Sněmovní diskuse k manželství - obraz v kostce

Dnes v Parlamentu proběhla diskuse na téma manželství, a zda je pro všechny, případně jak pozměnit zákony, aby prý vyhovovaly. Novým časům... 

Sledoval jsem ji jen opravdu krátce - ale řekl bych, že i těch několik minut bylo velmi užitečných - a - kdo chtěl - tomu poskytly ucelenou informaci o tom, co je kdo zač. Nejen poslanci, ale i celé jejich strany. 

Když jsem si to pustil, mluvila zrovna Válková. Tak to bych řekl - to byl klíčový projev ANO. Nejen obsahem, ale hlavně - postojem. 

Prý se názory "vyvíjí"...  A že už by nehlasovala tak, jako poprvé, když o tom v parlamentu slyšela.

Když tohle slyším, už je mi hned jasné, že mám před sebou křiváka. 

Názory se sice vyvíjí, ale pravda zůstává - a s ní i neměnné konstanty. A těmi je vše, co souvisí s lidskou povahou, podstatou a chováním. Konečně, kdo zná Bibli, a starší popis lidí a jejich povah asi jen těžko seženete,  ta lidi dobře a výstižně popisuje už tehdy - a každý, kdo si to přečte, žasne, jak málo - vlastně nic - se oproti dnešku změnilo. 

Co se týče lidských emocí a citů - lásky, zášti, nenávisti, závisti, zloby, intrik - vše tu už bylo, ve stejné podobě, jako dnes. Jen figurky se trochu mění, oblečení, nástroje -  ale vlastnosti a lidská povaha - ty zůstávají. 

Právě podle vztahu k tradicím - a ty bych označil za neměnné -  poznáte bezpečně levici a pravici. Levice je bude nabourávat a zpochybňovat, pravice na nich trvat. 

Ostatně, abychom nemluvili jenom o manželství - pro názornost si představme něco jiného. Stejně silného. Třeba  - vraždu. 

Tak přijde poslankyně - a začne vykládat : No, byly tady nějaké tradiční názory, jako že vražda je hřích, a že se zabíjet nemá - ale názory se vyvíjejí - já bych to tak dramaticky neviděla - vždyť to jen trochu zabolí, a je to,  a když se to provede jedem, nebo ve spánku - tak to ani bolet nemusí. 

Takže příliš rigidní, zastaralé, odsuzující názory - jsou prostě přežilé. Vražda nic tak strašného není, v moderní společnosti má jistě své místo - a není humánní, aby vrazi potom léta trpěli v kriminálech - za takovou prkotinu. Navrhuji proto vraždu z trestního zákoníku vypustit, zlegalizovat - a spíše jen apelovat na občany, aby to nedělali příliš často, jen v krajním případě, kdy s dotyčným žádná dohoda není... 

NO - CO BYSTE ŘEKLI NA TAKOVÝTO PROJEV ???  

Válková se ostatně "vyvíjí" celý život - takže je vlastně stále ve vývinu. Vyvinula se od Urválkovy komunistky (na něm přece nebylo nic tak špatného) až po vládní zmocněnkyni pro lidská práva. 

Celé ANO je v podstatě takovým "hnutím ve vývinu", kdy se jejich názory - a hlavně názory jejich předsedy, jež ostatní většinou věrně zkopírují - "vyvíjejí" každých 5 minut, a to od absolutního plusu do absolutního mínusu - takže nikdy nevíte, co za názor bude hnutí zastávat příštích 5 minut. Natož půl hodiny dopředu. 

Pak přišla poslankyně Ochodnická. Jak jsem zjistil - za TOP 09. Neopomněla zdůraznit, že je "pravicovou" poslankyní. 

Možná by někdy měla udělat samostatný projev na téma : V čem má pravicovost vlastně spočívá. 

Pokud byste čekali obhajobu tradičních hodnot - tak to byste se jistě spletli. 

Její řeč byla asi takováto : Já sice žiji v heterogenním manželství, ale je mi hrozně líto dětí ze stejnopohlavních párů (jak kdyby jich jenom kolem ní žily desítky nejmíň) - a jde mi o ty děti... tak aby měly stejná práva jako děti z ostatních rodin. Já jsem tolerantní, každému přeji jeho názor a jeho styl života... 

Slyšíte ty předem připravené - multi-kulti - blafy ?? 

To se přece nosí, ne ??  - tolerance, úcta k jiným názorům... A hlavně - ty děti... Vždycky to zaobalit do nějakého líbivého papírku, co jistě každý uzná - a nikdo nenapadne. 

Ta paní o pravicovosti a o tradičních hodnotách neví vůbec nic - stejně jako její slavná - prý pravicová - strana. TOP 09. 

