Ledový Apríl

Letoší Apríl zmrazil krev v žilách nejen tuhým mrazem. I z pár žertíků tuhla krev... 

 

 Tak hnedle ráno nám krutý žertík naservíroval sám sv. Petr - v podobě mrazu, jaký měl být v půlce ledna, nejpozději v únoru. Rozhodně ne v dubnu, kdy kvetou stromy. 

Obávám se, že ten svůj žertík myslel docela vážně, rozhodně vážné bude mít důsledky. Při minus sedmi (což bylo tady, v Polabí, jinde muselo být ještě víc...) žádný květ nevydrží - ergo nebude úroda ovoce. 

Krom toho vypadá, že už je zase sucho jako vloni. Loni jsme aspoň mohli volně jezdit a neohrožoval nás virus.

Řekl bych, že jsme se tomu nahoře museli zatraceně zprotivit. A že asi marně hledá aspoň těch deset... Takže žertík - při kterém tuhne krev v žilách. 

 

Podobného druhu si připravil žertík estébácký server Seznam : 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/legenda-ceskeho-eteru-ma-svou-ulici-pro-gotta-se-dal-hleda-96998?seq-no=2&dop-ab-variant=&source=article-detail 

 
 
Ulice Miloše Pokorného - namísto Wenzigovy ? Marně jsem přemýšlel, kdo to Pokorný vůbec je, až jsem si to musel najít. 
 
Nejprve jsem chtěl zaklít, pak jsem si uvědomil, že přeci jen - je Apríl, a že tohle to asi taky skutečně bude. Kdyby ne, byla by to ostuda, jaké by nebylo rovno. Asi tak na odvolání starostky Černochové z funkce z hodiny na hodinu. 
____
 
A další žertík, o kterém jen ztěží říci, zda je žertíkem, či nikoliv - ale vzhledem k tomu, že se tak chová běžně, i v jiné dny - tak asi to jako vtip úplně zamýšleno nebylo... 
 
A sice dopis z MSp  o tom, jaká je neobyčejná slast projít našimi kriminály a blíže se seznámit s tamním osazenstvem, i poměry. Adresovaný Nečesanému - jako odpověď na jeho požadavky o odškodné. 
 
 
Tento dopis bychom vlastně mohli přiřadit k literatuře sci-fi, protože autory podobných dopisů jsou zásadně lidé, kteří v kriminále nikdy nebyli - a teprve je to čeká. 
 
Pokud si takto malují svou budoucnost na růžovo, tedy že až je konečně zavřou, jak budou mít o stáří pěkně vystaráno, tak doporučuji se příliš neradovat. Ona demo verze, na kterou jsou na MSp zřejmě zvyklí, se potom od reálného každodenního seriálu dosti podstatně liší. 
 
______________
 
Vsuvka : Á propós : Pokud někdo neví, co je myšleno tou demo verzí, tak narážím na nedávný vtip o Babišovi, jak po smrti putuje před bránu očistce - a tam dostane na vybranou - jestli chce do nebe, nebo do pekla. Povídá, že by se radši napřed podíval, jak to tam kde vypadá. Tak ho zavedou do nebe - tam čistý anděl v bělostné říze na šalmaje hraje ctnostné melodie a žalmy, přijde mu to jako nuda o ničem - tak se nechá zavést do pekla - tam polonahé děvy tančí v rytmu heavy metal - no, tak se rozhodne - že v tom nebi si to asi představoval jinak, a tak že chce do pekla. Dobře, říká sv. Petr, máš, cos chtěl - a šup s ním do pekla. Tam dostane nejprve pořádnou ránu pěstí mezi oči - a pak rovnou do kotle s vroucím  olejem.
Ale, namítá Babiš, to je podvod !! Vždyť já viděl něco úplně jiného !!
No, vidíš - říká mu Lucifer - vzpomínáš na poslední volby a cos tehdy sliboval ? Tak to, cos viděl ponejprv tady, to byla jen jako ta Tvoje demo verze... 
 
