Blatný : Stádovost - a promarněná příležitost osobnosti. Nejen pro něj.

Ministr zdravotnictví Blatný prý podepsal prohlášení Michviprdů o výzvě Babiše k rezignaci - před třemi roky - a dnes se k němu nechce znát. Ani on, ani jeho manželka. 

 

 

Těžko říci, jaký je Blatný odborník, ale politik je naprosto nulový, přičemž nelze jistě přehlédnout, že ministr (čehokoliv) je především politická funkce. 

Nemůže být jistě omluvou ani to, že nastoupil do vlády, která spíše připomíná pohádku (zde dotaženou do tristní reality) o Alí Babovi a 40-ti loupežnících, nežli true story o funkční a respektované vládě demokratického státu. 

Blatný se bojí novinářům cokoliv říct, k ničemu se nechce vyjadřovat - jeho paní rovněž, a to až tak daleko, že jeho pomalu již okřídlená věta "Neumím vám k tomu nic říci" vzbuzuje důvodné obavy o to, jestli ministr umí vůbec cokoliv k čemukoliv říci - a jestliže ne, pak co tam tedy dělá... 

K dotazu na podpis petice proti Babišovi neumí Blatný, ani jeho žena, nic říci ??? Jsou snad nemluvňata ? 

Přece úplně stačí - podepsal, nepodepsal, a je to. 

A jestliže říká, že nepodepsal, tak to není, že "k tomu neumí nic říci..."

Nutno dodat, že pokud nepodepsal, měl by rozhodně vysvětlit, kde se tedy pod peticí vzal jeho podpis z jeho e-mailové adresy, včetně podpisu jeho ženy, a jestliže to skutečně nepodepsal, tak komu tak asi stálo za to zfalšovat jeho podpis a vytvářet si i falešnou e-mailovou adresu na jeho jméno - jméno v té době běžného a ničím zajímavého doktůrka, jakých po nemocnicích běhají tisíce. A jejichž podpis - jestli tam je, nebo ne - tak se nic neděje. 

Pokud to vysvětlit neumí, pak zbývá - jako vysoce pravděpodobná - jediná verze : Totiž že podepsal, a teď to zapírá. 

Čímž jenom dokazuje, že do té vlády k Babišovým loupežníkům skutečně patří, neboť jeho osobnost nestojí ani za fajfku tabáku, ať už ví a zná, co chce a odkud chce. 

Jinými slovy : Z bláta pod okap. 

Nebo zde spíše : Z pod okapu - do Bláta. 

Zatímco Prymula je amorální aparátčík, který má automaticky za to, že jím vyhlášená opatření samozřejmě pro něj neplatí (proč by měla, vždyť je přece vyhlašoval on sám - pro ostatní...), je Blatný jen další beztvarou třtinou smýkanou větrem - kam zrovna zafouká. 

Bylo v módě podepisovat petici proti Babišovi ?? Tak ji podepsal - aby šel s davem, aniž zjevně věděl, co podepisuje. 

Překáží mu to v kariéře ?? Tak ji nepodepsal, resp. neví o tom, resp. "neumí k tomu nic říci...". 

Posera a zbabělec. Těch jsou všude tisíce, těmi můžete dláždit ulice. 

Jestliže se tady bavíme o tom, že největším problémem dneška - a celé pandémie u nás -  je ztráta důvěry veřejnosti ke státu a jeho orgánům, pak s takovýmito zbabělci se důvěru obyvatel podaří obnovit opravdu jen ztěží. 

Resp. - zcela jistě - NIKDY.  

Politik totiž musí mít především morální kredit, teprve potom všechno ostatní. Resp. takový politik, který má být trvale úspěšný. Protože jít příkladem je jeho hlavním posláním.

Mimochodem, by bylo zcela zajímavé zjistit, proč Babiš přišel - ve své upadající vládě - právě na Blatného - a vydává ho za bůhvíjaký zázrak, ač jeho jediným "zahraničním uznáním" je pár let v nemocnici na britských ostrovech, což dnes už může jako kvalifikaci doložit pomalu každý druhý lékař. 

Navíc ani slovo o tom, nakolik tam uspěl - a jestliže uspěl, tak proč se tedy vrátil. 

A teď si představte - když teoreticky připustíme, že Blatný cíleně podepsal petici za odstoupení Babiše a že věděl, co podepisuje - jakou měl v ruce - byť jen na okamžik - moc. 

Jestliže je takový nenahraditelný odborník, za jakého ho Babiš vydává - pak přece mohl snadno říci - na nabídku ministerského postu  : Jistě pane premiére, místo ministra beru - a nastoupím den poté, co odstoupíte Vy. 

Zkusím odhadnout pravděpodobný scénář v takovémto případě : 

Babiš by samozřejmě neodstoupil, ten dobrovolně neodstoupí nikdy, i kdyby mřely stovky lidí denně na ulicích, proto přeci do toho neinvestoval celý svůj majetek, převzatý z fondů StB - ale Blatný - by přestal být tuctovým doktůrkem, jakých po nemocnicích běhají tisíce - a stal by se respektovanou osobností. 

