Jedna důležitá větička v zákoně...

... a všechno je jinak. A mohlo by být i u nás... 

 

Nevyzpytatelné jsou cesty Páně - a nikdy nevíte, co vám den přinese do cesty.

Mně dnes přinesl do cesty poměrně vzácnou věc - jeden známý, co se soudí v Arizoně, mě požádal o překlad tamního civilního kodexu. Resp. jeho části, která ho zajímala. 

A tak jsem dnes překládal - něco jako arizonské OSŘ. Řeknu vám, je to fuška. I pro profesionálního tlumočníka a překladatele, což já nejsem, ale podle toho, co jsem viděl u (našich) soudů - ty, co na to měli kulatá razítka - a přesto se mohli většinou ode mne jedině učit - by i oni měli asi nemalé problémy. Anebo by přeložili něco docela jiného, než v tom zákoníku je. 

Osobně si myslím, že překládat zákony může dobře jen ten, kdo nejen že zná dobře jazyky (oba dva - tedy jak ten originální, ze kterého překládá, tak i ten svůj, případně ten, do kterého překládá...), ale také právní prostředí v obou zemích - a tedy že by takovýto zákon mohl správně a dostatečně erudovaně přeložit jedině ten, kdo se pohyboval v právu a na soudech nějaký čas jak u nás, tak v Arizoně. 

Takových lidí ale asi moc nebude. 

No, a jak tak překládám, zaujaly mě tam dvě větičky, zdánlivě docela normální, samozřejmé, pochopitelné, zdálo by se - ba i bagatelní - přesto u nás zcela chybějící, a přitom natolik zásadní. Větičky, které dělají z práva právo a chybí-li, nastává džungle, zvláště pak ve spojení s lidmi, kterým chybí nejen právní, ale i jakékoliv jiné, a zvláště mravní, cítění - a smysl pro meze. Někdo tomu taky říká : Smysl pro sebezáchovu. 

Protože kdo překročí přípustné meze, koleduje si o to, že skončí jako pražští konšelé či místodržící. 

_____

Tak - a teď už nechme promluvit "16 A.R.S. Rules of Civil Procedure, Rule 55", tedy  " Arizona Revized Status, ", prostě Arizonské OSŘ. Pravidlo č. 55. 

 "...may include an award of reasonable attorney's fees...

Rozsudek ve věci....., vydaný podle Pravidla 55 (b) (1), může zahrnovat odměnu ve výši rozumně vynaložených nákladů advokáta ...

 

A v kombinaci s další, ještě důležitější větičkou, totiž : 

 

(i)              the award does not exceed the amount demanded in the claim.

Odměna nepřesahuje původně požadovanou částku

to pak vytváří základ slušného a rozumného výkonu práva. 

Tedy : Přeloženo do srozumitelné češtiny a přeneseno na naše - zcela nesrozumitelné - poměry : 

Advokátovi lze zaplatit jako odměnu jen jeho rozumně vynaložené náklady - přepokládejme, že to budou asi hotové výdaje, spojené s procesem (cesta, ubytování, stravné, apod.) + advokátní tarif. A ne žádné provize ve výši desítek, stovek tisíc, v závislosti od žalované částky....

Tedy - pokud chcete, aby vám to soud přiznal - a tedy i přeúčtoval protistraně. 

 

 A druhá zásada je ještě zásadnější, byť se jedná o prastarou obchodní zásadu, přesto u nás v současnosti zcela neznámou : Náklady nikdy nesmí převýšit žalovanou částku !!! 

Co by taky mělo  za smysl se soudit o tisícovku, a utratit deset ?? 

Chápete už - jen při letmém pohledu do civilizovaného práva - jaká neuvěřitelná svinstva se tu dějí a jakou neskutečnou pakáž tady pověřili "výkonem spravedlnosti", když je exekutor oficiálně oprávněn vymáhat tři stovky (jeden z aktuálních případu, co řeším) - a za první dopis si naúčtuje tři a půl tisíce, a za další už 7 a půl ??? 

