Povinné právní zastoupení u dovolání a ÚS

K čemu je ?? Tak to nám právě čerstvě napsal sám Nejvyšší soud. 

Podal jsem dovolání. Ve věci diskriminace ve věznici ve Valdicích, kde se ke mně, jako k návštěvě, chovala Vězeňská služba ponižujícím a diskriminačním způsobem. 

 

Výsledek ?? 

1. stupeň - prý diskriminace je jen v práci a podle pohlaví... (Husa). 

2. stupeň  - se odvolával na Ústavní nález, který, když jsem si našel, byl zjevně o něčem úplně jiném (3 husy)

Tři grácie z MS : Zaslat jiný rozsudek než byl vyhlášen (k213.cz)

Prst v prdeli. (k213.cz)

3. stupeň - dovolání. Tak to vidíte právě zde. Nejprve prý musím být právně zastoupen (s nevzdělancem se samozřejmě nafoukanci bavit nebudou), když jsem byl - a to soudem přidělenou advokátkou - tak  TAKHLE  její práci zhodnotil sám Nejvyšší soud : Prý nesplňuje základní náležitosti dovolání... 

Mimochodem, k tomu mému v podstatě nic nepřidala, jen se na ně odvolala. Aspoň že mě to nic nestálo - ale tohle je tím proklamovaným ÚČELEM  povinného zastoupení ?? Aby soud komunikoval s adekvátně vzdělanou osobou ??? 

Takže : U naprosto banální věci, kde i úplný laik snadno posoudí, oč šlo - a že se kázeňské tresty rozhodně nedají bezdůvodně či preventivně používat jen tak, a pokud se používají, je to diskriminace jako vyšitá - jsme se po třech stupních (!!!!) nedobrali vůbec ničeho, jenom toho, že všichni hledali sebemenší důvody, aby nemuseli nic dělat. 

ZA TOHLE BEROU STATISÍCE MĚSÍČNĚ  !!! 

 

 

 

 

 

______________________

 

Nejvyššímu soudu ČR

Burešova 20

657 37   BRNO

       + OS P - 4

                                                                                                               K č.j.      30 Cdo 3016/2022 - 144

            40 C 318/2019 - 96

 

JUDr. David Vláčil, soudce, předseda senátu

 

 

Vážený pane soudce,

                      Jak sám jistě vidíte, z Vašeho vlastního vyjádření (viz Vaše usnesení ze dne 29.11. 2022), povinné zastoupení advokátem bylo naprosto k ničemu, neboť nedokázalo splnit ani základní formality a požadavky na dovolání, stanovené soudem,  jak sám uvádíte.

       Navrhuji Vám proto, abyste - právě na základě této zkušenosti - dal podnět ke zrušení povinného zastoupení pro dovolání, neboť to nesplňuje svůj deklarovaný účel a k ničemu nevede, jenom ke zdržování a prodražování.

Jestliže úředně přidělený advokát nedokáže splnit ani základní body pro přijatelnost dovolání, je naprosto k ničemu a měly by se z toho dovodit důsledky. Mimo jiné také takové, že - po zrušení povinného zastoupení - se na stránkách soudu zveřejní stručné požadavky soudu na dovolání, a každý dovolatel, který má JAKÝKOLIV  VŠ titul, napříště nebude povinné zastoupení potřebovat jako nadbytečné.

Současně bych se rád zeptal, zda souhlasíte se mnou, že soudy byly vytvořeny k tomu, aby bránily spravedlnost a snažily se o její prosazení, ne pro to, aby si hledaly sebemenší záminky, proč údajně  - za statisícové platy - nemohou nic dělat a vážná podání z malicherných důvodů odmítaly.

                                                                   S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

__________________

__________________

 My nic, my muzikanti... Obraťte se někam jinam - třeba na poslance... 

 

 

 

____________________________

____________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.