Cochemská praxe - a česká justice : Jako když dáte slepci břitvu

Když dva dělají totéž, vůbec to nemusí být totéž. Když dáte nůž šikovnému řemeslníkovi, vyřeže vám figurku. Když dáte nůž nemehlu, tak se jen pořeže a ještě ohrozí všechny ostatní. 

 

 Cochemská praxe znamená dohodu rodičů, a to dříve, než rodiče začnou rozeštvávat právníci, znalci a podobná sebranka, která je stejně hlavně zainteresována na tom, aby spor pokud možno nikdy nekončil a protahoval se co nejdále. 

Cochemská praxe, jako každá snaha o dohodu, dále předpokládá jistou právní i lidskou vyspělost rodičů, a to minimálně v tom směru, že jim není jedno, že jejich spory trpí společné dítě a že uzavřené dohody se respektují, a ne zahazují při východu z místnosti. 

Cochemská praxe je tedy určena rodičům, kteří před soudem ještě nestanuli a chtějí tomu společně předejít. Zvát na schůzky ohledně Cochemské praxe rodiče, kteří se už 6 let sveřepě soudí, přičemž soud je ničím nepřesvědčil, že by tak činit neměli, je nejen směšné a zbytečné, ale hlavně naprostým nepochopením podstaty věci. 

Pokud tohle někdo na soudě dělá a pokud to vedení soudu trpí, znamená to, že ani jeden z nich nemají kvalifikaci pro to, co právě dělají. A že by bylo (pro všechny) lepší, pokud by justici co nejdříve opustili, protože by aspoň přestali škodit ostatním. 

_____________

 

DOPIS SOUDU V ČESKÉ LÍPĚ  stran předvolání otce k "edukaci" stran Cochemské praxe. S tím, že by bylo dobře alespoň předem vědět, o čem mluvím, a pak teprve někoho někam zvát... 

_________

 

OS ČL

Pavlína Šlechtová, vyšší soudní úřednice

                                                                                                                                     K č.j. 20 P a Nc 62/2020 -

SDĚLENÍ ohledně předvolání k edukaci rodičů

Věc nezletilé A. K., nar.  2012, bytem u matky – ...........

 

Vážená paní soudní úřednice,

               K Vašemu předvolání rodičů (zde otce) k edukaci rodičů v režimu tzv. Cochemské praxe Vám sděluji následující :

               Byl to můj kolega, Luboš Patera, který s informacemi o Cochemské praxi přišel nejméně 10 let předtím, než o ní začala mluvit česká justice. Kdybyste ho byli poslouchali tehdy, tak jste mohli být  o dobrých 10 let dál a mít zkušenosti, jež by Vám v rozesílání takovýchto nesmyslů spolehlivě zabránily.  Bohužel, neposlouchali jste, jako ostatně nikdy, když vám vzdělanější cokoliv užitečného vysvětlují, díky tomu jste zaostali za ostatním světem dramatickým způsobem.

 A mám obavy, že neposloucháte ani ty, kteří o Cochemské praxi hovoří dnes, anebo vám nedokáží vysvětlit, co to vůbec je, protože to zjevně nevíte, jinak byste to předvolání vůbec nemohla poslat.

               Cochemská praxe je totiž určena rodičům, kteří si ČERSTVĚ  podali PRVNÍ návrh na úpravu poměrů k nezletilému dítěti, a ne rodičům, kteří se o ně už 6 let soudí. To je naprosto zásadní, základní věc - a jistě chápete, že k někomu, kdo evidentně neví, o čem mluví, a přitom si ještě k tomu předvolává rodiče, nemáme žádnou důvěru.

               Vaše předvolání je zcela jasným důkazem o tom, že Cochemskou praxi potřebujete vysvětlit a vzdělat se v ní především Vy sama, pak teprve můžete cokoliv vykládat ostatním.

               Máte jistě pravdu - viz přiložená informace - že spolupráci rodičů při výchově dítěte žádné soudní rozhodnutí nenahradí, co však tak asi probírat s rodiči, kteří jsou již 6 let do krajně nelítostného soudního řízení zapojeni a nemají k sobě ani minimální důvěru, či respekt, naopak, mají letité zkušenosti s mnohačetnými naschvály a zákeřnostmi a především pak s tím, že NIKDY ŽÁDNÁ UZAVŘENÁ DOHODA NEBYLA RESPEKTOVÁNA,  a to především ze strany matky dítěte, která má za to, že si může dělat, co chce, a soud ji v tom jenom celou dobu utvrzoval, včetně nenařízení ani jednoho výkonu rozhodnutí, ač jich ve spise leží už desítky.

               Vaše předvolání k edukaci rodičů považujeme za výsměch Cochemské praxi, jinde a jinak užitečné, za naprosté nepochopení toho, co ta v praxi znamená a jak má tato praxe vypadat a za jasný důkaz toho, že když dva dělají totéž, vůbec to nemusí být totéž, ba dokonce že i správná myšlenka, pokud se dostane do nesprávných rukou, je totéž, jako tanec slepce s mečem v ruce. Nebezpečná širokému okolí, včetně tanečníka samotného.

Více na Vaše předvolání reagovat nebudeme.

S pozdravem                                                                                                              Ing. Jiří Fiala

                                                                                                       zástupce otce, zmocněnec odborů SPRAVEDLNOST 

______________________

______________________

 

 

 

 

 

________________________

________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-24 13:32
Zásah vlády do výběru soudce ESLP hrozí mezinárodní ostudou, varuje ministerstvo

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-24 13:33
Kolem klíčové funkce soudce ESLP začala vysoká hra


ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-24 15:20
Vážený pane poslanče Zdechovský,

srdečně Vás zdravím z Česka.

