od vás alespoň o očistu justice snaží.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 20:59
Polsko dnes - jako Československo za Pražského jara 1968 :

...kde EP a EU je novodobým Brežněvem: Unijní komisař pro spravedlnost Didier Reynders informoval na bitteru, že Evropská Komise vezme v úvahu při svém hodnocení polského zákona o soudech posudek Benátské komise."Vzal jsem na vědomí, že Benátská Komise dnes vydala naléhavou zprávu o novelizaci z prosince 2019. Doporučuje, aby tato novelizace nebyla přijata. Evropská Komise to vezme v úvahu".

Tolik krátká zpráva. Propostkomunistická TVN samozřejmě se chlubila vystoupením Pospíšila - na obrazovce jej bylo vidět, i slyšet jeho sebechválu na prý reformu justice, jakou (prý) v ČR provedl. Pokud další vývoj skutečně povede k finančním sankcím v podobě snížení finančních příspěvků EU Polsku, jak se dožadovali dnes na půdě Evropského Parlamentu poslanci polské "totální opozice", nebylo by poškozeno jen Polsko, nýbrž i postiženy by byly společné unijní projekty. Polská "totální opozice" se tímto postavila na morální roveň signatářů "zvacího dopisu", dožadujícího se u Brežněva zásahu proti prý "kontrarevoluci" v r. 1968 ...

Je to vůbec poprvé, co v Evropském Parlamentu, či také v EK, vystupují někteří poslanci takovým způsobem proti své vlastní zemi. Atmosféra je bouřlivá, neboť v Polsku jde o to, kdo s koho.

Pokud Polsko udělá chybu ať následkem nátlaku, manipulací ať vydírání dnešním eurokolchozem, a dalo se tak zmanévrovat k postupné rezignaci ze svých reforem, vedlo by to k výsledku snad ještě horšímu než čím byla brežněvovsko-husákovská normalizace v Československu.

A pokud Polsko obhájí další postup reforem, pak mohou aktéři z řad takových poslanců EP či EK být trestáni ze diplomatickou zradu.

A soudci, kteří překročili své pravomoci, rovněž.

"Kasta" dobře ví, že v případě rozhodnosti polské vlády nadchází její konec.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 21:02
EP / EK a byvaly Vychodni blok:

Vsechny staty byvaleho Vychodniho bloku maji podobne problemy v justici - pretrvavajici kontinuita komunistickeho prava a neochota zaimplementovani demokratickeho prava do legislativy.
Prave Pospisil odmital vzdy Evropske demokraticke pravo a Umluvu ZLP. Dukaz je v jeho NOZ!
Polsko se snazi vyporadat s timto komunistickym nadorem. Cesti soudci maji opravneny strach a tak pouzivaji lempla Pospisila jako svoji hlasnou troubu!
Polskym Europoslancum bych doporucil, aby se podivali na Pospisiluv NOZ a v nem na OPATROVNIKA svepravne dospele osoby a toto porovnali s Umluvou ZLP, Clanek 6.3!!! Pak si ho tam mohou rozebrat a zesmesnit!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-16 21:49
TAKHLE provedl Pospíšil dekomunizaci justice :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 12:18
Bradáčové nepřísluší kontrola věznic

ceska-justice.cz/.../...
____________

Tím bych si nebyl tak jist. Státní zástupce vykonává dozor nad výkonem trestu a Bradáčová nad většinou státních zástupců... Takže jí to přísluší.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 12:21
Justiční pohledávky budou vymáhat celníci: Benešová ustoupila financím

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 12:23
Většina exekutorů je před krachem a neprosperuje, musí přijít změny, říká Plášil
info.cz/.../...

) Ve článku nenajdete, jaký mají nebo měli exekutoři plat.

) V tržním hospodářství je normální, že někteří podnikatelé zkrachují.

) PR rozhovor vedl Jan Januš.
_____________
PR článek pro exekutory. Změny opravdu přijít musí, o tom žádná, ale asi jiné, než oni si představují. Především budou vykonávat úřad jako řádní úředníci, a ne rabovat bez omezení cizí majetky.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 12:24
S Vladimirem Putinem na věčné časy - a nikdy jinak!

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 12:24
Babišův střet zájmů zajímá celou Evropu, české novináře ale ne

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 12:25
Šámal

ceska-justice.cz/.../...

Předseda ústavně-právního výboru (ÚPV) Miroslav Antl zmínil Šámalův profesní životopis s důrazem na to, že více jak třicet let působí jako soudce demokratického státu. Což podle Antla zmiňuje výslovně kvůli námitkám, že Šámal působil v justici i před listopadem 1989. Antl, který byl prokurátorem od roku 1983, se zná podle svých slov se Šámalem přes 40 let. V roce 1979, kdy se Šámal stal soudcem Okresního soudu v Mostě, nastoupil Antl jako čekatel prokuratury v Litoměřicích.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 14:15
Vrána vráně … Znáte to...

Prý nevidí důvod stíhání... Jestli by tam neměli jít rovnou oba.

Exšéf slovenských žalobců Trnka byl v cele den. Jeho stíhání označil prokurátor za nedůvodné

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Prokurátor prepustil Trnku, nevidí dôvod na jeho stíhanie

dennikn.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 15:25
Nečesaní se chtějí zbavit Lněničky.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-01-17 22:42
Trutnov 16.1.

největší zločinci jsou soudci : (Jiří Wonka)

www.youtube.com/watch?v=olXI_UiCWqM

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.