Morální "vzory" při úderu kladiva

Zatímco prostí Ukrajinci se vrací do své země z ciziny, aby ji mohli bránit, ti, kteří na předchozím státu vydělávali nejvíce, si kupují útěk na Západ. 

 

A to přes zelenou hranici, jiná možnost brzy ani nebude. 

Asi nikoho, kdo zná současnou českou justici, nepřekvapí, že mezi dezertéry a útěkáři je nemalé procento bývalých nebo i současných prokurátorů či soudců. 

Podobnost jistě čistě náhodná. 

Myslíte, že ve stejné situaci by se ti naší chovali jinak ? 

Když jde o to, riskovat zdraví a život, jsou, jako obvykle, poslední v řadě. 

Když jde o to brát, případně krást ve velkém, stojí první s rukou nataženou. 

Potvrzuje to jedinou, starodávnou a osvědčenou zkušenost : Pro výkon spravedlnosti je v podstatě jen jediná kvalifikace : Mravní pevnost a morální čistota. Všechno ostatní jde stranou, dá se doplnit, doučit, nahradit. Jen ty dvě zmíněné kvality - NIKOLIV.  

Jistě ale každého zaujme, že ze všech preferovaných povolání (diplomaté, ředitelé, manažeři, obchodníci) jsou zde zmíněni prakticky výhradně jen soudci a prokurátoři... 

Komentář nechť si doplní každý sám. 

____________________

____________________

 

Chtějí se vyhnout boji, převaděčům platí tisíce dolarů - Novinky.cz

 

Někteří vytahují služební průkazy

 

...se o nelegální přechod pokoušejí nejen obyčejní lidé, ale i zaměstnanci generální prokuratury a soudů či poslanci.

Generální prokurátorka Irina Venediktová v příspěvku na Facebooku potvrdila údaje Strany.ua, že do zahraničí uprchli i někteří prokurátoři. „Kde jste, vy s…či, vzali ty desetitisíce dolarů, kterými jste se snažili podplatit pohraničníky, kde? Aspoň neukazujte služební průkazy. Styďte se, že vrháte hanbu na celé státní zastupitelství,“ napsala tam Venediktová.

_______________

Paní Venediktová, nic proti Vašemu spravedlivému rozhořčení - ale kdopak je tak asi odpovědný za personální stav resortu, který řídíte ?  To jste celá léta nevěděla, s kým děláte ? 

To by zrovna o vysokých manažerských schopnostech opravdu nesvědčilo... 

____________________

P.S. 

Za "paní Venediktovou" si klidně můžete doplnit Lenku Bradáčovou a za ty prchající zmetky jména libovolných osob ze státního zastupitelství a soudů.  Rovněž libovolných. 

Riziko omylu je minimální... 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

________________________________

________________________________

 

Comments  

0 # Allan 2022-03-12 13:38
Obzvláště Ukrajinci mající zkušenost s pobytem a nějakou prací v cizině rozhodně nespěchají bránit hloupé nápady jejich protilidového prezidenta a bývalého herce a komika, který je využívá jako živé štíty a s korupcí, v tom má článek pravdu, nic moc neudělal. Západní hranice Ukrajiny je nyní dost propustná pro uprchlíky i z Afriky. Jestli opět po nich chtějí úplatky ukrajinští pohraničníci, jenom to potvrzuje výše uvedený argument pokračující korupce na Ukrajině i za současné nelehké situace.

Obyčejní Ukrajinci mlčeli doposud většinově k násilným zvěrstvům ukrajinských nacionalistů. Historicky jsou dobře známy pogromy nacionalistických Ukrajinců i proti židům.

Tito prorežimní mouřeníni potvrzují, že mají informace a peníze na útěk před možnou oprávněnou oplatou svých obětí.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-15 17:23
Jak se pozná protilidový president ? Tak, že byl lidem zvolen ? A lid mu vyjadřuje podporu na každém kroku, který udělá ?

Ještě jeden takový pomatený komentář, a potáhneš k čertu definitivně.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.