ÚS : Vem si je - nestačí...

Ústavní soud zrušil odsuzující verdikt nad mužem v Benešově, opřený pouze o výpovědi policistů, že na ně poštval psa (a ten jednoho z nich kousnul). 

 

 Ústavní soud rozkryl zjevné rozpory ve výpovědi policistů s dokumenty, pořízenými na místě činu - tedy zejména záznamem kamery ze dvora a absencí rekonstrukce skutku, při znalosti místa činu značně nevěrohodně popsaného. 

Článek vyznívá jako "Sláva Ústavnímu soudu". 

Má to ale hned několik háčků. 

Především takový nález ÚS ukazuje, že celá předchozí justiční soustava byla naprosto k ničemu, když se nezabývala ani zjevnými a disponibilními důkazy - a všem stačilo k odsouzení akorát "tvrzení policistů...", kteří si navíc odsouzení zjevně přáli, protože "neměli obžalovaného rádi". 

Ale hlavně by stálo za zjištění, jakým zázrakem stěžovatel dosáhl toho, že se Ústavní soud jeho kauzou tak důkladně zabýval, že dokonce přezkoumával důkazní řízení. A že mu pak vytýkal konkrétní chyby, byť do očí bijící. 

Protože kdo zná nálezy Ústavního soudu, tak dobře ví, že v úvodu je vždy - zjevně nakopírované - prohlášení o tom, že Ústavní soud není součástí obecných soudů, ani další odvolací instancí a že se proto zabývá jen závažným porušením ústavních práv stěžovatelů - pod kteroužto větu se schová prakticky všechno, resp. hlavně to, že v 99% případů nedělá Ústavní soud nic - a jen zkopíruje poslední rozhodnutí a doplní, že pokud k porušení práv stěžovatele vůbec došlo, tak zjevně nebylo tak závažné, aby se tím Ústavní soud zabýval - a pošle stěžovatele do ... No, přesně tam. 

Jakým zázrakem se stalo, že tentokrát zafungoval vysloveně jako "další odvolací instance", dokonce podrobně přezkoumával důkazní řízení (což mu údajně vůbec nepřísluší), vedené na základě obvinění ze strany policajtů - což jindy zásadně a nikdy nečiní - by rozhodně stálo za prozkoumání. 

Jedno vysvětlení se tady jistě nabízí : Nechce pan Lichovník na sebe upozornit v souvislosti s brzkým jmenováním nového předsedy ÚS? 

Smutné je, že tím, co jinak mají tito soudci dělat standardně. 

Nebo-li : standardní soudcovská práce, namísto namnoženého lemplovského blábolu o ničem - jako ukázka výjimečné způsobilosti pro posty nejvyšší... 

 

_________________________

_________________________

 

 

 "Vem si je!" Muž měl na policisty poslat psa, kauza se ale u Ústavního soudu obrátila - Aktuálně.cz (aktualne.cz)

 

____________________________

____________________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2023-06-08 07:19
Já si myslím, že jde o běžnou propagandu, podobně jako s rodičovskými právy a střídavou péčí. Mám za ty roky vysledováno, že zhruba jednou za půl roku se na ÚS vybere jeden z mnoha případů, pečlivě se prostuduje a vydá se rozhodnutí podle zákona a morálky. Poté následuje velká medializace ve stylu - jak ústavní soudci bdí nad právy občanů. Nevěřil byste, jak to funguje, kolik neznalých občanů v novinových diskusích je přesvědčeno, že střídavka je dnes běžná věc, má ji každý, kdo chce a pokud náhodou výjimečně někde obecné soudy rozhodnou špatně, je tady Brno, které to halasně napraví. O těch stovkách a tisících dalších, kteří si přečtou ten univezální blábol o tom, jak ÚS není součástí soudů a jak stěžovatel jen polemizuje s jejich rozhodnutími, se nikde nenapíše. Když si postěžují politikům, jsou za kverulanty, potížisty, podivíny apod. Kdo by to byl řekl, že v ústavní stížnosti někdo polemizuje? Už někdo někdy napsal stížnost, ve které byl spokojen?
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-08 07:27
Aneb : O funkčnosti a nezávislosti justice a její spravedlivosti jsou plně přesvědčeni výhradně ti, kteří u soudu nikdy nebyli - a znají ji pouze z propagandy.
Goebbels měl pravdu : Obraz, vytvořený propagandou, je obrazem skutečnosti. Všechno ostatní jsou pomluvy a stesky notorických stěžovatelů, kteří se neskutečně nudí, a proto píší na stát jednu žalobu za druhou - v kteréžto činnosti je jim třeba zabránit, buďto umístěním do basy, nebo do blázince, podle toho, kde je zrovna víc volno...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-08 07:21
Skuteční zločinci a jejich osobní údaje úporně chráněni
Ústavní soud najednou zajímají důkazy a presumpce neviny.....


zpravy.aktualne.cz/.../...

Najednou Lichovníka zajímá, jestli bylo vše do nejmenších detailů prokázáno nade vší pochybnost, najednou se snaží najít jakoukoliv pochybnost ..

Když měl v roce 2016 na talíři zločin křivého obvinění, kdy policajtka ani státní zástupkyně neodůvodnili vůbec nic, zaútočili na několik svědků včetně nezletilých dětí a spáchali na nich trestný čin, a dokonce se odkazovala Hudcová alias Nečasová na úplně jinej spis, tedy úplně jiné datum nějakého úplně jiného skutku, se kterým neměl křivě obviněný vůbec nic společného jakožto zcela bezúhonný občan, kdy dodnes není známo čeho se vlastně ten jiný spis o kterém kdákala týkal, nereagují a nereagovali na dotaz... protože jde o usvědčeného feťáka nebo dealera perníčku?

