Tempel a ÚS : Sabotáž povýšená na nejvyšší právo

Závratná rychlost... 13-ti měsíců... se kterou Ústavní soud - konečně - vyhověl zavazujícímu verdiktu Štrasburského soudu - a zrušil rozsudek doživotního trestu nad Robertem Tempelem. 

 

 

Od konce června loňského roku (2020) bylo zcela zřejmé, že Robert Tempel má být propuštěn, že v jeho kauze došlo k závažným procesním i věcným pochybením - a že má nejspíš pravdu, když říká, že se z jeho pohledu jedná o justiční vraždu, když ho odsoudili za skutek, který nespáchal, na doživotí. 

Naše sdružení včas upozorňovalo jak ministerstvo spravedlnosti (Domovnici), tak následně i presidenta republiky na to, že další věznění R. Tempela naprosto postrádá jakékoliv opodstatnění, ale už i právní podklad a že by ho měli - protože to mají v kompetenci - okamžitě propustit. Už proto, aby dále nenarůstaly škody z budoucího odškodnění, ale i zbytečného věznění. 

Připomeňme jen, že Domovnice nejprve otevřeně - a písemně - lhala, když nám v odpověď tvrdila, že o těchto věcech nerozhoduje, že byly předány kanceláři presidenta republiky - abychom pak následně učinili dotaz na tuto kancelář, a ta nás - rovněž následně - odkázala plně zpět na Domovnici, že o tom rozhoduje, a ne že ne (konečně, stačí si přečíst trestní řád, aby každému bylo jasné, jaké jsou kompetence ministra spravedlnosti v trestním řízení) a ať tedy rozhodne. 

Teprve poté, když Domovnice zjistila, že se nevykroutí, tak - konečně - přestala zapírat a mlžit - a rozhodla : Že Tempela nepropustí. 

Jistě humánní rozhodnutí, za situace, kdy sedí - a to na doživotí, tedy ne na pár měsíců - nevinný, který má za sebou už i vykonatelné rozhodnutí nadnárodního soudu !! 

Už tehdy jsme psali - a trváme na tom i nadále - že by všechny náklady, spojené s minimálně ročním, zjevně bezdůvodným vězněním R. Tempela, spolu s odškodným, měla nést právě ona. Osobně. 

Dnes se o ně může ještě podělit se soudci Ústavního soudu, kteří s ročním zpožděním konečně udělali to, co měli dávno udělat nejpozději před rokem, když už zcela selhali ve všem ostatním předtím. 

 

 Představte si to na sobě : Dvacet let sedíte za něco, co jste nespáchali, a když už to uzná dokonce i mezinárodní soud, tak Vás stejně nepustí, ač všichni dobře ví, že by Vás pustit měli a že to stejně budou muset udělat. 

Za téhle, právně zcela jasné situaci, protahují, mlží, oddalují. 

Třeba Tempel umře, třeba ho nebudeme muset odškodňovat... 

To je taková ubohost a malost, že se člověk nutně musí ptát : Kde všechny tyhle ubožáčky, služebníčky a lokajíčky ten stát pobral ? Kde se jich pořád tolik bere ? A na tak důležitých funkcích ?? 

Skoro to vypadá, že ÚS chtěl dát čas všem zúčastněným, tedy, aby bylo jasné, s výjimkou odsouzeného - a když píši zúčastněným, myslím tím především zúčastněné soudce - aby si prošli spis, vytahali a zahodili z něj všechny proti nim svědčící dokumenty - a teprve pak že bude možné v klidu pustit Tempela z basy. 

Sice víme, co je většina soudců za lemply, ale i tak : Že by jim to trvalo celý rok ?? 

Byli jsme s odsouzeným ve zprostředkovaném spojení, tak dobře víme, jak to na něj působilo. Zcela devastujícím způsobem. Aby taky ne !! Vyčerpal všechny právní možnosti, po právní stránce uspěl, dosáhl svého - a stejně se nic nezměnilo !! 

Dokážete si představit větší zoufalství a zvůli ?? 

