Šetření státu (konečně) přináší i nějaké výsledky...

... I když asi jiné, než by vedoucí politici chtěli : Začalo se - KONEČNĚ - mluvit i o těch, kdo ze státního rozpočtu hrabou bezesporu nejvíc - a jsou až dosud nedotknutelní : Totiž soudci - a policajti. Tedy - přesněji - justice a vnitro. 

KONEČNĚ  si někdo povšimnul, že systém výsluh u policajtů, zděděný po předchozí totalitě (která - jak se říká - stála na bodácích, a nikoliv na dobrovolném souhlasu občanů), je ryze totalitní a nesnese srovnání s ostatní, zejména vyspělou, Evropou. 

Když si přečtete, jak je tomu třeba v tradiční demokracii - Británii - nestačíte žasnout. A hned pochopíte, odkud se berou u nás ty pocity nadřazenosti a všemocnosti. 

V Británii se výsluhy vyplácejí až od 60-ti let (!!!), tedy spolu s důchodem - řekl bych, že tak má také správná výsluha vypadat - tedy až "vysloužíte" - a jdete do důchodu - máte nárok na výsluhu - a ta je ještě spíše symbolická - jedna pětapadesátina z ročního příjmu... Prostě, drobná pozornost - ne celoživotní renta...

Ano, tak má výsluha vypadat. A ne tak, že kdejaký fracek si odkroutí - bůhví jak - povinných 15 let (jak známo, pokud se přímo nespojíte s organizovanou mafií a nikdo to neprokáže, tak Vás taky nikdo nevyhodí) - a pak jde - třeba v pětatřiceti - do "důchodu", resp. vesele pracuje - někde jinde - dál - a stát mu, jako doslova dojná kráva, posílá doslova druhý plat k tomu prvnímu - už naprosto za nic. 

Tohle velkorysé rozhazování přijde státní rozpočet na 6 miliard ročně. 

Pokud by je někdo hledal, tak tady jsou... 

Ve srovnání s justicí mám ovšem za to, že i ty policejní výsluhy jsou jen "drobné na svačinu".

Protože teprve TAM, v justici,   je třeba hledat především - a ze stotisícových platů doslova za nic je potřeba stanovit zcela nová pravidla, činící z povolání soudce poslání, a nikoliv zlatý důl při jakémkoliv výsledku. 

Jsem rád, že třeba dole zmíněný článek jasně rozlišuje úpravu těchto poměrů mezi Západem a Východem, protože tady je DODNES nebetyčný rozdíl. 

V demokracii jsou totiž soudci a policisté služebníky státu, placenými sice dobře, ale nikoliv desetinásobky platů ostatních. To je totiž základní rys každé totality - koupit si justici a policii, tedy mocenské silové složky, extra vysokými platy -  aby pak byly svolné ke každé špinavosti jenom proto, aby si místa udržely. 

Tedy - z běžného zaměstnání - celoživotní privilegium. Kterého se každý drží doslova jak hovno košile, a čím horší, tím víc se ho drží. Při vědomí, že jinde by si za stejnou práci často nevydělal ani na slanou vodu. 

Nevím, jak čtenáře, ale mě pokaždé rozčiluje, když nás - zejména v tradičních demokraciích - rozdělují na Západ a Východ, jakoby nebylo 30-ti let od sametových změn. 

Jenže - jak vidíte - mají zatraceně pravdu. A pochopí to každý, kdo půjde něco zařizovat na úřady, a zejména pak k policii či na soudy. 

Tady je mimochodem jeden jasný a velmi názorný příklad, jak k tomuto rozdělení na Západ a Východ přispíváme sami. A přitom to máme plně sami v rukou - tedy naše vláda, námi údajně zvolená. V současnosti dokonce prý i pravicová... 

Nic jí nebrání - naopak, by bylo velmi žádoucí - aby převzala západní systémy odměňování v justici, včetně systémů ustanovení těch, co budou soudci - a zásadním způsobem osekala výsluhy policajtů na západní úroveň. 

Že ji za to nebudou mít rádi ?? 

To možná nebudou, i když možná taky ne všichni. Především ji nebudou mít rádi ti, kteří tam kvůli výsluhám přišli. 

Ale ty my, jako občané, taky nemáme rádi. Protože těm nikdy nešlo o spravedlnost, ale o to, udržet se ve vlaku... Jedno jak, jedno jakým způsobem, jedno, kam jede. 

A řekl bych, že právě takové změny by pro občany byly jasným signálem, že se něco podstatného začíná měnit, a ne že se sáhne vždycky jenom na ty, co se moc nedovedou bránit - a zkrouhnou se jim důchody či dávky, což, zase ve srovnání s odměnami policajtů a soudců, jsou zanedbatelné drobné. 

