O dostatečnosti boje se zlem - a novinářské statečnosti

Každý má bojovat s tím zlem, na které stačí....    Jan Palach

 

 Novináři objevili bývalého politického vězně, novináře z Ruska, který uprchl před Putinovým režimem k nám - a má zde potíže. 

A aby toho nebylo málo, jako výsměch na závěr narazil na agenta FSB, který ho do kriminálu dostal - a který vesele a dávno podniká v ČR, má již české občanství - a může se mu tak leda smát do obličeje. 

Je sice dobře, že o tom novináři píší, ale říkám si, jestli neměli náhodou psát mnohem dřív - a to hlavně o rusofilním podhoubí našich státních orgánů, které dosud ve velkém praktikovaly politiku podpory bývalých starých struktur, v Rusku ovšem současných, a to za zády a posvěcení i tvz. pravicových vlád... 

Jako názorný příklad mi může dobře posloužit příklad u nás vězněného Čečence, který žádal o politický azyl - ten nedostal (ačkoliv všichni jeho spolubojovníci v jiných zemích EU ano) a naopak čekal ve vydávací vazbě na transport do Ruska, jež jeho vydání žádalo. Se zjevným cílem - ho zlikvidovat. 

U nás s jeho vydáním všechny justiční orgány souhlasily, včetně tzv. pravicového Pospíšila, tehdy ministra spravedlnosti - a to, že nakonec vydán nebyl, za to může poděkovat jedině Evropskému soudu pro lidská práva, jenž jeho deportaci na poslední chvíli, kdy už ho eskorta vezla na letiště, zakázal předběžným opatřením. Teprve to pomohlo a teprve to byly naše, po komunistech zděděné, orgány ochotny respektovat - protože v opačném případě už by se rovnou veřejně presentovaly jako Putinova pátá kolona. 

Ptám se : Kde tehdy byli autoři níže uvedeného článku, aby o tom psali, rozkryli, kdo všechno na naší straně za tím stál (kromě pitomce Pospíšila, jenž nejspíš něco podepsal, ani nevěděl, co) a proč, jaké vazby tehdy měla FSB na naše ministerstva, hlavně vnitra a spravedlnosti - a kolik jejích agentů, dnes patrně zalezlých a mlčících, tam dodnes - za naše peníze -  pracuje ?? 

A jinak : Že se bývalé politické oběti mají dodnes hůř (pokud tedy ještě žijí) než jejich někdejší trýznitelé ?? 

Ale to přece nemusí autoři článku vůbec do Ruska, to naleznou bohatě nezpracovaného materiálu u nás - a mohou psát od rána do večera - akorát, že jim to v kariéře asi příliš nepomůže, spíše naopak. 

 

Mohou psát o mrtvých na hranicích, zastřelených při pokusu o útěk na Západ, jejichž příbuzní dnes, třicet a více let od událostí, dostali jako odškodné dvě stě nebo tři sta korun - zatímco ti, co je zastřelili, či nechali zastřelit, žijí dodnes z královských důchodů, nebetyčných výsluh za nic. 

Mohou psát o politické persekuci lidí, kteří díky ní dodnes nemají důchod žádný, protože nemohli a nesměli nikde pracovat - zatímco ti, kteří je udávali  a šmírovali na každém kroku a každou, byť sebeubožejší práci jim předem zmařili, berou dodnes královské výsluhy od údajně pravicových vlád... 

Celých 30 let trvalo, než konečně někdo přišel oficiálně s tím, že výsluhy a důchody bývalých estébáků jsou prostě nemravné a hlavně naprosto neporovnatelné s důchody jejich obětí, které za to, že bojovaly za demokracii, dnes žijí na hranici mezi chudobou a hladem. 

A nemusíme ani vůbec chodit do historie - a můžeme se podívat i na širší obzor, nejen k nám. 