To, co předvedla česká justice - potažmo přímo zodpovědný Ústavní soud - byla otevřená, rok trvající sabotáž jejich základních povinností. 

To oni by teď měli být správně souzeni, ne Tempel.

Ten už si užil do konce života až až. 

A tak to tu máme : Obrázek České republiky navenek. 

Ústavní soud, nejvyšší záruka ústavnosti a pořádku, rok mlží a zdržuje, aby se stačily zamést stopy soudců, kteří se na případu podíleli... 

A k tomu si objedná placenou klaku polodementních novinářů (pro ilustraci, stačí připomenout, viz třeba články v Blesku o mém soudním řízení ve věci Sloupu) k tomu, aby dále ostouzeli jednak nevinně odsouzeného - a - potažmo - i mezinárodní soud, co to tam asi sedí za debily, když můžou takového grázla nařídit pustit ven. 

A pivní občánek, lemtající pivo, typická celoživotní nula, léčící si komplexy ze své nulity právě utrpením cizích nevinných (jen ať je osolí !!!), bohužel ale s volebním právem - řekněme rovnou : Takový typický volič ANO - si dál jen spokojeně pomlaskává : Jaká je to v ČR pohodička, že ho prozíraví soudci chtěli ochránit před darebákem Tempelem dokonce i proti zvůli mezinárodního soudu... 

 

Takhle vypadá Česká republika navenek, takhle se tváří, takhle ji chápou v cizině. 

Jako bandu pivních pobudů, právních i lidských asociálů a poklonkujících zbabělců. 

Pravda, vyjma těch, co čtou naše stránky.

Těch ale v evropském parlamentu, ani u ESLP asi příliš nebude. Bohužel pro ČR, protože ty jediné zjevně zlepšují nevábnou vizitku české veřejnosti v zahraničí. Zatím. 

 

 

_____________________

_____________________

 

 

ÚS nařídil znovu otevřít Tempelovu kauzu (ceskenoviny.cz)

 

_____________________

_____________________

 

Vývoj případu Roberta Tempela na našich stránkách : 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

_____________________

_____________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 14:28
Vězni se mohou bránit žalobami proti pokutám jako kázeňským trestům, rozhodl Ústavní soud

ct24.ceskatelevize.cz/.../...


Gubernátoři ve službách státu

nechapavyadvokat.cz/gubernatori-ve-sluzbach-statu/


Nestranný a nezávislý soudce jako epiteton ornans

nechapavyadvokat.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 14:28
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 14:29
Rovnost zbraní mezi obhájci a státními zástupci při průchodu rámem

nechapavyadvokat.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 17:50
Plagiátorka a žena kadeřníka - víc z ANO nezbylo :

forum24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 17:51
Všem na vědomost se dává,
že do sněmovny se chce dostat kdejaká kráva. J.K.


Jermanová se pokusí vrátit do Sněmovny, kandiduje i exministryně Malá - Novinky.cz
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 17:56
Vyhráli ve Štrasburku, přesto se k dětem nedostanou !

Pamatuješ na ten článek ? Tohle je ten samý případ! Stěžoval sis, tak ti to teď vomažeme vo hubu. My jsme tady páni, a nějaký Štrasburk nám do naší justice nebude kecat !!! O.
____________

Aby ne. Mně to navíc vomazávali vo hubu několikrát v kriminále. Na svobodě už jim to bylo málo. Štrasburkem nezačalo normální dětství mých dětí, ale otevřené pronásledování třídního nepřítele, který si dovolil z nich na mezinárodní scéně udělat voly a ještě se tím drze chlubit.

Už tehdy jsem říkal : Štrasburk, ač nejvyšší, je jediný soud, který nemá žádnou výkonnou moc. Kdyby měl každý stát na výkon rozsudku měsíc, a poté tam vpadla francouzská cizinecká legie a sjednala pořádek sama, tak to by bylo jinačí kafe.
A tak bych si to taky představoval. Tehdy, i dnes.
Bys viděl, jak by je ten výsměšnej úšklebek rychle přešel.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 17:58
Polští postkomunisté z justice našli zastání :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 18:00
Chcete si někdo koupit nádraží ??