Takže, po dvou měsících "vymáhání", kdy jste akorát obdrželi od něj dva dopisy, už dlužíte ne tři stovky - ale 10-15 tisíc, podle toho, co si tam kdo naúčtuje ?? 

Jak vidět : NENÍ TO NORMÁLNÍ  a TAKHLE PRÁVNÍ STÁT ROZHODNĚ NEVYPADÁ - a ani VYPADAT NESMÍ !!! 

Vsadím se, že v Arizoně (ale asi nejspíš i všude jinde) by za tohle šel natvrdo rovnou do basy, jako za jasnou lichvu a vydírání - a stát, který by tohle oficiálně trpěl, natož podporoval - by byl označen za zločinecký, teroristický stát... 

Tady .... ???  JE TO NORMÁLNÍ  !!! 

V nenormálním státě nutně musí vypadat normální lidé s normálními požadavky - jako extrémisté, a nutně se s takovou sběří musí dostávat denně do konfliktů. 

Tahle, výše popsaná, zásada, by sama o sobě prakticky smetla ze dne na den naprostou většinu všech exekucí jakožto záležitosti zcela nemravné, amorální, s právním státem a právním citem naprosto neslučitelné. 

Totéž pak platí pro všechny ostatní excesy, které jsem na své kůži skoro denně zažíval : 

NENÍ NORMÁLNÍ, aby vás kvůli dotazu na soudce zavřeli na půl roku a policajti vás kvůli tomu přepadli doma a způsobili vám škodu za 100 tisíc jenom samotným přepadením domu.

Mimochodem, zrovna zítra to bude přesně 5 let : Že bychom to šli na nymburskou policii oslavit ??? 

NENÍ NORMÁLNÍ,  aby za nenastoupení tohoto nesmyslného trestu, přes upozornění na neplatnost výzvy,  jste dostali trest dvojnásobný. 

A dokud se za to stát neomluví a nepotrestá viníky, včetně těch v poslaneckých lavicích, nemůže se mezi civilizované počítat. 

Konečně, ty ksichty jste veřejně viděli teď v kauze Nečesaného - ty z mých kauz jsou stejně tupé a stejně neprávní, jako tamty. 

Protože takhle tupě tady vypadá zcela většinová justice - těch pár výjimek, jež bys na prstech jedné ruky spočítal, to nemůže - a nemá šanci - zachránit. 

Pro všechny, kdo si dosud myslí, že žili v právním státě, toto malé srovnání a poučení : Co je a co není normální a co je a co není právní stát. 

Tady stát totiž prakticky všude, kde může - útočí na občany, provokuje je, napadá je, vytváří jim umělé překážky a problémy. 

Protože zaměstnává nekompetentní, zakomplexované, amorální debílky, původně většinou z bolševických rodin. 

Kdo automaticky předpokládá, že jste zloději a podvodníci - je sám zloděj a podvodník s vysokou mírou pravděpodobnosti.  

Kdo je schopen na vás poslat komando policajtů proto, že jste se zeptali na cokoliv soudce, je sám asociál a psychopat nebezpečný celé společnosti. Nebezpečný o to víc, oč větší má moc. 

No - nic. 

Tak TAKHLE JEDNODUCHÉ TO VE SKUTEČNOSTI JE. 

 Pravda, překladem cizích zákoníků jsem se dosud nezabýval, neměl jsem k tomu příležitost, stejně jako studiem jiných právních prostředí. (Namísto toho jsem mohl studovat cikánštinu po všech možných lágrech, bývalých komunistických - a vlastně dodnes jsoucích... Za týmž účelem : Věznit demokratickou opozici). 

Ale vsadím se, že všude, kde je vláda závislá na hlasech svých občanů a kde mají skutečně nezávislou justici, bych našel něco podobného jako v arizonském OSŘ. 

A Arizóna, jak si jistě všichni ještě pamatujeme, "JE PRAVÝCH MUŽŮ ZÓNA ..."

