2 kašpaři s 1 mafiánem "reformují" justici

Když se člověk podívá na to, co "vymysleli" vládní koumáci ohledně změn - a ušetření - v justici, musí se nutně ptát : Jsou vážně tak blbí ??? 

 

Jestli je po roce a půl trvajícím úsilí o hledání úspor ve státním rozpočtu jediným výsledkem, že se zruší soudní přísedící, pak člověk vážně neví, jestli se má smát nebo plakat - a nutně se musí ptát : Jsou vážně tak blbí ?? Tak omezení, že na nic lepšího nepřišli ?? 

Pro justice neznalé uveďme : Dnešní soudní přísedící jsou v naprosté většině podřimující, nic neřešící a do ničeho se nepletoucí babičky (vzácněji dědečkové), kteří tam v 90% případů sedí zhola zbytečně a nejsou k ničemu dobří. 

Přesto : To, že to vypadá takhle, je právě výsledkem "práce" justice, která, pokud se o něco skutečně a fundovaně snaží, tak výhradně o to vymknout se definitivně jakékoliv vnější kontrole, ať už jde o rozhodování soudců, nebo o výběr vhodných kandidátů na tyto pozice. Soudci z lidu jsou posledním demokratickým prvkem, který v justici přežil z dob komunismu. 

Je to směšné - ale je to tak. Údajně nedemokratický komunistický režim zavedl role přísedících, coby soudců z lidu, jako prvek lidové kontroly nad výkonem soudnictví. Předpokládá, že každý normální člověk, i bez studií, má smysl pro spravedlnost a dokáže rozeznat, co je spravedlivé a co ne. 

To, že se z nich stal časem tento směšný přívěšek, neznamená, že už sama myšlenka byla špatná, ostatně, když dva dělají totéž, není to obvykle totéž. 

Ostatně - soudci z lidu nejsou ničím jiným nežli okleštěným a zmrzačeným prvkem výkonu lidové spravedlnosti v podobně soudních porot, dobře známé a chvalně proslulé v české justici v dobách předkomunistických (nejznámější bezesporu je zproštění obžaloby Karla Havlíčka soudem - soudní porotou - v Kutné Hoře v r. 1851). 

Takže - nedemokratický komunistický režim zavedl demokratický prvek soudních přísedících - zatímco tzv. demokratické justici tento prvek děsně vadí a snaží se ho zbavit stůj co stůj. 

On totiž prvek a jeho dnešní podoba samy o sobě nevylučují, že se občas najde někdo, kdo tam nebude jen klimbající babičkou, ale kdo se skutečně pustí do kontroly průběhu soudního procesu, alespoň u závažnějších či sledovaných případů. A že svůj případný nesouhlas s předem naprogramovaným postupem, ignorujícím prováděné důkazy nebo i jejich samotné provádění, může dát i hlasitě najevo. 

O dnešních soudních přísedících je známo, že tam chodí posedět za pár stovek. 

Což tedy také znamená, že jejich zrušením se ušetří - pár stovek. 

Zatímco v téže době na témže soudě sedí možná půlka profesionálních soudců, která často nemá do čeho píchnout a práci si buďto uměle vytvářejí, anebo - ještě častěji - prostě nic nedělají a ještě si stěžují, jak jsou strašně přetíženi. 

Ti tam ovšem nesedí za pár stovek, ale za stovky tisíc korun měsíčně. 

Na ty mafiánský Blažek nesáhne, protože by mohli začít vytahovat jeho vlastní, neslavnou minulost a mafiánské kontakty po Brně, jež jeho mafiánská advokátní kancelář prakticky ovládla. 

A tak - jako výsledek oné úžasné "změny", kterou údajně tahle vláda přinese - či chce přinést - "vymysleli" Blažkovi géniové, že - zruší přísedící. V podstatě to nikoho nebolí, nic se nezmění - a taky se nic neušetří - ale změna, pravda, to je... 

Pro lepší názornost pro ty, kteří v justici nejsou jako doma. 

Abych to k něčemu přirovnal. 

Představte si velký, dlouhý výkop, hloubený moderním rypadlem. Rypadlo jede 8 hodin denně - a stojí to stovky tisíc každý den. Když skončí, naběhne tam parta nezaměstnaných, konající veřejně prospěšné práce. Ty spočívají v tom, že uklidí odvalky od rypadla a lopatou to trochu porovnají, aby se neřeklo. 

Pak někdo přijde s tím, že "ušetří" - a zruší výkon těchto veřejně prospěšných prací. Mohutné rypadlo pojede dál. 

Pak se zjistí, že ten výkop vlastně nikdo nepotřebuje a vede odnikud nikam. 

Takovouhle asi máme vládu - a toho kašpara Fialu v jejím čele.  

Zatímco dosud jsem si myslel, že je to jenom nažehlený neškodný panák, tak teď si myslím, že je to svou hloupostí a ignorantstvím škodící nafoukaný blbec, jenž si s Babišem vlastně v ničem nezadá. 

A bylo by rozhodně nejlepší, kdyby - stejně jako on - zmizel co nejrychleji ze scény. 

 

 

 

Zrušíme část prohlídek a přísedící u soudu, notovali si Fiala a Šalomoun - iDNES.cz

 

 

 

 

 

 

_____________________

_____________________

 

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-13 20:30
Stížnosti především na podjatost, nevhodné chování úředních osob zařazených do OSPOD.
Realita ze sídla policejně justiční opatrovnické mafie, která dohnala před 13 lety Janu Komárkovou k sebevraždě.
Situace na zdejším OSPOD se od té doby nezlepšila, ba naopak zhoršila.
Tajemníkem MÚ je stále neschopný, respektive všehoshopný Fantišek Chmelík, který neschopné a proti otcům podjaté pracovníky OSPOD kryje.
I mne písemně odpovídal a vše bylo v naprostém pořádku.
Videa z návštěv tajemníka OÚ Chrudim může poskytnout p. Alois Hlásenský.
J.K.

Počet stížností se více než zdvojnásobil | Chrudimské noviny (chrudimskenoviny.cz)

chrudimskenoviny.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-14 11:21
To není národní vizitka, to je vizitka buranstva, které nám tu vládne.

A beze všeho je vybíráno do vládních delegací...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-14 11:30
‚Za komunistů se nedali a teď na to doplácí.‘ Starobní důchod 76letá Jana nemá, na vdovský stále čeká

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-14 14:13
Za napadení vězňů půjde před soud osm dozorců valdické věznice

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
__________________

It's High time those bastards were punished...They also use control searches/felsungs spelling? to punish prisoners when one person does something wrong everybody is punished for it, and all their property is disrespected and ripped apart even broken. There are also Vychovatels that should be fired for tampering with people's mail. Removing enclosers for their family members and not sending out mail like that letter I sent to the embassy for example I had you check on. Also, I know of one guard that was smuggling drugs although I can't prove it, and mobile phones as well...You know what they do! I also know the guy that was tortured in Rynovice Lukas Zobel he was sent to Belusice because of his GIBS complaint. Although he himself was a crazy bastard...Gil
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-14 14:51
Zemřela Jana Lorencová :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-14 14:54
Zveřejnění je podle GDPR nepřijatelné. Jména nepodnikajících fyzických osob zmizí ze seznamu datových schránek

domaci.hn.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.