ÚP : Feministická ČT procitla, až jde o matku s dítětem

a natočila reportáž o situaci, kterou každý, kdo na ÚP kdy chodil, považuje dávno za samozřejmost. 

 

 Prý úřady práce nepomáhájí lidem v nouzi, ale jsou pouze zainteresovány na tom, aby nikomu žádné dávky nepřiznávaly. 

Dávno známá skutečnost, mimochodem mnohačetně doložená a doložitelná i z našich stránek - jenže doteď Noru Fridrichovou vůbec nezajímala. Asi proto, že nešlo o matku s dítětem... 

Reportáž zajímavá i z dalšího pohledu : 

Právník Ondřej Múka najednou ví - a ČT najednou ráda zveřejňuje - že neexistuje žádný legitimní podklad pro zákaz pořizování si záznamů z úředních jednání, naopak, z principu veřejnosti výkonu státní moci jasně plyne právo veřejnosti na jejich kontrolu, a zejména pak v situaci, kdy je zjevné, že jednání státních orgánů je přinejmenším podivné... 

A o čem, proboha, jsou celých 15 let tyhle stránky ?? 

Jak to, že to madam Fridrichovou nechávalo až doteď naprosto klidnou ?? 

Pokud jde o dávky z ÚP, dovolím si připomenout, že i na těchhle stránkách byly podrobně zdokumentovány dva případy, kdy mi ÚP zjevně odmítnul vyplatit dávku, na kterou jsem měl nárok a kterou každý jiný v podobné situaci dostal, jenom já ne - a ty případy neskončily jenom právně bezcennou stížností u ombudsmana, ale správní žalobou na MPSV (čímž je zcela vyloučeno, že by MPSV o této praxi nevědělo - naopak, ji cíleně vytvořilo a podporuje ji) - a je také zcela vyloučeno, že by o tom nevěděla justice nebo že by se občan nebránil - naopak.

A právě nedávno mi přišlo ve stejné věci i zamítnuté dovolání, kde šlo o poslední návrat z vězení v prosinci 2017, kdy mi ÚP odmítnul vyplatit jinak obligátní a zcela automaticky povinnou tisícovku, kterou každý jiný propuštěný vězeň automaticky po propuštění dostal, a nikdo se ani nezajímal, jestli si z vězení přinesl nějakou výplatu, nebo ne. 

Já jsem si z vězení přinesl asi 3 tisíce, což ovšem nebyly výdělky, ale peníze rovněž ÚP, zasílané mi na účet věznice a pocházející z jiných dávek, jako např. příspěvku na bydlení, apod. - a ty se přiznávají na úhradu nákladů bydlení.

Může někomu připadat, že vězeň má bydlení zajištěno - jenže v civilu stejně musí platit všechny náklady jako by vězněn nebyl - tedy např. zálohy na elektriku, platby komunálních odpadů, apod. - od těch ho nikdo neosvobodí. 

Takže jsem jenom na těchto stálých platbách měl šestiměsíční dluh, na což měly aspoň částečně stačit tyhle dávky, mimochodem doplacené jen za první měsíce, protože pak už mi samozřejmě nikdo žádné dávky nepřiznal, už proto, že jsem o ně ani nemohl zažádat, tedy podat fyzicky žádost a doložit ji doklady. 

ÚP, pokud tedy tvrdil, že peníze (po návratu z vězení) mám - byť pocházející z jiných dávek, určených na zcela jiné účely, mě otevřeně nutil tyto peníze zneužívat a koupit si za ně základní životní potřeby - tedy hlavně jídlo, na nic jiného by stejně nestačily. 

Stížnost na vedení ÚP - zamítnuta, stanovisko MPSV - "všechno je zcela v pořádku" (mimochodem, jen toto jediné stanovisko muselo stát přijít tak asi na desetinásobek téhle "ušetřené" tisícovky - následně žaloba zamítnuta krajským soudem a teď i kasační stížnost soudem Nejvyšším správním). 

