Roček : Znalec za všechny prachy

Aneb : Posudky na zakázku z oblasti psychiatrie - kdykoliv, kdekoliv, jakkoliv -  rychle k mání... Stačí zaplatit. 

 

 

Po shlédnutí následující dokumentace vám bude rychle jasné, jak snadno se ze zdravého člověka vyrobí blázen, anebo naopak, podle toho, jak zní právě daná zakázka. 

Hlavní hrdina následující reportáže přitom není jen tak ledaskdo, ale letitý soudní znalec, bohatě vyhledávaný především policií na Moravě (neb pracoval jako primář psychiatrické léčebny ve Šternberku), kde byl fakticky beztrestný.

S jídlem roste chuť, a protože si na beztrestnost zvyknul, rozjel tento byznys ve velkém i jinde, následně se ovšem dostal do oblastí, kde už nebyl tak docela znám a kde - mimo Olomoucko a Brněnsko - se občas našel i policajt nebo státní zástupce, který podle jasných indícií trestného činu postupoval podle nich - a zahájil trestní stíhání pro křivé svědectví a nepravdivý znalecký posudek. 

Ačkoliv stíhání byla a proběhla celá řada, pokud je nám známo, nic se "znalci" dodnes nestalo, vždy s odkazem na jeho dosavadní "bezúhonnost" (popravdě - máme o bezúhonnosti jiné představy a pokud je s tímto "zdůvodněním" tato osoba opětovně osvobozována, pak je nutno se zamyslet nad tím, zda není právě bezúhonnost v pojetí trestního práva zcela mylně definována, přičemž doplňujeme, že soudní znalec je osobou natolik důležitou, že by měl být nejen bezúhonný ve smyslu, že dosud nebyl trestně stíhán, natož odsouzen, natož pro činnost ve svém znaleckém oboru, ale také že se jedná o osobu požívající obecné úcty a důvěry, a to jak ve svém oboru, tak i v širším občanském okolí). 

Kdy se hodí udělat z člověka blázna ? 

Třeba když dotyčný podepsal nějakou směnku a věřitel se následně domáhá plnění. A zvláště, pokud mezitím vystavitel směnky zemřel. Pak - v pojetí pozůstalých a znalce Ročka - není nic jednoduššího než vystavitele prohlásit dodatečně za blázna (konečně, je mrtvý a už se bránit nemůže a na popelu se žádná nemoc dodatečně nepozná) - a tím pádem zpochybnit platnost směnky - a nemusí se plnit. A třeba i miliony se splácet nikdy nebudou. 

Jistý bývalý poslanec za KDU ČSL jménem Pavel Severa o tom rozhodně ví své - a zde citujeme z jeho konečně zprošťujícího rozsudku z Vrchního soudu v Praze, neboť byl dlouze souzen právě za to, že si údajně platné směnky vymohl na dementní osobě a že jsou tudíž neplatné. 

 

Opačným příkladem je situace z Tachova, kde syn - pomocí znalce Ročka - uschopnil svou zjevně dementní matku, trpící Alzheimerovou chorobou - na jediný den, aby mu podepsala tzv. "generální plnou moc", tento den dementní záhadně přestala být,  následně prodal nebo použil veškerý její majetek - takže na ostatní dědice jednoduše nic nezbylo. 

 

Všechno úředně potvrzeno a doloženo. Trestní stíhání Ročka zastaveno, údajně pro jeho dosavadní bezúhonnost (že byl v mezičase několikrát stíhán za stejné skutky  křivých znaleckých posudků -  na jiných místech, OSZ nezajímalo). 

 

Věřím, že po přečtení těchto dvou posledních článků (Zlatá Zlata Zlatá Zlata (k213.cz) + tento) bude již každému smrtelníkovi jasno, s jakou mafií má tu čest, dostane-li se do spárů OČTŘ, že prohlásit ho za blázna a doživotně odklidit do psychiatrické léčebny, tam ho předávkovat čímkoliv a následně už jen vystavit parte, není až zas takový problém, a zvláště, je-li dotyčný sám a nemá-li příbuzné či známé, kteří by se o jeho další osud začali zajímat. 

