Darwin nás doběhne, liberalismus sem, liberalismus tam.

Staník, drsnej maník - a jeho úvaha nad přirozeným uspořádáním společnosti i přirozeností výběru : 

 

S usazením soudruha Bidena a jeho svity na trůn pozoruji, jak svým spolupracovnicím a spolupartajnicím naslouchá a jakou váhu jim dává. Jak se společně s nimi oddává myšlenkám o jednopohlavních rodinách, o pohlavní rovnosti, o nároku na vše, o rasových výhodách, o záchraně planety a podobným liberálním nápadům.

Tohle nové směřování se mi moc nelíbí, neb si myslím, že šéf západního světa by měl mít uši nastavené jiným hlasům a lituji, že se ještě jedno volební období neudržel Trumpik. To proto, že cirkus v EU dostane nového podporovatele. No, kdo chce kam.

Při tom pozorování jsem si vzpomněl na přírodopisný film, který jsem kdysi shlédl.

V onom dokumentu filmovali autoři zvířátka v Africe, a přitom zabloudili do pralesa mezi gorily nížinné, kdesi v Kongu.

V pralese žijí i jiná zvířátka, jako třeba sloni, kteří si na některých místech vytvořili takzvaná vádí. Jsou to mýtiny, velikosti několika hektarů, s travinami a chutnými bylinami a také napajedly a brouzdališti pro sloní dorost. Tato místa si oblíbila i jiná havěť, která tu hledá kratochvíli i něco na zub.

Ke smůle některým zvířátkům si tato místa oblíbily i šelmy, které sem chodí nepozorným zvířátkům zavádět princip evolučního výběru.

Evoluční výběr je svině. Nepřeje zvířátkům hloupým, nezkušeným, nepozorným, příliš odvážným a také třeba samotným. V tom je výhoda stád, tlup či rodinných klanů, kde nad zvířátky výše jmenovanými mohou v hierarchii stát zvířátka zkušená, chytřejší, protřelá, ostražitější a podobná.

Filmaři tedy sledovali skupinku goril, kterou opatroval statný stříbrohřbetý samec, tak zhruba 200 kilo. Měl okolo sebe několik samic s drobotinou a pár dovádivých týnejdžrů.

Samec se po příchodu na mýtinu posadil na vyvýšené místo, aby měl přehled, a zbytek se rozprostřel po okolí. Samice se na mělčině pustily do vytrhávání jakýchsi cibulek, a dorost dováděl okolo. Něco v tom duchu, jako když se díváte na matky na dětském hřišti. Také čemu se divit, když lidoopí DNA je té naši tak blízká.

Vědátoři dokonce zjistili, že nejen vlastnosti, pocity, ale i meziopičí vztahy jsou našim velmi podobné. Například při zkoumání větších tlup kočkodanů se ukázalo, že okolo opičího krále jsou seskupeni jiní samci, kteří se nesnaží zaujmout jeho místo, což mimo jiné ukazuje na schopnost odhadnout své šance. Ale společně odrážejí útoky jiných silných a vůdčích samců, kteří by měli schopnost vůdčí post obsadit.

Tato loajalita jim umožňuje užívat výhod, ke kterým by se jinak nedostali a vrchní opičák se může udržet na trůnu i při výkyvech kondice.

Hierarchické výhody přecházejí i na rodiny loajálních samců, a to i dědičně. Navíc i ostatní samci utváří koalice a shlukují se okolo nižších vůdců. Když pak k výměně na špici dojde, nebo se k ní schyluje, původní smetánka se rychle snaží najít si místo a vetřít se novému vládci do přízně. A stejně jako v lidské společnosti, i v té opičí, to některé opice podporují, jiné to ignorují a některé tímto chováním opovrhují.

Jak se ale ukazuje na běhu času, tak tato strategie slaví jisté evoluční úspěchy. Však ano, jak důvěrně to známe z lidského počínání. No, a nakonec za to mohou opice.

Ale vraťme se do džungle. V široké rodině goriláka byla i mladá samička, v tom nejlepším věku. Měla štíhlý pas a ňadra dmoucí a proto také oplývala velkým sebevědomím. Navíc její myšlenky se kromě cibule, mladých goriláků, a zhlížení se v hladině, zaobíraly i novými oblastmi.