Tak - co chcete ?? 

Než by přiznali ubohou tisícovku, na kterou má každý propuštěný zlodějíček, každý feťák samozřejmý nárok (jen politický vězeň ne, protože u nás přeci žádní nejsou, že ... ?) - tak to radši řešilo minimálně deset úředníků, včetně nejméně šesti soudců - z čehož snadno spočítáte, že to stát jenom na jejich platech vyšlo dobře na 50 tisíc. 

Ale - hlavně, že ušetřili tisícovku !! 

To ovšem Fridrichovou samozřejmě nezajímá, tu to začne zajímat, až jde o matku s dítětem. 

A - mimochodem - ne že bych jí ty dávky nepřál, ať je samozřejmě dostane, beztak stojí (ty dávky) za starou belu a na živobytí, kor v Praze, jí stačit nebudou - ale ta úředníce, co jí vykládala, že si situaci zavinila sama, podle popisu toho, co se stalo (otěhotněla s jakýmsi otrapou, který ji následně okamžitě nechal) - nebyla zase tak daleko od pravdy. 

Z tohoto pohledu by byly ty moje případy ještě mnohem drastičtější, protože já sice kojence neživím a nemám na starosti, ale na druhé straně - za stav zdejší justice nenesu žádnou odpovědnost. Ani stav ostatních úřadů, mimochodem od stavu justice zjevně odvozený. 

Protože kdyby tam, v justici, to nebylo možné, tenhle neskutečný chlív, ve skutečnosti namířený zcela proti smyslu, proč byly tyto úřady zřízeny, nebylo by to možné ani na ÚP, ani na MPSV, ani nikde jinde. 

Protože i kdyby se přesto úředníci takto chovali, soudy by ty jejich nesmysly rychle zrušily a zjednaly pořádek a právo pro všechny stejně rovné. 

Jenže to je asi tak to poslední, co by si současná vládní kasta přála... 

A tak, chcete-li si pozvat Fridrichovou, a chcete-li, aby o tom ČT něco natočila a zveřejnila, sežeňte si někde kojence (nebo matku s kojencem), jinak ji to zajímat nebude, i kdybyste leželi v horečkách bez pomoci na ulici, třeba poté, co vás exekutoři bezdůvodně vyhodili z bytu, který následně za hubičku prodali svým známým... A to, i kdyby se nakonec ukázalo, že k té exekuci nebyl žádný zákonný důvod, ba ani titul...  

 

___________

Z moci úřední

_______________________

_______________________

DŘÍVE  : 

 

 http://www.k213.cz/JOOMLA/2757-pro-recidivu-vse 

 
 

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-17 20:44
Nezlobte se, milí chvilkaři. Nebudu demonstrovat proti Polsku a Maďarsku

www.forum24.cz/.../
___________

Touto demonstrací a jejím zaměřením jasně vyniká protidemokratické zaměření tohoto pochybného spolku, který se - na rozdíl od polské a maďarské vlády - o demokratický mandát rozhodně nemůže opřít...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-17 20:50
Chvilkoví demokraté :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-17 20:53
Problematika extremismu na území České republiky v 2. pololetí 2019

mvcr.cz/.../...

mvcr.cz/.../...

Je tam zajímavá větička:

Výraznou roli sehrál i systematický postup exekutora, který důsledně požadoval uhrazení nákladů na exekuci žižkovského squatu Klinika.


Exekutor už nechce po Klinice 430 tisíc, ale 1,6 milionu

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-17 20:55
www.forum24.cz/.../

Tentokrát i Šafr-news se zdá, že přece jen chápou...Jak dlouho? Chvilky se profanují. Ukazují pravou tvář: Předstíraná levicovým postkomunistickým zázemím podporovaná předstíraná pravice!

