Česká republika nemá nikde větší chlív než v justici

říká Tomio Okamura - a má nespornou pravdu. Stejně jako tehdy, když hovoří o soudcích a státních zástupcích jako justičních gangstrech, kteří jsou zcela nepostižitelní a vysmívají se svým obětem. Chce se říci : Konečně !! 

 

Trochu mě mrzí, že to říká zrovna Tomio Okamura, protože totéž měli dávno říci, hlásat a dělat představitelé všech demokratických stran. Jeho video je nesmírně cenné až po jeho sedmou minutu, kdy začíná mluvit o Vitáskové, což rozhodně není příklad hodný zmínění a hodný názorné demonstrace justiční zvůle - a - bohužel, značně snižuje hodnotu toho, co říká předtím. 

Hodnotu toho, co říká předtím, stejně nemálo snižuje i skutečnost, že to říká až teď, ačkoliv je (SPD) parlamentní stranou nejméně 3 roky a také, že dosud jeho strana, když tohle všechno ví a je o tom - správně - přesvědčena, nic v tomto směru neučinila, a to ani její jednotliví poslanci, kteří o tom jinak rádi hovoří.  

Jejich snaha o nápravu není přesvědčivá a zavání pouze okamžitým populismem, zmínky o Vitáskové pak  mohou svědčit jedině o napojení na jiná mocenská centra, svou zvůlí a úrovní právního vědomí i obecnou poctivostí stejně mizerná jako ta, která za současný stav justice nesou přímou odpovědnost. 

Přesvědčivosti tohoto projevu rozhodně nepřidá ani napojení SPD na presidenta Zemana, který za tento stav nese přímou osobní odpovědnost a který domovnici Benešovou osobně jmenoval do funkce ministryně spravedlnosti a netají se tím, že tato doslova odporná kladenská ropucha, škrtící spravedlnost v této zemi jako pověstná hydra již nejméně dvě desetiletí, je jeho nejbližší osobní kamarádkou, která přece zná justici a poměry v ní. 

Ano - zná, a také je do značné míry vytvořila. Především pak pravidlo, proti kterému pan Okamura brojí především - totiž pravidlo o nespotižitelnosti soudců a státních zástupců při sebehorších zvěrstvech a proviněních. 

Přesvědčivosti nepřidá ani to, že na stejného Zemana a stejnou Benešovou je napojen také estébák Bureš, který za ni - jako předseda vlády -  přímo zodpovídá - a chlív v justici je jeho osobní odpovědnost, přičemž nezapomeňme, že Okamura doslova prahnul po tom, aby ho tento estébák rovněž pozval do vlády. 

Dnes je asi rád, že v ní není. 

Přesto si Okamurův projev poslechněte, jak říkám, až po sedmou minutu - je to přesná charakteristika současného stavu justice, nemajícího s demokracií nic společného a ohrožující celou společnost a její vývoj. 

Znovu opakuji, že je naprosto ostudné, že totéž dávno netvrdí a neprosazují představitelé stran, jež se vydávají za demokratické, nota bene těch, co se vydávají za demokratické pravicové strany. 

Jenom tak dokazují, že jsou nastrčenými loutkami, nemajícími s tím, co oficiálně proklamují (že jsou demokratičtí pravicoví politici), nic společného. 

 

Tomio Okamura - Prosazujeme zásadní změny ohledně soudců, státních zástupců a exekutorů - YouTube

_____________________

_____________________

 

 

 

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2020-12-12 18:39
Na obranu Tomia Okamury musím říct, že už před lety, když byl poslancem za Úsvit, mi jako jediný zkoušel reálně pomoci. Požádal jsem ho o interpelace na ministerstva spravedlnosti, práce a sociálních věcí a zahraničních věcí, v době, kdy jsem měl k jedinému synovi dvě různá řízení v různých zemích EU. To sice bylo v rozporu s unijním právem a i zdravým rozumem, ale přála si to matka, takže české soudy nic nedělaly a snažily se věci zbavit, španělské si naopak nezákonně přivlastnily příslušnost. Interpelací nakonec bylo asi 10, až mi sám napsal, že to nemá cenu. Sice se nic nezměnilo, ale ve srovnání se všemi prolhanými Zdechovskými, Pelikány, Marksovými, Zaorálky a Sobotky měl aspoň snahu pomoci. Proto při volbách chodím na velvyslanectví v Jerevanu a symbolicky, jako zločinec s eurozatykačem, v domě s unijní vlajkou házím do urny hlas pro SPD. Nejen kvůli justici, ale i kvůli odchodu z EU. Neměli jsme tam vstupovat, je to prohnilá organizace a doufám, že se brzy rozpadne.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-12 19:23
Prohnilá organizace to sice dnes je (EU), ale to neznamená, že by se neměla a nemohla napravit. Myšlenka evropské integrace je jistě správná, a jestli dnes její provedení silně pokulhává, tak je třeba vyměnit lidi, kteří to doposud dělali a stanovit jasná pravidla a jasné priority.

