Debakl opozice poprvé obrazem v průzkumech

"Státy se udržují myšlenkami, z nichž se zrodily..."

Babiš se udržuje marasmem (a planými nadějemi), jež ho kdysi vynesly nahoru... 

 Podle posledních předvolebních průzkumů by (prý) volby (znovu) vyhrálo Babišovo salámovo-koblihové hnutí, neboť voliči se začali odklánět od opozice - a vrátili se ke "staré, dobré koblize". 

Je to zoufalství v praxi, přehled totálního politického marasmu a absolutního selhání elit v této zemi, pokud se v ní vůbec nějaké kdy stačily vytvořit, neboť zbohatlé grázly a mafiány všeho druhu lze sotva asi za elity považovat a již s přechodem hranic směrem na západ se rychle mění z obdivovaných vzorů v čistě kriminální živly, s nimiž by nepovečeřel ani běžný účetní, natož aby si to pokládal za čest. 

Babiš tak těží ze setrvačnosti, pohodlnosti a zejména prodejnosti lidské spodiny, jež, pokud se ji komu podaří podchytit, může dotyčného přivést až k volebnímu vítězství, zejména pokud se spojí ještě s dalšími faktory, jako je zejména zoufalá slabost protivníka, kterému chybí prakticky vše, k úspěchu nutné : Osobnosti, i přitažlivé, zásadní programy. A především pak opravdovost a poctivost. A to jak ve vyjadřování, tak zvláště v úmyslech. 

Současná parlamentní antibabišovská opozice postavila svůj program prakticky jen na negaci Babiše. Říkají : Nevolte Babiše, Babiš je čiré zlo, volte nás. Ale - proč, to už zapomínají sdělit. 

Mezi řádky z toho lze vyvodit jen následující odpověď : Volte nás proto, že chceme vládnout, stejně jako Babiš, jen jsme neuměli póvl dostatečně zmanipulovat a koupit si ho, jako to uměl on. 

To opravdu nikoho neosloví, ani nenadchne. 

Mrtví po pandémii přestali být tématem, Babišovo zoufalé selhání v této kapitole - ale i v mnoha dalších, stačí se podívat na dopravu, státní finance, inflační indexy - bylo - póvlem - velkoryse zapomenuto, a ten se vrátil ke svým "starým dobrým jistotám". 

Babiš, podle toho, co předvedl doposud, není žádný úspěšný podnikatel, jak si ho jeho volební nanynky  vysnily, ale neonormalizátor.

Jeho období náramně připomíná období éry Husákovy, a to jak praktikami, tak totálním morálním úpadkem, tak ale i typem lidí, kteří z tohoto režimu profitují : Okrajoví outsideři, kteří najednou přišli k moci, penězům a vlivu, o kterých by se jim za standardních okolností ve vyspělých zemích mohlo jen zdát. 

Oproti Husákovi má sice Babiš stále co dotahovat, vždyť ten přece sbíral 99,9% hlasů voličů, ale zase je pravda, že dnes tak drtivou většinu ani nepotřebuje, byla by podezřele nápadnou. 

Postavit celý svůj program na negaci jednoho gaunera, je ubohost, malost a zapšklost. Není proto žádného divu, že se voliči od současné opozice, tedy té parlamentní, odvracejí. 

 Divem je, že tuhle opozici vedou lidé, kterým tohle asi nedochází nebo dojít nechce, kteří zůstali stejně špatnými jako v situaci, jež umožnila Babišovi nástup a myslí si, že - nějakým mávnutím kouzelného proutku - jsou najednou pro voliče znovu dobří dost. 

Výsledkem je, že kvalifikovaný volič, jenž hledá jak stabilní a průkaznou politickou orientaci, tak i spolehlivost a osobnosti, jež ji mohou zaručit, nemá následně koho volit - čehož si průzkumy všímají rovněž. 

Troufám si říct, že k těmto voličům, kteří volit chtějí  - a nemají koho - patřím, a to již tradičně, i já. 

