Uniknuvší průzkum

I když o věrohodnosti průzkumů veřejného mínění můžeme mít svoje důvodné pochybnosti - obvykle poklonkují tomu, kdo si je zadal a zaplatil, přesně podle zásady "koho chleba jíš, toho píseň zpívej" - přesto, nebo právě proto, se můžeme podivovat nad skutečnostmi, nově zveřejněnými stran státního zastupitelství. 

 

NSZ, tedy nejvyššímu státnímu zastupitelství, prý věří méně než polovina Čechů. 

Z mého pohledu je spíše podivné to, že mu věří ještě vůbec někdo - ale i tak : Je to přeci jen značný posun od tradičně zveřejňovaných - a donedávna jedině možných - výsledků o tom, jak se česká justice těší nehasnoucí a nepomíjející důvěře národa, podobně jako policie. 

Pokud ty průzkumy nebyly rovnou zfalšované, pak se patrně dělaly výhradně mezi soudci či pracovníky justice - anebo mezi těmi, kdo znají justici a její práci výhradně z komerčních médií, prolhaných tak, jak je právě justičním funkcionářům třeba, aby se zalíbila - a byly jim přednostně dohozeny další zajímavé kauzy, jež - v konečném důsledku - budou sloužit zase jen a právě k další popularizaci práce justice a k budování pomníků její nedotknutelnosti a neotřesitelné neomylnosti. 

O to horší šoky pak pravidelně prožívali lidé, těmito fabulacemi zpracovaní, poté, co se s justicí seznámili na vlastní kůži, obvykle - samozřejmě - nedobrovolně. Právě s těmi přichází pak naše sdružení do styku především. 

Současně jsou podobné výsledky průzkumu přesvědčivým důkazem o vlivu médií na veřejné mínění, které ne že ovlivňují, ale přímo tvoří. 

Současně by se chtělo zeptat : Čímpak to, že najednou takový propad ? 

Zajímavý by byl už výsledek průzkumu o tom, co respondenti vůbec o NSZ sami vědí - tedy jak znají rozsah jeho působností či výsledky a úspěšnost jeho činnosti. 

Na druhé straně, lze průměrnému respondentu přičíst rozhodně k dobru, že jen tak nepomíjí zprávy o tom, že proti Babišovi a jeho střetu zájmů hlasuje naprostá většina evropských poslanců, že žádají zastavit výplatu dotací do země, kde státní justice není po mnoho let schopna jakkoliv vyšetřit dotační podvody premiéra, natož pak únos jeho syna, když se potřeboval zbavit nepohodlného svědka či jeho snahy o zbavení syna svéprávnosti a prohlášení za duševně chorého, aby jeho svědectví nemohl být přikládán význam. 

Současně, Babiš starší asi pominul onen protimluv, že akcie za desítky milionů podle vlastního prohlášení svěřuje duševně choré osobě nebo je na ni převádí. 

Ale, zpátky k důvěře v NSZ. 

Kdo by mohl přehlížet, že jen díky letité absolutní nečinnosti, resp. činnosti přesně opačné, než pro jakou bylo NSZ stvořeno, tedy usilovnému zahlazování stop a umetání cestičky ze strany celé soustavy státního zastupitelství vděčí premiér za to, že dosud nenosí modrošedý vězeňský úbor a nelehtá denně koštětem vězeňský dvůr. 

Jestli Babišovi můžeme být za něco opravdu vděčni, tak právě za tohle : Že Evropě jasně a veřejně demonstroval, jak vypadá v ČR justice a k čemu slouží. Že s ochranou zákonů a rovností občanů má společné výhradně jen proklamace politiků, nikoliv však vlastní všední praxi. 

Konečně, kdo je poznal blíž, dobře ví, že to zdaleka nemusí být jen taková velká ryba jako premiér. Zkuste podat trestní oznámení, byť jakkoliv důvodné a pečlivě podložené, na soudce, státního zástupce, nebo i jen na policajta - a podívejte se pak na výsledek. 

Pokud jím nebude, že  v base skončil především oznamovatel, může mluvit ještě o štěstí. 

Jsme velice rádi, že konečně nejen veřejnost v zahraničí, ale ani už většina tohoto národa nepochybuje o tom, že namísto státní justice tu máme osobní ochranku, státem ovšem velmi dobře placenou, sloužící k ochraně mocných - a pak - sebe sama. A, de facto, jen velmi  výjimečně k něčemu jinému. 

A až na posledním místě k ochraně občana a jeho zákonných práv. 

Jistě, server Česká justice není zrovna hlavní mainstream, jeho čtenáře asi nelze počítat na statisíce, jako u velkých médií, tedy ČT, ČRo nebo soukromých TV stanic - ale i tak : Je to první slibná vlaštovka. 

A jestli k téhle nemalé změně přispěly sebeméně i tyto stránky, pak už teď splnily svůj účel. A jsme za to rádi. 

A perla na konec : Za TOHLE  NSZ a za tohodle NSZ (Zemana) donedávna demonstrovali magoři z Chvilek jako za statečné a nezávislé obhájce práva a spravedlnosti. 