Tahle vláda je bezesporu špatná, má špatnou pověst, nemá žádný program a žádnou koncepci. O to víc bych jí doporučoval sledovat náměty, které chodí doslova přímo z lidu. A jsou opodstatněné, reálné a velmi žádoucí. 

 

 

 

_______________________________

_______________________________

 

Velkorysé české renty. Cizina si tolik rozpočet zatěžovat nenechá - Echo24.cz

 

Nedotknutelné justici přiškrtí politici platy - Novinky

 

 

_________________________________

_________________________________

 

 

__________________________________

__________________________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 10:16
VE SLUŽBÁCH KREJČÍŘE :

Pokud snad někdo potřeboval důkazy o tom, co jsou exekutoři zač - tady ho má, a naprosto hmatatelný.
Prostě - organizovaná zločinecká banda.

Na celém tom textu je zajímavé nejen to, co je Podkonický zač a v čem měl a má zjevně prsty - ale i to, jak je možné, že je dosud "státním úředníkem" s rozsáhlými pravomocemi ??

Vždyť už jenom samotné podezření, že pracoval na Krejčířovu objednávku a byl s ním ve spojení, by mělo bohatě stačit k tomu, aby z takové funkce byl okamžitě odvolán - a zahájeno vyšetřování, co s ním má skutečně společného.
S nejvyhlášenějším grázlem celého slavného Polistopadu.

Jak k němu vůbec Krejčíř přišel ?? Proč si vybral zrovna Podkonického ?? Náhodou ???

prahain.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 18:56
K soudu míří další Němec z bývalé NDR, kterého postřelili na hranicích

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 19:03
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 19:03
Soudkyni Pilařové hrozí odvolání z funkce. Měla zneužít majetku ochrnutého opatrovance

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 20:34
Trapná zdůvodnění rozsudků našich soudců a soudkyň..v bohnicích chovanci blednou závistí ...

www.novinky.cz/…279

Obžalovaný Andrej Babiš starší ale neměl důvod z něj dělat takzvaného bílého koně, uvedl v rozsudku v kauze Čapí hnízdo soudce Jan Šott. Důvodem pro převod akcií podle něj mohla být snaha o spravedlivé rozdělení majetku mezi členy rodiny.

Jak nebudeme mít přiznání 5x notářsky ověřené, pan papaláš se nám nepřizná z baham s papírem v ruce, a miliardama na kontě aby nebyl ovlivněn nátlakem, že jej nebudeme soudit ani když se přizná, tak v tom prostě žádný úmysl nevidím a neodsoudím .... další niemand .. že má neprůstřelné alibi, že nejsou důkazi viny, že prodělal na řízení za ignorovanou obhajobu vše včetně kalhot a nevznikla žádná škoda ani není žádný poškozený, ani není jisto, že si ten čin nevymyslel policajt ... no včera jsem pustil toho bureše z lopaty tak dneska prostě už odsoudit někoho musím to dá rozum lidi ... jak by to vypadalo, kdyby jsme nadržovali všem, nebo soudili spravedlivě ... to by ti páni a boháči zdrhli za kopečky a zůstala by tady jen ta lůza ze které se úplateček vyždímat nedá ...

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 20:37
Proč by měl stát uvolňovat peníze pro chlípníka? Ať se postará rodina. J.K.


Zadržovaný lékař potřebuje advokáty, uvolněte peníze, žádají stát právníci - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...

Pro seniory peníze nejsou. J.K.

zdravezpravy.cz/.../...

Za seniory odpovídají jejich děti, nejen stát, tvrdí Jurečka - zdravezpravy.cz
__________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-20 20:38
Bruselského magora jsme si zvolili...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-21 11:06
Teplý komanč - zásadní kombinace :

novinky.cz/.../...

F
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-21 11:14
Šéfgauner od silničářů prý nic neudělal ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-21 14:30
Agresivita vězňů prý stoupá, chybí téměř 800 příslušníků

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-21 18:11
I když mají tepličtí soudci pohotovost, mohou požívat alkohol, zaznělo u kárného senátu

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-21 18:12
Česko má příliš mnoho vězňů. Není to normální, říká šéf Vězeňské služby

idnes.cz/.../...
____________
To melou 19 let furt dokola - a NIC SE NEDĚJE...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-21 18:13
Celník, který pomáhal lihové mafii Radka Březiny, si odsedí čtyři roky

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:13
Vážně je nutné zvýšit daně ?? Leda proto, aby vláda mohla víc rozfofrovat...

dfens-cz.com/pry-se-musi-zvysit-dane-fakt/
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:15
Agresivita vězňů prý stoupá, chybí téměř 800 příslušníků

ceska-justice.cz/.../..