Současně si můžete všichni udělat reálnou představu o stupni provozovaného pokrytectví, jestliže se dnes oficiálně mluví o zneužívání psychiatrie totalitními režimy k likvidaci nepohodlné opozice. U nás to - dost možná - režim nedělá, protože to ani nemá zapotřebí, jeho případná konkurence stejně nemá prostředky na to, aby si zaplatila volební kampaň a vážně jej ohrozila ve volbách, takže proč by se namáhal ještě s psychiatrií - ale o to vážnější je, že to klidně mohou dělat dílčí vlivové skupiny či prosté skupinky lidí jenom proto, že se jim to hodí a že z toho mají momentální nemalý prospěch. 

A státní aparát, který má stát nad vším a být nezávislým rozhodcem a ochráncem práva, se k tomu vždy lacino a snadno propůjčí. 

Mimochodem, právě Roček, když byl vyšetřován, v rámci své obhajoby na dotaz, proč vystavoval křivé znalecké posudky, uvedl památnou, upřímnou a naprosto jasnou větu : Protože to tak policie chtěla. 

Chápete jistě, že proti takovému státnímu aparátu, bude-li vás chtít na zakázku kohokoliv zlikvidovat, nemáte sebemenší šanci.

A ještě na vás tzv. oficiální veřejnost ráda plivne. 

 

 _________________________

__________________________

 Zastavení trestního stíhání "znalce" Ročka OSZ v Tachově : 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________

__________________________

 

 Již předtím vyšetřovala policie v Olomouci jiný Ročkův "znalecký" posudek : 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________

____________________________

 

 A konečně, z téhož případu - závěrečné - zprošťující - usnesení VS v Praze (předtím ovšem letité trestní stíhání v Hradci Králové, prý pro podvod se směnkami) : 

 

 

 

 

 

 

 Veřejnost tak může konečně vidět, jakou cenu a vypovídací hodnotu mají často tzv. "znalecké posudky", založené skoro výhradně na objednávce a přání policie nebo soudu. 

Jak nám všem Roček vysvětlil - "Kdybych objednávce nevyhověl, tak by mi nezadali další posudky..."  A tak dobře se z nich přece žije. 

Znalec tedy - aby to bylo úplně jasné - není v případu od toho, aby zkoumal pravdu, jak se co stalo a zda to tak může být nebo ne, ale proto, aby potvrdil objednávku soudu či verzi policie. Svým kulatým razítkem. Ať je to objednávka sebevíce šroubovanější. 

Od toho je přece znalec, aby svým podílem přispěl svým kulatým razítkem k pocitu vzájemně sdíleného špatného svědomí, společně páchaného zla a z toho plynoucí nemalé zodpovědnosti, která pak následně celé OČTŘ tak neotřesitelně sjednocuje a spojuje... 

Neboť všichni jsou do něčeho namočeni, každý na každého něco ví, obvykle toho hodně ví, a běda, jak by se někdo začal chovat nikoliv podle očekávání vzájemného krytí.

To by se toho hnedle našlo !! 

A tohle všechno si platíme na daních. 

 _________________________

_________________________

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-13 14:43
A také tu máme jedno výročí :

www.stream.cz/.../den-bombardovani-drazdan-151792
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 17:37
Útok amerických letadel na Prahu - 14.2. 1945 :

www.narodninoviny.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:01
Česko - země úřadů :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:14
Nejvyšší soud se po desetiletích zastal podnikatele. Zrušil zabrání majetku konkurzní mafií :

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:16
Babiš píše poslancům: Moje vydání si dobře rozmyslete

seznamzpravy.cz/.../...



Nikomu netřeba připomínat něco o vazebních důvodech při ovlivňování svědků či působení na státní orgán, neznalost zákonů totiž nikoho neomlouvá .. ani neznalost paragrafu zneužití pravomocí veřejného činitele nečinností .... myslím že jistej pán šel za 5 housek které si vzal zkrátka protože měl prostě už hlad a stát mu nijak nepomohl to řešit jinak rovnou do vazby a seděl skoro 2 roky, aby po odsedění celého trestu ropucha zavelela že byse to mohlo začít přezkoumávat jestli to bylo v pořádku ...
_________________

Babiš už není všemocný premiér, jeho estébácké hnutí táhne pomalu k čertu, kam patří - a tak dostal zatra bobky... Teoreticky by měl vyfásnout asi totéž co Rath - a zjevně se mu do krymu nechce (ač tam jinak rád posílá svého syna...).
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:25
Vyživovací povinnost potomků :

Na pobyt v domově seniorů bude stát možná připlácet jen někomu. Ve hře je i vyživovací povinnost potomků

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:26
Otec se oběsil, dcera chce odškodné :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:27
Exekutora kvůli podezřelým doručenkám prověřuje ministerstvo. Ozvaly se desítky lidí

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:30
Přihlaste se, nebudete se mít špatně !!!

