Pojem právní vyčpělosti

v chápání Městského soudu, resp. jeho místopředsedkyně : 

"Soudce je vyloučen z projednávání a rozhodnutí věci, pokud je důvod pochybovat o jeho nestrannosti vzhledem k projednávané věci, nebo k účastníkům řízení" - tolik zákon, v praxi existuje ještě judikát na to, stačí důvodné pochybnosti o nestrannosti soudce k tomu, aby byl z dalšího řízení vyloučen, a to i tehdy, když se sám jako podjatý být necítí. 

Zelená je teorie, šedivý rozkošatělý strom ještě šedivější praxe. V té není soudce pro podjatost vyloučen prakticky nikdy, pokud se s ním přímo v jednací síni nepoperete.  

Na jeden takový případ se můžeme podívat právě tady : 

Soudkyně Tondrová byla dříve vyloučena z kauzy mých dětí, a to již v r. 2003 - chlív, který ve spise tehdejší odvolací soud našel, byl tak alarmující, že ani on si nedokázal představit, že by v řízení pokračovala. 

Její vyloučení bylo znovu potvrzeno v r. 2006, kdy došlo k rozhodnutí ESLP v této věci - a krom Tondrové bylo vyloučeno i všech dalších 23 soudců Obvodního soudu pro Prahu 9,  a to včetně těch, které jsem nikdy neviděl a na mých případech se nikdy nepodíleli. Tak to je zase zásada "nikoho nikdy nevyloučit" naruby. 

Následovalo ještě několik dalších rozhodnutí o vyloučení této soudkyně, a to v kauzách, kde jsem obvykle vystupoval jako zástupce účastníků řízení, tedy už ne přímo mých. 

A najednou, v r. 2021, mi Tondrová, mezitím popoběhnuvší na Městský soud (zjevně k postupu na soud vyššího stupně stačí pouhé plynutí času, na kvalitě soudce je tento postup zcela nezávislý), už zase vesele píše ty svoje nesmysly. 

Mezitím se stalo to, že v jiných věcech, ale téže soudkyně rozhodoval třeba Ústavní soud - a teď mám na mysli např. věc Veroniky Kočové, kterou jsem také jednu chvíli zastupoval - a ten se přímo zděsil toho, co v tomto případu viděl, a ještě více toho, že musel ve věci rozhodovat 2x, protože po první úspěšné ústavní stížnosti se fakticky nic nestalo a nic nezměnilo, takže ÚS musel rozhodovat ještě jednou... Nad tím tehdy - kupodivu - i soudkyně ÚS Šimáčková vyjádřila - a to dokonce na tiskové konferenci - své zděšení a svůj hluboký údiv. 

Nezměnilo se samozřejmě dál nic. Tondrová si klidně soudí na odvolacím soudě, když ji nevzrušovaly rozsudky ESLP, tak proč by měly nějaké nálezy ÚS, že ? 

Jak si ji soudruzi vychovali, takovou ji dnes mají. 

A vyřizující stížnosti Křesťanová má ještě tu nestoudnost mi psát cosi o "presumované profesionalitě soudců..."

To bude zřejmě něco jako ta nezávislá justice - hodně se o tom mluví, ale nikdy nikdo to ještě v praxi neviděl... 

Konečně, na to, abyste posoudili "objektivitu a erudici" soudkyně, na kterou každý, kdo se s ní kdy setkal, měl jen ta nejsprostší slova coby popis její činnosti a jejíž každé rozhodnutí, pokud se kdy dostalo dál, bylo zrušeno - a to za nevěřícného kroucení hlavou jak Nejvyššího, tak Ústavního soudu, popřípadě ESLP - nemusíte ani studovat práva, ba ani mít základní právní povědomí. 

Na to stačí - jak se správně říkávalo - velký bič a malý dvůr. 

Podle Křesťanové ovšem tohle všechno - z neznámého důvodu - vyčpělo a vyprchalo, jako éter - a Tondrová je zase čistá a vysoce profesionální, jako nikdy předtím, jako že takovou nikdy v životě nebyla... 

__________________

 

 

_________________

_________________

 

Vyšla snad nějaká novela právního řádu, určující, na jak dlouho vyloučení pro podjatost platí ?

 

Ani o tom mi není nic známo…

               Čili - platí bez omezení, do konce života vyloučeného nebo osoby, kvůli níž k vyloučení došlo.