Najednou jsou osobní údaje včetně plného jména úporně utajeny, když jde o již pravomocně odsouzeného feťáka velmi tvrdých drog .... aha ... proč jsou tak oblíbení a chránění dealeři a feťáci tvrdých drog u prostitutů a justiční mafie? A bezúhonní občané jsou naopak pomlouváni a dehonestováni kdyby náhodou se křivým obviněním ubránili, tak aby jim vznikla neodčinitelná škoda tak jako tak... Kdopak to uhodne?

Nápověda vrána k vráně sedá rovný na rovného dopustit nedá... Najednou není rozhodující pouhý "charakter trestného činu", tedy protiprávní blábol justiční mafie, který žádný zákon nezná (odkdy o tom jestli má být stíhání odůvodněno na základě důkazů nebo nemusí být uvedeno žádné odůvodnění rozhoduje charakter trestného činu .. jaký prosím má charakter definovaný zákonem trestný čin vraždy jaký má zákonem definovaný charakter znásilnění, jaký charakter má zákonem definovaný zločin vlastizrady sabotáže nadržování .. kde prosím tu tabulku charakterů pro jednotlivé trestné činy definovaných pane ústavní soudce najdeme?), prokazující tak akorát hrubé zneužití pravomocí úředních osob, pane Lichovník ...


LS ...
zničený justiční mafií bandou pedofilů který na rozdíl od té bandy má a vždy měl charakter .. nejspíš to byl důvod a proč o charakteru ti zločinci blábolili ...tedy že kdo má charakter toho budeme křivě obviňovat i bez jakéhokliv odůvodnění... a lež pane Lichovník má krátké nohy .. já jsem totiž nerozporoval že by odůvodnění bylo nedostatečné takže nechápu proč jste mě to tam lživě uváděl spolu s s ostatníma, ale já jsem jasně uvedl a je to prokazatelné, že odůvodnění v tom usnesení zcela absentuje ... jste lhář podvodník a zločinec podporovatel pedofilních úchylů z justiční mafie Lichovníku a nejen vy.. LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-08 07:32
Odškodné zaplatí Robert Šlachta :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-08 11:20
Ještě k lichému lichovníkovi :

Také má pan ústavní soudce Lichovník na svědomí už dávno z minulosti nepotrestání justičního zločinu na panu Š, kterého zmlátil fízl který nebyl potrestán aby se křivě přiznal k činu, který nemohl spáchat a celou dobu byl důkaz ve spise, kterému zničila Ždárská justiční mafie celý život a možnost jej normálně prožít, kdy žil s nálepkou (z důvodu ochrany osobnosti pana poškozeného neuvedu i když je to mediálně známá kauza a mediální prostitutky se na ní ukájely celá desetiletí pro vlastní prospěch, kdy toho šmejda mlátičky křivoobviňovače fízla xicht nezná veřejnost dodnes) mnoho let a dodnes se najde někdo, kdo si nové skutečnosti z krevního testu a o směšnému odškodnění nezjistil....
Byl to šmejd je to šmejd a vždy to šmejd bude ...měl by vrátit vše do posledního haléře co jako soudce pobíral za ty roky přinejmenším od toho kašlání na důkazy a spis ze Ždáru nad Sázavou. Kolik případů stejně zločiných pana soudce ani neznáme že ...
LS

Ty prase soudcovský můžeš za napadení mojí dcerky, a moc dobře to víš ... jakmile jsi nechal zamést zločin zneužití pravomocí a křivé obvinění pod koberec, tak zaútočila ta banda i na moji rodinu, tak jak vyhrožovala, do té doby se držela ta banda od mé rodiny zpátky ... ten tvůj prolhanej blábol z ústavního soudu z roku 2016 spolu s těma dvěma dalšíma odstartoval zničení dětství mých dětí a mojí rodiny ty šmejde .. to už ti nikdo Lichovníku neodpáře ... a nikdy ti to děti nezapomenou ... karma je zdarma ... LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-08 11:20
Soudnictví brzy bude skutečně rizikové povolání. Důchod sice jistý - ale kdo se ho dožije ??

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-08 14:44
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-09 10:13
Skončil vrchní žalobce :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-09 10:39
Měnič vysvětlení přišlo záhy

www.novinky.cz/…art

novinky.cz/.../...

Podle mluvčího ministerstva spravedlnosti Vladimíra Řepky by to mělo být možné v případech, kdy není jiný trest s ohledem na povahu činu a osobu pachatele zapotřebí.


A je to konečně venku o co šlo donu pablo s tou miliontou redefinicí.... chceme umožnit zlodějům velkotunelářům našim kamarádům za určitý polatek i znásilňovat ... vydržte ... časem přibude i předplatné ...tzv odpustek (prozatím musíme ty untermensch okrást o vše aby si nemohl odpustek dovolit náhodou nějakej náš nekamarád niemanda dělat prasárny jako my spolu ve stanu a cukrovat si u toho ještě zadnice fetem,...).. Jen je s podivem, proč to zjevné za prachy si koupíš v čr beztrestnost u justiční mafie, trvá tak dlouho, než to bude oficiální součástí zákona ...

LS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.