_____________
 
 
 Ale, jak se říká, všechno špatné je k něčemu dobré - a tak i ta zmínka o přejmenování ulice na Praze 2 po nějakém nedávném novináři mi přišla jako podnětná. 
 Nemusela by to být sice zrovna Wenzigova, tu bych nechal, ten si ji určitě zaslouží, ale hledal bych spíše blíže Vinohradské, někde v okolí rozhlasu. 
A pokud by tam takovou našli - tak bych jeden návrh měl : A sice ... 
 
Redaktor Sláva Volný. Kdysi redaktor Čs. rozhlasu, který aktivně pomáhal před r. 1968 rozjet obrodný proces a celkové tehdejší uvolnění svými reportážemi. 21. srpna byl jedním z hlavních hlasů v éteru, který popisoval blížící se tanky i boje před rozhlasem - do té doby, než byl rozhlas - alespoň na Vinohradské -  na delší dobu umlčen. 
 
A protože správně tušil, že za tuto činnost by ho v Husákově normalizaci čekal jedině kriminál, tak na něj tady pasivně nečekal  - a odešel do Svobodné Evropy. Odtamtud komentoval dění v Československu nezapomenutelným a neopakovatelným způsobem a řekl bych, že pro pád Husákova komunismu udělal víc než Havel s Dienstbierem a Uhlem dohromady - a pokud si někdo představuje zosobnění neohrožených novinářů tehdejší doby, kteří udržovali Peroutkovu laťku i štafetu, tak to byl hlavně právně on. 
 
Myslím si, že právě někde poblíž rozhlasu by si ulici rozhodně dnes zasloužil. 
 
A také splňuje podmínku zákonodárce nutnou : Je totiž už po smrti, a tudíž nehrozí, že by svou památku na poslední chvíli nějak zprznil...
 
___________
 
A co dodat závěrem ? 
 
Dopis MSp Nečesanému by měl být v kopii adresován do ČT a tam přečten v hlavních zprávách, hned vedle historietvorných tiskovek Tlamáčka s Burešem o koronaviru. A to - právě dnes ! 
 
S dovětkem : Mysleli jste si, že máte právní stát ??? 
 

APRÍL  !!!!!

 

______________

______________

 

 

 

 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 15:39
U nástupu příští diktatury budou asistovat ústavní právníci a loajální novináři


www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 19:39
Česká typická klasika : Když už soudce pošlou před kárný senát, tak ne proto, že soudí blbě, nebo že zneužívá pravomoci - ale proto, že mu někdo závidí...

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 19:40
Jídlo pro nadřízené :

tn.nova.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-01 19:42
Slibované roušky nikde !


Sic jsem byl obdarován asiatky v Lídlu jednou rouškou, bohužel je šitá na jejich hlavu. Po nasazení se mi uši postaví do pravého úhlu k hlavě, a je to velice nepříjemné. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 05:13
V ČR privilegia ochranných ...pro postkomunistickou věrchušku, a ne pro zdravotníky?

V Polsku hoteliéři v baltských letoviscích - ač vynucený pokles turistického ruchu jim značně ztěžuje vydělávání na chleba - zvou hromadně lékaře a sestry jako vítané hosty, ZADARMO!!! I v rozhlase a v televizi. V odměnu za nasazování jejich zdraví a života pro občany.
A baltská letoviska? Třeba na Helském poloostrově - Hel, Jastarnia, Władysławowo, nebo západněji - Łęba, Ustka, Kolobřeh, Międzyzdroje...Když máme štěstí na tropická horka, to v srpnu se již moře také ohřeje natolik, že je příjemné, už ne studené. Jsou tam kvalitní, příjemné pláže, a služby všude fungují, vynikající hostinnost...Samozřejmě, až bude tahle koronavirová pohroma zdolána.