               Tak o jakém „značném časovém odstupu“ je tu řeč ??

Všechno platí, všechno se stalo onehdy, následky nikdo neodstranil, Tondrovou nikdo nepotrestal, ani nevolal k odpovědnosti, a to vzdor tomu, že těch svinstev napáchala daleko víc i v dalších případech a nad tím, že dosud může soudit, vyjádřil svůj údiv dokonce i Ústavní soud.

Tak co ještě chcete ??

               Jakékoliv její usnesení, natož rozsudek, vydaný v mé věci, okamžitě napadnu žalobou pro zmatečnost. Tak dlouho, až se z toho na Městském soudě zblázníte a nebudete brzy dělat nic jiného než vyřizovat tyhle žaloby, pokud ji tam necháte působit.

               Pokud bych ji někdy měl potkat v jednací síni, tak na ni místo pozdravu plivnu a odpovědnost si přičtěte  plně sama, protože jste o tom všem včas věděla, a nic jste pro zamezení neudělala.

               S pozdravem

                                                                                                                       Ing. Jiří Fiala

___________________

___________________

 

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-20 15:52
Žil jen se svou matkou... Nenáviděl celý svět ... Co mu si chybělo ???

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-20 20:22
Ústavní soud zamítl stížnost ženy, kterou po válce zadržovali v táboře pro neodsunuté Němce

irozhlas.cz/.../...

V internačním táboře pro Němce zažila ponižování i hlad. Žádost o rehabilitaci Ústavní soud zamítl

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Jako dítě drželi Němku v táboře na Hodonínsku, rehabilitaci soud zamítl

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-20 20:24
www.konzervativninoviny.cz/proc-novinky-lzou/
Konečně někdo jiný potvrzuje, co na těchto stránkách píšu od doby, co vláda Sjednocené pravice existuje. Stejně lživá je zpráva, jaká se vyskytla v uplynulém týdnu - o údajné přípravě Polska na vystoupení z EU - Polexit.
Polsko chce setrvat v EU, ovšem domáhá se reformy EU, mající za cíl dodržovat zavazující právně-smluvní základ, na němž EU má fungovat (tj. na bázi subsidiarity suverénních států), a který EU i Evropský soud porušují (tím, že se chovají jako socialistický superstát, nadřízený národním státům - což je mezinárodně-právní svévole).

Freeeurope
0 # Tomáš Jadlovský 2021-09-21 04:51
Není trochu divné, že se bývalí vězni mstí právě ženám? Buďto nám propaganda zase bulíkuje, jak to tam mají ženy těžké a na soudce-muže zapomněla, nebo že by se dámy bály trestu za výkon své činnosti? Spíše pochopily, že doma už jejich kariéra skončila a vědomy si feminismu v Evropě, budou teď jako profesionální oběti žít na cizí účet někde jinde.
seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 12:49
Brusel ztratil se zdržováním trpělivost. Česko najednou stíhá odpovědět

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 12:53
novinky.cz/.../...

Tentokrát cituje "expert na Polsko" portálu novinky.cz aspoň zdroj - portál onet.pl není medium polské, nýbrž NĚMECKÉ, byť s polskou doménou a v polském jazyce. A Polsku samozřejmě nepřátelské, jak jinak. V téhle věci v řadě pasáží unisono s Lukašenkovými medii. Tak jak Gazeta Wyborcza nebo televize TVN.
Jak to tedy je dle medií POLSKÝCH:

Na polské straně zemřely včera tři osoby, zatímco jedna osoba - ta žena - na běloruské straně. Polská patrola si v ranních hodinách povšimla na běloruské straně skupiny imigrantů a vedle ležící ženu. Polská pohraniční stráž vyrozuměla běloruskou, ty však ani na opakovaná polská upozornění nereagovala, a dokonce přestala brát telefon. Po několika hodinách Bělorusové konstatovali smrt.

