ÚOOÚ : Zbytečnější úřad byste nenašli

Úřad pro potopení Prahy legendárního exprimátora Igora Němce se dobral k dalšímu skvělému výsledku : 

 

 Podal jsem mu stížnost na skutečnost, že když jsem se dostavil k soudnímu jednání (v Brně), kde naše sdružení dávalo záruku za jednoho z odsouzených, na propuštění na půlku z trestu, soudce si vyjel celý můj trestní rejstřík - a začal ho při jednání zneužívat jako jakýsi bič, kterým se mne - ale i naše sdružení - snažil zdiskreditovat. 

Já se za svůj trestní rejstřík rozhodně nestydím, jen mám za to, že bez znalosti okolností a pozadí jeho vzniku a také vědomí jeho naprosté neúplnosti o všechny rozsudky zprošťující, je to informace minimálně jednostranná a neúplná, která rozhodně neposkytuje objektivní pohled na dotyčného. Konečně, já jsem ani nebyl předmětem řízení, to byl někdo jiný. 

Ostatně, soudce beztak mával rejstříkem trestů jen potud, pokud měl za to, že našel ten správný bič. Jakmile jsem mu připomněl, že mu zcela chybí informace o rozsudcích zprošťujících, stejně jako o vítězství u soudu mezinárodního, rychle odbočil od tématu a přestal se o něm bavit. 

Tak je to ostatně vždy, když pracovníci justice zjistí, že narazili a že s tímhle trestním rejstříkem bude mít problémy hlavně justice sama, nikoliv původně odsouzený. 

Ale - přesto : Přišlo mi zvláštní, a hlavně hodně proti pravidlům, aby si trestní rejstřík cizí osoby vyjel na soudě kdokoliv, koho to napadne, a to i bez toho, že bych byl obžalovaným nebo obviněným. Kde jedině to má jakési opodstatnění. 

 

A - kdo jiný by tady byl od ochrany osobních údajů, než právě ÚOOÚ, že ? 

Tak jsem mu - vrátiv se z Brna - napsal v tomto ohledu stížnost. 

A - dočkal jsem se odpovědi : Zbabělejší, než jsem si dokázal vůbec představit. 

Prý se mám obrátit na Krajský soud v Brně... 

Nesmysl na první pohled, ten samozřejmě bude chránit svoje lidi, ne moje osobní údaje - a hlavně : Nač tu pak tuhle pochybnou instituci - ÚOOÚ - vůbec máme ?? 

Když ani v naprosto jasném případu, který nikdo jiný nemůže řešit, zcela selže ? 

Připomenu výsledky její činnosti : Naše sdružení dostalo pokutu - 25 tisíc (!!!!) - za pouhé zveřejnění jména mé bývalé manželky v kauze, která pro ni vůbec nevyznívala skvěle. Naopak z ní plynulo, že je to psychopatka, která zničila dětství vlastním dětem a vypěstovala v nich syndrom zavrženého rodiče a ještě na jejich majetek poslala exekutory, kteří ho skvěle a beze zbytku rozkradli, takže dětem nezbylo nic a jejich majetek se vydražoval za pár korun v aukcích, namísto aby se ho snažila ochránit. 

Takže já - podle ÚOOÚ - nesmím zveřejnit ani jméno bývalé manželky ve zcela jasné kauze, kterou nešlo popřít (asi právě proto si stěžovala na ÚOOÚ). 

Zatímco na soudě se může - podle stejné instituce - hrabat ve Vašich soukromých údajích kdo chce a komu se to zlíbí, a to zjevně i bez důvodu, jenom proto, že potřebuje na Vás najít jakési kompro - a myslí si, že tam ho právě najde. 

 

Jestliže vláda hledá úspory ve státním rozpočtu, kde se dá - tak o jednom hodně zbytečném úřadu bych rozhodně věděl. A rozpočet bude mít bezesporu v řádech stovek milionů ročně minimálně. 

______________________

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

 

 ÚOOÚ, P - 7

                                                                                                                   Mgr. Jana Nováková

                                                                                                          K č.j. UOOU-03237/21

 

Vážená paní,

            Vaše sdělení ze dne 30.8. mě nemálo překvapilo. Negativně, pochopitelně.