V zemi, kde faktická pravice vymizela, byla vyhubena či vyemigrována - a je suplována levicovými paky všeho druhu, která ve skutečnosti vůbec netuší, co to pravicová politika je - viz zoufalec Czernin, který slibuje voličům, že udělá vše pro to, aby zabránil nástupu populistů, načež veřejně předvede, že sám je populistou nejryzejším - viz jeho hlasování pro náhradní výživné, tento typicky levicový nesmysl, mající za cíl jedině další rozbíjení tradiční rodiny a skrytý útok na heterosexuálního muže, tento zvláště ohrožený živočišný druh, zasluhující zvláštní ochrany, a to především pravicových stran, či těch, co se za ně alespoň oficiálně vydávají - tedy v takovéto zemi je pro kvalifikované voliče opravdu těžké odevzdat s čistým svědomím svůj hlas. 

Nemohu než doporučit, o čem jsem již jednou psal  : ODEVZDÁVEJTE BÍLÉ HLASY !!  K volbám choďte, je to důležité, ale stejně důležité je znát i počet voličů, kteří si z tohoto zkorumpovaného, levicovo populistického menu nemohli nijak vybrat. 

Teprve pokud bude těchto hlasů zajímavé procento, může to někoho donutit k zamyšlení, jak a čím tyto hlasy získat na svou stranu - a že to asi nebude ani za koblihu, ani za šlechtický titul nebo proklamované příbuzenství s Karlem IV.  (Zde - viz Jan Neruda, ten to věděl dobře : "Jeť sláva otcův krásný šperk pro syny, však kdo chceš ctěn být, dobuď cti si sám !!)

Jedině takové zamyšlení pak může v dlouhodobějším výhledu vést ke změně a proměně politické scény a representace, na kterou dnes sedí velmi výjimečně trefně následující česká přísloví : 

Jeden za osmnáct, druhý za dvacet bez dvou...

A : 

Škoda každé rány, která padne vedle... 

___________________

___________________

 

 

 Piráti se propadli i v unikátním volebním modelu. Jak se teď rýsují volby? - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

________________________

________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2021-08-21 05:50
I já vybírám těžko, ale jdu vylučovací metodou. Napsal jsem předvolební anketu na 3 témata - reforma opatrovnické justice, diskriminace otců v důchodové reformě a přijetí Istanbulské úmluvy - a poslal ji do všech stran. Je to smutné. Část ani po urgencích neodpoví vůbec. Část se k současnému marasmu hrdě hlásí. Střídavku po rozvodu zaměňují za rodičovskou po porodu. Část ve snaze neurazit napíše nicneříkající fráze typu hledáme zájem dítěte nebo ještě na to nemáme názor. Jednooký mezi slepými je SPD. Reformu justice chtějí, jsou proti Istanbulu, ale kolem střídavky našlapují jako kolem minového pole. Takže letos to opět bez velkého nadšení hodím SPD, pořád lepší než levice nebo levice tvářící se jako pravice.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-21 11:22
SPD bych hlas nedal, protože nemají žádné seriozní lidi. Nic nevyřešili, nechali si udělat nějakou analýzu ohledně opatrovnické justice, ta byla přesná a dobrá, ani nevím, kdo ji zpracoval - a k čemu jim byla, když z toho nic nedokázali použít ?
Okamura je evidentní podvodník a zloděj, už jenom proto bych tuto stranu nikdy nevolil.
Takže jediné, co jim lze přičíst, je pár užitečných seminářů v parlamentu, kde se aspoň probraly vcelku otevřeně některé problémy, které se nikde jinde neprobíraly - a kde se taky mohlo pár zajímavých lidí užitečně setkat.
A to je všechno.
Na to, kolik mají poslanců a jak dlouho už tam jsou, je to žalostně málo.

A to, že nemají žádné seriozní lidi, dvojnásobně platí pro Volný blok nebo jiné neparlamentní strany, kam zjevně naivní voliči marně upírají svou pozornost.
Budou zklamáni úplně stejně jako u všech ostatních.

Pokud jde o střídavku, tak ta opravdu není všelékem, ba ani zárukou proti rozvoji SZR, jak jsem se opakovaně přesvědčil.