Tak : a JAK JEDNODUCHÉ A SAMOZŘEJMÉ TO VE SKUTEČNOSTI  JE  !! 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2020-03-30 18:53
Mezi americkým a českým právem je civilizační rozdíl. Angloamerické právo je precedenční, takže když se jednou něco nějak rozhodne, každý další případ má být řešen stejně. V Čechistánu máme volnou úvahu soudu, nezávislou na čemkoliv, proto máme každou chvíli jiný rozsudek či nález Ústavního soudu a obrovský prostor pro svévoli a korupci. Dokonce stejné dítě je jednou ve střídavce a za rok skončí u matky, protože soudkyně má svůj názor, svou náladu. svou zášť k mužům a svůj menstruační cyklus. A nedělejme si iluze o nějaké dobré společnosti ovládané zlou justiční mafií, justice je obraz společnosti. Vzpomeňte si na davy čtenářů, dštící síru na Nečesaného nebo novináře, pronásledující zdravotní sestru z Rumburku. Jsou to davy frustrátů, které baží po cizím neštěstí, aby jim jejich vlastní ubohá existence připadala o něco lepší, stejná sebranka, která tleskala ve středověku na čarodějnických procesech nebo v 50. letech za komunismu žádala smrt pro zrádce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-30 19:14
"Jsou to davy frustrátů, které baží po cizím neštěstí, aby jim jejich vlastní ubohá existence připadala o něco lepší, stejná sebranka, která tleskala ve středověku na čarodějnických procesech nebo v 50. letech za komunismu žádala smrt pro zrádce."

Ano, tohle je docela přesné - a přesně i zformulováno.

Ano, justice je obrazem společnosti. Měla by být ovšem spíše její mravní hnací silou...

Společnost má ale různá patra - a různé obrazy.

V businees clubu na letišti asi potkáte jinou sortu lidí než v kriminále v Ostrově. Ale pořád je to - jedna společnost. :-|

Poznal jsem obě strany této mince - a řekl bych, že obě jsou lepší než to, co jsem viděl na soudech, byť ne na všech. :-?
0 # Tomáš Jadlovský 2020-03-30 20:05
Já si myslím, že na letišti v salonku se Češi jenom zdatně přetvařují, protože nechtějí vypadat jako ti kriminálníci z Ostrova, ale uvažování je stejné, zformované jedním školstvím, kulturou, vzory a chápáním společnosti. Pracoval jsem 12 let v české diplomacii - vzdělaní, zcestovalí lidé s dobrými platy, kteří kriminálníka nemuseli nikdy ani potkat - a povahově to odpovídalo společnosti stejně jako justice. Pár slušných lidí, jinak křiváci, všude se pomlouvalo, ostré lokty, udávání, podlézání nadřízeným. Po těchto 12 letech jsem utekl s dítětem do Arménie a žil rok většinou někde zašitý na venkově, mezi prostými lidmi, co často nikdy nebyli za hranicemi a žili dost skromně. A chovali se ke mně lépe než ti vznešení Češi, co se sami považovali za elitu společnosti. Takže někdy je lépe neotáčet jednu stejnou minci, ale raději ji hodit do kanálu a vzít do ruky úplně jinou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 06:53
Byli i jiní Češi, stačí se podívat na heydrichiádu. Nemohli se všichni propadnout do země.

novinky.cz/.../...

Rád bych zdůraznil hlavně to, že nejen že se akce povedla, ale hlavně to, kolik o tom vědělo lidí, všem hrozil trest smrti - a nikdo, až do Čurdy, nic neřekl - a gestapo, vzdor husté síti konfidentů, netušilo o tak zásadní akci vůbec nic...
Což je, podle mě, obdivuhodnější než to, že se to nakonec povedlo...
Stačí se podívat dnes - média vědí všechno dřív, než to vláda vůbec vydá, o policejním vyšetřování ani nemluvě...

Ale vím, že je pravda, co píšete - což zase svědčí jenom o tom, jaká sorta lidí se za Havla dostala do popředí.

seznamzpravy.cz/.../...

Bývalý pracovník MZa ...

Prostě, bezcitná, neurvalá pakáž bez základů morálky.

