Správné rozhodnutí. Od špatných aktérů se mu ale stěží věří.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek odmítl jmenovat Aleše Novotného místopředsedou Krajského soudu v Brně. S odůvodněním, že opakovaně zavinil státu škody... 

 

Zrovna od Blažka se tomu dost těžko věří, tedy hlavně tomu, že to myslí upřímně a vážně, ale jinak nezbývá než zvolat : Konečně !!§ Ano, tak je to jedině správně. 

Nelze rozhodně přehlédnout ani frenetickou reakci Soudcovské unie, kterou nelze označit jinak než za vztekem probuzené polobohy, kteří právě byli svrženi z Olympu a dáno jim najevo, že když to bolí stát (a logicky, předtím, někoho z účastníků řízení), tak to pak následně bude bolet i je. 

Nemohu nevzpomenout na svou osobní zkušenost s kárným řízením s psychopatem Bláznou v r. 2013, kde ho hájil ten zmetek, co později tak exceloval v kauze Davida Ratha - Pavel Zelenka. Už tehdy, tedy u onoho kárného řízení, se předvedl - a dodnes nezapomenu na jeho neskrývaný úžas, kombinovaný se vztekem, jak si může někdo dovolit tahat soudce k odpovědnosti za jeho rozhodnutí... Za to, že bezdůvodně zatýká lidi na ulici...

Vrána k vráně sedá, psychopata Bláznu nemohl hájit nikdo jiný než další psychopat, posedlý mocí a pocity beztrestnosti, grázl Zelenka. U Ratha se pak předvedl naplno. Odposlechy, které hlavně usvědčovaly pachatele, v rozporu se svými vlastními dřívějšími rozhodnutími prohlásil za nepoužitelné - což mělo údajně Ratha stát 12 melounů. Pomluva, tvrdil pak redaktorovi TV Zelenka, neuvědomujíc si naplno, že se právě veřejně přiznal. 

Nic se mu samozřejmě nestalo, stejně jako se nic nestalo Lněničkovi a dalším, co mají na svědomí desítky, možná stovky křivých rozsudků a zmařených životů. 

Upozorním jen, že vztek, který v tomto ohledu předvádí Soudcovská unie, je názornou ukázkou, nakolik už justiční panstvo zcela pozbylo soudnost. Prý ministr spravedlnosti nemá co hodnotit soudce, prostě ho jmenuje, kam ho jeho kumpáni navrhli, a na nic se neptá. 

Takový ministr spravedlnosti by byl ovšem nesvéprávným panákem, což zjevně ani Blažek být tak úplně nehodlá. Samozřejmě, že má právo se rozhodnout, koho jmenovat bude a koho ne a proč, jinak to není ministr, ale kašpar. 

A že nemá právo, dokonce že není způsobilý zhodnotit práci soudce ?? Ale, ale. 

Jednak má sám právní vzdělání, takže lecčemus jistě porozumět může. Špatnou práci ostatně často pozná i laik - a není to jen v soudnictví. Copak nepoznáte, že vám instalatér zprasil rozvody vody, a přitom ani nemusíte být instalatérem ??!! Že vám pokrývač špatně pokryl tašky na střeše, takže do ní teče a netěsní ? A taky nemusíte být pokrývač. 

Ale hlavně : Ministr se odvolal na zcela objektivní kritérium : Škodu, zaviněnou tímto soudcem státu. To je přeci měřítko, jasné jak facka. 

 Dodejme k tomu, zejména pro ty, co s chodem justice u nás nejsou obeznámeni a naivně věří, jak je všechno v pořádku, protože to slyšeli v televizi... 

Než stát přizná vinu, to už musí být !! Než přizná za svou vinu odškodné, to už musí tuplem být !!! 

Jinými slovy - jestliže Novotný, podle Blažka, zavinil škodu státu ve výši necelé 4 miliony korun (což je dnešní prokazatelný stav, tedy patrně součet odškodného vyplaceného obětem justičních křiváren na základě rozsudků nebo dohod o odškodnění), rozsah škod, které tento soudce ve skutečnosti způsobil, a jež nikdy nebyly přiznány, často ani nárokovány, bude minimálně 20x vyšší. 

Reakce Soudcovské unie prokazuje, že tahle banda arogantních, nadutých hajzlů, dosud trpící pocitem nepostižitelnosti, je jednoznačně zralá k oficiálnímu rozpuštění

Namísto omluvy, že někdo takový dosud může pracovat v justici, dokonce na Krajském soudě v Brně, se potrefení nadutci dokáží jen veřejně vztekat. 

Dodejme, že nejen že má ministr spravedlnosti právo nejmenovat takového soudce, o kterém toto ví, ale že by ministr spravedlnosti měl POVINNĚ  zavést a denně využívat něco jako je trestní rejstřík pro soudce. Kam by se psaly nejen všechna kárná odsouzení, ale také všechny ty "zjevně nedůvodné", jinak samozřejmě plně opodstatněné stížnosti, které byly na soudce v průběhu let podávány - a které nikdo neřešil. 

Možná, že právě postup v kariéře je tím správným momentem, aby takové stížnosti nyní někdo na MSp shromáždil, prošel a důkladně je právě nyní "vyřešil". 

Stěžovatele pak může informovat i přes média, jako byl právě tenhle článek. 

_______________________________

_______________________________

 

Blažek odmítl povýšit soudce kvůli jeho verdiktům. Nepřijatelné a nebezpečné, kritizuje Soudcovská unie

 

 

_______________________________

_______________________________

 

 

 

_______________________________

_______________________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-22 16:54
Platíme si skvělou justici... Takovou - pravicovou... :lol:
________________

Státní zástupce zrušil stíhání komunistického exministra Kincla kvůli střelbě pohraničníků

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2022-08-23 05:41
Já se přikláním k variantě, že Blažek má na ten výnosnější flek jiného kandidáta, a tak trest za nesprávné rozhodnutí je jen výmluva. Hodí se k tomu, aby jedna část justiční mafie vyběhla s tou druhou a občané to měli za moudré a státnické.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-23 16:59
Taky mě napadlo, že vzhledem k tomu, že oba jsou z Brna, ho osobně zná a má s ním nějaké účty. A teď si je srovnal, přičemž zabil dvě mouchy jednou ranou : Ztrestal někoho, s kým měl nevyřízený účet - a ještě to sebepresentoval tak, že má být za hrdinu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-23 16:58
Tržnice Holešovice : Vítejte, Ukrajinci...

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-24 08:15
Zdravotní úroveň v ČR je na vysoké úrovni. Pokud jde o prezidenta.
Čínský prezident bude asi muset přiletět za Miloušem.
J.K.

Za péči sester o prezidenta v Lánech zaplatil Hrad už 1,7 milionu korun - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-24 08:15
Bude další milost :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-27 11:17
Blbečkové si zvykli, že si mohou všechno dovolit a do všeho kecat.
Nejvyšší čas je rychle vyvést z omylu :

ceska-justice.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.