To samé platí pro ODS. Po pravicovosti - ani slechu, dechu. Poslankyně Zajíčková. Prý chce "narovnat práva..." Když už je taková rovnatelka - proč nejde k opatrovnickým soudům, narovnat práva rodičů ?? Aby otec byl považován za minimálně stejně hodnotného rodiče jako matka ?? A to všemi soudkyněmi, jinak soudkyněmi nemohou být... 

Jediné rozumné slovo jsem - na závěr - slyšel od poslance Dufka (za KDU ČSL) - který vlastně odpovídal oběma multi-kulti před ním. Tedy hlavně Ochodnické - které přece tak jde " o ty děti..." (z těch stejnopohlavních rodin). Ten se zeptal :  A KDE TY DĚTI VEZMOU  ?? Ty stejnopohlavní páry ?? 

Jinými slovy - chtějí práva (a jejich narovnání) - pro neexistující děti, protože ze stejnopohlavních párů žádné děti nevzejdou, a pokud tam nějaké jsou, tak buďto úplně cizí, anebo jenom jednoho z partnerů. 

Ta Ochodnická se Zajíčkovou to měly v hlavně tak pomotané, že "děti ze stejnopohlavních rodin" považovaly jaksi automaticky za samozřejmost - aniž by se vůbec zamýšlely nad tím, jak by se tam vůbec dostaly.  

Škoda, že KDU ČSL se i v jiných otázkách neprojevuje takto jednoznačně, rázně a - jako jediná - skutečně  pravicově. 

Suma sumárum : Žádnou pravici v parlamentu nehledejte, jediný, kdo alespoň v této rovině zastával pravicový názor, byla - jinak středolevicová - KDU ČSL. 

Jestli tohle, co jsme viděli - především v podání ODS a TOP 09 - má být "pravice" , natož pak většinové mínění společnosti - pak jsme společností totálně zdegenerovanou, která nemá šanci na přežití - a bude asi i lepší, když nepřežije. 

A začne se od píky znovu. Už bez naučených slepic, jako jsou Zajíčková s Ochodnickou - které zjevně dostaly "stranický úkol" podpořit "moderní" názor na manželství - tedy ho rozvracet. 

Pod heslem "tolerance", "narovnání práv" -a zejména pak "trpících dětí" ze stejnopohlavních "rodin"... 

Člověk by se fakt rozplakal. 

Kdo tyhle cancy vymýšlí ?? A kdo jim, proboha, věří ?? 

Asi ty chudinky - neexistující děti - ze stejnopohlavních párů... 

To tedy máme parlament, co ??? 

_____________________

_____________________

 

 Vážený pane Fialo,

dovoluji si tvrdit, že nenapadáme žádné tradice. Jsme i podle ústavy sekulární stát, který respektuje všechna naboženství.
Jsem pro manželství pro všechny a mám radost, že dnes prošlo do druhého čtení.
Myslím, že to nikomu neublíží a mnoha lidem to pomůže.

S pozdravem
 
Martin Exner
poslanec PSP ČR za hnutí STAN
místopředseda výboru pro bezpečnost
 
E-maileThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.facebook.com/martin.exner.stan
www.stan.cz  
 
Poslanecká sněmovna České republiky
Sněmovní 4
118 26  Praha 1 - Malá Strana

 

 

_____________________________

_____________________________

No, pane poslanče,

když myslíte, že nenapadáte tradice, tak je asi moc neznáte, protože ta tradice je u nás jednoznačně křesťanská, což sekulární stát nijak nevylučuje, ani ho to neuráží.
Na rozdíl od Vás asi znám lépe praxi opatrovnických soudů a také to, co z těch dětí vyroste, pokud nezažily šťastné manželství rodičů (a tedy i svoje šťastné dětství). Tradiční manželství je ta nejzákladnější tradice, o kterou se lze opřít. Lze-li.
Sekulární stát nijak nevylučuje, že bychom neměli mít zdravou rodinu a kvalitní obyvatelstvo, což právě manželství pro všechny vylučuje.
Přeji Vám, aby Vaši potomci v manželství pro všechny, které jste odhlasoval, žili. A abyste ho pak přes ně zažil i Vy.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala

 

___________________________

___________________________

Že jsme sekulární stát, to nikdo nezpochybňuje. Ale také jsme stát neúspěšný, zadlužený, s degenerujícím obyvatelstvem. A na tom má lví podíl rozpad manželství a neúcta k tradičním hodnotám. Právě jako u Exnera. 

_____________________________

 

Vážený pane Fialo,

 
chci Vás informovat, že my v hnutí SPD máme na tuto problematiku úplně stejný pohled jako Vy. A podle toho vypadalo i naše dnešní hlasování. 
 
S pozdravem
Oldřich Černý
 
_________

Ano, viděl jsem, a děkuji Vám za ně.
Ještě že v tom parlamentu jste, když ostatní vesměs selhali. A hlavně ti, co se prohlašují za pravici - a ani neví, co to znamená. JF

 

 

_______________________________

_______________________________

 

ZÁVĚR  je jednoznačný : Pravicové stanovisko v tomto případě zastávala - z těch, co jsme slyšeli - akorát KDU-ČSL. 