Mohli si vystavit lepší vizitku ? 

A pak chtějí, aby vyhrála volby opozice, kterou oni podporují - tedy, dá se čekat, ODS, Starostové, KDU či TOP. A podobní. 

Protože ti se od nich nikdy nedistancovali, dělají si medvědí službu navzájem. A může nás jedině těšit, že si toho voliči začínají masověji všímat. 

____________________________

____________________________

 

 

Průzkum: Žalobcům a rozvědce věří méně než polovina Čechů - Česká justice (ceska-justice.cz)

 

 

 

_______________________________

_______________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-30 19:15
Zlodějská banda je zřejmá celé Evropě - jenom našemu NSZ ne.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-08-31 06:16
Poděkování Jíchovi, či vyřizování účtů mafie ?

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 17:20
To to ale šlo rychle !! Všimněte si, že kdo ukradl velký prachy, je pro něj půlka jistá, za chvíli je vždycky venku. Jen političtí si všechno odsedí do poslední vteřiny.
Zajímavé, že ?

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 19:19
Velký prachy :

Dej krávě do držky, ona ti dá do dížky ! Tak to tady funguje! O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 17:21
Jak dostat Milouše do letadla :

Námět pro firmu Tramontáž s.r.o.
Ministerstvo vypsalo zakázku na plošinu, která by dostala prezidenta na vozíku do letadla - Novinky.cz
____________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 17:23
A druhá zakázka by mohla znít : A jak ho dostat zase z letadla, když let nevydrží ?!

Nahrát, že je mu nevolno, a podpírat ho ven, něco jako oživování leklých kaprů, nebo vozit s sebou pro jistotu rakev spolu s vývozním povolením, aby se pak ušetřil čas v cizině dlouhým vyjednáváním o převozu zesnulého ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 17:42
novinky.cz/.../...

A po čtvrté je jistě 20x vyšší ... a tak dále, a tak podobně. Až do úplného zblbnutí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 20:12
A po čtvrté je jistě 20x vyšší ... a tak dále, a tak podobně. Až do úplného zblbnutí...
"



Inu to je tak, když si hlupáci vydupou pomalu zrušení matematiky, a pak nedokážou pobrat, že 0 * 20, nebo 0 * 1000 je pořád jenom nula... takže půjdou na tolik dávek kolik jim jistě pravdomluvní řeknou a zase podepíšou, že se vzdávají jakéhokoliv práva za odškodnění za jakoukoliv komplikaci a jakoukoliv chybu v prezentované účinnosti a hlavně budou chodit s hadrem i v lese samotní nadále, aby se po té zázračné "vakcíně" netento žeano ....

Na příbalovém letáku by mělo rovnou stát, že tato látka po intravenózním podání a registraci umožňuje snadnější cestování a návštěvu koncertů a barů ... Jen by mě zajímalo kolik lidí by se nechalo nabodat třeba proti tetanu a podobným nemocem, kdy jim někdo otevřeně přiznal, že je to proti tetanu ani ničemu jinému stejně nejspíš vůbec neochrání a musí se nechat píchat pořád dokola tak dlouho, až to možná bude někdy fungovat a rejpání se v hlíně si mají zatím pokud možno odpustit.... zajímavé, že očkováním se vždy myslelo něco co obsahuje umrtvený patogen, aby neublížil, ale tělo se s ním setkalo, je to ověřeno a vyzkoušeno, a najednou je takové očkování u nás nepovolené a basta a vydírání a omezování svobod a práv na každém kroku píchněte ten podivnej modifikátor rna a držte ústa a krok a lidi nic ... kdyby vláda zavelela nechejte si useknout ruku a můžete do hospody nebo do bazénu i bez výprasku jinak výprask na holou věřím tomu, že by jim to prostě také prošlo ... pak by to byla i druhá ruka a zase by to prošlo ... fakt tenhle národ nechá na sobě dříví štípat a mnohem víc ...

Nechápu, že ještě nikdo nezačal masivně testovat všechny na žloutenku, já jako doživotně naočkovaný proti ní, se totiž od toho očkování cítím fakt strašně ohrožen každým, kdo naočkovaný proti žloutence není, a nebo nemá čerstvý test na žloutenku, a mělo by se to začít fakt řešit, stejně jako třeba TBC a podobné nemoci, když je to prej normální u toho kovidu a zachraňuje to prej ty životy to testování zdravých lidí úplně všude a pořád dokola a ti očkovaní jsou prej strašně ohrožení těma nanaočkovanejma...

PS: Necháme rozlézt po celém světě úplně všude nějakou nebezpečnou nemoc, teprve až poté všechny vydíráním nebo násilím zavřeme do ohraničených prostor nebo doma, a odůvodníme to, jakože aby se to prej moc neroznášelo ... to nevymyslíš, to musíš prostě fakt zažít .... to nejde ani parodovat ... to museli odkoukat u soudců a státních zástupců tohle "myšlení" a takovou argumentaci ...
Srab
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 19:21
Jak neschopnost státních institucí znepřístupnila centrální registr oznámení

denikreferendum.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 21:09
Boj s korupcí skončil : Všichni, co proti ní údajně bojovali, už jsou zkorumpovaní... Zapomeňte !