Ohledně justice nevěřím SPD čistý úmysl ji napravit. To je vždycky ojedinělý výkřik do tmy - a pak nic, ač - jako parlamentní strana - mají svoje možnosti. Konečně, s kolika návrhy na reformu justice přišli, kolik se jich aspoň pokusili prosadit - a s kolika seznámili veřejnost.

Mně to spíš připadá jako PR kampaň pro Vitáskovou, napojenou na zločince Zemana - což je, jak už jsem napsal - systém Zloděj křičí "Chyťte zloděje". Tedy ti, co za to celá léta nesou odpovědnost, si naráz budou hrát na justiční oběti a reformátory justice.
Vitáskovou za to, že zaměstnala Veseckou v dozorčí radě ERU, nebo kde to vlastně byla - s obrovským platem - bych já osobně zažaloval taky, a nemálo to o ní vypovídá, protože jestliže mezi její kamarádky patří takovádle mrcha, nebude Vitásková o moc lepší, a zjevně ze státního chtěla bohatě subvencovat svou kdysi mocnou kamarádku - co kdyby se jí ještě někdy hodila. Jak vidět, moc jí nepomohla - protože ta má zájem vždycky a výhradně jenom o sebe.

A pokud jde o SPD a čistotu jejích úmyslů, to jsem naposledy viděl v České Lípě, když jsme informovali tamní veřejnost, jaký neskutečný bordel je na tamním soudě. Nějaká paní z SPD mi sice zavolala - ale dál už ani ťuk. Takže když jsme donutili Lehmannovou vypadnout ze soudu - neměla na tom SPD ani tu nejmenší zásluhu. Zase jenom my.

To samé platí pro ty jejich parlamentní semináře... Šílená kritika, jakej to je bordel, pak si jdou se soudci poplácat po ramenou - a dále se nikdy nic neděje, ač by se snadno dít mohlo.

Mně připadají jak nastrčený volavky. Včetně Tomia, samozřejmě.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-12 19:28
Kdo myslíte, že se zastává soudce Sováka ?? No, Šalamoun přece !!!

www.facebook.com/.../1705421082973993

Provázání na justici - přesně, jak tyhle stránky jasně popisovaly několikrát...

www.k213.cz/.../3396-obcane-informujte-benesovou
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-12 19:31
Hele, co to je za měkkoty... Nic nevydržej...
______________

Katanu mu patrně nepovolili, tak zkusil kšandy ? O.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 09:53
Když už je přebuchtíno - tak to vypadá, jako v Paříži :

F - cha , cha

novinky.cz/.../...
______________

Aneb: Konečně si toho někdo všiml !! Že ty baby jsou všude a ještě mají tu drzost vykřikovat o "diskriminaci".
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 09:56
Zdeněk Sovák v jednom z monitorovaných rozhovorů s přítelem Bíbou také vysvětloval, že nemá problém odsoudit nevinného člověka. A jak jsou na tom s morálkou ostatní soudci?
Až na malé výjimky stejně, jen jejich trestnou činnost neměl zájem nikdo vyšetřovat, ač podnětů bylo dost.
J.K.

Podmínka, nebo vězení? U soudce Sováka měl rozhodnout úplatek v bitcoinech - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

________________

seznamzpravy.cz/.../...