Obracím se na Vás ve věci tzv. Matić Report. Žádám Vás, abyste zamítl tento dokument. Pod rouškou reprodukčního zdraví a práv žen, ohrožuje institut manželství, rodiny a právo dětí na mámu a tátu, jak jej v ČR chápeme.Tato oblast je zcela mimo pravomoc EU. Alarmující je třeba část dokumentu, vágní natolik, že se pod ni vejde téměř vše, co si člověk usmyslí:

"právo na plný respekt vůči své sexuální orientaci a genderové identitě; právo rozhodnout se, kdy a s kým bude sexuálně aktivní; právo na bezpečnou sexuální zkušenost, právo rozhodnout se, kdy a s kým vstoupí do manželství a zda a jak bude mít dítě či děti a jaký počet;"

Nesouhlasím s přijetím tzv. Matić Report a Vás jako zástupce nás občanů České republiky v Evropském parlamentu žádám, abyste hlasoval proti jeho přijetí.

S úctou a přáním všeho dobrého

Ing. Jiří Fiala
________________

Dobrý den, pane Fialo,

Děkuji Vám za zprávu i za Váš zájem o hlasování k rezoluci.

Samozřejmě jsem hlasoval proti zprávě a souhlasím s Vámi, že formulace jsou psané velice vágně. Rád bych na úvod i podotknul, že se jedná o dokument, jehož výsledkem je pouhé doporučení, nikoliv žádné závazné cíle. V rámci EU je zdravotní a vzdělávací politika zcela v gesci členských států, a proto zmiňovaná rezoluce jasně narušuje princip subsidiarity. Navrhovaná ustanovení do značné míry přesahují pravomoci EU. Pro mě jako pro křesťana je toto téma velmi citlivé.

S pozdravem

Tomas Zdechovsky

Member of the European Parliament, EPP
Vice-Chair of EMPL Committee

EPP CONT Coordinator

tomas.zdechovsky@ep.europa.eu

www.zdechovsky.eu
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-24 15:34
Snížit penze komunistům je důležité gesto

video.aktualne.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2021-06-25 07:40
Cochem přišel z Německa a tak je třeba ho brát. Je určen pro lidi, kteří žijí v právním státě, pro lidi zvyklé na dodržování pravidel. Dva Němci se při rozvodu nemusí mít rádi, ale vědí, že žádné využívání dítěte k osobním pomstám nebude možné, že práva obou rodičů stát bude chránit a vymáhat. Proto se v Německu dá pozvat oba ke stolu, nechat je vychladnout a dohodnout se. V naší východní džungli jsou naopak skoro všichni zvyklí vše ošidit, ohnout, získat nějakou výhodu, a při rozvodu využít dítě jako nástroj pomsty a obohacení. Ženy vědí, že se jim téměř nikdy nic nestane, naopak podobné deviantky je budou podporovat a povzbuzovat. A tak se Cochem stal jen dalším nástrojem planého řečnění, žvanění, předstírání činnosti a nikam nevede. Jedinou cestou ke změně jsou jasně formulované zákony, nulový prostor pro pocity a nálady soudců a vymahatelnost práva. Bez tohoto bude Cochem jen šaškárna.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-25 17:05
Přesně tak. U Cochemské praxe je nutno - a předem - zdůraznit, že je určena lidem se základním právním vědomím a respektem k němu, a ne kdejakému póvlu, který podepíše cokoliv, aby měl klid, už cestou ze dveří o tom neví, popřípadě začne tvrdit, že nevěděl, co podepisuje a že na něj byl vyvíjen nátlak, takže to nemá za závazné...

Když k tomu ještě přidám prostředí českých soudů, které je ještě horší než běžná úroveň společnosti, je tragedie hotová.

Cochemská praxe by u nás mohla fungovat jedině u horních 10-ti tisíc, ale ti se buďto nerozvádí, nebo se domluví i bez soudu.

Takže - zase jen holé plácnutí do vody, aby si někdo mohl udělat čárečku, že poslal předvolání - a někdo jiný na to čerpal dotace a vyplácel z nich provize...

Škoda každé koruny, do téhle pakáže investované.
__________
A co u nás platí ?? Jediné !! Přesně to, co odmítá justice dělat, ač je právě za to královsky placena : Jasně stanovit pravidla, a to hned na začátku, a tvrdě je vymáhat po všech stranách.
Jinak je to do měsíce chlív, bordel, cochcárna, co máme denně na očích, prakticky u všech soudů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-25 17:10
A je to tady ... Bývalý vojenský prokurátor tzv. demokratické justici plně vyhovuje... Nikoho lepšího justice nemá...


Pokud budou demokracii u nás představovat Benešová se Zemanem, tak zcela jistě :

Benešová navrhla na post nejvyššího státního zástupce Igora Stříže

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-25 17:16
Co se odposlouchávaní nedozvědí: Policie si suší odposlechy, které měla zlikvidovat

reflex.cz/.../...
_______________


No jistě !! Co kdyby se ještě mohly hodit, že ?
Aneb : Nikdo není tak úplně nevinný. Jen špatně vyšetřený...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-06-25 19:09
Cochem nám nic neříká.

Máme propační a mediační službu. Jdeme vlastní cestou. O.
____________
No, to teda jo.
Takovou, co by po ní nikdo jiný dobrovolně nešel.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.