Nečekal bych - už po dřívějších zkušenostech - od vašeho úřadu zázraky, ale stanovení pravidel, a to zejména pro státní orgány, kde končí jejich pravomoci a začíná ochrana soukromí osob, to ano.

            A zvláště v tomto případě, kdy pravidla zjevně nejsou jasně stanovena.

Od čeho jiného by tu už pak váš úřad vůbec byl ?

            Že nadřízeným soudem Městskému soudu v Brně je Krajský soud v Brně, to je také objev, hodný obdivu.

            Jenže ten krajský soud právě postrádá ta pravidla pro nakládání s osobními daty jednotlivců stejně jako soud městský. Nemluvě o tradiční snaze za všech okolností krýt a zahlazovat prohřešky soudních osob, ať se děje, co se děje. Právě proto je má posuzovat nestranný orgán, nezávislý na justici.

            Takže, kdybych i vzal Vaše doporučení vážně, a poslal stížnost Krajskému soudu v Brně, tak skončí tak, že mi napíší, že stížností mohou řešit jen (nevhodné) chování soudních osob, a protože soudce na mě nebyl ani verbálně sprostý, ani mě fyzicky nenapadl, tak nemají co řešit.

            To už byste při Vašem vzdělání taky mohla vědět.

Pokud takhle řešíte všechny podněty ohledně státních orgánů a jejich útoků na soukromí občanů, pak si nedovedu představit zbytečnější úřad než je ten Váš.

V praxi jsem viděl jen to, že šikanujete slušné lidi za naprosté banality, hlavně pokud jde o ochranu grázlů, zatímco pokud jde o pravidla chování státních orgánů k občanům - což by mělo být  - aspoň teoreticky - Vaše hlavní poslání - neděláte - a to programově -  nic.

Takový úřad s takovou činností a takovými výsledky práce je naprosto zbytečnou zátěží kapes daňových poplatníků, pominu-li skutečnost, že několika desítkám jinde asi neuplatnitelných jedinců poskytuje bezpracnou obživu pobíráním státních dávek, zde zvaných plat.

            S pozdravem

                                                                                              Ing. Jiří Fiala

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-05 14:40
seriál Na lavici obžalovaných justice :

www.youtube.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:01
Smutná česká bilance: Silnice máme horší než v Africe, navíc kupa byrokracie

cnn.iprima.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:02
Běloruský soud poslal dva vůdce opozice do vězení. Kalesnikavová dostala 11 let a Znak deset

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:03
Posudek Protopopové prý v pořádku :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:03
Česko žádá Brusel o odklad. Ministerstvo průmyslu nestíhá zavést požadovaná opatření ke střetu zájmů

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:13
ANO si mastí kapsy :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:14
Okradl alkoholika o 11 milionů :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 14:38
Strach (z) Unie státních zástupců

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-06 18:58
Na každého jednou dojde,
každá svině za zneužívání svých pravomocí pojde.
NSS by měl nechat vypracovat studii,
zda Pavel Zeman netrpí schizofrenií.
Boží mlýny melou tiše,
brzy dojde na Bureše.
Ministryně údajné "spravedlnosti" nemá tuchu,
že voda se vaří i na ni,
na Ropuchu.
J.K.

Soud rozhodl v kauze, která přispěla k odchodu nejvyššího žalobce Zemana - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-07 19:51
EK žádá pokutu pro Polsko. Varšava se dosud nepodřídila verdiktu o disciplinárním režimu soudců.