ODS, TOP 09, STAN a Piráti - tedy všichni čtyři zbývající členové pětikoalice - nemají s pravicí nic společného, jsou to levicově - populistické sračky, podobně jako ANO. Pravice tu chybí zcela, to ostatně tvrdíme konstantně několik let, ne-li desetiletí. Ke škodě celé země. 

Bohužel, si elektorát na tento bezcenný mišmaš natolik zvyknul, že už si ani nic jiného představit neumí. 

_____________________

______________________

 

Dlouho po uzavření sněmovní diskuse přišel ještě tento mail : 

 

Odpověď: Hlasování o manželství

 

Vážený pane Fialo,

 

děkuji za Váš e-mail ohledně manželství pro stejnopohlavní páry. Zastánci změny tradičního institutu manželství jsou ve své rétorice a snahách velmi agilní a někteří z nich i rétoricky agresivní. Manželství muže a ženy historicky vzniklo a přetrvalo proto, že jde o přirozené místo pro založení rodiny a výchovu dětí. Nový život přitom může vzniknout pouze mezi mužem a ženou, tak už to příroda zařídila. Manželství muže a ženy, resp. rodina, kterou spolu založí, je tak nejen základním stabilizačním prvkem společnosti, ale i předpokladem pro její pokračování a přežití. Proto by si také manželství svoji výlučnost mělo zachovat.

Na straně druhé musím dodat, že státu a komukoliv z nás není nic do toho, kdo a jak s kým prožívá svůj život. Stát má obecně co nejméně překážet a samozřejmě to platí i v případě života stejnopohlavních párů. Pokud existuje cesta, jak těmto lidem usnadnit život, například co se týče získávání informací o zdravotním stavu partnera, v otázce dědictví apod., stát by to měl udělat. Manželství se ale kvůli tomu redefinovat nemá. Obecně bychom měli ke změnám institucí a pravidel, které přežily řadu předchozích generací, přistupovat s pokorou a opatrností.

Co se týče aktuálního střetu v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR ohledně zachování manželství jako svazku muže a ženy, zdaleka ještě není vyhráno. Nicméně Vás ubezpečuji, že osobně udělám maximum možného, aby manželství zůstalo definováno tak, jak je dnes.

 

Ještě jednou děkuji za Váš e-mail a přeji Vám i Vašim blízkým vše dobré.

 

S pozdravem

 

Jan Skopeček


POSLANECKÁ SNĚMOVNA 
PARLAMENTU  ČESKÉ  REPUBLIKY 
Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.
MÍSTOPŘEDSEDA PS
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
www.janskopecek.cz

 

 

_________________

 

Vážený pane poslanče,

Děkuji vám za Váš postoj, i za Vaše úsilí.

Ani já nehodlám lidem lézt do soukromí a těm, kteří chtějí žít jinak, činit přednášky o tom, co je správné. Na druhé straně mám za to, že není ani správné si nechávat vnucovat menšinové, či přímo marginální názory a postoje a revidovat podle těchto přání to, co se po staletí osvědčilo a dodnes funguje.

Přeji Vám hodně úspěchů ve Vaší práci.

Jiří Fiala

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-29 19:18
Takové máme poslance...

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-29 19:20
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-29 19:28
No, takže když si to přečtete, tak za odsouhlasení návrhu manželství pro všechny můžeme poděkovat především STANu, Pirátům a hlavně : TOP 09.
Sněmovní, i politické sračky. TOP 09 se definitivně přihlásila k levicové orientaci, ty další dvě se za pravici ani nevyhlašovaly.
Pravice chybí, ODS - tradičně a zcela - selhala, je smutné, že roli ochránců tradic a manželství převzala jenom Okamurova SPD.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-06-30 15:57
"jedno jediné nespravedlivé odsouzení je (prý) popřením právního státu... "

Debil Šafr se konečně probral ??? A jenom když jde o Nečase ??

Stovky křivých rozsudků tady justice denně produkuje - a to mu nevadilo ???


www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-01 08:48
O výchově si myslíme totéž :

medium.seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-01 11:00
Svět naruby :

Namísto, aby se omlouvali ti, co rozvrací společenské hodnoty, tak ještě servilně připoklonkuje i ten, co jeho lidi aspoň občas něco rozumného řekli :

____________________

Johana Hovorková: Sněmovna, za kterou se člověk stydí. Někteří „konzervativci“ by měli radši mlčet

www.forum24.cz/.../

Jurečka se omluvil za výroky lidovců na adresu stejnopohlavních párů

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-01 11:05
Tato země nevzkvétá - a tato změna se nepovedla...

Pro většinu lidí už tu není ani život, jen boj o přežití...

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-03 19:07
Bradáčová : O našich platech nediskutujte !!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-03 19:08
Mírnit tresty :

tn.nova.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.