Kdybych já dnes přišel na americké velvyslanectví, že chci i jen turistické, natož vystěhovalecké vízum, co myslíte, koukali by na mě jako na toho, kdo se nekompromisně střetnul s komunisty v justici, anebo jako grázla se špinavým trestním rejstříkem - stejně jako Putinovi kámoši v cizinecké policii na toho ruského novináře, co se stal nepohodlným Putinovu režimu ? 

Kdo by americké vízum dostal dřív : Komunistický soudce, jenž mě věznil, z pohledu Američanů zajisté řádný občan v demokratické zemi, s prestižním povoláním, anebo já jako jeho oběť, tedy z pohledu Američanů recidivista v demokratické zemi s nezávislou justicí ?? 

Asi proto lidé věří v Boha, že vidí, kolik nespravedlnosti je všude kolem nich. Denně. 

Což ale neznamená, že se s ní mají smiřovat. 

Správně to říkal Jeník Palachovic : Každý má bojovat s tím zlem, na které stačí. 

A tohle zlo, popsané v uvedeném článku ?? 

No, jistě, že se s ním dá něco dělat. 

Tak třeba zjistit, kdo rozhodl o udělení našeho občanství agentovi FSB. To přece musely dotyčné orgány vědět, jestli to nevěděly, tak jsou trestuhodně zaostalé a neopatřily si dostatečné informace, k rozhodnutí o občanství nezbytné. Blbost je od jistého stupně a od určité úrovně rovněž trestným činem, protože prostě povinností dotyčných bylo být informováni - a to správně a dostatečně. 

A dalo by se mnohé dělat i s mnoha dalšími věcmi. 

Tak třeba - a například - Ministerstvo spravedlnosti, potažmo soud pro Prahu 2, kde se především soudí žaloby na stát. 

Vzpomínáte na odškodné pro Wonku, jako zvláště markantní a zvláště odstrašující příklad ?? 

Stát přiznal rodině zemřelého disidenta Wonky odškodnění dva a půl tisíce korun — ČT24 — Česká televize (ceskatelevize.cz)

 

Kde byli tihle novináři, aby o tom psali, rozkrývali, kdo za tím stojí, skandalizovali konkrétní jména ?? Vždyť všude musí být někdo podepsán !! Ti, co tam podepsáni jsou, to nejsou lidi z Marsu, ale z MSp... Případně ze soudů. Jsou živí, jsou tady, chodí denně do práce, mají rodiny a stálá bydliště. 

Navrhoval bych - začít s jakýmkoliv konkrétním případem, jako je třeba tenhle, dohledat, kdo o tom rozhodnul - a ty lidi vytáhnout ven, před MSp, nechat nastoupit do řady - otevřít kanál, vytáhnout kýbl čerstvých sraček - a před všemi kamerami je důkladně polít. 

To nebolí, dokonce se to dá i rychle smýt - a přesto, efekt zaručen. 

A jsem si jist, že by nikoho dalšího už nic podobného ani ve snu nenapadlo. 

Konečně, už jen to, začít ukazovat konkrétní ksichty na kameru : To jsou ti, co dali občanství agentovi FSB, tohle ti, co přiznávají za smrt na hranicích odškodné dvě stovky a tohle ti, co se obětem zvůle vysmívají úplně a jejich žaloby ani nepouštějí k projednání. 

Existuje přeci něco, jako zpětná vazba. A i u nás, i když se to nezdá - něco jako veřejná ostuda. 

Jen ať si vyzkouší, jaké to je, když všichni známí najednou přejdou na opačný chodník, jen aby je nemuseli potkat, pokud už je někdo potká, zásadně neodpoví na pozdrav, namísto úlisné servility najednou zášť a pohrdání. 

To funguje, to si pište. 

Akorát by se o tom - ti samí - novináři nesměli bát psát ... 

________________________

________________________

 

 Tak - veselé a spokojené Velikonoce !! A můžete přemýšlet - o zmrtvýchvstání - Spravedlnosti. 