Osobností, která by se - velmi pravděpodobně - rychle do politiky vrátila, a to za mnohem příznivějších okolností, a s veškerou slávou - a hlavně - s obrovským kreditem morálně silného člověka, který si stojí za svým. A nebojí se pro to také něco (málo) obětovat - neboť lze si snadno spočítat, že Blatný, ve své naivní prostoduchosti, chytil vrabce do hrsti - aby obětoval holuba na střeše, kterého už mohl mít ale také v hrsti... 

Mimochodem, být dnes v Babišově vládě, natož pak na ministerstvu zdravotnictví, není ani životní výhra, ani žádné terno - ale vysoká půjčka s rychlou oplátkou, kde reálně hrozí, že veškerá odpovědnost za nezvládnutí pandémie bude un bloc hozena na tyto lidi všechny, šmahem a bez rozdílu - jedno, na kterém ministerstvu právě hrabali ty svoje provize... A jestli něco reálně zavinili, nebo ne. 

Blatný příležitost stát se uznávanou a známou osobností nenávratně promarnil. Dokazujíc tak, že osobností není a nikdy nebyl - a že jeho podpis, a následně i životní postoje, nemají cenu ani zlámané pětky. 

A že tedy je v Babišově vládě - vlastně správně. 

Ale právě že jenom v ní... 

____________________

 

 

 Když jde o kariéru, nemá nový ministr problém změnit názor. J.K.

 

https://www.forum24.cz/blatny-nejdrive-podepsal-petici-proti-babisovi-ted-vstoupil-do-jeho-vlady/

 

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-30 14:30
Zelenskyj navrhl rozpustit ukrajinský ústavní soud, který zrušil některé protikorupční zákony

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
____________

Kdy rozpustí ten náš ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-30 14:31
Chození kolem horké kaše :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-30 15:24
Jeden z obviněných slovenských soudců rozhodoval v kauze Babiš

echo24.cz/.../...
_____________

A je to venku !!

Ve světle toho, že na Slovensku si lze koupit u justice vše, včetně osvobození z naplánované vraždy, pak se teprve jeví Babišovo "čisté" lustrační osvědčení v tom správném světle.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-30 18:43
Zástupy rozzuřených feministických bab :

echo24.cz/.../...

Polská vláda odhlasovala minulý týden zákon, zakazující tzv. eugenický potrat s tím, že v rámci Ústavy je, že se člověk stává živým tvorem od okamžiku početí a je jím do přirozené smrti. Obdobu přikázání "Nezabiješ" z Desatera najdeme dokonce i v jiných věroukách, než jen křesťanských.
Proti zákonu se zvedla obrovská bouře, spíše organizované povstání feministek, LGBT i Antify.

Ve Varšavě i jiných polských městech stáda rozzuřených bab demolují památníky protikomunistického odboje, zde ve Varšavě poškodily pomník prezidenta Reagana v Alejích Ujazdovských, demolují kostely, vráží do kostelů při mších, které ruší výkřiky plnými vulgárních slov, ničí dokonce sochy Papeže Jana Pavla II., dochází k násilnostem, bylo zbito několik kněží, těžce zraněn kněz v obci Myśliborz u Štětína ... Dochází k přepadům sekretariátů PiS. To nejsou demonstrace, nýbrž otevřená neskrývaná agrese vyjadřující s plnou vulgaritou záměr svrhnout současnou vládu.

Ten zákon zakazující eugenický potrat lze pokládat i za zástupný problém, jelikož neobolševici především potřebovali nějakou záminku. Z medií je propaguje Gazeta Wyborcza a televize TVN, ta předevčírem ve zprávách vysílala fake, že prý jim vyjádřila podporu dcera prezidenta Kinga Dudová. K odhalení dezinformace stačilo pouze přečíst Kingy Dudové twiter...tam píše "já bych své dítě nezabila, ale nechci ženám nic nařizovat..."

Pomocí internetu se lidé domlouvají na organizování skupin bránící kostely. Policie několik násilníků a násilnic zatkla, nicméně v některých městech, kde získala v komunálních volbách převahu opozice, se staví na stranu násilníků policie, a také protivládní a protistátní organizace soudců "Iustutia" (těch, kteří ještě nebyli vyměněni, jde o soudy nižších stupňů).

Vzhledem k prudkému nárůstu onemocnění koronavirem je v Polsku omezení shromáždění více lidí, zavřeny jsou také restaurace, v obchodech jsou od 10 do 12 hod. hodiny pro seniory, lidem je doporučováno omezit vzdalování se ze svého bydliště, v hromadné dopravě pak je omezen počet cestujících v tramvaji, ve vlaku....A tyto davové scény, to je přímo biologická bomba!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 09:25
Ještě jednou Varšava dnes večer :