Je logické, že každý z těch vězňů se setkal s fízlama než se tam dostal.
Je také logické, že po této zkušenosti, kdy mu soud řekl, že jeho chování je společensky nepřijatelné škodlivé a špatné natolik, že ho zavřou na několik let nebo doživotí do zamřížované místnosti bez práv a svobod rozhodovat o svém životě co bude jíst kde bude a jak spát jak dlouho a k jakým informacím se dostat o mnoho a mnoho základních lidských potřebách ani nemluvě, tak si tento vezme k srdci chování oněch fízlů k němu a jiným lidem, jako vzor morálky a správného jednání .... není tedy divu, že se pak vězni chovají jako agresivní hovada, kdy si příklad vzali právě z chování fízlů, těch nositelů té správné jediné morálky a zákonnosti, na co se slušně zeptat pozdravit vysvětlit doložit důkazy podklady obhájit si svůj názor nebo potřebu že něco chci ... zařvu, vydírám, zmlátím, pomlouvám, vyhrožuju, unáším děti, zabiju, skopu ...vše je u fízla dovoleno a tolerováno, proč se namáhat s inteligentní slušnou komunikací a respektováním práv a svobod ostatních.. za to přece výsluhy nejsou ... začněte se fízlové chovat podle zákona a slušně a jako lidi a těch věznů bude méně, plus tam budou jenom ti, co budou chápat za co ...a ti se budou kát a slušně chovat ...zkráceně na hrubé tupé pytle hrubá záplata ...já tobě - jak ty mně ...
LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:18
Po sexu na filipínském ostrově skončili čtyři turisté z Evropy v policejní cele:

www.novinky.cz/…349

novinky.cz/.../...

"Podle deníku Bild se tři němečtí turisté - 25letá lékařka, 29letý policista a stejně starý horník - a s nimi ještě 23letá číšnice z Nizozemska šli nejprve během dne koupat do moře, jehož teplota dosahovala až 29 stupňů. Uprostřed noci se pak kvartet vplížil do baru, jenž byl v té době už zavřený, a začal podle policie provádět „oplzlé a chlípné praktiky“.


Případ vyvolal velké pozdvižení, protože místní zákony podobné chování přísně zakazují."

No jistě se jedná o naprosto nevídaný a přísný zákon (dle překvapeného pisálka), kdy v Evropě, například v Německu, dozajista na veřejnosti můžete před takovým policajtem i dětma klidně na veřejnosti sexovat a on vás nezabásne ani neobtěžuje, aby jste toho podle zákona zanechal .... jasný ... úroveň nové generace žurnalistů odpovídá teorii o konstantní maximální možné inteligenci ale přitom narůstajícímu počtu osob, mezi které se tato v oné omezené míře rozděluje ... (ale jo ono to v tom zákoně samozřejmě taktéž napsané není, a i naše soudy si hrajou v tomto případě na zvykové právo, že se jako ani neobtěžují takové jednání do sbírky zákonů dostat, protože za něj odsuzují i bez zákona běžně celé roky ... nějaké takové znamé usnesení NS k zamítnutému dovolání jsem kdys četl ...proč se zaobírat nějakým ustanovením na počátku zákona o tom, že co není výslovně v tomto zákoně (trestní zákoník) popsáno jako trestný čin trestným činem není ... resp. na potrestání bez zákona máme svoje zvyky, na obhajobu žádné precedenty nectíme a nerespektujeme, každý nechť dodá a naplní obálku s úplatkem zcela individuálně dle okolností případu ....)

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:23
Ještě větší problém než komunikace je u Fialovy vlády zbabělost

denikreferendum.cz/.../...
__________________________

To asi platí obecně, nejen pro vládu. Pro presidenta samozřejmě taky, ba v první řadě.
__________________________

Kritici patří do blázince

www.ladislavjakl.cz/?p=13416
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:29
Českým věznicím stále chybí asi 1200 zaměstnanců. Zvyšuje se naopak počet trestanců

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:31
Srazili ho náhodou... Úmysl v tom prý nebyl.

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 14:33
Kreml nemusí soudce dirigovat, sami vycítí požadovaný rozsudek, říká právník

seznamzpravy.cz/.../...
_________________

Proč jenom Kreml ? U nás je to snad jiné ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 17:16
Vězňů je moc :

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-22 20:16
Přiznání jako polehčující okolnost?
_________________

Kdo se ke křivému obvinění nepřizná ani po prvním odsouzení....

www.novinky.cz/…926

novinky.cz/.../...