V jiném případě polští pohraničníci zadrželi těhotnou ženu, která vedla s sebou 13 dětí, které však nebyly její. Což vypadá na to, že byly odloučeny od svých rodin a násilím přestrkovány na polskou stranu. Polovina z nich byla hospitalizována, protože u nich bylo zjištěno onemocnění covidem. V jiném případě polská pohraniční stráž narazila na případ, kdy Bělorusové na polskou stranu převáděli např. skupinu 8 osob v nebezpečném místě (pozn.: V té části polsko-běloruské hranice, která neprobíhá korytem řeky Bugu,a která i tak je hodně dlouhá, je po obou stranách hodně lesních ploch, v řadě míst s hlubokými bažinami). Ty osoby se začaly topit v bažinách povodí řeky Supraśl, což je východo-jihovýchod od Bělostoku směrem k hranici, musely se tedy dostat cca 3 km do Polska). Díky společné akci polských služeb byli zachráněni, 7 bylo odvezeno do nemocnice.

wpolityce.pl/.../...

Pozn.: Za převaděčství je trest 8 let, ilegální imigranti budou deportováni (mají běloruská víza). Zatím se hovoří o hybridní válce, ovšem sílící provokace se vyznačují způsoby, hraničící s agresí, režírovanou z Moskvy a Minsku proti Polsku (i proti Litvě a Lotyšsku).

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:24
youtu.be/6fIcQTqkpPg

Na Slovensku udělali institut kajícníka a obvinění za snížení trestu se přiznávají viz video v podstatě tam popisují to jak jde stát na vás mafie doporučuji shlédnout... LH
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:33
Spravedlnost pro konopného léčitele Dvořáka

hlidacipes.org/.../

www.svoboduprodusana.cz/
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:35
Babiš proti Polsku :

newsbox.cz/.../...

Polský premiér má pravdu a dobře učinil, Polsko je osmou zemí v EU, která se nepodřídila diktátu soudního dvora, k němuž neexistuje právní důvod, a dokonce ani konkrétní zákon, který by měl být těmito zeměmi porušen.

Turów představuje v Polsku 7% výroby elektřiny, a španělská místopředsedkyně jako samosoudkyně nařídila Polsku okamžitě zastavit elektrárnu Turów. Takové rozhodnutí nemá historického precedentu. A lze si plně představit, co by se stalo: Ihned propustit veškeré osazenstvo dolů, elektrárny,subdodavatelů, blackouty v elektrovodné síti - anebo vydírání Polska, aby kupovalo elektřinu německou nebo českou. Babišova vláda se chová velice v této věci velice věrolomně i arogantně, využívající vlivu NEOmarxistické lobby v orgánech EU a přidávající se Turowem k její ideologické válce proti Polsku, v níž hraje prim místopředsedkyně Evropské Komise Jourová. Na jedné straně česká strana slibuje jednání, na druhé arogantním způsobem (estébákům vlastním) diktuje polské vládě způsobem, jenž vybočuje i z normálních mezinárodně uznávaných diplomatických procedur.

Podle logiky oné soudkyně by musela zrovna tak být trestána stejným způsobem ČR za Tušimice, Ledvice a další elektrárny severozápadních a severních Čech, a také Německa za Vetschau, používajících jako palivo to nejhorší hnědé uhlí, obsahující síru. V 80.a 90. Letech sice musely být instalovány na komínech odsiřovací zařízení, ale to se stalo až poté, co z lesů Krušných hor, Jizerek, Krkonoš, a dokonce ještě i Orlických hor (těm zejména dík Chvaleticím) zbyly suché pahýly a holiny. A poté, následky déledobějšího působení kyseliny sírové v ovzduší způsobily ohromné škody na budovách, na všem kovovém atd. Neboť do vzduchu unikal kysličník siřičitý, jenž v reakci v reakci s atmosférou se slučoval na kyselinu sírovou. Obnova přírody trvá nejméně 60 let. Nemluvě o hmotných škodách na budovách. A také zničených obcí, které musely ustoupit těžbě. Totéž působila velkoelektrárna Vetschau v Lužici, dědictví bývalé tzv. NDR, která podobně učinila z velké části Lužice (a nejen) měsíční krajinu.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:37
Pád jedné legendy - aneb : To by dokázal naprosto kde kdo :

babylonrevue.cz/to-bych-dokazal-taky/
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:38
Fico vyzval Komisi, aby zasáhla proti rozvracení právního státu

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:38
„Moravská justice“ navrhuje, aby Ústavní soud zrušil věkový limit pro výkon soudcovské funkce

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-09-21 15:39
Slovensko chce trestně stíhat soudce za svévolné rozhodování případů

ceska-justice.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.