Průtrž spravedlnosti

nastalá podle Romana Fialy, může mít i jiné, a mnohem prozaičtější vysvětlení... 

 

 Soudy prý rozhodují ve velké většině spravedlivě.

Pan místopředseda NS tak soudí - a  dokládá to tím, že prý mu z 10-ti jeho rozsudků, jež byly napadeny Ústavní stížností, nevrátil Ústavní soud ani jednu... 

 

 

 

A co takhle, pane místopředsedo, třeba tím, že ty stížnosti nikdo nečte, za ústavní soudce tam věci vyřizuje nějaký asistent, obvykle absolvent prvního ročníku práv - a ten rozhoduje, a protože dobře ví, že žádné znalosti, ani zkušenosti nemá, tak dělá vše pro to, aby jeho "rozsudek" obstál - a nejsnáze obstojí ten, který se tak zvaně "ztotožňuje" s "názorem" soudů nižší instance ?!! Ztotožňuje = opisuje je. 

Za opisování si dnes platíme Ústavní soud, který tak zcela pozbyl svého původního významu a stal se jen drahým a nadbytečným úvažkem daňových poplatníků. 

A tak zatímco v prvních letech svého fungování ještě - alespoň občas - vycházela z Ústavního soudu dílka hodná čtení, tyto pionýrské doby, na které dodnes může být Ústavní soud hrd, jsou dávno pryč, zůstalo z nich ...  - a převážně Zemanem vybraní a jmenovaní soudci jsou takového druhu, že se zásadně a výhradně pouze "ztotožňují", čímž zcela jistě nikoho v justici nenaštvou. 

Horší už je to se stěžovateli, kteří proti křivým rozsudkům prostě nemají obrany - ale to už přece ani ústavní soudce, natož pak pana Romana Fialu, což je místopředseda NS, nepálí... Ať si jdou stěžovat na nákladní nádraží - nebo se vyplakat do vrby... 

Výsledkem je, že proti zjevně křivým a nespravedlivým rozsudkům se u nás práva nikdo nedovolá - a v cizině jen pro ty nejbohatší, obvykle velké firmy, apod. 

Ostatně, k čemu jsou dobré štrasburské rozsudky, to dobře ukázala právě uplynulá praxe právě na těch, co tam tak zvaně uspěli. 

Á propós, takhle vypadá servilní - a tudíž nadějný - novinář : Na spravedlivost rozsudků se jde zeptat - soudce Nejvyššího soudu. 

Asi jako by se šel do hospody zeptat, zda tam čepují zapšklé a zkažené pivo. Nebo zda mají špinavé trubky. 

Nebo do cukrárny, jestli prodávají žluklou šlehačku. 

Co myslíte, kdo z hospodských, či cukrářů, by přitakal, i kdyby to tak stokrát bylo ?!! 

Pane novinář, na "spravedlnost" rozsudků, pokud ovšem chcete slyšet pravdu, se zásadně ptáme těch, co se jich ty rozsudky týkají - ne těch, co je vydávají ... To je, co ?? 

To by Vás - a zrovna Vás - asi v životě nenapadlo... 

________________________

________________________

 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-18 20:56
Zase jeden, co tu přemíru bezbřehé spravedlnosti, kterou ho justice zavalila, prostě - nezvlád :

denik.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2022-07-18 22:38
Pokud se tento nešťastník zabil kvůli soudu, tak se pravdu stejně nedozvíme, leda by ji zveřejnil někdo z příbuzných. Když policie zjistí, že nezvládl srážku s českou nezávislou justicí, uzavře se případ jako těžká rodinná situace nebo duševní problémy a nikde se ani nepípne o skutečné příčině.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-19 19:34
V rozhovoru je ještě jeden, docela zajímavý bod, a sice když se pan novinář ptá na vydědění.
Soudce Fiala mu odpovídá, že to není zase až tak vzácné.
Hm - proč asi ??
Bylo by to normální za první republiky, nebo ještě před 50-ti lety ??
Je snad normální, aby rodiče měli zákonné důvody pro vydědění svých potomků ??
O čem to asi tak svědčí ??
No přeci - o pečlivé práci opatrovnické justice, která tak dbá na dobré mravy, že z jejích opatrovanců vyrůstají buďto rovnou kriminálníci, anebo, když ne, tak minimálně mravně zvrácené osoby, které neznají svoje základní povinnosti vůči rodičům - tedy o ně ve stáří pečovat a pomáhat jim, případně je i živit - ale zvykly si, že rodiče, zejména ti povinní kdysi výživným, jsou jen ždímací váček na peníze, a když dojdou - tak se prostě odkopnou, jako prázdná plechovka od piva.
To už pan soudce zapomněl vysvětlit, z čeho pak asi tyhle "mravy" pocházejí a kdo je tady celá desetiletí pěstuje, buduje a ochraňuje...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-20 08:45
Případ Kramný znovu před soud :

novinky.cz/.../...
________________

To bude asi těmi výjimečně spravedlivými rozsudky ... Že se stejná věc soudí pořád dokola...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-20 17:28
To máme nějakou explozi projevů nadšení nad spravedlivými rozsudky, že ?

V Olomouci se jeden zastřelí před soudem, v Olšanech další vyhodí radši dům do vzduchu, než by ho nechal EXE šmejdům...

Není nad lidské, spravedlivé a citlivé rozsudky... A lidsky spravedlivé a citlivé soudce :

blesk.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.