A to je skoro všude : Kdekterý gangster - bývalý policajt, nebo voják.
Kdekterý "podnikatel" a podvodník - bývalý úředník ministerstva... Lhostejno jakého.
Pakáž.
Není všude a není to normální.
Ovšem pokud je nahoře, začnou se podle ní chovat ostatní. Aspoň většinou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 06:36
Vyššia súdna úradníčka Šumichrastová zostáva definitívne vo väzbe

spravy.pravda.sk/.../...
____________
Kolik takových je, na všech soudech. A zůstávají na svobodě...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 06:36
Tam, kde NS nerespektuje soudni rozhodnuti vyssiho US, je pouze jedno - obrovsky BORDEL!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 06:37
Jak se mluví mezi živly

vedakolemnas.cz/.../...

www.vedakolemnas.cz/.../web_vkn_30.pdf
_________
To znám, studoval jsem to dost dlouho...
0 # Saxána 2020-03-31 09:12
Pozor! Jde teď o jinou větu v zákoně.
Aby premiér byl naším jediným zástupcem.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 09:22
No, to asi do zákona neprojde...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 09:22
Uzavírá se 60-ti letý cyklus čínského kalendáře. Nový rok kovové krysy všechno staré rozhlodá...
Ano, to se skutečně děje...
S nebývalou rasancí...
__________


www.youtube.com/watch?v=ME4nt1pO5oE

Z.
0 # Saxána 2020-03-31 09:54
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 12:32
Havlíček: Ušlý zisk kompenzovat nemůžeme. To by Česko zbankrotovalo

seznamzpravy.cz/.../...
________________

S touhle vládou zbankrotuje tak jako tak. Je jen otázkou, kdy.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 14:56
Tento stát mi nedal nic. J.K.


www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 17:35
Devätnásť sudcov sa vzdalo svojej funkcie, sú medzi nimi aj zástupcovia NS SR

aktuality.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 18:40
Agrofert poničil zemědělci úrodu :

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 20:01
9 nakažených na kardiologii v Pardubicích :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-03-31 20:02
Nezemřela na virus, ale na nespravedlnost :

www.extra.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 04:57
Sestřičku má Bureš na svědomí :
______________

Bures nezajistil vhodne ochranne pomucky pro lekare:

Nahle umrti 48-lete sestricky v Praze?
V zadnem pripade. Ona musela slouzit dlouhe smeny bez adekvatnich ochrannych pomucek.
Jeji imunitni system to nevydrzel a tak podlehla viru!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 10:53
Nejsi sám, komu se MS nelíbí. O.


ceska-justice.cz/.../...
_________________

Vida, vida.
Justice se zatím líbila výhradně jen těm, co ji znají z TV. Ještě obvykle jen z TV Nova.

__________________

Pokud jde o MS - a jeho šéfa Vávru - tak mě nikdy nepřestane fascinovat, že klidně řekne na kameru, že jsou pro něj soudci dost dobří, ať rozhodují jak chtějí a dělají si, co chtějí, teprve až jim to začnou nadřízené soudy vracet a jim se to začne kupit a přestávají stíhat (víme dobře, co se u nás považuje za "přijatelné" průtahy), tak teprve podle toho pozná, že soudce je špatný. :cry:

Když si představíš, kolik lidí asi tak má na to, aby podali dovolání (a to myslím nejen finančně, ale i energicky) a jak funguje Nejvyšší či Ústavní soud, kdy je naprostým zázrakem a musí to už mlátit dveřmi, aby dal někomu zapravdu - tak je to stanovisko asi jako kdyby ředitel školy hodnotil učitele podle toho, kolik žáků jim vrátí vyšší stupně škol jako naprosto nepoužitelné debily. A když žádné, tak je úplně všechno v nejlepším pořádku...

Nebo jakoby stavbyvedoucí hodnotil zedníka až podle toho, kolik mu spadlo baráků. A opět : Když žádný - tak je to absolutní špička, a není důvod se vůbec nad něčím zamýšlet... :eek:

To je totální flegmatismus, absolutní rezignace na řídící funkci, zjevně mu to tak ani nepřijde, protože nikdy nic jiného neviděl, jinak by se při tom nemohl nechat natočit - a jestliže MSp na to nijak nereaguje a nechá to bez komentáře být, tak je to resort celý na zavření, ale do blázince...
:o
Pak se tam nemůžeš divit už vůbec ničemu.