Švýcarská věznice hledá dobrovolníky pro víkendový pobyt za mřížemi

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:35
Extrémní sadismus u kněze z Vysočiny :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 20:37
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-14 21:14
Babiš : bobky jako hrom...

Šaroch je připraven poslat Babiše před soud, další krok musí udělat sněmovna – Forum24

Babiš obrátil a brání se vydání - Novinky.cz

Babiš píše poslancům: Moje vydání si dobře rozmyslete - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 15:55
Nepremiér Babiš už nechce před soud


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 16:01
Ministr spravedlnosti předal jmenovací dekrety Romanu Fialovi, novému předsedovi a Jaroslavu Burešovi, místopředsedovi Rady Justiční akademie

justice.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 16:03
Komu slouží Amnesty International (AI) (Vyčůránkům, to dávno víme...)
________________

Happening usilující o změnu definice znásilnění

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 17:28
Pandemický zákon :

Poslanci zkusí napodruhé schválit pandemický zákon. Chystají se demonstrace - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Poslanci chtějí napodruhé protlačit pandemický zákon. Okamura udělá vše proti - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 17:29
Je s podivem, že Podkonický ještě nemá zákaz činnosti... Dodejme, že s podivem už je to dobrých 15 let.

prahain.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 17:46
Emma Smetana alias Emma Smetanová vyrazila za Covid podporu na Bali.

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 20:35
A někdo bezúhonný by tu nebyl?

Žalostný pohled je na současné České lesy. Co nezničí vichřice, orkány a kůrovec, zplundrují dosazení "hospodáři".


Kandidát na šéfa Lesů ČR Szórád půjde před soud. Státní zástupce podal obžalobu - Novinky.cz
_________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-15 20:54
Na obžalobu vám soudruzi dlabu,
chci vrátit se zpět ke svému žlabu.
J.K.

Žalobce obžaloval bývalého ředitele Lesů ČR Szóráda - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 09:10
Další "vzorná" matka : Dítě málem zabije, pak se to snaží zamaskovat :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 11:15
Výmluvná vizitka toho, jací lidé nás žalují a ženou před soud :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 13:20
Spát na spisu se může prodražit :

Usnula na spisu, nebylo jí rozumět. Žalobkyni kvůli pití a lékům sníží plat

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 14:16
Přímo na komoru :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 14:19
Poměrně mírný trest navrhla ženina nadřízená i proto, že první dva případy by se jen těžko prokazovaly, ale žalobkyně se k nim přiznala. J.K.


Státní zástupkyně spala opilá s hlavou na spise, přijde o peníze - Novinky.cz
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 14:20
Sociálně slabí inkasovali z covidových dotací milióny.
Mně bylo divné, že nejsou vidět na demonstracích.
J.K.

Umělci inkasovali z covidových dotací miliony a čelí kritice: Hon na čarodějnice, zastala se kolegů Nikol Leitgeb - Super.cz
______________

www.super.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 18:01
Ďáblice residence u mezinárodní arbitráže :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 18:07
Tři promile v práci? Rok snížení platu o 15 procent. Vítejte na státním zastupitelství

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-16 18:07
Zas z nás dělaj malé Jardy,
promrdají státní miliardy.
Pod rouškou pomoci postiženým,
prachy vypaří se jaksi,
a naplní si vlastní kapsy.
J.K.

Vláda spouští nové covidové programy, pro vybrané obory má miliardy - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)
________________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Allan 2022-03-12 12:44
Typický chudák právě z KDU-ČSL bývalý poslanec Severa. Dokud měl poslanecký plat tak ho stav justice pravděpodobně vůbec nezajímal a spořil peníze, aby potom poctivě nabytý majetek mohl půjčit za krytí směnkou. Kam se dneska upíchnul?
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-25 17:10
Posudkem podpořila odsouzenou soudkyni, teď znalkyně sama čelí obžalobě

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-10-08 14:53
Znalec Roček odsouzen :

Znalec Roček v kauze směnek exposlance Severy byl odsouzen. Zaplatí 200 tisíc a dalších 50 expolitikovi

ceska-justice.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.