Znám případy, kde je vskutku ke škodě, ač na ní soudy trvají.

Je pravdou, že každý případ je individuální a chce samostatné řešení - a je taky pravdou, že přirozený cit pro právo a spravedlnost je - zejména v této oblastí - tím nejvyšším možným dosažitelným vzděláním, o kterém se naprosté většině soudců může jen zdát.

O katedrách na právnické fakultě ani nemluvě.

Prostě vypouští do světa soudce, kteří o opatrovnictví nic neví a neumí to - a většinou ani neví, kde se to mají naučit.

Asi jakoby stavební fakulta vypouštěla inženýry, co neumí spočítat nosnost mostního oblouku a neznají, co je pevnost v tahu a tlaku u jednotlivých stavebních materiálů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-21 14:27
Male politicke strany:

Cim vic malych politickych stran se dostane do parlamentu, tim vetsi je sance, ze se nejaka z nich bude vazne zabyvat tematy - reforma justice, stridavka po rozvodu,...!
Od tech velkych stran se toho obcani za 30 let nedockali, a tak se neda od nich nic dobreho ocekavat ani po techto volbach.
Z
____________

S tou druhou půlkou naprosto souhlasím.

S tou první ne, protože pokud se chtějí dostat do parlamentu, měli by jasně vyložit karty na stůl především před volbami. A ne že chce jenom dalších pár zoufalců do politiky, a neví, jak.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-21 20:57
Polský pohled na Karla Kryla - k výročí 21. srpna vřele doporučuji...

www.ceskatelevize.cz/.../21456227012
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 19:17
Jirko,
děkuju Ti, že jsi Karla zakonzervoval - nezapomenu.

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 10:23
Tendence některých starostů k asociálnímu samoděržaví je stará a nebezpečná

a2larm.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 14:00
Zmrzlinář slavil výročí okupace ČSSR vojsky Varšavské smlouvy. J.K.

V Přerově připomněli Babišovi Čapí hnízdo, ve Zlíně zase syna. Tím se ale voličům nepochlubí – Forum24
______________

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 19:20
Jako za komunistů! Důvěřuj, ale soudruha prověřuj !

blesk.cz/.../...
____________

Tak u Zemana, a zvláště jeho poradců, je opravdu co prověřovat... Vůbec se nedivím, že je odposlouchávají, já bych to na místě BISky dělal taky. Vždyť je to Kremlu pravá ruka, všichni tam mají kšefty, lítají tam jak za mámou na víkendy.

Tohle je opravdu unikátní situace - a to nejen v Evropě, ale i v naší historii - aby vládci země byli současně agenty cizí, zjevně nepřátelské mocnosti...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 19:44
Babiš v Přerově :

www.vladimirhucin.cz/?q=node/1244

Nedivím se ani trochu. Pro veřejnost: Může být dobré tyto oslavovatele Bureše identifikovat a pořizovat jejich seznamy. Mohou se v budoucnu dobře hodit.

Freeeurope
_______________

Minimálně jako seznam podsvětí a budoucích klientů justice.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 19:47
ANO, ožrala bude volit. J.K.

Zeman řekl, jak to má s alkoholem. Abstinentovi Bartošovi posílá radu a koho bude volit? | Blesk.cz

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 19:55
U Varšavy zastavili Poláci Leninův vývoz bolševické revoluce na Západ...

dorzeczy.pl/.../...

Na plakátu : Polský lid (prý) si přeje sovětské Polsko...

Nepřál.
_____________

Mimochodem, kdyby ta bitva u Varšavy dopadla tehdy obráceně, byli bychom logicky další na řadě... Už tehdy.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-22 20:15
Ostuda ČR se jmenuje Jourová...

parlamentnilisty.cz/.../...


Jourová ....a jak se do lesa (či do Polska) volá, tak se z lesa (či z Polska) ozývá


dorzeczy.pl/.../...