Snad jedině tomu, že si to naprostá většina účastníků řízení nechává mlčky líbit. :-x
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 11:05
Myšlení policajta, který nevěděl kde by se mohl za slušné prachy celej život flákat a tak v 21 namísto práce či školy nastoupil k fízlům a těď si myslí, že je pánem světa a lidi jsou jen nesvéprávný póvl, který musí poslouchat musí se na něj dohlížet a musí se mu rozkazovat. Že těžce drogově závislé osoby, které ohrožují na ulicích jiné nechá být, zatímco jistě s gustem pokutuje tu kolistu, tu segvejáře, nebo jiné hovadinky, třeba i paní co si kvůli nemocem pěstuje nějakou tu zakázanou kytku na balkóně nikoho neohrožujíc, kdy si jak uvádí z těch osob slušných nikomu neškodících jistě "něco vezme" na rozdíl od těch, které by řešit měl .... no ...

„Policista: Lidé si roušky nasazují, až když nás vidí“ ....... co dodat, něco tu někdo dělá asi špatně, obyčejní lidé to nejsou, když se společnost dostala do fáze,že se nebojí umřít smrtelnou nemocí jako přítomnosti uniformy ve které je policejní guma neschopná samostatného logického myšlení a slušnosti...


„Je to hektické, furt jsme venku.“ .... až mi slza ukápla ... a kde jinde by si měl být? Kde si byl těch předešlých 20 let? Zalezlej v kanclu a vymejšlet na koho si pro čárku či pokutu došlápneš? Co lidi kteří se vrátí po těžké směně domů a tam je čeká ta vaše banda, nebo dopis od Vás že se musí ještě místo odpočinku někam dostavovat hledat si advokáta za těžké prachy a něco prej strpět pod těžkou pokutou nebo násilí od té vaší bandy budižkničemů ...

Musíme na ně pořád dohlížet,“ poznamenal policista. .... co dodat .. to fakt nepotřebuje komentář .. myšlení bezmozka co nepochopil slova svoboda a demokracie a právní stát či pomáhat a chránit a především právo na soukromí....ani mu nedojde, že to spousta lidí dělá už natruc pod neustálým tím dohlížením, a že už těch stupidních příkazů a zákazů od lhářů podvodníků a zlodějů mají lidé plné zuby ...

„Těm je to jedno a nic si z nich nevezmete. Když je zavřete, tak to neřeší." .... tohle vidíme a víme všichni .. na bezbranného slušného člověka si došlápnete a zničíte jej pokud se tomu ještě diví .. když máte dle zákona zasáhnout proti opravdovým zločincům, tak děláte že nic nevidíte a to je panáčku pokud se nepletu zneužití pravomocí nesplněním .......

„Ale dostali jsme úkol, který se snažíme plnit jako každý jiný, a nepřemýšlíme nad tím,“ uvedl na závěr policista, který u sboru slouží už devatenáct let." ......... opět není co dodat ... nepřemýšlet nečíst zákony, nechovat se slušně jako policista zákony ctící a dodržující i vzdor hloupým rozkazům .. splníme rozkaz dostaneme pochvalu od nadřízených a pěknej plat, vlastní průšvihy se zametou pod koberec a pohoda klídek hlavně myslet na sebe a svůj plat ... a hlavně tupě plnit jakýkoliv rozkaz bez ohledu na jeho znění .... v případě každého takového bezmozka neschopného samostatného myšlení zbývá už jenom doufat, že nějaký ten velitel nenařídí maniky s kočárkama rovnou bez upozornění střílet ... jak by to asi dopadlo ani raději nedomýšlet ...

novinky.cz/.../...

LS
0 # Tomáš Jadlovský 2020-04-01 12:20
Co odhadujete? Je toto aprílový žert nebo to myslí ministerstvo vážně?