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 21:10
Rybáři a vědci hledali pravdu o otrávené Bečvě. Nyní je vyšetřuje inspekce

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 21:12
Jourová mění názor :

dorzeczy.pl/.../...

po setkání s polským premiérem teď tak rychle, jak se otáčí po větru plechový kohout na věži...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 21:13
www.forum24.cz/.../


Jak vidět, je "právní stav" v ČR dle Jourové v pořádku. A jestli někdo jiný z "eurokolchozu" varuje před odebráním financí českou vládu pokud se nevypořádá se střetem zájmů, tak peníze putují jinou cestou...Hlavně, že Jourová jede nyní do Polska, kde se plánuje setkat s protivládní ("totální") opozicí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 21:12
Princip PPP: poddaní potřebují panovníka

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-01 21:15
Zprávy, o nichž česká media mlčí jako hrob :

Jde o pokusy běloruské armády hnát přes hranice Lotyšska, Litvy a Polska "imigranty", ve skutečnosti mladíky, najímané převážně v Iráku, poslední dny však i v dalších arabských státech a Somálsku, které Bělorusko přepravuje svými letadly do Běloruska, vydává jim víza, a posílá je na hranice zde uvedených členských zemí EU. Za podpory běloruské armády se tito mladí muži snaží násilně proniknout do uvedených zemí. Ty již během několika dnů postavily, zejména Polsko, ploty z ostnatých drátů podobně jako Maďaři v letech r. 2015-2016 na srbské hranici. Jde jednoznačně o součást hybridní války. Za několik málo dní následují mj. i na inkriminované části běloruského území konají manévry běloruských a ruských vojsk o síle 200 tisíc mužů, přičemž Bělorusko a Rusko odmítly účast zahraničních pozorovatelů, která vyplývá z tzv. Vídeňské konvence. V těchto chvílích se kanceláři prezidenta Dudy doručuje k podpisu schválení výjimečného stavu na 30 dní na části území podleského a lublinského vojvodství (jde pás podél hranice s Běloruskem). Na polské straně se aktivuje protivládní opozice, která v protivládních mediích (hlavně však televizi TVN) šíří propagandu, porovnávající polskou armádu k hitlerovské SS, zesilují rovněž útoky proti Církvi. K nejintenzivnějšímu střetu dochází v okolí vsi Usnarz Górny v okrese Sokółka v Podleském vojvodství (hl.m. Bělostok, Białystok). Situaci eskaluje protivládní opozice nejen svou propagandou ve svých mediích (zejména televizi TVN), ale rovněž i násilnými akcemi proti polským pohraničníkům se snahami prorazit hraniční zátarasy a pomoci "imigrantům". Dle zjištění polských služeb mělo být "imigrantům" v Bělorusku prý řečeno, že mají přejít to Německa - a mezi nimi byli zjištěny osoby, kterým byl v minulosti Německem odmítnut azyl. Čili - držihádisti? Akce eskalují poté, co polští představitelé nabídli vyslání humanitární pomoci "imigrantům" prostřednictvím legální cesty, tzn. její předání běloruským úřadům na silničním hraničním přechodu Bobrowniki, to Bělorusko odmítlo, a stejně tak oznámilo, že jejich případné žádosti o vstup do Polska mohou tito podat prostřednictvím některého z polských konzulátů, nejbližšího v Grodně. Dnes bylo je v polských zprávách oznamováno, že "imigrantům" na bělorusko-polské hranici je ze strany Běloruska poskytována strava a další nezbytné hygienické prostředky...Tím je jednoznačně jasné, že nejde o skutečné imigranty, nýbrž o organizovanou akci Běloruska, která nemohla být nekonzultována s Ruskem (už v souvislosti s manévry v Bělorusku s účastí ruské armády).

Zajímavé je, na EU dnes vyjádřila Polsku v obraně hranic podporu - zatímco ve prospěch imigrantů nevybíravými způsoby útočí nejen protivládní opozice, nýbrž podporou „imigrantů“ se zviditelňují osoby spojené s komunistickými tajnými službami, včetně těch, které v minulosti před r. 1989 penetrovaly disent (v Polsku Solidaritu) – a ruku v ruce s pohrobky dávné komunistické PLR. K SS polskou pohraniční stráž a armádu dnes hlasitě přirovnává - agent SB "Bolek" Wałęsa". Oznámen je rovněž příjezd Jourové do Polska, kde se má setkat s protivládní opozicí, formálně však 1. Září účastnit se na Westerplatte (u Gdaňska) vzpomínek výročí napadení Polska hitlerovským Německem, což je považováno za začátek II. světové války.

Je to situace, vzbuzující analogii s rokem 1938 po anšlusu Rakouska (nyní Donbasu), a za vysílání tzv. "freikorpsů" Hitlerovým Německem do Sudet za účelem napadání československých úřadů a provádění sabotáží za verbování k nacistům občanů německé národnosti (čemuž Polsko a baltské státy dnes prozatím účinně brání.)

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.