 

 

________________________

________________________

 

 

Ruský vězeň svědomí narazil v Česku na agenta FSB, který ho dostal za mříže - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-14 17:55
K tomu agentovi FSB s občanstvím,
jen tak odhaduji že občanství obdržel na základě nepravdivých informací které
uvedl a že by měla existovat v tomto případu obnova procesu udělení či neudělení.....
_______________

Tak ty údaje měl taky někdo ověřit. Ale já si spíš myslím, že to ti zmetci z MV docela dobře věděli, a, dost možná, že mu snadno udělili občanství i právě proto.

Obnova řízení by zde měla být možná v každém případě, protože z Ruska se stal oficiálně teroristický stát a kdo se tam dokonce podílel na tajných službách takového režimu, je bezpečnostním rizikem prvního řádu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-14 17:55
Kolegium šéfů soudů: Novela zákona o soudech a soudcích znemožňuje výběr nových předsedů

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-14 17:56
ČAK předpokládá, že žalobci vyvodí důsledky vůči osobám, které pochybily při odposleších ve věznici

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-14 17:57
Podle šéfů soudů 150 milionů korun navíc pro administrativu nestačí, propad platů bude pokračovat

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-14 17:57
Ministr spravedlnosti navrhl jmenování 39 nových soudkyň a soudců

justice.cz/.../
________________
Pořád jsou kámoši, co potřebují upíchnout...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-16 09:42
ESLP bude soudit stížnosti proti Ukrajině, o rozsudku ale nebude informovat

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-16 09:42
Jediná stránka a žádné zdůvodnění. Podívejte se na Zemanovu milost pro hradního úředníka Baláka

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-16 09:44
ANO přišlo do politiky krást ve velkém (což bylo jasné od počátku):

Žalobce: S příchodem hejtmana z ANO brala jeho poradkyně statisíce za fiktivní práci

zpravy.aktualne.cz/.../...
___________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-16 12:47
Milostivé léto II.

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-16 12:47
Žalobkyně chce stíhat soudního úředníka za čachry se znaleckými razítky

novinky.cz/.../...

_________________

A pak se člověk diví, proč to jsou často pologramotná paka...

Tady se dočtete, že jen u jediného soudního úředníka se jimi staly desítky !!!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-16 18:02
Ty Neptuny budou moci i exportovat spojeneckým armádám, s velkou pravděpodobností polské, i když nejen - vykují určitou míru exklusivity co do manévrovacích schopností. Rusko je porazitelné, řada západních politiků se bojí použití atomových zbraní, ovšem je to krátkozraké, protože - v zoufalství z prohry, kdy vedení teroristů si je vědomo trestu minimálně doživotí (pokud ne smrti), tak je schopno zničit celý svět včetně vlastní země, a spáchat nakonec sebevraždu. To je dějinami ověřená patologie určitého typu psychopatů. Modelový případ této patologie je především Hitler. Ti si neváží žádného života, ani svého vlastního- a vlastně potřebou života je tomuto momentu předejít. Ledažeby se podařil vnitřní puč uvnitř vedení teroristů, za předpokladu, že část spolupachatelů v pudu sebezáchovy zlikviduje fýrera...(což známe z Třetí říše také - nejdříve dík Mnichovu Hitler získal i nad generály převahu, během války pak nepovedený puč).
_______________

Škoda, že v září 38 neměl náš štáb lepší přehled o německé připravenosti a úmyslech - protože by se snadno ukázalo, že žádnou Mnichovskou dohodu přijímat nemusel, mohl to klidně risknout - a Hitler by stejně nic nenadělal.
Ovšem s takovými "spojenci" v zádech by k té tragedii došlo dřív nebo později...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-17 11:35
Fízlové se rozjeli ... :

novinky.cz/.../...

_____________

Za pomlázku : kopnout do rozkroku - není to náhodou propagace násilí ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-04-17 11:36
Soud v kauze Balák: Buď to Mynář věděl, nebo ho využili

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.