Důležitým - a velmi demaskujícím - momentem je, že jediným, kdo se zastává Sováka, je Šalamoun.
Holt mu zpřetrhali vazby na vrchní soud ... kšefty už se nebudou tak hýbat ... ať už v bitcoinech, nebo v korunách - to je jedno...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 09:57
Lockdown. Původní význam – uzamčení vězňů v celách jako dočasné bezpečnostní opatření. A ejhle, dnes ho používáme běžně i v naší svobodné zemi.

Babtisté Aš
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 09:59
Tuhle hlubokou pravdu mějme vždycky na paměti... Bojovat jen tehdy, když vím, že vyhraju - je zbabělost.

_________________

Přeci nebojuješ jen tehdy, když víš, že vyhraješ !! I prohraný boj je boj, o to čestnější, navíc spravedlivý, kdy dotyční brání své domovy a své rodiny. Všechno je lepší než bez boje vyklidit pole. Už kvůli budoucí paměti. Werich
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 10:00
Jsme zodpovědní za to, co si myslíme. Ne média. Jsme zodpovědní za to, co děláme. Ne náš šéf. Za své zdraví zodpovídáme my, nikoli WHO. A jsme zodpovědní za to, co se děje v naší zemi. Ne naše vláda.

Německá neuroložka Dr. Margareta Griesz-Brisson MD, Ph.D.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 10:04
Dárek k Vánocům : Bible kralická :

www.bibleshop.cz/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 10:09
NEKAF - nemovitostní fond katolické církve :

_____________


„Církev“ má plán, kam nalije miliardy z restitucí. Chystá obří projekt


seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 16:04
Justice, Církev a její plány :

Bohužel dnes se bankovnictví rozpouští v neprůhledných oblastech financí, ovšem to je problém EU. Co bude dál v letech 2021 a 2022, je velkým otazníkem.

Vláda Bureše přivedla zemi do super-vysokého zadlužení, které může vést v krajním případě na bankrot států. Na začátku bylo obrovské rozkrádání peněz, to je známo, k tomu navíc stát za Bureše v období mezinárodního hospodářského oživení negeneroval rezervy na horší časy...

Pandemie a umrtvení mnoha podniků vede k nezaměstnanosti, jakkoliv dnes po bolševicku Duškové doporučují ne svou vinou na ulici přivedených podnikatelů dělnické profese: Ranou pro ČR je absence koncepce průmyslové politiky, kterou odmítal už za svého ministrování financemi v dávných dobách i Klaus. Totiž průmysl ČR spočívá výlučně na automotives, a zde začíná invaze čínských aut, která dnes dík čínské průmyslové špionáži a zcizování exkluzivních know-how začíná s tsunami svých aut, která dnes už jsou srovnatelná s evropskými produkty.

A především dík ceně pracovní síly v Číně o dost levnější - uvažme, že čínský měsíční plat v téhle branži v přepočtu dělá mezi 5000 a 9000 Kč měsíčně...I když dnes velkým procentem na HDP se promítají služby, nikoliv průmysl, pokud nebudou mít služby zákazníky - pak co?

Polsko zejména pod taktovkou premiéra Morawieckého, na rozdíl od ČR, vytvořilo daleko příznivější fiskální a daňové podmínky pro malé a střední podniky, a naopak si došláplo na velké korporace a zahraniční banky: Ty buď musí pomoci rozumným investicím (s podporou rozvoje výlučných know-how v Polsku a zapojení do nich Poláků - to je cesta k tvorbě vyšší přidané hodnoty...), anebo musí pěkně platit. A dost!

Toto spolu s utěsněním právního systému, hodně zamezujícím tokům spekulativních nic netvořících peněz (což je pro ČR přímo rakovinným vředem). A dnes navíc je nebezpečná situace v EU - na ty pomoci členským státům na pomoc na překonání pandemie si musí EU půjčit. A super-malér: Kde?

70% vzniklých dluhů je zřejmě již neobchodovatelných! A půjčit si bilion euro?

Můžeme si pak najít odpověď, proč překvapivě Zeman podpořil minulý týden Polsko v jejich hrozbě vetu proti snaze Evropské Komise (ve skutečnosti Merkelové) vázat pomoc na "zajištění právního stavu". ("Rule of Law"). To samozřejmě byl zástupný plán.

Kompromis totiž obrátil Morawiecki na ochranu financí před toky, směřujícími ke zneužití....

