Aktuální stav svobody - viz Aktuálně.cz

Aneb : "Ještě se mi to nestalo..."

Jak vypadá polistopadová svoboda, názorně v těchto dnech předvedl server Aktuálně.cz. 

Když redaktorka chtěla natočit rozhovor s Vladimírem Hučínem na téma presidentského kandidáta, a dnes již nově zvoleného presidenta Petra Pavla, a Hučín by o něm zrovna mohl vyprávět, jakožto bývalý rozvědčík, neprošlo to přes editora... 

"Ještě se mi to nestalo..." dušuje se v omluvu redaktorka. 

Asi nějaká nezkušená husička, co podlehla dojmu, že žije ve svobodné zemi a psát si může, co chce. 

To může. Ale doma. Anebo na našich stránkách, pokud to pro nás bude zajímavé téma. A bude muset počítat s tím, že odměnou nebude ani kariéra, ani peníze. V nejlepším případě anonymní zájem čtenářů. 

Je jistě tragickou vizitkou současných "svobodných" médií, že stanovisko antikomunisty Hučína musí zveřejnit jedině proruský server, který si tím u svých tradičních čtenářů jistě nešplhne. 

Je tragickou vizitkou svobody u nás, že si na presidenta vybíráme mezi dvěma nomenklaturními komunisty. 

Hučín měl problém určit menší zlo, a tak nešel k volbám. Původně jsem to chtěl udělat taky, resp. hodit bílý lístek, ale mně až takový problém určit menší zlo situace nečinila. 

Ne kvůli morálním profilům, ty mají oba dva zhruba stejně špatné, ale kvůli vnějšímu dojmu, vystupování a zahraničně politické orientaci. 

Pavel byl a je ve srovnání s Babišem menším zlem - ovšem pořád zlem, a ještě teď mě brní ruka, která tam ten lístek hodila. A obávám se, že právě během jeho mandátu se budeme moci mnohokrát přesvědčit o tom, že jednou komunista - navždy komunista. Prostě lidé prohnilí, prožluklí a všehoschopní. 

Ale zpátky ke svobodě slova. 

Je vidět, že Vladimír Hučín má svoje správné a četné zkušenosti. Stejně jako my. 

I nám se totiž stává, že přiběhne někdo od soudu se žádostí o pomoc - a vzteká se : Takový bordel, taková nespravedlnost - já to dám do televize, mám tam známého. 

Tak to už známe - a reagujeme lehkým úsměvem. 

I kdyby měl známého ředitelem televize, proti justici, natož v opatrovnických sporech, mu nezveřejní nikdo nic - a jediné spolehlivé médium, které se toho nebude bát, budou - jako vždy - naše stránky, pokud se nám bude zdát případ dostatečně zajímavým. 

A - krom toho - stačí se dotyčného zeptat, co věděl o špatném stavu justice doteď, natož pak co proti němu dělal ?  

A rozhorlení rychle vychladne. 

Když už ale jsme u Aktuálně.cz - a současné svobody - všimněme si - viz předchozí článek : 

Chybu jsme udělali jedinou. Neomluvím se, říká Bradáčová o osvobozené Parkanové - Aktuálně.cz (aktualne.cz)

Aktuálně.cz nemá sebemenší problém uveřejnit rozhovor s Lenkou Bradáčovou, plácající evidentně naprosté nesmysly - o nedostatku žen v justici, tedy lež jako věž na první pohled, a Aktuálně.cz nemá potřebu ji nějak komentovat, natož nějak korigovat nebo opravovat - zato má strašný problém uveřejnit - naprosto pravdivé a podložené - informace Vladimíra Hučína o Pávkovi, alias Petru Pavlovi. 

Protože se prostě nehodí do krámu. 

Zatímco feministické bláboly se do krámu hodí, byť by to byla snadno vyvratitelná lež... 


A tomu se u nás říká "seriosní médium". A "svoboda slova". 

 

Disident Hučín k výročí nástupu komunistů: Podívejte, co přichází na Hrad. Osobní zkušenost s „Pávkem“ a vzkaz Vetchému | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

 

Dodejme, že poklonkovat mocným - mohl každý i za totality, a byl by za to jistě i odměněn. Minimálně postupem v zaměstnání. 

K tomu žádnou svobodu nikdo nepotřebuje. 

Doplňme, že svobodná u nás zjevně nejsou žádná mainstreamová média, především mám na mysli ČT a ČRo, i když se snaží vypadat maximálně seriózně.  A objektivně. 

Svobodná nejsou už proto, že programově mlčí o skutečných problémech této země - především spojených s justicí a mocenskými složkami obecně, a - jak jsme se naposledy dozvěděli od rozhlasového ombudsmana - pokud dotyčný nelže ve zpravodajské relaci, lhát klidně může, to se promíjí. A objektivitu média to nijak nenarušuje... 

ČRo : Lžete-li v rádiu, čiňte tak mimo zpravodajskou relaci... (k213.cz)

 

Nejlepší policie na světě... (k213.cz)

A pokud se někdo domnívá, že právě v tom svoboda je - pak nezbývá než ocitovat klasika : 

"Sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou..."

Jakou asi máme pravicovou vládu, když pravicový disident Hučín musí zveřejňovat svoje stanoviska přes proruský server, o tom se asi netřeba dále šířit. 

_____________________

_____________________

 

Mimochodem, když už jsme byli u těch presidentských voleb - proč jsme si nevybírali - třeba mezi  Babišem - a Hučínem ? 

To bych chápal - jako svobodnou volbu. 

Mezi symbolem komunistického režimu a všech špatností, která předsetavoval - a symbolem ozbrojeného odporu proti němu... 

Tak mají vypadat svobodné volby. 

A ne že - máte volit mezi čertem a ďáblem, a zvažovat, kdo je horší víc a kdo míň... 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.