Včera přinesl polský portál www.dorzeczy.pl článek s titulkem "Kriminální minulost Věry Jourové?"...Věra Jourová, či další příklad eurokrata, jenž nám po rozsudku a odsezení vazby udílí lekce i "právním stavu".
Risknout lze i tvrzením, že nás poučuje jako s bičíkem v ruce, neboť jako místopředsedkyně Evropské Komise podporuje vůči Polsku silová řešení. Tato český "žena za pultem" (parafráze na dávný český TV seriál, známý i v Polsku - pozn.) snad sáhne po nástrojích, o jakých se nesnilo ani prof. Krasnodębskému a R.Legutkowi (známé osobnosti z politického života v Polsku pozn.)...Dál je pojednání jen na předplatné.
...Není to poprvé, kdy třeba bylo napsat v Polsku pravdu. O Babišovi a jeho stbácké minulosti se před pár týdny sice decentně, nicméně fakticky, zmínil dokument vysílaný v polské veřejnoprávní televizi TVP pod názvem "Czeska mitologia". To, že to je on, kdo si zřídil z titulu své moci justici, která v době ještě před vysláním Jourové do orgánu EU vyřkla po tehdejším velkém mediálním haló efektu o její vyšetřovací vazbě rozsudek neviny, nakonec pozornějším polským pozorovatelům dochází...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 13:46
Jak prý jí to sluší ... ? Sluší ! Ale připadlo mi, že si maminka vyšla do společnosti s nezbedným synáčkem, kterého drží zkrátka na uzdě...

www.super.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:47
Nic v Afghánistánu neexistovalo... Kam teda šly ty miliardy ??
____________

Všechno byl jen podvod. Nic jako afghánská vláda nebo armáda neexistovalo, popisuje americký voják

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:48
Etická komise to vyřeší.
Podvodník, zločinec zůstane v bezpečí.
J.K.

Arenbergerův byznys prověřuje etická komise univerzity - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:50
Miloš Zeman ve službách Kremlu

hlidacipes.org/.../

Proč se Miloš Zeman bojí BIS. Čas se mu krátí a jeho lidé potřebují klid na práci

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:51
Tupá policie pátrala po medvědovi. J.K.

Zbraslav, Břežany: Policie hledá medvěda na silnici | Blesk.cz

Policie odvolala pátrání po medvědovi u Prahy - Novinky.cz
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:52
Na co jsou ministerské organizace :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:52
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-23 20:53
Pak ta jejich práce má vypadat a být dle zákonů a slušného chování a ty jejich platy odpovídat jejich výkonu ... běžný občan v soukromém by za drogu letěl už od brány pokud vůbec má to štěstí že nějakou práci má za pár šišní a nemá čas ani peníze fetovat ... smetánka za statisíce plné kanceláře nepotřebného fetujícícho odpadu .. však voni to lidi zaplatěj z daní ....
"Kratochvílová měla tehdy u sebe několik gramů pervitinu. „Jsem jeho příležitostný uživatel. Beru ho na povzbuzení, protože pak udělám spousty práce,“ prohlásila před soudem obžalovaná žena, která zastává post referentky majetkové sekce Zařízení služeb pro ministerstvo vnitra."

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 10:58
Ukazuje se, že nejen na soudce, ale i na diplomaty jsou vstupní požadavky a testy zcela nedostatečné :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 16:15
Upřesnění nehody Hybáškové. J.K.

Opilá řidička nabourala v Praze několik aut. Ve voze byla bývalá europoslankyně Hybášková - Novinky.cz
_________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 16:12
ombudsman Křeček bojuje za práva advokátů ( o ta má velké starosti) :
__________

Nová živnost podle ombudsmana legalizuje protiprávní poskytování právních služeb

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 16:16
Obchvat Jaroměře nebude, soudce si vyvlastňovat nenechají :

zdopravy.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 16:21
Akcie čapího hnízda nikdy nedostal :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 21:33
Zbavení soudce taláru v Třebíči :

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-24 21:33
Kyanidy do Bečvy nevytekly z Rožnova, dokazuje hydrochemik. Soudní znalec tvrdí opak

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-25 12:48
Jeden respirátor za 777 Kč. Proč policie odložila případ předražených nákupů ministerstva a co bude dál?

www.forum24.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.