"...Přitom ani v Polsku a ani v Maďarsku není, tak jako u nás, součástí mocenského komplotu komunistická strana..."
V Polsku totiž rezidua komunismu reprezentuje "totální" opozice, jejíž hlavím pilířem je "Platforma Obywatelska" čili "Občanská Platforma". Tato strana vznikla v minulosti jako pravicová, sdružující liberály i konzervativce, byla nehomogenní. Prošla ovšem přesně procesem, kterým prošlo politické spektrum v ČR - tak jak popisuje článek forum24. Dostala se fakticky na jakési prokomunistické pozice...Až po letech vlády korupce a devastace polského hospodářství i společnosti voliči řekli ve volbách roce 2015 definitivní "dost!". A loni znovu. "Totální" opozice je financován a podporována dnes ze strany německých nadací (na počátku podobně jako z Německa financováno levicové Dlouhého křídlo ODA), ale i od ruských oligarchů, pokud jde o její bojůvky ...Koná souběžně s levicí zahnízděnou v politickém spektru EU, v koordinaci s využíváním zákonných, volebních i parlamentních taktik....a souběžně s pouličními bojůvkami, jejichž cílem vytvořit chaos a anarchii, nebo se vydávat za pravicové strany a profanovat je např. nacistickými symboly (předloni pořad ze Slezska, na jehož režii se podíleli konkrétní redaktoři televize TVN a tímto výtvorem pak vyhlašovala TVN do éteru své výkřiky o fašismu polské pravice...)...cílem je vyvolat dodatečná napětí ve vládnoucím dnes demokratickém establishmentu, eliminovat jeho nejschopnější vůdce (Bohužel to se podařilo v případě býv. Ministra obrany Macierewicze, naštěstí ale dnes jsou si Poláci toho vědomi), vnutit pravici uchýlit se k nedemokratickým opatřením, a veřejně demonstrovat její neschopnost zachovat zákon a pořádek, a donutit ji tak přenechat legální "totální" opozici", aby se vydávala za jedinou efektivní alternativní sílu...A ZA POMOCI REZIDUI KOMUNISMU V SOUDCOVSKÝCH TALÁRECH DOSTAT PRAVICI DO KRIMINALU, což "totální" opozice vyhlašuje tiskovinami vlastněnými německými firmami či televizí TVN veřejně. Proto tahle hysterie komunistických reziduí v talárech, a jejich podporovatelů v orgánech EU, v čemž čelné místo zaujímá Jourová. V sedmdesátých letech takový ráz vykazovaly přesně instrukce západoevropských komunistických stran...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-18 13:52
Zcela bez zkušeností a politické orientace, snadno naletí obrazu z médií - a neumí ho korigovat. To vzkázal Chvilkařům Alexander Vondra.

ODS nechce být zatahována do kritiky Polska a Maďarska. A jestli Chvilkaři neumí rozeznat rozdíl mezi Orbánem , Kaczyňským a Babišem, měli by nechat politiky :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-18 19:39
Chvilkari v 2020:

Zda se, ze jejich cilem je ted destabilizovat Stredni Evropu, likvidaci V4.
Za nimi jiste stoji Sudetaci!

Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-18 15:25
Proč se komentátoři snaží nakecat, že to co se děje v justici Česku je to samé, co se děje v justici v Polsku?

Nad právním státem se stmívá. A to i v Česku

plus.rozhlas.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-18 15:25
Hovořme otevřeně o českých mafiích

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-18 19:42
Jediná cesta současného estébácko - Burešovského režimu. Psychiatrizace nepohodlných lidí.
Rád bych zmínil oddaného slouhu tohoto zločinného systému, estébáckého soudního znalce, zločince MUDr. Vladimíra Zdražila a jeho přisluhovačskou štětku Mgr. Lenku Procházkovou, též soudní znalkyni.
Cesta ke svobodě vede odstavením Bureše od koryta a reformou justice. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-19 18:43
Jak mluvit do kamery či fotit mobilem, radnice platí desetitisíce za školeni

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-19 18:44
Zálohované výživné podle Maláčové: nejslabším nepomůže

ceska-justice.cz/.../...

___________

A k čemu teda je ?? Nemělo pomoct právě těm ???

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.