Mimoň odchází, s ním i spodních 10 milionů

Zeman sám se považoval za vysoce inteligentního - a úspěšně o tom přesvědčoval většinu veřejnosti. Nemyslím si to. 

Vzdor převládajícím vlastním postojům, ale i  pocitům veřejnosti, štědře živených jím samým, o vlastní vysoké inteligenci - a blbosti všech ostatních - několikrát prokázal končící president Zeman pravý opak. 

Naposledy právě dnes, viz "výsledek voleb překvapil",  : 

 

Volby 2023 ONLINE: Výsledky a aktuální dění (seznamzpravy.cz),

 

protože překvapit mohl jedině toho, kdo ví hodně málo o národě, jenž má ztělesňovat navenek, o náladách ve společnosti a o přáních většiny. 

Prý připouštěl, že by Pavel mohl vyhrát ( o tom, krom něj, asi pochyboval málokdo, včetně Babiše) - ale že to bude o celých 16% - to prý nečekal. 

Já osobně jsem čekal, že to bude ještě o hodně víc. 

Pavel měl obrovskou kliku, že se stal ztělesněním antibabiše, tedy všeho a všech, co jsou proti Babišovi a co se jim Babiš už ze samé své podstaty hnusí. 

Pokud Zeman nevěděl nic o tom, jak silně je Babiš - krom evidentních primitivů - ve společnosti nenáviděn, neví, kde žije. Není na tom ostatně nic divného, protože ani v Lánech, ani  v hlídaném nemocničním pokoji se o tom asi nic dozvědět nemohl. A podlehl tak vlastním bludům. 

Není to rozhodně poprvé, co Zeman prokázal tak fatální neodhad a neznalosti situace a neschopnost předvídat. Stačí připomenout jeho pohádky o justici, o které zjevně - vzdor tomu, že zde byl celých 30 let ve vrcholné politice, několikrát jako předseda vlády a 2x jako president - neměl ani základní představu a Soudcovskou unii, ztělesnění to kariérismu a amorálnosti, vydával za vrcholnou právní autoritu. 

Stejný neodhad ostatně předvedl - a předváděl denně - v mezinárodní politice, ať už šlo o agresivitu Ruska, kterou cíleně popíral a bagatelizoval, nebo o jeho orientaci na dálný východ a totalitní Čínu, čímž nejen že ničeho nedosáhl na poli obchodním, ale na poli mezinárodně politickém nás úspěšně zavlekl do mezinárodní izolace a role když ne trouble-makera, tak bezesporu podivína Evropy. 

Generál Pavel bude mít v mnohém - právě díky Zemanovi s Babišem - velice usnadněnou roli, protože nastoupit po tak špatném presidentovi slibuje, že i když bude jen presidentem průměrným, pořád bude o hodně lepší než tomu bylo předtím. 

Generál Pavel byl z daných kandidátů bezesporu tím nejlepším možným, byť k dokonalosti to má ještě hodně daleko. 

Ale - právě už vzhledem ke svému předchůdci - sama změna v tom smyslu, že se před Evropou konečně nemusíme za hlavu státu vysloveně stydět, je obrovským positivem. 

Nestává se jistě běžně, aby současná hlava cizího, byť velmi blízkého státu přišla osobně do volebního štábu ještě před instalací nového presidenta do funkce a osobně mu blahopřála. 

I z toho je vidět, jak zoufale ostatní Evropa čekala na to, až se konečně zbavíme nadutého proruského opileckého ješity a stát navenek začne zastupovat někdo, kdo alespoň přijatelně vypadá, mluví a vystupuje. A koho není nutně ostuda poslat do zahraničí při jakékoliv příležitosti. 

Přejme si, ať to tak zůstane po celé jeho funkční období. 

A jestliže Zeman říká, že nečekal tak obrovské Pavlovo vítězství, tak bych k tomu dodal, že já osobně ho čekal ještě výrazně větší. Asi tak někde mezi 60-70% odevzdaných hlasů. 

A to, že se v téhle zemi po všech těch zkušenostech s covidem i dalšími  Burešovými úlety pořád najde přes 40% voličů, kteří jsou ochotni ho za guláš či housku volit, je zdviženým prstem do budoucna pro nás všechny. Protože to je hrozné číslo. 

