EXE a MSp : Vytrestaný naschvál

Aneb : Když musí stačit (úřední) tisícovka... 

 Také by se to mohlo jmenovat : 

 Jak stát ušetřil na poplatcích ze žalob na stát ...

 

 Z logiky věci plyne, že žaloby na stát mají být zadarmo. Stát si platíme všichni na daních, má pro nás pracovat proto bez dalších poplatků. A obzvláště to pak platí pro žaloby na stát, tedy žaloby, jejichž podstatou je to, že stát někde fungoval špatně, či zcela selhal. Svoje chyby MUSÍ  každý napravovat zdarma, ne že napřed složíte zálohu, aby se chybou vůbec začal zabývat. 

Přesto to u nás takto - díky našim nevzdělaným poslancům - takto již nějaký čas funguje, neboť záškodnickému ministerstvu spravedlnosti, jež má k poslancům hlavně přístup, se je podařilo přesvědčit o tom, že žaloby na stát jsou vlastně schválnosti několika málo potížistů, kteří si takto léčí komplexy a kteří budou vyrábět "potíže" vždy a všude a za všech okolností - že je proto od věci jim to znepříjemnit. Třeba tím, že za žaloby na stát budou muset napříště platit. 

Jakoby nebylo nic zábavnějšího, než sedět u počítače, psát žaloby, pak s nimi chodit na soudy a tam si nechat mlčky líbit aroganci nadutých hňupů, kteří Vás po přechodu přes práh (rozumí se přes rám) mají totálně v hrsti. A na první pohled se zdá, že proti nim není ochrany. 

No - tak i tady : MSp usoudilo, že chce - přiznané - tři stovky (za dostavení se k soudu) stůj co stůj. 

Není od věci napsat, za co vlastně ty tři stovky byly, resp. co se v dané věci řešilo. 

Řešilo se to, že mne jeden soudce v Hradci vykázal z jednání, když jsem mu nechtěl ukázat občanský průkaz. Na to samozřejmě neměl právo, jednání soudu jsou veřejná, nikdo nemá co zjišťovat, kdo jste a co jste, pokud nerušíte jednání, máte právo tam být. 

Tenhle blbeček (Vergara Shmuck) si myslel, že si v jednací síni může dělat, co chce - a nechal mě vyvést. Stížnost na toto jednání doputovala k předsedovi KS v Hradci, ten mi - s odstupem času - dal plně zapravdu a dokonce k tomu připsal, že zorganizoval školení pro soudce prvního stupně, aby věděli, jak se mají chovat k veřejnosti. Fajn. Tak nějak by to mělo být, ještě mi tam chybí sdělení o trestu pro toho arogantního zmetka. 

No - a kdo nahradí škodu ? 

Vznikla mi přece tím, že jsem se dostavil k soudu, stálo mě to čas i peníze, a obojí zbytečně , kvůli arogantnímu blbečkovi, jehož jednání odsoudil i předseda nadřízeného soudu. 

Takže jsem podal žalobu na stát, že chci tu škodu nahradit. 

Je to až potud jasné a logické ? Má nárok na náhradu škody ten, jenž byl nezákonným jednáním soudu prokazatelně poškozen ?? Řekl bych - že má... 

Podle mého - zcela jasná žaloba, s jasným výsledkem. 

Ne tak u naší justice. 

Městský soud v podání Tomáše Mottla rozhodl však moudře tak, že mi musí stačit omluva předsedy KS v Hradci - a že na náhradu škody tudíž už nárok nemám... 

Podivné rozhodnutí, že ? Dokážete si to představit obráceně ?? 

Že Vy způsobíte státu škodu - a postačí, že se omluvíte, a nemusíte už pak nic nahrazovat ?? 

No - tak to je spravedlnost po česku. Aneb : Motto soudů : Vždy na straně silnějšího. Tak nemůžete přijít k úhoně. 

A aby toho nebylo málo, tak ještě přiznal protistraně - tedy MSp - právo na náhradu nákladů řízení - přece jsem je žaloval zbytečně, a tudíž šikanozně... 

A to byly - tehdy - tři stovky. 

Ne že bych je neměl, ale odmítl jsem je zaplatit a napsal MSp, že je nedostanou, ani kdyby se na hlavu postavili. Protože jednak je ten rozsudek křivý jak turecká šavle a jednak, i kdyby byl správný, tak činnost MSp je dávno předplacena a zaplacena ze státního rozpočtu. 