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
_________________

O čem referovala ČT jen okrajově tak, že lze případně i připustit insinuaci, že Polsko „se cítí nějak ublíženo“: Výjimečný stav v tříkilometrovém pásmu podél hranic s Běloruskem, aneb Situace nadále eskaluje - nahrávky polských medií dnes ukazují vozidla a personál běloruské pohraniční stráže, podporující běžence. A pokud další vývoj, vypadá to, česká media mlčí, ačkoliv jde o situaci, která se citelně dotýká EU, NATO, i nás samých - a ještě více s přihlédnutím ke skutečnosti na Rusko a Čínu orientovaného prezidenta ČR a premiéra, jemuž byla prokázána minulost mj. StB, nemluvě o dalších činitelích z tohoto zázemí.
Především: Podobný výjimečný stav podél hranice s Běloruskem vyhlásily rovněž Litva a Lotyšsko. Lukašenko už nijak před veřejností nekryje, že v odvetu z sankce chce zaplavit Evropu imigranty, a že jej svými službami Kreml podporuje. V prvních zářijových dnech jsou registrovány další letecké převozy běženců z Iráku do Běloruska. Současně se začínají rusko-bělouské manévry „Západ-21“ s účastí 200 tisíc vojáků. To je spíše odhad, jelikož tentokrát Moskva odmítla přijmout zahraniční pozorovatele, a manévry také nenotifikovala u NATO, což zdůvodňuje tím, že prý nemá takovou povinnost (povinnost z mezinárodních smluv má přijmout misi pozorovatelů, a ta je reciproční, má ji i NATO). NATO se obává „zabloudivších oddílů“ – tímto ospravedlněním Ruská strana v minulých letech odpověděla při podobných manévrech, kdy ruská pronikla ruská jednotka (ovšem z tzv. „Kaliningradského obvodu“) na území Litvy (na baltské kose, do okolí města Nida). Jenže v době GPS je takové „zabloudění“ planou výmluvou. Tentokrát byla identifikována přítomnost (ruského) Specnazu, což zakládá podezření, že nejde jen o drobnou provokaci, ale o operaci víceúčelovou, dobře zaplánovanou. Specnaz je služba zvláštního průzkumu - rozvědky s použitím síly, určená k rozvíjení dalekosáhlých akcí s podporou své operační agentury. Krom průzkumu, sabotáží diversí je to penetrace hlubokého zázemí, odhalení štábů a v míře možností i tichá fyzická likvidace jejich personálu. V prvních hodinách konfliktu, a častěji k jeho „otevření“ může být cílem i dokonce i likvidace vedoucích činitelů států. Není to nijaké přehánění, stačí zkušenosti z ruského útoku proti Ukrajině…Tito vojáci pro hluboké zázemí nepřítele se vyznačují vysokou profesionalitou. Jinou věcí je, že mezi osobami dopravovanými z Iráku do Běloruska jsou i bojovníci ISIS anebo osoby, kterým byl např. v Německu odmítnut pobyt. Aktuálně interviowaný polský odborník však říká, že v daném případě, kdyby byl specnaz takto užit, spíše za účelem provokace, která by posloužila za vhodné odůvodnění trvalé dislokace ruských posádek blízko hranice Polska – v rámci spojenecké podpory běloruského vojska.
Co můžeme dodat: Rusko plánuje takovéto aktivity vždy daleko dopředu – a pokud jde o ČR, nemůže neujít pozornosti rostoucí činnost ruských trollů na sociálních sítích či internetových fórech od levicových až po „pravicové“ (jejichž pravicovou ovšem demonstrují ostrým „antibabišem“), agitujících stále intenzivněji za vystoupení ČR z EU a z NATO. EU nezbylo, než se nyní postavit na stranu Polska, Litvy a Lotyšska, nicméně to jsou jen slova. Dokonce i ze strany Jourové - avšak na polskou vládu útočí tzv. totální opozice s jejími medii – Gazetou Wyborczou a televizí TVN, ti hlasitě volají po odvolání výjimečného stavu, a volají otevřeněpo propuštění běženců, ze strany osob „totální opozice“ došlo (před vyhlášením výjimečného stavu) na ničení hraničního plotu, na napadaní urážky polských vojáků a pohraničníků…Ruku v ruce se část z ní zviditelňuje jako ruská pátá kolona, ať jde o rezidua bývalé komunistické PLR, tak té části disentu, který si komunisté pro účely roku 1989 vytvářeli – samozřejmě, že těmto vysloveně protipolským akcím veřejně tleská i agent SB „Bolek“ Wałęsa. "Zpravodajství" mnoha českých medií se pak nelze divit, pokud se odvolávají jen na TVN nebo jejich zpravodajský kanál TVN24. V Polsku "zpravodajství" TVN přirovnávají se "zpravodajství běloruské televize.(na satelitu lze jeden její kanál dobře zachytitelný v 90% Evropy).