Říkám rovnou, že kdybych na ně měl, tak jdu hned do toho :
______________

Na nádraží Vyšehrad v Praze je exekuce, důvodem je opakované neumožnění kontrol

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 18:03
Pohádka o právním státu :

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 18:04
Utajujte informace, radil nemocnicím :

denikn.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-29 19:48
Soud ve Štrasburku snad předpokládá že jeho partneři jsou natolik slušní, že budou jeho rozhodnutí respektovat. O.
__________

Asi jako bych předpokládal, že odsouzený vrah je natolik seriozní, že dobrovolně nastoupí na zbytek života do Valdic a ani nebude žádat o vycházky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-30 16:57
Práce policistů, kteří hlídají prezidenta, není jen tak.
Navíc je mizerně placená a tak si občas přivydělávají krádežemi a prodejem služebních nábojů apod. J.K.

Práce policistů, kteří hlídají prezidenta, není jen tak | Události247.cz (udalosti247.cz)
________________

udalosti247.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-07-31 09:22
Co peklo schvátí, jen tak nenavrátí...

Robert Tempel prožívá ve věznici Bělušice poslední hodiny, věříc, že každou chvíli ho musejí propustit.

Aby to nebylo jen tak, Vězeňská služba přišla s tím, že ho znovu zatknou, protože má neodsezenou starou podmínku někdy z r. 2004.
To jen abyste věděli - a měli představu - kudy se berou úvahy těchto deprivantů.

Jednak má Tempel odsezeno celá desetiletí, na která teď není rozsudek - a nejspíš ani nikdy nebude. Za téhle situace uvažovat o dalším věznění, je naprostá úchylnost, ba zrůdnost.

A dále : I na nastoupení trestu je určitá lhůta, a jestliže měl být nastoupen v r. 2004, je dávno nástup promlčen a nelze ho vymáhat. Krom toho, promlčen je proto, že byl Tempel nezákonně vězněn a v nástupu tohoto trestu mu tak bránila samotná Vězeňská služba, resp. Česká republika.

A, všimněte si, zatímco na Kájínka čekala před věznicí Rýnovice skoro všechna média už týden dopředu, ač na jeho případu, krom presidentské milosti, nebylo nic moc zajímavého - tak na Tempela kupodivu nečeká nikdo, ač právě tenhle případ je naprostým unikátem, a to nejen pro ČR, ale i pro celou Evropu. Neboť zrušit doživotní rozsudek a konstatovat, že při jeho vydání došlo k zásadním pochybením - to tady ještě nebylo. A dlouho zase nebude.

Přesto, desítky státních zástupců teď nedělají nic jiného než přemýšlí, jak Roberta před věznicí znovu zatknout a dát ho aspoň do vazby...

Koupená mainstreamová klaka přešla k obvyklé taktice u všech zásadních průserů mocných, jež už nelze zpochybnit : Mlčet a zatajovat.

A zásobovat plebs jinými zprávami, aby měl o čem přemýšlet - třeba o zvýšení důchodů...
0 # Tomáš Jadlovský 2021-07-31 14:12
Aktuálně k případu.
www.youtube.com/watch?v=61V8rGg6ayo
_____________

No, pravdou je bezesporu to, že je to v současnosti největší právní průšvih ČR. Tedy, největší doložený a dotažený do konce. Jinak takových průšvihů má ČR celou řadu, McCraee v první řadě.
Je bezesporu zajímavé, že všechny tyhle tři hlavní známé kauzy - Nečesaný, Tempel a McCrae - mají společného jmenovatele - soudce Lněničku, z VS v Praze.

Řekl bych, že ve funkčním právním státě by Lněnička dávno seděl na místě těchto tří, když byli nebo ještě jsou za mřížemi těch nejhorších věznic.

Podle zdůvodnění posledního nálezu ÚS to tento soud pěkně omlátil Lněničkovi o hlavu, jenže ten má zjevně hroší kůži a v kauze Nečesaný jasně předvedl, že s ním jen tak něco nehne.
Zatímco NS "předvedl", jak "trestá" neposlušné soudce - Výtkou... Asi pro pobavení potrestaného, i veřejnosti. Všude jinde by dávno stál před soudem za zneuživání pravomoci, vědomě křivé rozsudky a manipulování důkazního řízení.

