Napříště : ÚJČ - arbitrem

Napsal mi soudce Novosad, že prý by mi rád odpověděl, kdyby ovšem nebylo hrubých urážek a nadávek. Tak jsem se na ně podíval... 

 A zjistil, že to, co on považuje za urážky, je pouhým prostým popisem situace. 

Pravda, není ten dopis servilní, na jaké jedině jsou asi zvyklí - ale nadávky ?? 

Tak to se příště zeptejte Ústavu pro jazyk český, co je nadávka a co urážka - a co prostý popis stavu nebo skutkového děje. 

Ovšem že mi někdo odpoví - na stížnost - "rád", nebo dokonce "velmi rád" - tak na to jsem opravdu zvědav. Jak to bude vypadat... 

A ÚJČ mi přijde jako objektivní arbitr. Co myslíte ?? 

_____________________

_____________________

 

 

 

 

__________________ 

 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

 

 

_________________________

_________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 09:09
Dementi - nebo zločinci ??

seznamzpravy.cz/.../...

Nemám je napříště - pravdivě - oslovovat raději : Milí zločinci ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 09:12
Další "práce" dementů - nebo zločinců ??

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 09:16
Idioty samozřejmě najdete i jinde než na soudech, akorát že nemají takovou moc. Ale i tak - když mohou zaškodit - zaškodí... Podle toho poznáte psychopata.
Normální lidi se drží zásady - "kde můžu - vyhovím". Zvlášť když mě to nic nestojí.
Psychopat má naopak tendenci i z banality nebo samozřejmosti dělat velký problém, tím sebe zvýrazňovat - a následně pak dovozovat vlastní nadstandardní zásluhy, pokud se něco - často cizím úsilí - povede.
__________________

info@cd.cz

Stížnost průvodčí


Den : 11.7. 23
Vlak : Os vlak z Prahy do Nymburka, stanice Kostomlaty n.L. - odjezd 13.41.

Dobíhali jsme na ten vlak čtyři. Tři holky, školačky, asi na výletě - a já, 60 let. Vlak stál ve stanici, když jsme k ní doběhli. Průvodčí písknul k odjezdu, zavolal jsem na něj, že ještě chvilku - byli jsme asi 20 m od dveří, když průvodčí prohlásil, že máme chodit včas, písknul znovu a vlak se rozjel.

Asi nikdo z nás nevěděl přesně, kdy ten vlak jede, jel naším směrem, chtěli jsme ho chytit - tak jsme se snažili doběhnout. S jazykem na vestě, v tom hrozném vedru.
Měl bych za samozřejmé, že průvodčí počká, zvlášť když vidí 4 lidi kousek od vlaku.
Asi mu dělalo dobře dělat lidem problémy - takže těsně před nosem nám dveře zavřel a odjel.

Mám za to, že jízdní řády se sice mají respektovat, ale současně že tu jsou pro lidi, a ne lidi pro jízdní řády. Konečně, kdyby byl počkal, zdrželo by ho to asi 20 vteřin, což na příštím návěstidle snadno ztratí - akorát že nebude moci nikomu dělat naschvály.

Mám za to, že veřejná doprava je služba veřejnosti a počkat 20 vteřin je minimální slušnost, kterou lze od drah očekávat. Jindy pro ně 20 vteřin, ale často ani minut, není žádná míra.

Jestli ten člověk má potěšení z toho, že může škodit lidem, nemá u drah, ale ani nikde jinde ve veřejné službě, co pohledávat.

4 lidi kvůli němu, resp. jeho 20-ti vteřinám, přišli o hodinu - tedy 4 x 1 hod = 4 hodiny. Bezdůvodné ztráty času.

Trvám na tom, aby věc byla s průvodčím probrána, sděleno mu, že takhle ne - a vyvozena příslušná kárná odpovědnost - za záporný vztah k cestujícím.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 10:22
Už v minulosti si dobíhal vlak, a víš jak to dopadlo. O.
________________

No jo, to byl rychlík, byl jsem sám - a průvodčí mě viděl až na poslední chvilku, a vlak se už rozjížděl. Ale tohle byl zjevný naschvál. J.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 11:55
Ztratil se nic SE neví NIKDO nic neví ...
"V roce 2016 pak Václav Turek zjistil, že úředníci v Přešticích celý správní spis k případu - včetně všech dokumentů, které jim rodina nově dodala - nemají. Že se prostě ztratily."



www.seznamzpravy.cz/…681

seznamzpravy.cz/.../...



Hmm zajímavé, když napíšete, že tamhle ta zjevná prolhaná ku..a zneužila pravomoce tím a tím, tak se najednou vyrojí 20 jmen stejně postižených ouřadů, co to zašti'tují a ztotožňují se s tím, jako by to bylo písmo svaté, to víte ten dokumen je jediným bičem na onoho občana co si dovolil zpochybnit jeho nebo její výsost nikým nevolenou zločineckou ... jakmile je i zločineckým systémem potvrzen průšvih, tak ... nikdo nic nikdo netento nevíme neznáme neumíme neslyšely jsme .... ten pán Se a Nikdo .. to jsou hodně profláknutí ptáčci že .... Někdo, by se na ně měl pořádně podívat jak to s nima je ... ale tomu Někdo se opět nějak moc nechce nebo co .... nebo neví, že nečinnost je taktéž trestná .... a promlčení jen tak běžet nezačne ....a dá Se taky zabavit i veškerý majetek podle toho paragrafu tomu Někdo ..... protože jednou by mohl Někdo Jiný .. třeba tu věc začít řešit a došel by i na pana Někdo ....čo paní Nějakou .. neznámou z úřadu ...která sice každý měsíc nezapoměla vybrat vejplatu, ale na odpovědnost jaksi už jí v tašce nezbylo místo ...


LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 11:58
Datová schránka - pokroku známka :

blisty.cz/.../...

Inu, ten, kdo to odesílal, zjevně slepý nebyl a ani ho nenapadlo, s kým že komunikuje...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 11:59
"Velmi rád se budu věcně zabývat jakoukoli Vaší další stížností."

Rozuměj - vyřizuje tak, že ji hodí do koše a odesílateli zašle namnožený blábol, jak vše vyšetřil a nikdo nepochybil a nic se nestalo a na příští stížnosti už nebude ani odpovídat.

k213.cz/.../...
_____________

Free
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 11:59
Oběti trestných činů nevědí o odškodnění

novinky.cz/.../...

A proto dosud slastně spí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 12:00
Resp. mohou dosud slastně spát...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 12:01
Rozvědčík a lhář Pavel. Rajchl se rozjel

prvnizpravy.cz/.../...

Svolavatel protivládních demonstrací Rajchl čelí kárné žalobě

www.ceskenoviny.cz/zpravy/2388447

„Nepřímo vyzval k zabití političek.“ Rajchl má na krku kárnou žalobu

seznamzpravy.cz/.../...
_______________

Nerad bych, aby mě někdo smíchal s Rajchlem dohromady, ale že je Pavel rozvědčík a lhář - tak to je prokazatelná skutečnost, za kterou nemůže být nikdo stíhán - leda Pavel sám. Ale ten taky ne, protože je holt president...
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-07-12 14:00
Vážená paní, Vážený pane,

Vaše podání jsme vyhodnotili jako stížnost. Pokud obsahuje dostatečné identifikační údaje, záležitost důsledně prověříme. O výsledku vyřízení Vaší stížnosti, evidované pod kódem 7D55-Y3QY, budete informován(a). Odpověď na stížnost bude zpracována ve lhůtě do 30 dnů, v odůvodněných případech do 90 dnů.

S pozdravem
České dráhy, a.s.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.