Výchozí zdroj wpolityce.pl/.../...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-07 19:56
A to je soudce Vrchního soudu. Copak asi páchají soudci podvrchní ? O.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-07 19:56
11 let by to prý spravilo ...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-07 19:57
O vedení katedry trestního práva PF UK mají zájem Jelínek a Gřivna, rektor obdržel stížnost

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-07 21:51
Eskalace hybridní války proti Polsku :

Upřímnost slov Jourové o podpoře Polsku v hybridní válce, kterou začalo Bělorusko s podporou Moskvy, ilustruje její dnešní domáhání se finančního postihu Polska. Polsku mají být zastaveny dojednané finance EU na Fond obnovy (po pandemii). Ministr spravedlnosti Ziobro: "Myslím,že to (rozhodnutí EK) musíme nazvat stavem agrese a stav aktivit, které jsou vypočítány na podporu vydírání, které má Polsko donutit k činnostem odporujících polské Ústavě a narušující suverenitu země."(viz wpolityce.pl/.../... ). Profesor Krasnodębski (sociolog, poslanec Evropského parlamentu, profesor University v Brémách a Akademie Ignatianum v Krakově) navrhuje: Vláda musí podat k Evropskému Soudnímu Dvoru žalobu na EK za bezprávní zadržení prostředků Fondu Obnovy. wpolityce.pl/.../.... Protivládní televize TVN24 přerušila přenos tiskové konference ministra Ziobra a "uváděla na pravou míru prý nepravdivé informace". Takže pokud ČT a další frekventovaná česká media budou opět papouškovat "zpravodajství" TVN....tak akorát přispějí k další dezinformaci české veřejnosti.¨ niezalezna.pl/.../

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-08 09:14
PROZŘENÍ -aneb : Hodně smutný výsledek :

"V České republice se za posledních třicet let snížil počet těch, kteří změnu politického režimu v listopadu 1989 považují za přínosnou. Dva roky po sametové revoluci měl nový demokratický systém téměř tří čtvrteční podporu, v současnosti ho hodnotí pozitivně 58 procent. Čtvrtina respondentů naopak zastává názor, že lepší byla komunistická vláda. Jejich podíl od roku 1991 narostl o 10 procentních bodů."

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:20
Babišovi vládní odborníci :

Zemědělcům přišel nový pokyn: Vy střet zájmů řešte, my nemusíme

seznamzpravy.cz/.../...

Konvalinka vzkazuje ministrovi zdravotnictví: Proboha, sežeňte si konečně dobré právníky, kteří budou správně psát důležitá opatření

plus.rozhlas.cz/.../

Opravená část dálnice D1 se musí znovu zavřít. Kvůli špatnému povrchu ji čeká další rekonstrukce

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:21
Matky mohou být zavřené i s dětma.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:22
Je vidět, že pamětníci totality vymírají a nejméně polovina z nich sloužila režimu. Dnešní čtyřicátníci komunismus v podstatě negativně nezažili, neboť jim bolševik nezkazil dětství a tak současný režim nekritizují. J.K.

Tento režim je horší než komunismus. Myslí si to každý čtvrtý Čech - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:23
Vyslýchaná rodina :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:23
Rodinné spory na veřejnosti :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:24
Nečas znovu k soudu. Jen ať si užije spravedlivé a nezávislé justice...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:27
Varšava proti Bruselu. Ve sporu o polské soudnictví dojde na podzim ke konfrontaci, tvrdí analytik

plus.rozhlas.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 14:28
Babiš si postavil ke své továrně obchvat za státní peníze :

Při otevření obchvatu Babiš zapomněl zmínit, že vede k jeho továrně

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 15:55
Podmínka za šikanování disidentů. Tak strašlivě potrestal soud - po 35 letech (!!!) příslušníky StB :

Soud uznal bývalé příslušníky StB vinnými ze šikany disidentů. Dva z nich dostali podmínku

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 15:56
Personálu na soudech potřebujeme nabídnout lepší ohodnocení, apeloval na poslance Šuk

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 15:56
Soud jednal nezákonně, když sdělil výsledek jednání médiím

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 19:30
Bečva už je z vyšetřovatelů otrávena a vyvíjí na ně takový tlak, že jej neunesou. J.K.

Vyšetřovatel otravy Bečvy sám sebe odvolal. Podle policie neunesl tlak - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
_______________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 19:32
Sdružení Spravedlnost dětem tehdy protestovalo proti milosti, ...

zoommagazin.iprima.cz/.../...