Ode dneška je ovšem zostřený režim, zavřeny už jsou i parky, a tak nám nezbude, než zůstat doma, s výjimkou nákupu v nejbližších obchodech. Senioři 65+ mají vyhrazen čas 10-12, nesenior v té době nesmí do obchodu, a zase senior nesmí mimo tyto hodiny, obchody mají povinnost rozdávat jednorázové rukavice a před obchodem jsou stojany s dezinfekcí. V obchodě může být v odstupu 1,5 m dle počtu pokladen: 1 pokladna tři osoby. Lidé mladší než 18 let mohou na ulici jen v doprovodu dospělé osoby.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 05:16
Msp ČR přestalo ve výpisech v infoSoudu zobrazovat účastníky řízení



Ministerstvo spravedlnosti využilo koronavirové paniky, a aniž to vyvolalo jakoukoli veřejnou odezvu, ve výpisech v infoSoudu přestalo zobrazovat účastníky řízení. To v praxi znamená, že se napříště už nedozvíme, jaká soudní jednání se kdy a kde konají.

Zeman věděl, že na jeho estébáckou bandu - Bureš + Domovnice - je spoleh.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 05:16
Krajský súd v Košiciach prišiel o 18 sudcov. Nasledovali predsedu

dennikn.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 05:18
Opravdu velmi zajímavé, nevím, co zítra se stane. Když to tak vidím, tak se za tu štětku Bílou stydím. Úlekem spadla z huby mi po domácku vyrobená rouška, zavolejte na moji ochranu ve Vašem zájmu, psychiatra Chocholouška. J.K.

www.super.cz/.../
0 # Saxána 2020-04-02 09:06
Můžete zkusit - snížit kyselé prostředí těla (rychlý postup jedlá soda s vodou) + čaj z vrbové kůry včetně puků (každé 2 hodiny) - hodovačku můžete uplést holou. Komu bude vůně čaje připomínat acylpirin - je na stopě a cestě k uzdravování. Dobrý je i trik - nasypete si na stůl trochu jedlé sody obalíte tím namočené malíčky a šoupnete do nosních dírek.
Kdykoliv chroupat kysané zelí s křenem.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 17:59
Nemáš roušku - zaplať !!

wiltsch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748800
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 19:05
Pokoutní prodejci nabízeli v Praze stovky respirátorů nejvyšší třídy

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 19:09
Zacházení vlády s našimi schopnými lidmi v těchto dnech je poněkud tristní.

wiltsch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748735

Autor se hluboce mýlí. Není to pouze "v těchto dnech" je to furt. Teď je to jenom více vidět a týká se to více lidí.

dfens-cz.com/jak-se-potkala-pandemie-s-byrokracii/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 19:12
Nevím co se v této zemi stane,
když k usvědčení dojde,
že doručovatel české pošty zásilky roušek z Číny vesele si krade. J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-02 19:32
Andrej Babiš: co slovo, to lež, co slib, to podraz. Dělal to vždy, jinak to neumí

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-03 05:57
15%- tní ODS.

ODS vyzývá radního z PRaHY 8, aby odstoupil kvůli korupci...

ODS vyzývá, my zíváme...

Kdopak ho tam na tu kandidátku asi dal ?? Jak to, že vyhovoval kritériuům ODS, aby mohl kandidovat ? A neměly by se teď na Praze 8 znovu konat volby, když se ukázalo, že ODS nikoho jiného než zločince kandidovat neumí ??

Já vyzývám vedení ODS, aby odstoupilo, případně stranu rovnou rozpustilo - protože není schopno dát dohromady nikoho jiného než bandu mafiánů a korupčníků.

Konečně, na hlasování o Mariánském sloupu to bylo vidět lépe než kde jinde. O věci nevěděli - a mnozí dodneška neví - vůbec nic, a hlasovali podle toho, co jim kdo dal a slíbil...

Jak jsou normálně zvyklí... Což vedení ODS rovněž považuje za normální...

Plán je jasnej : Tihli lidi nemají v politice co dělat.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-03 12:18
Životní i existenční minimum se zvyšují... O 4 stovky...

Někomu 15 tisíc, někomu 4 stovky - a taky to musí stačit...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-03 15:32
Nošení roušky v přírodě? České nařízení je světovým unikátem ohrožující zdraví občanů. J.K.

chrudimskenoviny.cz/.../...

chrudimskenoviny.cz/.../...
______________

Psal jsem to té krávě Adamcové hned, že je to holý nesmysl... Prý se viry drží ve vzduchu ještě 3 hodiny (!!!!!). :sad:

A co když zafouká vítr ?? :-?

To se pak drží kde ??? :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.