To aby se třásl Bureš, ale i Jourová, která fakticky kryje destrukci právního stavu v ČR.

A jsme už u tématu, tohoto diskusního vlákna o české justici...

Freeeurope

____________

Vyhrožovat Maďarsku a Polsku kvůli "nefunkční justici", když dnes už každý dobře může vidět, jak vypadá justice v ČR a na Slovensku - a ta je podle těch samých "zcela v pořádku" - tak to může buď slepý, nebo podjatý člověk se zcela jinými záměry cíly, než je právní stát a vláda práva...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 10:13
Před Vánoci. V pondělí, 21. prosince, krátce po setmění : Konjunkce Saturnu a Jupiteru - poprvé po 800 letech, od r. 1226 :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 10:14
Tajemství zelených hvozdů :

Pobyt v lese člověka mění. Vědci popsali tajemství zelených hvozdů.


www.vipnoviny.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:44
Estébáci jsou nalezlí všude. J.K.
Roman Berbr – Wikipedie (wikipedia.org)

cs.wikipedia.org/wiki/Roman_Berbr
______________

To máte jako s virem : Když ho nezastavíte hned, začne se nekontrolovaně množit. Všude.
Tu příležitost měl Havel a spol., prodali ji za pár směšných funkcí a falešnou slávu po světě - a my teď, abychom to po nich, s holýma rukama a bez mezinárodní podpory zachraňovali...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:46
Chybička se vloudila. A tak nešel do vězení.
Herci na fotbalovém hřišti.
Chapadla sázkařské chobotnice dosáhla i do Česka J.K.


Berbrův komplic o fous unikl vězení. V cinklých sázkách jel dál - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

_____________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:47
Policista prodával drogy (asi si - chudák - potřeboval přivydělat...)


idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:48
Nebyl to pokus o sebevraždu...J.K.


Nebyl to pokus o sebevraždu, řekla ministryně k zranění slovenského policejního exprezidenta - Novinky.cz

novinky.cz/.../...

_____________

Vida, vida !! Tak se chtěl někdo zbavit nepohodlného svědka....
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:49
ESLP: Nejasný výběr kandidáta na soudce je porušením práva na spravedlivý proces :


ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:49
Korunní svědek v případu soudce Sováka trpí nevyléčitelnou duševní poruchou, tvrdí obhájce v jiné kauze


ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:51
A proč ve fabrikách nejsou lidi? J.K.

Je moc restaurací a ve fabrikách nejsou lidi, naříká poslanec Babišova ANO – Forum24


______________

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 15:51
Toman versus Bureš. J.K.

Agrofert se soudí kvůli dotacím na ovocné sady. Nechce vrátit pět milionů - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
____________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 18:40
Chlív v justici :

Před léty byly vydány nové kalendáře s různým lichým a sudým týdnem. Téměř půl roku mi trvalo než jsem dostal odpověď´ze soudu P-8, kterým kalendářem se mám řídit. Spousta tátů tehdy měla problém, neb jsou odkázáni na tzv. široký styk, který jim umožňuje podílet se na výchově svých dětí buď lichý nebo sudý týden. Matky samosebou styk mařily, neb se řídily opačným kalendářem. Pro info tatíkům, první týden v roce je ten který obsahuje čtvrtek. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-13 20:11
Slysel jsem, ze v Nemecku od zacatku tohoto roku plati zakon, podle ktereho nemusi otec platit na dite v pripade, ze mu ho odmita predavat bejvalka.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-14 16:15
ZnAlci již nebudou kazit lidem životy ???

vitalia.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-12-14 16:29
Předepisovali léky podle přání distributorů. J.K.
Smutný je život , jímž provívá odporná chtivost peněz jako ledový vítr. Hippokratés

Šest lékařů odsouzeno za úplatky. Předepisovali léky podle přání distributorů - Novinky.cz

_____________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-10 13:13
Vítěz výběrového řízení na soudce ESLP Pavel Simon: Štrasburský soud by měl omezit množinu stížností, které přijme k rozhodnutí

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-01-10 13:15
Obhájci o obnově řízení: Podporujeme návrh Válkové na vyloučení soudce

ceska-justice.cz/.../...

____________

Skutečnost, která je jasná každému na první pohled, trvalo justici objevit 30 let.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.