No - a na MSp nebyl nikdo jiný než čiperný přičinlivý a hlavně pomstychtivý zmetek, který nelenil i přestoupit vlastní předpisy - o tom, že pohledávky do 1 tisíce se nedají vymáhat exekučně - a klidně tuto exekuci podali. Vždyť je to nic nestojí - a MSp jistě každý rád vyjde vstříc... 

No - vyšel. Ještě netušíc, do čeho leze. 

Exekutor Ivanko. 

A tak vymáhal a vymáhal, posílal dopisy i návštěvy, na dopisy dostával odpovědi asi v tom smyslu, ať si trhne nohou, že nic nedostane, kdyby čert na koze jezdil. Za to mi začal posílat pokuty zase on, že jsem na něj drzý... 

No, a po třech letech jsem začal já podávat námitky podjatosti, že exekutor nic nevymohl, ergo dělá tři roky zadarmo, což je na poměry našich exekutorů zcela zvláštní úkaz - a ať doloží, že vybral od oprávněného (tedy MSp) alespoň zálohu na další marné vymáhání, jinak je podjatý a chce mi výhradně škodit a dělá to pro vlastní potěchu. 

Dlouho se nic nedělo, námitky se zamítaly jak na běžícím pásu, vypadalo to, že - bez šance. 

Ale - JAKO U STÍŽNOSTÍ : Dlouho nic, ale jako když kape voda na vápenec - nakonec ho stejně prorazí... 

Takže - naoko - dlouho nic, jako že se nic neděje - ale, jak vidět z přiloženého, v exekutorovi to přeci jen hlodalo a hlodalo. Že tady dělá někomu zadarmo celá léta kašpara a nic z toho nemá, jenom fůru zbytečné práce - a ostudu. 

Až - poslední kapka dokápla. 

A výsledek si můžete přečíst níže... 

MÁ TO VŠECHNO SMYSL. I když to tak hodně dlouho nemusí vypadat... 

 

 

A - co ještě dodat ? 

No - přeci něco. KDO TO VŠECHNO ZAPLATÍ  ??? 

Zbývá najít čičmundu na MSp, který chtěl stůj co stůj tři stovky vymáhat přes exekutora, vzdor platným předpisům - a nechat mu to jednoduše všechno zaplatit. 

Protože ty náklady - a je s tím spojen vcelku již slušný fascikl objemu tak asi rozsáhlejšího románu Alexandra Dumase - jdou bezesporu do statisíců, pokud zohledníme poměrnou část platů soudců, kteří na tom tři roky marně a zbytečně brousili pera i ostrovtip, pokud nějaký měli. 

Protože chtěli vymoci - nespravedlivě přiznané TŘI STOVKY. 

Také bychom to mohli nazvat ŠKOLOU SPRAVEDLNOSTI, kde zúčastnění soudci byli zdarma po tři roky školeni, co to SPRAVEDLNOST  je a jak má vypadat. A náklady jsem nesl já, coby nezaměstnaný, a daňový poplatník. Ten ostatně rád zaplatí kde co. 

Naschvály soudců pak zajisté především. 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

_________________

 

 

___________________

 

 

 

____________________________

____________________________

 

A TOHLE  chtěli původně...   - 6.855,- Kč za (ne)vymožení tří stovek !!!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

_______________________________

_______________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-24 12:11
Nad Redlovou „nesvéprávností“ se smráká

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-27 11:16
Unie státních zástupců překračuje hranice, zaznělo na vládě od ministrů. Kritický byl i premiér Fiala

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-27 11:24
Kdo nic neudělal, nemá se čeho bát. Požár u Hřenska posouvá hranice plošného sběru dat

hlidacipes.org/.../
________________________

KDO NIC NEUDĚLAL, NEMÁ SE ČEHO BÁT... Lepší vtip jsem v životě neslyšel. Asi jako Nečesaný, asi jako Tempel, asi jako McCrae... Taky nic neudělali - a nestačili se divit.
Protože na někoho se to holt hodit musí.
A pokud máme u policie a na OSZ zjevný odpad, který není schopný sám nic vyšetřit, musí se nutně bát každý, kdo byl v okruhu 50 km v předmětnou dobu...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-27 11:25
prokurátor jde k soudu za maření vyšetřování... (Bohužel, v Mexiku...)

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-27 11:27
Prezident Milouš,
alias kořaly vypitá flaška,
zná nejlépe Dona Pabla,
ministra státem organizovaného zločinu.
Blažka.


Spojka mezi Hradem a vládou. Prezident znal Blažka nejvíc - Novinky

ministr spravedlnosti blažek don pablo – Seznam.cz
__________________


novinky.cz/.../...


search.seznam.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.