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 13:59
Pobýt na Mírově - děsná zábava... Skoro rekreace... :-)

Ubytování, stravování v ceně, výhled na Jeseníky, zdravá příroda vůkol, vybraná společnost zaručena ... ;-)

Hned bych vzal Domovnici a autora dopisu z MSp - a zavřel bych je tam aspoň na měsíc. Pokud možno anonymně, aby měli stejné zacházení jako Nečesaný. :-)

Ono by to stejné nebylo stejně nikdy, protože je rozdíl tam sedět s vědomím, že jdu za chvíli domů, pokud to přežiju, anebo že tam jsem na 15 let... :-| A dřív mě odtamtud nevytáhne ani svěcená...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 13:57
Porovnání odškodnění Nečesaný versus Jourová. Nečesaný byl zřejmě v lázních. J.K.


cs.wikipedia.org/wiki/Věra_Jourová
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 14:07
Zločinecký stát shání peníze. Tlamáček to zařídí. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 15:09
Zločinecký stát shání peníze. Tlamáček to zařídí. J.K.

novinky.cz/.../...


--------------------------------



Co je lepší a jistější pro občana zločineckého státu řízeného STBáky? Zaplatit pokutu a doufat že to tím nějak končí a zločinci mu dají pokoj, nebo si pořídit za těch 10 brokovnici a krabičku nábojů na obranu sebe a svojí rodiny a především na obranu svých práv?

Mašínové ukázali cestu, jak se zločinci jedná, a vyplatilo se jim to ..... nebo se čeká až na úplné odzbrojení svobodných občanů a schválení protikřečkového zákona s tím, že se bude na příděl stát fronta a na kilo mouky na rodinu a týden a víc ani ránu pod hrozbou trestu smrti?

Kde májí STbáci roušky, když né pro lidi tak alespoň pro všechny zdravotníky, hasiče, popeláře, pošťáky (opravdové, né ty falešné, zločinecké s nápisem policie ...) prodavače, ošetřovatele, .....zatím je vidím jenom že si rozdali pro sebe, aby měli do televize a na tiskovky každou půlhodinu novou ... A hlavně, kde jsou psychiatři, když tu evidentní psychopati ohrožují zdraví a život obyvatel? Jak to, že na občana klidně pošlou policajty a zavřou do svěrací kazajky a násilně do blázince jenom tak, když nějaký papaláš či soudce začne evidentně pod vlivem duševní poruchy ohrožovat okolí - tak najednou ticho, a nezasáhnou? ... Kdo jim rozdával titul Mudr? ...soudy se táhnou klidně 20 let, a nikomu to nevadí, dnes, v době krize, kdy se můžou klidně zavřít aspoń na měsíc a soudci bez vejplaty poslat dom, aby si nastudovali zákony, třeba tak jedou dál jen bez kontroly veřejnosti .... jakoby to najednou spěchalo, co roky bez povšimnutí leželo ...to samé ta banda právníků, i ti by potřebovali školení zákonů jako koza drbání ...

Navrhuju teda ... propustit vězně jak bylo navrženo, ať můžou být s rodinami. Soudcům, státním zástupcům a fízlům a advokátům nařídit odebrat se do těchto prostor a nechat je pořádně se učit zákony a judikáty, navíc poznají, jak moc je to rekreační prostředí a můžou přemýšlet o tom, co znamená trest a co je jen odložení člověka na roky do vězení, kde se akorát naučí být ve vězení a nenávidět tuhle bolševickou společnost a nic jiného ...zaměstnanci ministerstva taktéž ... řekne se jim na měsíc, a až tam budou, tak se řekne . kdo nebude mít nastudováno a nesloží přísnou zkoušku, zůstane zavřenej a bude si navíc pobyt platit a venku se bude v novinách říkat, jak nás stojí pobyt tohodle justičního póvlu 30 měsíčně na tý rekreaci ....samozřejmě se taktéž proklepnou jejich případy z minula a ptát se budou jejich oběti proč postupovali takto, proč psali tohle a tamto, proč neuplatnili tento a takový zákon a princip práva atd ... pokud neobhájí, bude se řešit jako zneužití pravomocí ...

Myslím, že právě teď je ta doba využít krizi k zásadní reformě bolševické justiční mafie ... LS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.