.... oslovilo tehdy všechny možné masmédia. Jediný kdo protest otisknul byl Špígl. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-09 19:40
plus.rozhlas.cz/.../

Musím se smát nad názvem "Agentura Gazeta". Jde o postkomunistickou Gazetu Wyborczou Adama Michnika pod jiným názvem. Připomeňme, že u velké části polské veřejnosti požívá dnes Wyborcza renomé podobné jak v ČR Haló noviny. O tématu Polsko a právní stav jsem zde informoval dříve, takže ve zkratce: Zcela nezávisle na ústavním soudu kterékoliv země neexistuje žádná smlouva, týkající se EU a EK, která by jednak definovala konkrétní právní ustanovení EU, a která by je navíc nadřazovala nějaké právo EU nad právním systémem kteréhokoliv členského státu. Čin EK je proto z hlediska obecných a mezinárodně platných konvencí hrubým vměšováním do suverenity státu (Polska) a porušením všech dohod, týkajících se vztahu členského státu vůči EU (konkrétně Maastrichtu).

Osobou, která navrhla, iniciovala a prosadila podání žaloby na Polsko jako žaloby Evropské komise Evropskému soudnímu, je Jourová, a to z titulu své funkce místopředsedkyně EK, a odpovědné (ve skutečnosti neodpovědné) za právní záležitosti).

Pokud jde o disciplinární komoru nejvyššího soudu a její obsazení, k jejíž zrušení EK Polsku nařizuje (podobně jako Brežněv v r. 1968 akty "Pražského Jara), její obsazení vyplývá ze Zemské justiční rady, kterou musí schválit 3/5 parlamentu. Ty především PiS nemá. Tato skutečnost objektivně vyvrací tvrzení o zpolitizovanosti v obsazené polské justice.

Navíc systém (organigram) a postup ve výběru a jmenování soudců je fakticky stejný jako španělský. Konflikt s EK a Evropským soudem zatím roste, a nepopírám, že naroste, ale otázkou je, kdo bude vítěz. Polsko zřejmě podá návrh soudního sporu proti EK za uvádění nepravdivých faktů EU, a bude se ptát (to už bylo veřejně v polských mediích uvedeno a českými medii zamlčeno) na to, jak to, že španělský systém je OK a stejný polská ne.
Maje právo na svůj názor, odhaduji, že argumentace bude velkou kompromitací, věcné předpoklady totiž nejsou...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 06:25
Krajská příslušnost exekutorů :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 06:26
Závratná rychlost vyšetřování :

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 17:31
Rozsypaná Babišova dálnice - symbol jeho manažerských schopností a umění výběru spolupracovníků :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 17:33
Rusko je gangster řízený putinovskou mafii :

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 17:34
Na Potěmkinovy vesnice v Rusku navazují Potěmkinovy volby

plus.rozhlas.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 17:40
Vzpoura vězňů - dosti ojedinělý čin před soudem :

Dva vězni čelí obžalobě kvůli vzpouře ve věznici Bělušice

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 17:40
Když úřední šiml (osel) zařehtá (zahýká)

blisty.cz/.../...

O byrokratických úředních šimlech v ČR, v EU a v USA

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 19:35
Co dělali, když v Česku zavřeli Fialu?

Rusové na Krymu zatkli aktivistu. Pusťte ho, hřímají čeští zákonodárci

www.forum24.cz/.../

Free

_______

To je ten dvojí metr. Asi jako když Czernin hájí lidská práva v Tibetu, jen na svůj vlastní volební obvod nějak silně zapomíná...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-10 19:37
Sorry jako, česká justice. Jak známý advokát disidentů vidí vývoj tuzemské spravedlnosti

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-11 18:53
Co chtít po vládě, která ani neví, v jakém čase se nachází ??

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-11 20:46
70 let od vlaku svobody. Ten 11. září 1951 prorazil hranici u Aše a přejel do západního Německa. Šok pro celý svět byl tehdy srovnatelný s tím z 11. září o přesně 50 let později...

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-11 20:55
Vlak svobody rozzuřil i Stalina ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-12 09:10
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-12 11:19
V dnešní době věř sám sobě!
Nejsem žádný reptal,
mě se nikdo neptal.
J.K.

Nejnovější volební průzkum: ANO jasně první - Novinky.cz

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-12 11:19
Pozor, hovoří tupec. J.K.

John Bok | Paměť národa | Komiunismus - Charta 77 | Stream

stream.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-13 19:56
Letní a zimní čas se budou dál střídat. Vláda schválila termíny na dalších pět let

cnn.iprima.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.