A za podání odvolání proti odsuzujícímu rozsudku, byť křivému, rovnou doživotí? aneb šetřit budeme zásadně na spravedlnosti, protože justice přece nemá se spravedlností vůbec nic společného ... denně nás o tom každej soudce policajt a i tento papaláš přesvědčují, aby jsme si nemysleli o justici snad něco jiného ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 07:04
Přiznání jako polehčující okolnost?
NSZ má patent na blbost?
Proč ne?
Psychopatů v policii a justicí máme dost.
Zohledňujme, kdy se obviněný přizná, / i k tomu co neudělal?/, žádá NSZ.
Škoda, že tehdy byla jiná doba,
že za donucené přiznání,
zaplatili životem,
Rudolf Slánský, či Milada Horáková.
A další.
J.K.
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 06:54
Jak vznikala Škoda 1000 MB :

garaz.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 07:03
Nejbohatší důchodce :

Důchodci v Česku dobře se mají?
Vím o jednom.
Ostatní nadávají!
J.K.

Vladimír Špidla: Bývalý premiér a eurokomisař vydělával půl milionu měsíčně – eXtra.cz

www.extra.cz/.../

Ještě že Karel Kryl,
se této doby nedožil.
J.K.

Karel Kryl - Důchodce - YouTube

www.youtube.com/watch?v=7szXmyqA9Y4
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 07:05
Honička na vsetínském soudu . Aneb : Hledal spásu v Bečvě.

Muž vyskočil z okna vsetínského soudu, policisté za ním

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 07:09
Pet lahve a naivita lidi v diskuzich kteri se nechaji zase okrast anic by jim to docvaklo

www.novinky.cz/…362

novinky.cz/.../...

Jestliže se po zavedení zálohování pet lahví zvýší cena jediného nápoje o jedinou korunu, s tím, že se budou vymlouvat na tu recyklaci, tedy že jako zpoplatňují nově ten obal, pak se jedná o zjevné nezužití zákona pro vlastní finanční prospěch .. proč .. no protože vratná záloha na skleněnou láhev říká, dejte nám láhev zpět a my vám dáme peníze za tu surovinu obalovou, kterou použijeme dále a ušetříme tím, a prodáváme vám tak jenom obsah za určitou cenu, pokud si nechcete cenný obal ponechat ... naproti tomu, pokud dostanu například lahev pet vodu za 10kč dnes a zítra po zavedení zálohování, nebo z dlouhodobého hlediska jasně plánované zdražení z tohoto důvodu, za 10 +, bude připočítána ona záloha navíc, pak jsem byl jako zákazník podveden skokovým zdražením, protože dodnes po celou dobu platíme výrobcům obal v oněch 10kč již dnes a to, že jej za peníze nemůžeme výrobci vrátit, s tím, že by jsme platili za tu samotnou balenou vodu třeba jenom 5kč není důvodem proto, aby jsme nově platili za tu stejnou vodu najednou 15kč ... tohle si lidé vůbec neuvědomují a neustále slýchám hloupé kecy typu aspoň se budou lidé snažit více třídit když jim započítají tu zálohu na obal .. platíme ji celou dobu, jen nemáme možnost ji dostat zpět ... schválně jak by ten lobbing za zálohování petek byl silný, kdyby lidé na tomto faktu trvali, že se prostě nic zdražovat nesmí, protože žádné náklady navíc na výrobu nejsou ... už teď ale hromadně je debilizovaná společnost opět připravovaná masírovaná tím, že vlastně celou dobu bez zálohování petek dělal výrobce charitu a prodával jen obsah a nezapočítal náklady na obal ... LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 08:34
Před volbami žádná řeč :

alesmerta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800893
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 08:35
Pavel Wonka, oběť totality :

ditajarosova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800915
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 14:02
Nefungující zastupitelstvo - nejsou jména ulic :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-23 14:03
Plán odměn pro exekutory narazil :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-24 04:30
Výmluvný profil vojáků a policajtů : Hrabivci...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-24 11:12
Soudkyně z Mělníku jedná chaoticky :

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-24 11:19
Průtahy i nezákonná rozhodnutí. Další soudkyni hrozí odvolání z funkce

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-24 11:16
Blažek navštívil Hradec Králové, se soudci a žalobci debatoval o výživném

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-24 11:19
Speciální sazby pro recidivisty nebo částečná dekriminalizace neplacení výživného. Experti navrhli, jak snížit počet vězňů

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-04-24 11:43
Úřady chtějí po občanech peníze hned, samy se zpožďují. Ať pykají, přeje si politolog

cnn.iprima.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.