Ohradil bych se zcela jistě vůči dvěma věcem :

1) Robert Tempel není vězeň svědomí. To v žádném případě. To jenom Žirovnický neví, co to znamená.
Je to zcela jistě oběť justičního šlendriánu, zvůle povýšené na rozsudek, oběť nepostižitelnosti a neodvolatelnosti soudců a jejich pocitů nadřazenosti a nulové zodpovědnosti i za ta nejhorší zvěrstva. Ale ne vězeň svědomí.

2) Rozhodně nelze přehlédnout zoufalou snahu Žirovnického si stůj co stůj na tomto případě přihřát svou polívčičku a maximálně se zviditelnit, přičemž jeho vyčůrané "angažovanosti" má plné zuby i Tempel sám a rozhodně se od ní distancuje.
0 # Allan 2021-08-01 07:54
www.usoud.cz/.../Pl._US_110_20_an_na_web.pdf


Trafika líná Ústavní soud musel korigovat svůj původní zmetkovitý rozsudek, tedy dřívější arogantní odmítnutí Templových ústavních stížností.

Ústavní soud konstatuje, že Vrchní soud v Praze napadeným usnesením výrazným způsobem popřel nejen základní zásady trestního procesu týkající se zejména důkazního břemene, ale též prolomil zákonná omezení postupu odvolacího soudu. Vrchní soud v neveřejném zasedání sám hodnotil soudem prvního stupně provedené a hodnocené důkazy, ačkoli takový postup zapovídá § 263 odst. 7 trestního řádu. Krajskému soudu důrazně naznačil, že nevina stěžovatele z provedených důkazů nevyplývá, byť .....
0 # Allan 2021-08-01 10:04
Zmetkovité rozsudky známé firmy arogantního Lněničky. Ani teď ve svém vyjádření na dotaz ústavního soudu nulová sebereflexe, nepřiznání chyby.

Bohužel jsou i dnes nepoučitelní účastníci a také jejich obhájci, kteří si neprovádějí vlastní záznam jednání.

Krajskému soudu v Praze stěžovatel vytkl, že odmítl pořídit zvukový záznam z hlavních
líčení, což se ve výsledku odrazilo zejména na dezinterpretaci svědeckých výpovědí.
Odsuzující rozsudek tohoto soudu dle stěžovatele postrádá hodnocení provedených
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-01 10:14
Konec investorů v Čechách. Žádná Country for the future, ale nevyzpytatelný stát, co nedrží slovo

hlidacipes.org/.../
______________
Kam se tak asi může dostat země, vedená estébákem ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-01 10:18
Rozhazování ve velkém - to je Vězeňská služba :

www.basmani.cz/
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-01 10:21
ČD o sobě daly - zase jednou - vědět. J.K.

Příčinou kolize lokomotivy s vlakem na Prostějovsku byla nedovolená jízda - Novinky.cz
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-01 16:26
Obchodování s Koudelkou :

Babiš se rozhodl zbavit šéfa BIS Koudelky. Na oplátku očekává Zemanovu podporu – Forum24

Podržte Koudelku v čele BIS, žádají politici. Vadí jim schůzka Zeman-Babiš - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
_____________

www.forum24.cz/.../

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-05 16:18
Tempel byl zproštěn viny z dvojnásobné vraždy: Na svobodu se ale nedostane

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-05 16:19
Soud zrušil Tempelovi doživotí, má si ale odpykat starší trest

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-06 16:59
Sokolovský soud odmítl Tempelovu žádost o propuštění z vězení. Bude se bránit ústavní stížností

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-07 12:07
Zamyšlení nad případem pana Roberta Tempela

voxpopuli.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-21 13:54
Omluva i mimosoudní vyrovnání. Osvobozený vězeň Tempel vyjednává na ministerstvu výši odškodného

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-02-02 17:27
Soud 1.2. 2024 :


novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.