niezalezna.pl/.../


Video z "demonstrací žen" teď večer. Vulgární pokřiky a transparenty. Komentář zbytečný. Zkrátka takhle vypadá alternativa za "zlého Kaczynského"? To jsou ty "evropské hodnoty"? Dodejme, že se nyní projevily všechny skryté polské Semelové...Plody Letité infiltrace školství, penetrovaného estbáky a komunisty, krytými nejednou profesorskými tituly. Jsou případy, kdy tito zneužili svých vysokých akademických funkcí (lze uvést konkrétně např. Varšavskou Univerzitu, či Univerzita Adama Mickiewicza v Poznani) k okamžitým vyhazovům z práce nekomunistických profesorů, a dokonce přímo nakazovali studentům podílet se na těchto akcích. Nedávno v rámci změn v obsazení vlády byl jmenován nový ministr školství a výchovy, profesor Czarnek, jenž neodpovídá představám těchto dodnes četných postkomunistických reziduí...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 09:35
Jestliže nemají vštípeny naprosto základní zásady slušnosti - tedy že v domě hostitelově se chovám podle jeho, ne podle svých pravidel - nemají tady skutečně co pohledávat a země, které u nich něco podobného zjistí, by je měly rychle repatriovat do míst, odkud přišli.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 11:06
Pripad Blatny:

Novinky.cz nejdrive uvedly: Neresim politicky nazor Blatnyho, jde o praci.
Pak to zmenily na: Neresim, jestli me Blatny ma, nebo nema rad, jde o praci.
Nekdo asi zavelel k zmene!
Z
_______________

Babiš neřeší naopak nic jiného než výhradně to, jestli ho někdo má nebo nemá rád. Viz jeho přitroublé fanynky (jako příklad tzv. ministryně spravedlnosti z Brna, co vydržela ve funkci 3 dny) a nakonec i celé hnutí ANO, kde jedinou kvalifikací je láska (klidně i předstíraná, ale hlavně veřejně demonstrovaná) k Babišovi.

Viz i jeho vyjádření ke Šmardovi, když byl navrhován za ministra kultury - že ho ve vládě nechce, protože by jenom "dělal problémy" - tedy neměl dost rád Babiše...

A najednou neřeší, jestli ho někdo má nebo nemá rád ?

A co kdyby řešil, že zjevný zbabělec, jemuž to bylo právě prokázáno, je pověřen obnovou důvěry veřejnosti ke státu ??

S tím si hlavu taky jistě lámat nebude, už podle sebe, protože sám je ještě mnohem horší. A podle sebe - přec soudím tebe...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 13:47
Už máme i brigádní generálku ... Co takové hodnosti vlastně vypovídají, a jakou mají cenu - když za nimi doslova NIC není ???

havlickobrodsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 14:50
Parlamentní komise má vyšetřit chyby, které způsobily masivní druhou vlnu, řekl předseda Ústředního krizového štábu Hamáček

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

www.vlada.cz/.../ustredni-krizovy-stab-51792

Výsledkem 11měsíční práce parlamentní vyšetřovací komise bude závěr, že za druhou vlnu pandemie může koronavirus.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 14:50
Vězni na Mostecku protestovali. Nepokoje vyvolaly nepodložené informace o koronaviru

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 17:12
Policista bez roušky udeřil na zastávce v Praze muže bez roušky: Video už prošetřují

idnes.cz/.../...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 17:13
Řádně nezrušené předpisy představují právní nejistotu a mohou mít i fatální následky, říká advokát Mazel

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 17:14
Přiznání.

Bohužel, značně pozdní. Až už zjevně nešlo zatloukat.
Pro politický profil - naprostá katastrofa.
Ne tak u nás.

Moc se toho na těch britských ostrovech zjevně nenaučil :

blesk.cz/.../...

_____________

"Šlo o dokument Milionu chvilek proti demokracii."
Přesně.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-10-31 17:18
Ty že máš les, občane? A máš k tomu bumážku?


www.info.cz/nazory/bumazka
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 07:17
Klesajici cisla nakazenych:

Priznani pravdy Blatneho byl prvni predpoklad pro duveryhodnost sdelovanych cisel.
A tak se zda, ze na plukovnika byl virus agresivni a proto nakazil 15.000 lidi za den, zatimco Blatny ho zkrotil na 8.000 nakazenych za den.
Kdyby tam Bures dal tibetskyho Dalajlamu, tak by se asi virus prestal mnozit! Ha-ha.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 07:18
Neumím k tomu nic říct,
nejsem lhář,
ale zmrd a prolhaný sráč za hnutí ANO.
Bureš vyžehlí za hnutí ANO, co se stalo.
J.K.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 11:56
Blatny pochazi z Brna a tak se ted budou mnozit takoveto zpravy.
Jednou se mozna dockame ministra puvodem z Ciny a pak.....
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 11:57
Tohle jsou ti, co mají řešit smírně manželské konflikty :
_____________

Kdyz to psycholozka nema v hlave srovnany. Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 12:17
Vzpoura v Bělušicích :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 16:35
Kdo otrávil Bečvu a proč se o tom nesmí mluvit? J.K.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 18:03
Na učitelky pozor :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-01 18:51
na vesnicích je to teďka v rovině nevyjasněných křivd na několik generací dozadu, je to hrozné,“ povzdechl si.

„Svini jsem udala, toho hajzla hostinskýho taky!" Nouzový stav vyhrotil sousedské vztahy. Je to extrém

parlamentnilisty.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.