A je tak hrozné jenom proto, že vláda (pravicová) - jak ta dnešní, tak předtím Nečasova, která umožnila Burešův nástup,  tak špatně vládne a je tak neschopná. Jinak by to nebylo 40, ale 5% - což - třeba pro mě osobně - je také jediný přijatelný poměr. 

Nechť to nová hlava státu bere za svůj osobní cíl a výzvu, jak by měly síly Babišových (či jiných) populistů vypadat na konci jeho volebního období.  

A kde zůstalo těch 10 spodních milionů ? 

Na Chánově, na ubytovnách všeho druhu, ve vyloučených lokalitách. 

Zastupovat je už nikdo nebude (stejně, jako je nikdo nezastupoval i předtím). Je na nich, aby se naopak oni přidali k těm horním deseti milionům... 

 

____________________

____________________

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-29 12:30
Stačí už. Jdeme. Babiše musela na tiskovce usměrňovat jeho manželka Monika

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-29 12:31
Návrat drážní policie? Kvůli bitkám hledají železničáři náhradu za sekuriťáky

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-29 15:43
Jojo, kdyby měli placku výrobní číslo (říkají tomu služební) na černých hadrech, fízlovské autíčko a výsluhu k tomu ....... to by už bedomovec čelil nařčení z napadení úřední osoby (rána směřovala jeho hlavou vůči botě policisty....) neuposlechnutí výzev, a křivému obvinění k tomu ....

Halt si sekuriťáci mysleli že jsou si rovni s jinýma hovadama.....

Jen tak mimochodem, v naší skvělé zemi, kde vládnou jen spravedliví zákona dbalí vládci a ouřadové a justice každého zloděje padni komu padni chytne a zavře a lup mu sebere, každému přivandrovalci odkudkoliv dává plné hrstě zlaťáků a na nic se neptá a nezjišťuje jestli si na úřad nepřijel novým mercedesem se zlatejma poklicema, a kde se přidává každej rok krize nekrize desetitisíce státním zaměstnancům, jistě žádní bezdomovci nejsou a článek je tedy jasná kachna.... LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-29 14:38
V rozhovoru pro ČT v Muzeu Pavel řekl, že pro něj nejnáročnější byla 2. část kampaně, mezi 1. a 2. kolem.
Soudě podle sebe, i podle mnohých ostatních - mohl si tu náročnost klidně ušetřit a kdyby jen ležel doma na posteli a nedělal nic, dopadlo by to nejspíš stejně.
Lidé, co nechtěli Pavla, a přesto ho volili, volili proti Babišovi a bylo jim už jedno, co Pavel řekne nebo udělá - nemusel proto dělat vůbec nic.
Já jsem v druhém kole nesledoval už žádnou debatu nebo diskusi a bylo mi jasno od chvíle, kdy se vyhlásilo, že postupují Pavel s Babišem.
Zbytečně si honil triko na předem jasném vítězství.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-29 20:03
A jak to bylo jinde? A co se dělo ve volebních místnostech z pátka na sobotu?
A jak to bylo s hlasy ze zahraničí? J.K.


Volební komise v Bohnicích omylem připočetla hlasy Babišovi, ten tak v okrsku zvítězil - Novinky
____________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-30 15:48
Ojeté učitelky : Asi se jim to nelíbilo.

seznamzpravy.cz/.../...

tak panu děkanovi je z aféry zle. A co ta o sexování učitele se žákyní v budově školy a školném 110 000,- Kč za
tuhle pokrokovou výuku, ta je v pohodě? Ku.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-30 15:49
Pavel chce audit na Hradě ...

A co udělat si audit ve svém svědomí?
Porazil kolegu bolševika v bratrovražedném boji.
Cítí se být na koni.
Je si jistý,
že sám před sebou, je čistý?
Mě se na tom něco nezdá.
Jak z vyhaslého bolševika sloužícího oddaně Varšavské smlouvě,
přes noc pro NATO zrodila se nová hvězda.
Myslím, že nás podvedl,
i v tom, že spojovat chce lidi.
Nedokázal udržet manželství s matkou svých synů,
a se svoji obyčejnou ženou, prodavačkou se rozvedl?
Stejně jako jeho otec se svoji ženou,
překážející svým původem tehdejšímu režimu.
A tak jablko nepadlo daleko od stromu.
Obě ženy překážely z kariérních důvodů.
J.K.