Džendrystickou vyvážeností, mítůismem, možností výběru sexuální orientace a též nepochopitelně neurvalým, šovinisticko buranským chováním goriláka.

Tak nějak plynul ve vádí čas, když gorilák zpozorněl a zachrchlal něco jako Grr chr chr ch. Celá tlupa zpozorněla a ustala v činnosti. Gorilák zachrchlal znovu, matky pochytaly ratolesti a celá tlupa chvatně odhopsala do pralesa. Tedy kromě oné mladé gorilky, která se nenechala vyrušovat. Dál se věnovala svým myšlenkám, pubertálnímu vzdoru a cibuli. Cibule byla zřejmě tou nejšťavnatější, kterou se jí kdy podařilo vyškubnout. Tedy alespoň podle zaujetí, které ji věnovala.

Mezitím gorilák pokontroloval ze svého posedu ústup rodinného klanu a když zjistil, že jistá krasavice jeho upozornění nebere dostatečně vážně, zaměřil na ni svůj zkoumavý pohled. Avšak objekt k jeho zájmu, upřenému pohledu, ani rudě se zbarvujícímu bělmu, nevěnoval žádnou pozornost. Proto gorilák ještě zachrchlal něco jako Hrrgrrhrr, se zkoumavým pohledem, zda se dostaví žádaná odezva.

No, nedočkal se.

Ještě chvilku gorilák tak nějak nasranoudiveně zíral, načež se vypružil, jedním skokem byl u samice a tlapou větší než její hlava ji vrazil takovou, že gorilka vysekla dvě salta mortale, jak cirkusová akrobatka.

Tuto argumentaci pochopila gorilka velmi rychle a pelášila do pralesa takovým fofrem, že její schopnosti chodit po hladině by jí mohl závidět i Kristus.

V tuto chvíli se její myšlenkové pochody začaly zaobírat poznáním, že v danou chvíli je cibule to poslední, co by ji mělo zajímat. A i když ji hlavou stále ještě problikávala myšlenka, že by to s jaguárem nějak skoulela, zatímco by ji táhl k nejbližšímu stromu zavěsit kamsi do rasochy, měla už pojem o tom, co ono Grr chr chr ch znamená. A navíc kdesi v hloubi lebeční dutiny se mezi neurony usadila zkušenost, že bez hlavy se cibule vychutnává jen velmi obtížně. Což by se po dopadu druhé výchovné mohlo lehce přihodit.

Ne že bych horoval pro to, aby ti silnější, starší a zkušenější, mlátili ty ostatní po hlavě.

Jen mne tak napadlo připomenout, že příroda má již miliony let vymyšlené osvědčené způsoby, jak ochránit ty na nižších stupních a jak se alespoň částečně nebezpečí přírodního výběru vyhnout. Rodinná struktura zkušeného vůdčího samce je jedna z nich, a nové, neotřelé, moderní ideje novátorů s ní sice mohou chvilkově úspěšně zápasit. Ovšem z dlouhodobého hlediska je to jen cesta rozvratu.

Zkušenost je nepřenosná a historická zkušenost neúčinná.

Někdy je tedy zaběhnutý zdravý systém lepší, než hodiny diskusí a vysvětlování.

Neměnná, zaběhnutá, věkem prověřená struktura by měla být nezpochybnitelnou jistotou. Tak jako je naprosto samozřejmou, nezpochybnitelnou jistotou, že matkou, rodičkou či kojnou může být jen žena. Tak, hlavou rodiny a jejím ochráncem je muž, vojákem je muž, soudcem je muž, policajtem je muž. A basta.

Každý má od přírody určenou funkci. Tím rozhodně nechci nikomu upírat rovnost před zákonem, nebo emancipační snahy. Pokud se ovšem týká biologických či mentálních rozdílností, v tomto smyslu rovnost nikdy nebyla, není a nebude.

V tom směru jsou přírodní zákony neúprosné. Co je platná záchrana planety, protěžování odlišností, pohlavní vyvažování, pokud nebudeme schopni zachránit normální svobodný svět a civilizaci ?

Chtělo by to jen, aby si goriláci uvědomili to, že jak bude svět vypadat a jakými pravidly se bude řídit, je také trochu na nich. Že některá pravidla a zákonitosti se mohou oprášit, že staří goriláci mají něco, co ostatní nemají. A že příroda si rovnováhu obnoví vždy, a pokud bychom ji trochu pomohli otočit kormidlo, nemuselo by to být tak bolestivé, jako když budeme pokračovat v nastoupené cestě.

Problém je trochu v tom, že těch moudrých, zkušených, spravedlivých, neúplatných, je vždy míň, nežli těch ostatních.

Přesto však stále více lidí přichází na to, že situace začíná být vážná.

Ale nebojme se. Jestliže se nenajde dost místních goriláků, kteří se budou chtít vrátit ke zvyklostem a tradicím, přírodní výběr si s tím poradí. Pokud jsme se s novým řádem smířili, pokud jsme již na návrat ke kořenům rezignovali, pokud jsme se již rozhodli nechat vládu věcí svých v rukou cizích.

Řešení přichází. Do Evropy už se tlačí kultura, která nás ke kořenům přírodních zvyklostí opět vrátí, a v případě, že se prosadí, bude to návrat dosti hluboký.

Pak mnozí z těch, kteří se snaží tisíciletý, prověřený model obejít, či svrhnout, uchopenou moc využívat jen jako nástroj vlastních, neukojitelných potřeb, budou nemile překvapeni.

 

 

Stanik, drsnej manik.

_____________________

_____________________

 

 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-15 16:45
Omlouváme se čtenářům za šoky z výpadku stránek.

Bylo to na straně providera.

Pro nás je to ostatně šok vždycky největší.

A jsme rádi, že se jej relativně rychle podařilo přeci odstranit. Adminovi velký dík.

JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-15 17:14
Spravedlnost loni vyplatila devíti poradcům celkem milion korun

ceska-justice.cz/.../...

Kdo je soudce Paul Springer

zena.aktualne.cz/.../r~i:article:2983

2005:
Reforma justice - nekonečně neúspěšný úkol?

zena.aktualne.cz/.../r~i:article:3051
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-15 17:15
Hlasování o výjimečném stavu: sociopatický vyděrač versus přizdisráč, rozhodl sbor bolševických hulibrků

dfens-cz.com/.../
0 # Karel 2021-02-15 21:33
Posílám pozdravy z prostoru před okresním soudem v České Lípě. Držíme pozice a lidé jsou solidární. Nosí jídlo, protože neví, že je hladovka odvozená od slova hlad. Nosí ale také pití. I policie. Teplý čaj. Dnes darovali i Indulonu proti mrazu. Lidi chodí, troubí a mají otázky. Drží palce a soucítí. Je to úplně jiná situace, před budovou soudu, než v ní. Narozdíl od policie, jsme pro soudní zaměstnance neviditelní. Tuhle nemoc jsem zaznamenal u soudních úředníků poprvé. Vždy je to dost opačně. Inu záleží na jaké je člověk straně. Díky TV nova máme opravdu velkou návštěvnost. Jedno, jak reportáž pojali. Děkujeme.

Článek o přírodě, gorilách s lidech mě hodně pobavil. Dnes se na geny a původ lidí opravdu zapomíná.

Moc pěkně napsaný
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 08:32
Kolik jsme už takových hladovek a protestů zažili... Naposledy v Hradci před soudem, Španěl a Bolívijec.

Pak mu někdo moudře poradil, že demonstrovat u nás se nenosí a že si jenom u soudu uškodí - tak to zase sbalili a šli domů.

Jakmile protest na ulici (a to bylo v létě) skončil, skončilo to i pro soud - a tím to bylo vyřízeno.

Jako vždy a všude.

Soudy se naučily protesty ignorovat, protože dobře ví, že to dlouho stejně nikdo nevydrží - a jakmile zmizí s očí, je i po problému - a jede se dál, jakoby se nechumelilo.

Kdyby ti lidi, co tam teď chodí nosit čaj, se radši zajímali, kdo je zastupuje v parlamentu (nedávno tam volili senátora - Voseckýho, člověk zadarmo drahej a naprosto k ničemu) a jaký má program pro justici, udělali by rozhodně líp - a nemuseli by pak nosit čaj před soud.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 08:48
By mě pobavil ... Pan Landa diskutuje s "akademiky"?? A kde je vzal ? A jaké má na mysli ?

Babišovi musí hodně týct do bot, když byl ochoten "se scházet" a cosi "řešit" s Landou...