Pavel chce audit na Hradě, aby na něj nečekali „kostlivci ve skříních“ - Novinky
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-30 20:00
Je ti přes 50 ? Jsi neperspektivní, neotravuj.
Chování mnohých zaměstnavatelů se stěží dá pochopit. Starší, na rozdíl od mladých, mají zkušenosti, často jsou ochotni pracovat déle a obětavěji. Přesto o ně - z nepochopitelných důvodů - není zájem.

prahain.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-30 20:01
Proč máme v nejvyšších funkcích často lidi, kteří se za minulost - právem - stydí??

nasregion.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-30 23:08
Počet vězňů v Česku je podle premiéra příliš vysoký a je to potřeba změnit

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-30 23:09
Někdo vykonstruoval obvinění, důkazy se „vytvořily a přizpůsobily“ této konstrukci, říká JUDr. Rejžková o případu Kramný

epochtimes.cz/.../...
________________

Asi jako u Nečesaný, McCrae, Herink, Templ a desítky dalších...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-31 13:20
"desítky" ???? To myslíte vážně, že jich není přes stovku? ..........nebo berete jenom ty s mimořádným trestem nad 20 let do počtu? Vždyť oni ani snad neumí "dělat" jinak....je to pro ně naprostá rutina a nepovažují to za něco zvláštního a mimořádného, opakovaně pak uvádějí dokonce i na rozsudky, že to je běžná zavedená praxe judikaturou podpořená....

____________

Ale je jich přes stovku, o tom žádná. Asi i přes tisícovku.
Myslel jsem ty známější, o kterých se mluví, nebo aspoň ví.
Ti, co mlčí a nechají si to líbit, s tím, že to tak asi má být - těm holt nikdo nepomůže.

Ale co je rozhodně zajímavý : Že když chcete zpětně dohledat nějaké ty oběti - a jednou jsem to, u toho magora Blázny, zažil - že se na mě obraceli lidi, ať ještě najdu tamtoho a tamtoho, že je všechny Blázna poškodil, podle mě jich musely být jenom od tohoto kripla stovky - tak najednou NIKDO NEBYL. NIKDO po žádné spravedlnosti netoužil, všichni byli spokojení...
Totéž jsem pak viděl ještě jednou, u toho zmetka Vrány. Co ten okradl lidí, nakradl stamiliony - a najednou, když měl kárný řízení, a my tam šli natočit reportáž - a doufali, že třeba se tam ti lidi sejdou - tak NIKDE NIKDO. Vrána klidně mohl říct - nikoho jsem nepoškodil, podívejte se, nikdo si nestěžuje, všichni to přijali - tak to mělo tak být...
Národ ovcí a idiotů. Jinak to vysvětlit nelze.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-31 11:58
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-31 13:11
"polovina zájemců neprojde kvůli psychotestům"
Že by celá polovina uchazečů nebyla tak zkažená, amorální, psychopatická (už to, že se hlásí ke zločinecké organizaci je totiž duševní porucha), že neprojde do mafie, kde platí, dělej co se od tebe čeká a nebo otevřeně chce, zákony nestuduj a nerespektuj, kdo nemá služební průkaz nebo uniformu je tvůj nepřítel a chodící peněženka ..... tak to na tom nejsme až tak špatně jako národ .... (slušní zákona dbalí lidé takovým, testem samozřejmě neprojdou a u PCr nejsou... vědelo by se o nich, a lidé by se na ně s důvěrou obraceli, že je s TO na justičnímho mafiána jiinde poslali nezákonně a bez odůvodnění do háje ....a ti špatní by postupně mizeli právem v kriminálech....) LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-31 13:32
Akční nabídka : President...

dfens-cz.com/at-zije-nas-prezident-general/
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-31 16:40
Kruliš chce mít odpovědnost...

Hradní protokolář Kruliš: Chci mít ještě odpovědnost. Mám vystudovanou ekonomii, nabídek je víc

irozhlas.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.