Možná se těšil, že s sebou Landa přivede tu polonahou kurvu, co se tam vyznamenávala na Staromáku...

By toho vyřešili...
0 # Karel 2021-02-16 08:57
Je to tak, lidi jsou laxní a ani nevolí. Ale minimálně od nás se dozví, že volit mají a že je potřeba něco dělat. Každá energie je dobrá. To bychom už pak nemuseli dělat nic. A ještě se na ten kříž přibít. No a soudu to jedno není. To vnímáme silně.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 09:56
Takhle se bojuje s Covidem v civilizované zemi :

Skutecne cislo nove nakazenych osob je 0,0004% z testovanych osob!

Kdyz vlada uvadi denni prirustek nove nakazenych osob kolem 10.000, tak by to znamenalo, ze se v CR denne testuje 25 milionu osob! Tolik osob ani v CR nezije!!!
Z

Z půl milionu testů jen 211 nakažených, hlásí rakouské školy - Novinky.cz

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 12:15
Aktivní škrabalové už ho mají,
ale kritické vnitřnosti se někde vytratily .
No, ještě že neznáme, co PT Egypťani standartně večeřívají.

novinky.cz/.../...

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 12:19
Nebezpečné státní portály :

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 12:22
Možné úniky informací z vyšetřování ve Šlachtově knize prověřovali dva jeho letití kolegové

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 14:33
Bures zahlazuje stopy:

Nejdriv musel zmizet jeho syn, ted je na rade Vojtisek!
Kampak asi uklidi Blatnicka?
Az se ty testovaci podvody provali, to bude vec.
Z
Exministr Vojtěch se má stát velvyslancem ve Finsku | EuroZprávy.cz (eurozpravy.cz)
________________

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 14:35
Kdo chce řídit vše, neřídí nic :

babylonrevue.cz/vlada-a-hrad-zabednene-instituce/
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 16:54
Konec vlády jednoho estébáckého blba... Vypadá asi takhle :


Opousteji diktatora:

Důvodem odchodu je nespokojenost se stavem politiky či absence demokratické diskuse, jak v ANO, tak mimo něj.

Exministr Pilný odchází z ANO. Místo diskuse na mě uvalili karanténu, stěžuje si - Novinky.cz

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 18:44
Banda nabubřelých postbolševických buranů :

cz24.news/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-16 18:46
Hoďte na ty blázny síť :

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-17 08:34
V pečovatelském domě v Košicích začali 2 dny po zahájení očkování hromadně umírat senioři, kteří do té doby byli negativní a celou dobu byli v izolaci. Celými Košicemi se šíří zpráva, že zabíjela vakcína a vedení zařízení rozhodlo okamžitě očkování přerušit poté, co zemřelo již 36 klientů v pečovatelském centru. Slovenský Covid Automat falšuje statistiky a jednoho pozitivního člověka ve věku 65+ počítá jako 4 nakažené. Potvrzuje to oficiální dokument. Takhle se vyrábí pandemie na Slovensku v přímém přenosu, zatímco staří a často opuštění lidé v domovech důchodců umírají jako laboratorní myši jen pár dní po vakcinaci. Jen shoda náhod?

V Německu je ale situace mnohem dramatičtější. Zemí se totiž lavinovitě šíří zpráva, že britská mutace koronaviru vzniká po aplikaci vakcínou Pfizer-BioNTech. Celkem 14 seniorů z pečovatelského domu v Osnabrücku, kteří už několik měsíců jsou v izolaci a nikam necestují a nemají ani návštěvy, se nakazilo britskou mutací SARS-Cov-2 až poté, co obdrželi druhou dávku vakcíny Pfizer. Nákaza nepřišla od personálu, ten britský virus nemá. Senioři mají mírný průběh nemoci, ale lékaři nechápou a diví se, jak se mohl britský virus do izolovaného pečovatelského domu dostat. Hádejte, co se stane v ČR a na Slovensku, až se začne na jaře masivně očkovat? Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-17 12:48
Jaký president, taková ochranka...

novinky.cz/.../...

A takový stát...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-02-17 13:37
VODA už je vařena -
pochopitelně nejen na nadržující soudkyni :

Zhrzená žena poštvala svého syna proti otci. Dostala podmínku a pohádala se se soudkyní - Novinky.cz

+F+
___________________

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.